LUNA NOUA IN CAPRICORN -10 IANUARIE 2016, ORA 3:30– “TRECUTUL ESTE DEZGHETAT, DESCIFRAT, ANCHETAT …..”

luna noua

Asa zice Domnul:”Nu va deprindeti pe calea paganilor si de semnele de pe Cer sa nu va infricosati, caci numai paganilor le este frica de ele.” Ieremia,10/2

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este o faza a Lunii asociata in mod traditional cu renasterea, cu posibilitatea de a ne elibera de vechi si inceperea unui nou ciclu in acord cu vibratia Capricornului.

Aceasta Luna Noua are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 19:13 Capricorn. Este o nunta astrala de iarna cu oaspeti de seama, Pluto este judecatorul acestei ceremonii astrale, Uranus vrea sa fure mireasa, Jupiter retrograd in Fecioara tine asul in maneca iar Mercur retrograd in Capricorn este un martor valoros, el poate merge peste tot. Dirijorul acestei ceremonii astrale este Saturn in Sagetator care o tine bine pe fata noastra zvapaiata- Venus in Sagetator.
Luna Noua in Capricorn, deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari legate de trecut, camin, traditie, cariera, functii inalte, dar si dificultati in a ne simti bine cu noi insine, autoacceptarea se bazeaza pe cantitatea si calitatea muncii realizate, pe planificare si control iar sufletul este destul de sensibil si vulnerabil.

Aceasta Luna Noua in Capricorn pe gradul 19: 13, activeaza casa II, o casa ce vorbeste despre valori, bani, proprietati, daruri native, deci oportunitatile par initial legate de aceste lucruri. Dar Pluto in Capricorn nu este prea usor de pacalit de “noutate”, el vrea mai intai curatenie, apoi noul se poate instala. Pluto in Capricorn reprezinta nevoia noastra de evolutie si supravietuire, esenta lui este de a transforma tot ceea ce a devenit rigid si corupt in structurile acestei lumi, in viata noastra. Minciuna, inselaciunea, manipularea, forta excesiva, dorintele obsesive, patima, sunt inacceptabile si el cauta sa trasforme aceste lucruri fie pasnic, fie prin fel de fel de lupte iar rezistenta in fata acestei energii este inutila. Aceasta lunatie in fuziune cu Pluto in Capricon  este un tribunal astral in care judecatorul –Pluto da verdictul, noul nu poate fi activat deoarece Mercur retrograd in Capricorn si Jupiter retrograd cer o amanare a “ noului”.
Pluto este planeta transformarii, regenerarii dincolo de orice control al nostru iar in semnul Capricornului, aceasta energie are de a face cu reguli, regulamente, constructii, modalitati demodate ce trebuiesc transformate. Pluto este o forta astrala care desi brutala, ne trezeste si ne curata de tot ceea ce dauneaza evolutiei noastre. Pluto instiga la moarte si renastere, finaluri si inceputuri. Cu aceasta Luna Noua in Capricorn in conjunctie cu Pluto in Capricorn, “ cartile sunt date pe fata” in special in tot ce este corupt, mascat, deghizat in luptele pentru putere, in jocurile puterii, trecut, strainatate, credinte, bani, valori, cariera, functii de conducere. Eu iti dau putere, spune Pluto, dar foloseste-o cu intelepciune daca vrei sa te ajut, altfel, pierderile pot fi imense.

Daca Luna noua in Capricorn ( un semn ce franeaza pentru a avea realizari solide, de durata) de mana cu Pluto in Capricorn( transformari fundamentale) va intoarce cu rabdare fiecare piatra pentru a descoperi secretele in tot ce tine de putere, afaceri, politica, valori, Uranus in Berbec este cel care accelereaza vietile noastre, nu are rabdare, risca si vrea sa experimenteze noi moduri de a trai. Dar Uranus in Berbec ( decizii bruste, necugetate, schimbari imprevizibile) in careu (aspect provocator de 90 de grade ) cu Luna Noua si Pluto in Capriorn conduce la o nevoie constienta de ceva nou, un alt stil de viata, alte relatii, alta iubire, este o nevoie de independenta in viata fiecaruia dintre noi care nu tine seama de nimic, nici de responsabilitati asumate, este o credinta vie ca avem dreptul sa facem orice. Dar aici, trebuie sa fim atenti deoarece Uranus poate destabiliza viata noastra iar ceea ce primim nu este de durata. “N-a dansat decat o iarna” este romanul scris de Uranus in Berbec.

