ECLIPSA TOTALA DE LUNA IN SCORPION -16 MAI 2022, ORA 7:14, ORA ROMANIEI –“CAINTA SI POCAINTA”

“Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea`.” (Ioan 8,7)

Pe 16 mai 2021, ora 7:14, ora Romaniei, avem o Eclipsa totala de Luna pe gradul 25:18 Scorpion (semn fix de apa) ce ofera puterea de a da deoparte temerile, anxietatile, vinovatiile, pacatele, obsesiile si indoielile si sa avem incredere in noi insine pentru a merge pe calea cea simpla placuta lui Dumnezeu. Ofera abilitatea de a ne conecta cu evenimentele aparute in noiembrie 2021 (luna noua in Scorpion) si  concluziile decisive ale acestora sunt probabil sa se dezvaluie acum. De cele mai multe ori, o Eclipsa de Luna semnaleaza un apogeu, un sfarsit, o concluzie, o nota de plata, pentru actiuni incepute in trecut. Tot ceea ce este in pas cu destinul nostru, va merge mai departe. Tot ceea ce incurca destinul nostru, trebuie eliberat, aruncat, transformat. Iar pentru a face asta, Eclipsa de Luna in Scorpion ne poate “intepa” chiar acolo unde este nevoie de schimbare. Sunt situatii in viata noastra in care nu mai putem face nimic si trebuie lasate in urma, sa le dam deoparte.

Eclipsa de Luna este tot o luna plina dar acuma intervine axa destinului, totul poate fi brusc si fara sa ai timp sa analizezi ceva. Acuma nu vom vedea lucrurile in acelasi mod ca in cazul unei luni pline, lumina o poate vedea doar sufletul iar intutitia-vocea sfanta din noi ne ajuta sa discernem  adevarul de iluzie, sa ne deschidem catre noi posibilitati. Asta inseamna ca evenimentele care se pot intampla in timpul eclipsei pot fi neasteptate, nu le vedem venind dar sufletul le cunoaste. Cuvantul Eclipsa inseamna “ a abandona, a pleca, a disparea, a depasi ceva si pe cineva, a pleca pe furis, a depasi prin merite si prin valoare, a pieri”. Acuma, putem experimenta o parte din definitia eclipsei, suntem fortati sa eliberam si sa vindecam ranile adanci, sa depasim temerile vechi, sa depasim modelele relationale vechi care ne afecteaza sinele nostru divin.

Eclipsa totala de Luna in Scorpion este o Luna Plina pe gradul 25:18 Scorpion( Luna pe gradul 25:18 Scorpion in aspect de opozitie provocator cu Soarele pe gradul 25:18 Taur) in  apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Sud pe gradul 22:31 Scorpion in opozitie cu Nodul Nord pe gradul 22:31 Taur. Cu aceasta Eclipsa de Luna, bat clopotele astrale pentru momente de viata importante, sortite, nu poti sa nu auzi aceste tonuri astrale importante. Emotiile sunt mari iar starea de disconfort, dezorientare, ceata, manipulare, este pe masura. In timpul Eclipsei de Luna, Pamantul este intre Soare si Luna iar pentru o scurta perioada de timp, putem vedea cum umbra pamantului devine calea de transmitere a luminii catre Luna, o lumina rosiatica cu nuante de maro si gri. Suntem radiografiati astral iar ceea ce vedem poate fi greu de crezut, inghitit, poate fi socant, dar de fapt, rolul major al acestui aspect astral nu este sa ne sperie ci sa ne arate ce trebuie sa imbunatatim la noi, in relatiile noastre. Aceasta Eclipsa de Luna ne cere sa sa gasim un echilibru intre energiile Scorpion –Taur implicate.

