MERCUR RETROGRAD IN SAGETATOR/SCORPION – 17 NOIEMBRIE 2018 –ORA – 03:34 SI 6 DECEMBRIE 2018, ORA 23:23-CEVA CE NU VOIAI SA STII….

“De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului.” Efeseni 5 -17

Perioada lui Venus retrograd a trecut dar cineva trebuie sa ne ajute sa regandim anumite decizii gresite luate in ultimile patruzeci de zile.

Pe  17 noiembrie 2018, ora 03:34 , ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Sagetatorului gradul 13:30, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 6 decembrie 2018, ora 23:23, pe gradul 27:16 Scorpion.

Pe 28 octombrie 2018, Mercur a trecut  pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde (27:16 Scorpion ), perioada 28 octombrie -17 noiembrie  este  considerata o perioada de umbra, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

In mers direct, Mercur ne reaminteste ca daca stim sa vorbim oricarui lucru, acesta ne va raspunde, va veni la noi, viitorul se grabeste spre noi. Dar Mercur retrograd ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate, ascunse in trecut, “pasul urmator” trebuie re-actualizat, re-defenit, re-aranjat, re-editat.

In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii. In astrologia moderna, functia de mesager a lui Mercur este extinsa prin internet, mail, facebook, instagram, servere, telefonie mobile, toate mijloacele moderne de comunicare. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare.

Mercur este o planeta rapida, iubeste miscarea, vioiciunea, volatilitatea si de aceea, cand este nevoit sa incetineasca, incurca lucrurile, nu se descurca prea bine cu “ stai mai incet”.

In mers aparent retrograd, Mercur in Sagetator ne poate ajuta sa intelegem detaliile oricarei povesti de viata, sa descoperim minciuni,  nedreptati in justitie, abordarea gresita a unor principii juridice dar si de viata. Daca in mers direct, detaliile nu prea conteaza pentru aceasta minte de foc, acuma, in mers aparent retrograd, suntem pusi sa recladim imaginea mare a unei situatii de viata tinand cont de toate detaliile. Mercur retrograd in Sagetator poate scoate la iveala minciunile dar si situatiile incorecte in orice domeniu dar mai ales in ceea ce a fost considerat un adevar fara a lua in calcul toate faptele. Mercur  retrograd in semnul guvernat de  Jupiter poate cauza haos in calatorii, in special in calatoriile mari, in relatia cu strainii, cu strainatatea. Pot iesi in lumina detalii ascunse legate de domeniul educatiei, studii superioare, relatii internationale. Calatoriile pot fi intarziate, sunt de asteptat ciocniri intre diferite culturi, intre diferite viziuni in politica, administratie la nivel inalt.

Pana pe 27 noiembrie, inca ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd, parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim acel “ceva pierdut” deoarece este luminat drumul.

Odata cu miscarea retrograda prin semnul Scorpion, Mercur ne transforma in  detectivi care se intorc inca o data sa investigheze o problema aparent rezolvata. Asa, putem ajunge la radacinile oricarei situatii dar ce gasim  acolo poate sau nu poate sa fie prea frumos. Mercur retrograd in Scorpion poate sa ajute destul de mult in descoperirea acelor idei fixe la care trebuie sa renuntam sau sa le redefinim, reevaluam. Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafata iar Mercur in Scorpion ne ajuta sa mergem dincolo de aparente, acolo putem gasi raspunsurile de care avem nevoie. Secretele, afacerile murdare, devin vizibile in aceasta perioada .

Asa cum Mercur isi incetineste ritmul ( de fapt, miscarea aparent retrograda inseamna o miscare incetinita a planetei respective ) si noi trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elemente esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, a unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd).

Mercurul retrograd incepe sub influenta aspectului de careu cu Neptun retrograd in Pesti iar starea de neliniste, ceata, ne impiedica sa intelegem ce este real, ce este iluzie, oare spune adevarul sau minte?
Mercur retrograd ne spune ca nu numai oamenii vorbesc ci si sufletul nostru, avem in interiorul nostru o voce divina care trebuie auzita acuma daca vrem sa ne fie bine. Intonati in permanenta” Sunt calma si perfect echilibrata, gasesc in mine raspunsul la orice intrebare, intelepciunea eterna si divina a subconstientului meu ma conduce in permanenta, ma inspira, ma ajuta sa rezolv orice problema; spiritul meu se umple de fericire si de pace, ma impac cu mine insami si actionez animata de cele mai inalte idealuri”.

Asa, perioada de retrogradare a lui Mercur ne poate arata informatiile din trecut cu omisiuni, ne poata arata cat de naivi suntem, unde ne-am mintit singuri crezand in feti frumosi sau zane ( tot ce tine de straini, strainatate, internet, mesaje pe internet, credinta, moralitate). E frumos sa crezi in povesti ne spune Neptun care este cel mai bun regizor al iluziilor noastre  dar acuma Mercur retrograd ne spune: gata cu povestile, v-ati amagit destul, eu cu bagheta mea magica pot face sa dispara iluziile si va arat oamenii asa cum sunt ei si nu cum vreti voi. Oricum, neintelegerile continua sa fie pe val, nu luati decizii acuma, confuzia si erorile pot fi dezvaluite dar pot fi greu de acceptat.

Temerile pot fi amplificate in aceasta perioada iar cea mai buna protectie o gasim in Arhanghelul Mihail caruia trebuie sa ii cerem ajutorul: “Arhanghele Mihail, te rog vino la mine acuma si taie corzile fricii care imi secatuiesc energia si vitalitatea. Multumesc. Amin.”

