MERCUR RETROGRAD IN SCORPION–31 OCTOMBRIE 2019 –ORA 17:42 SI 20 NOIEMBRIE 2019, ORA 21:12-REPARA AICI!


“dar limba nici un om n-o poate imblanzi. Ea este un rau care nu se poate infrana, este plina de o otrava de moarte.
Cu ea binecuvantam pe Domnul si Tatal nostru, si tot cu ea blestemam pe oameni, care sunt facuti dupa asemanarea lui Dumnezeu.
Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa, fratii mei!” Iacov 3:8-10

Pe  31 octombrie 2019, ora 17:42, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Scorpion gradul 27:38 si termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 20 noiembrie, ora 21:12, pe gradul 11:35 Scorpion.  Prima si ultima zi( 31 octombrie si 20 noiembrie) a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimba traseul, ritmul. O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. Energia lui Mercur are o influenta foarte puternica iar comunicarea negativa poate avea implicatii pe termen lung. Ca planeta de comunicare, Mercur retrograd tinde sa aduca un anumit nivel de confuzie. Mercur guverneaza mintea noastra, modul in care percepem si interpretam informatiile pe care le primim din mediul nostru si cum transmitem informatii altora.Comunicarea de tot felul, dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme, autobuze, biciclete, motociclete,etc.), frari, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare.

Mercur retrograd face parte din fluxul vietii. Universul ne spune ca exista un timp pentru a initia lucruri noi, pentru a merge mai departe si un timp pentru a reflecta la cele vechi. Mercur retrograd este de fapt un dar ceresc ce ne ofera ocazia de a reflecta, de a revizui si corecta greselile facute in trecut din graba, neatentie, prin fel de fel de influente. Este o sansa de a reflecta si de a da o alta solutie dar corecta si in accord cu planul divin si nu cu cerintele noastre. Mercur retrograd este de fapt un mecanism de auto-corectare al universului, permitand re-vizuirea unor solutii inainte de a fi prea tarziu.
Iar Mercur retrograd in semnul Scorpionului poate fi asemeni unui detectiv care se intoarce inca o data la locul faptei sa investigheze o problema aparent rezolvata, este o minte ce poate ajunge la radacinile oricarei situatii dar ce gaseste acolo poate sau nu poate sa fie prea frumos. Mercur in Scorpion este o minte profunda dar care destul de greu renunta la ideile lui ( scorpionul este un semn fix ). Aceasta perioada poate sa ajute la descoperirea unor idei fixe la care trebuie sa renuntam sau sa le redefinim, reevaluam.  Asa cum Mercur isi incetineste rirmul ( de fapt, miscarea aparent retrograda inseamna o miscare incetinita a planetei respective) si noi trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elemente esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme,a unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd). Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafata iar Mercur in Scorpion ne ajuta sa mergem dincolo de aparente, acolo putem gasi raspunsurile de care avem nevoie. Secretele, afacerile murdare, devin vizibile in aceasta perioada. Toate zonele de comunicare sunt afectate in special cele legate de lucruri ascunse, secrete,putere, afaceri,intalniri intime, credite, banci, investigatii, mosteniri, occultism. Nu trebuie uitat ca Mecur este mesagerul lui Dumnezeu, el merge peste tot, conduce sufletele mortilor, aduce mesaje din alte lumi deoarece el circula nepedepsit in toate cele trei niveluri cosmice datorita caducelului, bagheta magica a preotilor si regilor. Cum Scorpionul este un semn plin de mistere, secrete de suflet, constrangeri, obsesii, tabuuri, emotii ascunse, acuma Mercur retrograd poate scoate in lumina adevarul.
Tot Scorpinul tine de putere, control, manipulare, in consecinta, pot aparea transformari importante in aceasta sfera a puterii. Mercur retrograd in Scorpion ne ajuta sa cercetam, sa investigam, sa ajungem la adevar.

Daca semnul lui Mercur ofera informatii valoroase cu privire la intelect, daca aspectele formate descriu modul de gandire si de comunicare, casa astrologica arata locul, domeniul de viata in care aceasta gandire este exprimata. Acuma, Mercur retrograd in Scorpion se exprima destul de intens in casa VII, o casa ce vorbeste despre relatii, uniuni, asociati, dusmani stiuti, avocati, decizii jdecatoresti, bratul justitiei, partener de viata, divort. Cu Mercur retrograd in casa VII, neintelegerile cu partenerul de viata, cu asociatul, avocatul, se pot intensifica, vorbele pot capata alte sensuri decat cele dorite, deci mare atentie, nu fortati lucrurile.
Este cea mai buna perioada pentru re-discutarea si renegocierea unor conditii contractuale, pentru o analiza profunda a unei relatii, a unei casnicii, a unei asociatii, a unei decizii judecatoresti, a unei relatii de rivalitate, a unui concurent, dusman stiut. Casa VII descrie nu doar ceea ce ne atrage la ceilalti dar si ceea ce ii atrage pe altii la noi, acuma, Mercur retrograd va fi un film in reluare dar destul de incetinit, avem intrare libera in cinematograful cosmic.