Polaritata Scorpion-Taur se ocupa de echilibrarea unor energii ce au in comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitate, senzualitate, putere, incapatanare extrema. Daca Taurul se ocupa de tot ce are o forma concreta, de tot ce este al meu ( verbul caracteristic taurului este a avea), de puterea personala, posesii si statut, Scorpionul se ocupa de tot ce este al celuilalt, de manipularea si controlul celorlalti, de puterea colectiva, de posesiuni comune, afaceri, mosteniri, impozite, distrugerea formei, schimbare si transformare profunda( verbul caracteristic este a dori). Daca Taurul este atras de lucrurile simple, tangibile in viata, Scorpionul este atras de mistere, secrete, inselaciuni, fraude, bani multi, controlul si manipularea celorlalti, experiente intense. Fiecare energie dezvoltata in defavoarea celeilalte produce un dezechilibru iar aceasta Eclipsa  ne arata intr-un mod destul de emotional ce am dezvoltat prea mult si am dezechilibrat viata noastra. Aceasta Eclipsa de Luna in  Scorpion poate dezvalui motivatiile ascunse, temerile ingropate, ranile vechi, luptele ascunse pentru putere, bani. In acelasi timp,  ne indeamna sa descoperim propria noastra putere anuntandu-ne ca este un moment excelent pentru a scapa de temeri si obiceiuri vechi care limiteaza intr-un fel dezvoltarea noastra. Tot ce tine de taxe, bani, resurse comune, imprumuturi bancare, probleme de intimitate, cercetare, auto-examinare, lupte pentru putere, manipulari din umbra, razbunari, tradari, agresivitate, sunt energizate in urmatoarea perioada. Cum Scorpionul este profund interesat de descoperirea adevarului, aceasta Eclipsa adora sa ajunga la adevarul lucrurilor si ne ajuta sa descoperim si sa descifram esenta din spatele lucrurilor intr-un mod rapid si eficient. Scorpionul reglementeaza, de asemenea, probleme legate de viata, moarte, transformare, intimitate, relatii, distrugere, reinnoire si regenerare. Iar Eclipsa de Luna in Scorpion poate amplifica situatiile de criz?, deciziile de viata si de moarte, serviciile de urgenta, transformarile profunde, renasterea din propia cenusa (reinvie mitul pasarii phoenix). Poate rasplati rabdarea, capacitatea noastra de a face fata incercarilor si testelor vietii, refuzul de a admite infrangerea, biruinta asupra planurilor otravitoare ale unora care vor sa ne manipuleze, controleze.
Nu este un timp usor dar asa cum spune Apostolul Pavel :

“Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune.”Romani 12:12   Indiferent ca avem speranta cereasca sau pamanteasca, aceasta Eclipsa in  Scorpion recompenseaza fidelitatea noastra in incercari, cainta si pocainta, credinta in Dumnezeu.

Este o Eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud lunar in Scorpion ce va forta eliberarea noastra de tot ceea ce ne tine pe loc, de obisnuintele noastre. Cu Nodul Sud in Scorpion, vom fi bantuiti in mod colectiv de toate obiceiurile proaste, de tot ceea ce am facut si a creat durere in ceilalti dar si in noi insine. Scorpionul se refera la aproape tot ceea ce nimeni nu vrea sa vorbeasca, este un loc in care suntem fragili dar si puternici, este un loc in care putem folosi “acul” pentru vindecare sau pentru a face un mare rau. Dificultatile actuale provin din datoriile karmice pe care le-am contractat prin utilizarea gresit? a energiei Scorpion in trecut, vieti trecute( scorpionul poate fi razbunator, subtil, sarcastic, foarte incapatanat, mandru, posesiv, gelos, rezervat, secretos; limba scorpionului poate fi mortala prin capacitatea sa de a intepa acolo unde va rani cel mai mult).  Fiecare dintre noi a fost tradat, inrobit, a tradat, a dorit ceea ce avea celalalt, si alte pacate scorpionice. Amintiti-va ca cel mai rau tip de cruzime nu este de natura fizica, ci are un caracter mental. Fiecare dintre testele scorpionice dezvolta nenumarate afectiuni emotionale care trebuie transmutate si vindecate (frica, slabiciune, lacomie, gelozie, aroganta, valori gresite, achizitie si acumulare, inertie, critica, ganduri de atac, concurenta, judecata, controlul celorlalti). A pacatui inseamna a face un rau cu stiinta sau fara de stiinta. Nu exista oameni fara de pacat. Si dupa cum a spus Isus: „Cine este fara pacat, sa arunce primul piatra”. Toate acestea ies la suprafata acum. Nu exista unde sa fugim, unde sa ne ascundem. Ne vom confrunta cu cei pe care i-am ranit si cu cei care ne-au ranit.
Acuma, trebuie sa ne vindecam. Aceste procese de  transformare, resetare, vindecare, regenerare si recuperare, sunt miezul problemelor actuale energizate de Eclipsa de Luna in Scorpion. Nu suntem indrumati catre catre mai multa bogatie sau iubire, ci pentru a ne mantui de faptele noastre grele ce necesita o mare lupta. Este cel mai bun timp pentru “cainta” si “pocainta “asa cum ne invata Isus atat de clar.

Pocainta nu inseamna doar sa intelegem greselile trecute(cainta) ci sa incepem si procesul de schimbare. Cainta nu este suficienta, intelegem ca am gresit dar ramanem agatati de greseala, pacat, avand ca rezultat blocarea vietii noastre. Pocainta ne ajuta sa recunoastem greselile, sa le acceptam dar si sa le depasim. Despre asta vorbeste aceasta Eclipsa puternica in Scorpion, despre pocainta, despre a ne accepta asa cum suntem cu greselile si pacatele noastre, despre a ne iubi si cand gresim.

