O VARA A ECLIPSELOR

eclipsa

In fiecare luna avem o faza de Luna Noua si una de Luna plina dar nu si o eclipsa lunara sau solara.  Eclipsa de Soare se formeaza doar in faza de Luna Noua ( Soarele si Luna in conjunctie) iar eclipsa de luna se formeaza doar in faza de Luna Plina ( Soarele in opozitie cu Luna ) iar o conditie comuna de formare a acestor eclipse este prezenta Nodurilor lunare in apropierea lor ( aproximativ 18 grade poate fi distanta pana la aceste noduri lunare ).

O eclipsa solara este o Luna Noua deosebit de puternica ce este asociata cu noi inceputuri , poate aduce evenimente neasteptate uneori dramatice a caror importanta se intinde pe o perioada mai mare de timp.

Eclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscarea ei in jurul Pamantului intra in umbra acestuia , Pamantul se interpune intre Luna si Soare, astfel lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna pe Pamant este blocata de Pamant.. Razele Soarelui sunt astfel impiedicate sa ajunga pe Luna, in acest moment Luna se afla in faza ei de Luna plina adica Soarele se afla in opozitie cu Luna , iar Luna se afle in apropierea unui Nod Lunar.

ECLIPSA DE LUNA DIN 7 IULIE 2009 ora 12:21

Aceasta eclipsa are loc in faza de Luna Plina in Capricorn ( Soarele in Rac este in opozitie cu Luna in Capricorn ) gradul 15:32 iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Varsator gradul 0:11 in opozitie cu Nodul Sud in Leu gradul 0:11. Cu Luna in apropierea Nodului Nord Lunar putem vorbi de un aflux de lucruri noi in viata fiecaruia dintre noi, lucruri noi care le putem primi usor , ne adaptam mai usor sau ne putem opune acestora iar aceasta opunere poate conduce la  suferinte, drame. Daca aveti planete intre gradele 13-15 ( un orb de 2 grade ) Rac si Capricorn , aceasta eclipsa de Luna poate anunta mari modificari. Pentru cei cu planete intre gradele 13-15 Balanta si Berbec , aceasta eclipsa poate aduce modificari nedorite dar care intr-un fel obliga sa le faci . Pentru cei cu planete intre gradele 13-17 Scorpion , Taur, Fecioara , Pesti, Fecioara , aceasta eclipsa poate fi un sprijin in demararea unor modificari.

ECLIPSA TOTALA DE SOARE IN RAC 22 IULIE 2009 ora 05:35

Aceasta eclipsa are loc in faza de Luna Noua in Rac ( Soarele in Rac este in conjunctie cu Luna in Rac) gradul 29:27 in apropierea Nodului Sud Lunar in Leu gradul 0:13. Gradul 29 este un grad Karmic , un grad de urgenta ce poate initia schimbari majore dar pierderi majore . Nodul Sud lunar in Leu care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care salasluiesc majoritatea inchistarilor cu care trebuie sa ajungem la compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de razbunari personale , de furii reprimate , resentimente care blocheaza capacitatea de a privi alte orizonturi si de a trai in seninatate. Este bine sa stim ca o eclipsa este un proces dinamic care de multe ori coincide cu  schimbari importante , ea contine o imensa energie ce poate aduce destabilizare, activitatea ei se poate simti la scurt timp dupa producerea ei iar in unele cazuri chiar inainte de eclipsa . Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale , stiri neasteptate, , surprize de tot felul.

Aceasta eclipsa totala de Soare in Rac are o influenta deosebita asupra semnelor cardinale (cei nascuti la sfarsitul semnului zodiacal ); daca aveti planete intre gradele 27-1 Balanta –Scorpion, Berbec –Taur aceasta eclipsa poate aduce destule provocari in viata voastra, de voi depinde rezolvarea problemelor, daca aveti planete intre gradele 27-1 Capricorn-Varsator aceasta eclipsa poate aduce provocari ce pot fi rezolvate prin intelegerea ca aveti nevoie sa faceti destule compromisuri in relatia cu ceilalti sau ca puteti trece peste necazuri cu ajutorul cuiva; daca aveti planete intre gradele 27-1 Scorpion –Sagetator si Pesti –Berbec aceasta eclipsa favorizeaza schimbarile pozitive in viata voastra.

ECLIPSA DE LUNA DIN 6 AUGUST 2009 ora 03:53

Aceasta eclipsa are loc in faza de Luna Plina in Varsator ( Soarele in Leu este in opozitie cu Luna in Varsator ) gradul 13:43 iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Varsator gradul 0:11 in opozitie cu Nodul Sud in Leu gradul 0:15.Este o eclipsa de Luna asociata cu Nodul Nord lunar in Varsator ceea ce arata o deschidere spre viitor . Nodul Nord are de-a face cu munca care trebuie implinita , cu noua realizare , si daca vom face eforturi in directia scopului actual al vietii atunci este bine de stiut ca vom primi putere din abundenta .

Daca aveti planete intre gradele 11-15 Leu si Varsator , aceasta eclipsa poate genera mari modificari; daca aveti planete intre gradele 11-15 Scorpion –Taur , aceasta eclipsa poate genera schimbari provocatoare .eclipsa1jpg

Voi reveni cu hartile acestor trei eclipse.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. Eu am cuspidele caselor II/VIII la 15 grade leu/taur si V/XI la 15 grade scorpion/taur si Uranus la 15 grade balanta. Este valabil si pt cuspidele caselor? Nodurile lunare, situate leu(NS)/ varsator …casele I/VII Sa ma astept la schimbari mari? Multumesc si felicitari pentru prognoze!

  2. in primul rand trebuie sa fii atenta daca gradul eclipsei face un aspect strans cu o planeta personala -soare, luna, mercur, venus , marte , apoi te uiti ce casa este energizata de aceste eclipse ( o casa arata un domeniu din viata ta iar energia eclipsei destul de mare aduce evenimente legate de aceasta casa ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.