Jupiter retrograd in Fecioara re-analizeaza planurile noastre incepute din 12 octombrie 2015, spun asta deoarece atunci el trecea pentru prima data peste gradul final 13 Fecioara  al miscarii aparent retrograde.
Jupiter in Fecioara aduce noroc prin sinceritate, practicism, ordine, atentie la detalii, obiective si planuri puternice care sa aduca rezultate concrete. Jupiter  in Fecioara este un realist si nu este prea usor ademenit de escrocherii, riscuri. Lui ii place rutina si are standarde ridicate stabilite pentru el insusi. Mersul retrograd sau incetinirea vitezei de miscare a planetei ofera posibilitatea de a trece peste niste experiente de viata inca o data, este o a doua sansa, este re-evaluarea unei probleme in termeni concreti. Jupiter retrograd repara, reface, readuce oameni benefici evolutiei noastre, la urma, urmei, scopul acestei energii este sa ajute si nu sa ne faca rau . Cum Jupiter este renumit pentru maretia, gandirea lui mare, in Fecioara ne face constienti de faptul ca lucrurile mici, pasii mici  construiesc lucrurile mari. Asadar, activitatile zilnice, lucrurile mici ale vietii de zi cu zi, actiunile nesemnificative sau cele trecute prea usor cu vederea, pot deveni puncte importante pentru viitor.
Acuma, Jupiter retrograd in Fecioara energizeaza casa X si pune un accent deosebit pe  “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de cariera, sefi, viata sociala,  presedinte, guvern.

Saturn in conjunctie cu Venus verifica dorintele noastre, relatiile noastre, utilitatea lor. Daca Venus in Sagetator vrea sa mearga peste tot, Saturn restrange, limiteaza acest zbor. Saturn are un mod unic de a identifica legaturile si fundatiile slabe, iti da deoparte ochelarii rosii si te lasa sa vezi relatiile intr-o lumina realista. Este un timp al testelor in relatii, casnicii, afaceri, o relatie subreda se poate redefini sau se poate rupe, presiunea lui Saturn nu-ti ofera alta cale.
Efectul acestui aspect nu se limiteaza doar la relatii ci se vede si in problemele financiare, valori, talente native si cere de la noi o abordare matura, realista in manipularea finantelor noastre.

Mercur in Capricorn continua sa caute in trecut ( este in mers aparent retrograd) iar asteroidul 1566 Icarus ii da o mana de ajutor. Icarus este  fiul artizanului Daedalus. Ei au fost inchisi de regele Minos dupa ce Daedalus a construit labirintul din Creta in care a fost intemnitat minotaurul  ( jumatate om, jumatate taur ). Principala poveste despre Icarus este incercarea lui de a scapa din Creta cu ajutorul unor pene si aripi din ceara construite de tatal lui. Coplesit de ameteala zborului, Icarus a uitat de sfaturile primite de la tatal lui si s-a apropiat prea mult de soare, ceara s-a topit iar el a cazut in mare si a murit. Astrologic, Icarus vorbeste despre incercarea de a scapa de situatii intolerabile, este impulsul de a iesi din situatii inechitabile, masuri extreme, accidente ce au legatura cu focul. Icarus in Capricorn –riscul, situatii extreme legate de pozitii inalte, conducatori, guvern, in conjunctie cu Mercur retrograd  in Capricorn (pasi in trecut), aduc in lumina toate deciziile pripite, demisiile fortate, actiunile nesabuite in care au fost implicati tinerii ( Mercur retrograd in casa III).In acelasi timp, acest aspect energetic ne cere sa fim atenti, sa nu fortam nota, sa nu luam decizii pripite, sa nu ignoram sfaturile.

Deci Capricornul –gazda acestei lunatii noi este totul despre trecut, ambitie, independenta, scopuri inalte, perfectiune materiala, castiguri fabuloase, griji pentru viitor.
Verbul caracteristic  Capricornului  “ a folosi “ este conjugat la timpul trecut iar simbolul sabian al gradului 20 Capricorn, gradul Lunii Noi dubleaza acest mesaj:” In biserica goala se aude corul repetand”.  Biserica este un simbol al comunicarii cu Dumnezeu, chiar daca ea este goala, cerul ne vorbeste despre o conexiune din trecut, important este sa fim atenti la intuitie, o voce de nicaieri aduce un mesaj important.

astro_2gw_416_luna_noua_in_capricorn_2016.53972.12553

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

  1. Ca de obicei esti fascinanta tu si toate articolele tale!Nu pot descrie in cuvinte cat iti MULTUMESC acum si intotdeauna!

  2. Multumesc mult!
    Vad ca aceasta Luna Noua este la grad perfect peste Nodul Sud in harta mea, pe cuspida casei IX.
    Va rog,imi puteti spune ce declanseaza acest aspect?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.