Mercur este mesagerul zeilor si emisar al universului.  Mercur retrograd in Scorpion devine portavocea lui Venus in Scorpion si a asteroidului Athena Palace. Deci Mercur are in tolba lui si mesajele lui Venus in Scorpion:dragoste, relatii, secrete in relatii,uniuni, bani, valori. Fiti  atenti la problemele financiare. Evitati cheltuielile pe obiecte de lux. Conjunctia Mercur retrograd(ideile, obsesiile, care ne tin pe loc) si cu Palas Athena( strategul) ne cere sa gandim inainte de a sari, sa luptam pentru ceea ce este drept in aceasta lume ignorand propriile impulsuri emotionale de dragul implinirii vointei lui Dumnezeu. Ea ne reaminteste acuma ca orasul Atena a fost numit in onoarea ei in urma unui concurs cu Poseidon(Neptun). Potrivit mitologiei, ea a castigat acest concurs oferind atenienilor un maslin iar de atunci, ramura de maslin a deveni un simbol al pacii, un simbol al intentiilor corecte, un simbol al restabilirii pacii intre Dumnezeu si om.
Cu Mercur retrograd  in conjunctie stransa cu asteroidul Palas Atena, a venit timpul sa purtam in permanenta cu noi ramura de maslin, sa aducem pace in viata noastra, in relatiile noastre, in mintea noastra, in cariera noastra, in familia noastra, in relatia cu Dumnezeu. Trebuie sa incercam sa gasim solutii pasnice pentru toate probleme noastre.
Alt simbol al Atenei este sarpele, ceea ce arata ca Mercur retrograd accentueaza oportunitatile de vindecare. Armura si scutul Atenei pot fi asemanate cu  sistemul nostru imunitar, cu apararea impotriva atacurilor. Ea reprezinta mai ales puterea mintii noastre in vindecarea bolilor. Repetati zilnic: “ Corpul si toate organele mele au fost create de inteligenta infinita a subconstientului meu. Ea singura stie cum sa ma vindece. Aceasta forta curativa fara limite care se afla chiar in mine, transforma acuma fiecare atom al fiintei mele pentru a ma face sanatoasa si perfecta. Multumesc pentru aceasta vindecare  care se intampla chiar in mine. Realizarile acestei inteligente creatoare sunt minunate”.

Nu uitati ca Mercur retrograd complica comunicarea, negocierile, calatoriile, relatia cu cei din preajma noastra. Trebuie sa fim extrem de atenti la cuvintele noastre si sa incercam sa nu raspundem provocarilor. Multi vor fi nelinistiti, agitati, nervosi, un cuvant poate declansa furii inimaginabile, multi isi vor aminti de trecut sau se pot intalni in mod neasteptat cu oamenii din trecutul lor pentru a echilibra lucrurile( daca lasa furia, ura, deoparte).

Pana pe 11 noiembrie 2019, ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd, parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim “acel ceva pierdut” deoarece este luminat drumul. Multe din informatiile, intelegerile de care avem nevoie vin spre noi intr-un mod spectaculos, lucrurile incep sa se lege, sa prinda contur.

Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei, este guvernatorul natural al casei III o casa ce vorbeste de calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate, obligatii, deci si in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii. Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect, nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada, nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete, orice alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.

Ori de cate ori Mercur este retrograd, oportunitatile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut. Daca fizic nu putem merge in trecut, energetic, o planeta retrograda are capacitatea de a scormoni trecutul si ne spune “ Repara aici!”. O modalitate de a gestiona energia lui mercur in mers retrograd este de a ne pastra simtul umorului, daca incepem sa ne enervam, atunci Mercur retrograd poate amplifica problemele si ne putem trezi intr-un joc din care greu putem iesi. La un nivel mai profund, Mercur retrograd ne cere sa incetinim ritmul ( doar si el isi reduce viteza!) , sa iesim din starea “ de roboti zilnici”, sa fim atenti la ceea ce facem, cum facem, ce semnam, ce transmitem celor din jur.

Scorpionii, Taurii , Leii, Varsatorii  dar si Gemenii si Fecioarele vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Scorpion.

Fie ca Iubirea si Lumina sa va ghideze in permanenta!

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.