„Faradelegea mea o cunosc” –marturisirea lui David in Psalmul 50,  este cea dintai si cea mai mare conditie a pocaintei celei adevarate: cunoasterea si recunoasterea sincera a pacatului. Dar Pocainta este “ cainta “ care spune o rugaciune, ne legam de Dumnezeu, de bunatatea si milostenia lui Dumnezeu, de iertarea lui Dumnezeu.
Si asa cum ne spune  Sf. Ioan Gura de Aur, pocainta este tocmeala si schimb. Este o tocmeala intre om si Dumnezeu. Da Dumnezeu, da si cel care se mantuieste:
Pocainta este un medicament Dumnezeiesc care poate fi primit doar prin cainta, rugaciune. Aceasta Eclipsa de luna in apropierea Nodului Sud lunar in Scorpion poate aduce o zguduire sufleteasca, un cutremur sufletesc ce pune hotar nou, ce face un inceput de viata noua.

Eclipsa de Luna in Scorpion activeaza casa VI, o casa ce vorbeste despre rutina, munca si loc de munca, proiecte de munca, sefi, colegi, sanatate, crize existentiale, animale de casa. Cum casa VI tine de fecioara, aceasta Eclipsa aduce oportunitati pentru vindecarea obsesiilor legate de perfectiunea unui loc de munca, de critica excesiva a locului de munca, a colegilor, a sefului. Este cel mai bun moment pentru  a intelege adevarata valoare a iubirii si ce poate face iubirea neconditionata, iubirea care iarta si accepta pe cel din jur asa cum sunt si nu cum am vrea noi sa controlam lucrurile ( Scorpionul). Urmati etapa Pasarii Phoenix, este etapa cea mai evoluata, este etapa in care “ se naste omul nou”, faceti o rutina ( fecioara-casa VI) din:”Incepand de astazi aleg sa ma iubesc pe mine insami, aleg sa-mi iubesc munca, colegii, sefii, biroul, activitatile zilnice”, urmati calea iubirii cosmice caci Dumnezeu este iubire si poate vindeca, transforma, orice.
Alege acum, astazi pe cine vrei sa slujesti( Eclipsa in casa VI): teama sau credinta?, personalitatea sau spiritul divin din tine, dorintele ego-ului sau cerintele divine?

Saturn in Varsator in aspect de careu provocator cu Eclipsa de Luna in  Scorpion poate aduce un anumit nivel de rezistenta si teama de schimbare. Saturn este un traditionalist de necontestat. El este, de asemenea, despre sarcinile, temerile si slabiciunile noastre, precum si despre rabdarea, stapanirea si capacitatea de a reusi in ciuda tuturor obstacolelor. Saturn ne stapaneste prin frica, frica de esec, frica de necunoscut, frica de autoritati,  frica de a pierde ceva, pe cineva. Este timpul sa  gasim noi modalitati de gestionare a vechilor probleme. Avem nevoie de perseverenta si determinare pe masura ce gasim noi solutii la tot ceea ce se incapataneaza sa ramana la fel. Foarte important este sa fim atenti la ceea ce ni se ofera iar cu mult discernamant sa alegem acele directii care ne pot echilibra.

Cine ne sustine acuma, cine este mediatorul acestei lupte astrale?

Eclipsa de Luna in Scorpion este sustinuta printr-un trigon benefic de Neptun in Pesti in fuziune cu Marte in Pesti, ceea ce arata un ajutor important prin ghizi spirituali, intuitie, prieteni, astrologie, proiecte de grup, veniturile carierei noastre. Prin acceptare, credinta, respect, obtinem ceea ce dorim, prin neincredere, frica, se destrama totul. Tot ceea ce se va intampla, chiar faptele cele mai de neinteles, vor avea intiparita amprenta iubirii lui Dumnezeu. Purtam cu noi chipul si asemanarea lui Dumnezeu, si mai mult, purtam inscris in fiinta noastra numele lui Isus Cristos. Asa, trebuie sa intelegem ca orice act, orice actiune, familia noastra, bunurile si lipsurile noastre, viata noastra cu bune si rele, poarta pecetea darului divin.
Daca vrem siguranta, daca vrem ghidare, daca vrem securitate financiara, daca vrem ca viata noastra sa devina mai usoara in ciuda tuturor provocarilor, aceasta Eclipsa sustinuta de Neptun in Pesti si Marte in Pesti , ne cere sa credem in acel “Fara Mine nu puteti face nimic” pe care l-a spus Hristos.

“Cel ce ramane intru Mine si Eu in el, acela aduce roada multa, caci fara Mine nu puteti face nimic. (Ioan 15)

Aceasta Eclipsa de Luna in Scorpion este despre curatarea si eliberarea modelelor mentale, emotionale, fizice si spirituale, care nu ne mai servesc … Cand facem acest lucru ne vindecam pe noi insine, devenim o pasare Phoenix care se ridica din propria cenusa.

Influenta majora a acestei eclipse va fi asupra semnelor fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator), cei nascuti in jurul datei de 16 mai, august, noiembrie, februarie.

“Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor, miluieste-ma pe mine, pacatosul!” Aceasta este o rugaciune scurt?, dar are mare putere.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. Minunat,…….???Mul?umesc ptr deschiderea acestui fenomen de eclipsa total? de luna in scorpion??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.