Asteroidul  2102 Tantalus in Sagetator  in conjunctie stransa cu Mercur retrograd in Sagetator da un ton aparte urmatoarelor trei saptamani. In mitologie, Tantalus este cunoscut pentru ca fost tot timpul in apropierea lui Zeus (Jupiter) pe Muntele Olimp(locuinta zeilor). Dar Tantal a furat ambrozie si nectar de la zei si le-a dus poporului sau. Astfel, Tantalus a incalcat increderea tatalui sau, dezvaluind secretele acestuia. Pentru a se impaca din nou cu zeii, Tantalus a pregatit un mare ospat la care i-a invitat. In mod gresit, el a hotarat sa-l sacrifice pe fiul lui oferindu-l drept hrana la acest ospat. Aceasta poate fi privita si ca o poveste arhetipala de initiere samanica. Zeus-Jupiter s-a prins de planul lui, doar Demetra nu si-a dat seama si a mancat din umarul baiatului. Zeus ordona soartei sa-l invie pe fiul lui Tantalus iar Demetra i-a oferit un umar din fildes facut de Hephaistos. Acesta o fost punctul final pentru Zeus care l-a condamnat pe Tantalus la o foame si sete eterna in Tartar. Tantalus a fost condamnat sa stea pentru totdeauna intr-un bazin  cu apa pura sub un pom cu fructe frumoase si imbietoare. De fiecare data cand el  incerca sa bea apa, aceasta se retragea, ori de cate ori mana lui vroia sa ia un fruct, vantul lua ramurile copacului de langa el. Asadar, dorintele lui au fost in mod constant infrante, mereu lipsite de intelegere si nu si-a atins scopul. El a fost tot timpul chinuit de sete si foame dar a avut si o piatra mare atarnata deasupra capului ca pedeapsa ca i-a furat un caine de aur lui Zeus jurand in fata lui Zeus ca nu a facut acest lucru.

In astrologie, asteroidul 2102 Tantalus inseamna “ a chinui “, ispita, tentatie, frustrare, vezi ceva care este imposibil de obtinut, ai tot timpul ceva care iti doresti la indemana dar nu poti sa te bucuri de acest “ ceva “. Tantalus este “ ispita “  iar acest cuvant vine de la cuvantul a chinui dar prin dorintele prostesti. Este o energie ce lucreaza in acelasi timp ca un blestem, radacina raului se poate intinde timp de mai multe generatii. In acelasi timp, practicile rele, minciunile sunt pedepsite. Asa cum Tantalus nu ajunge la apa si la fructe, de multe ori si noi suntem pedepsiti sa nu ne putem bucura de ceea ce este chiar langa noi si asta datorita unor greseli, pacate pe care acuma le putem descoperi si accepta. Elementul chimic Tantal ( Ta simbol,  numarul atomic 73) este numit dupa Tantalus din mitologie , este lipsit de reactivitate  si are o dificultate in privinta izolarii lui ca metal pur dintr-un minereu . A primit acest nume deoarece acest metal chinuie chimistii.

Mercur retrograd in Sagetator ( comunicare, calatorii, strainatate, idealuri inalte, straini, afaceri cu strainii, studii inalte, invatamant superior,decizii la nivel inalt) in conjunctie cu Tantalus, poate revela ceva ce nu voiam sa stim sau poate adevarul unui plan maret, a unor documente, contracte, a unei uniuni marete la nivel international, a unor relatii internationale, a unor situatii aparent uitate, abandonate, incheiate. Ar trebui sa fim mai atenti in urmatoarea perioada deoarece vor fi expuse multe nelegiuiri. Tot ceea ce incalca evolutia noastra, tot ceea ce ne afecteaza viata noastra, va fi adus in lumina.

Tantalus este si un blestem divin pentru lucrurile gresite din trecut. Aceste lucruri gresite tin de idealuri, straini, comunicare, decizii, rude, invatamant superior, legi, moralitate, aliante politice, sefi, educatie, invatamant, mass-media. Totusi, Tantalus face parte din grupa asteroizilor Apollo, zeul adevarului si iluminarii.Totul este cum folosim aceasta energie, putem trai in lumina si putem oferi un sprijin important celorlalti sau putem face rau chiar cu stiinta acestui rau, alegerea este a noastra.Toti avem pacate, important este sa incercam sa nu le mai facem, sa cultivam bunatatea, dragostea. Nu trebuie sa testam anumite lucruri rele doar pentru a vedea efectul lor asupra celorlalti, acest lucru poate aduce un intreg lant de probleme grele.

“Nu schimba nimic acuma, nu tine, nu este de durata” si pot crea multe situatii incomode. Angajamentele facute in timpul unui Mercur retrograd sunt cel mai adesea angajamente care se vor modifica. Semnarea oricarui document important, ar trebui sa fie pusa fie in asteptare sau daca se semneaza, probabil va fi schimbat in vreun fel.

Mercur este mesagerul divin al zeilor si regulile lui influenteza comunicarea si chakra gatului. Atunci cand Mercur functioneaza in mod normal, el lucreaza alaturi de lumina uimitoare a Soarelui. Dar, cand Mercur intra in miscare retrograda, el calatoreste in intunericul lumiii interlope( este singurul zeu care circula in cele trei lumi) si dezgroapa secrete, dureri vechi ale trecutului, care trebuiesc purificate, curatate, acceptate, iertate.

Fiecare perioada a lui Mercur retrograd ( pasi in trecut, evenimente din trecut) ne ajuta sa constientizam ce poveri se tin scai de noi si ce putem face pentru a le da jos astfel incat, odata cu intrarea lui in mers direct, sa fim “ usori “, sa fim asemeni lui, optimisti si plin de viata.

Daca ai facut o greseala, daca ai incurcat lucrurile, daca ai afectat verbal pe cineva, daca ai inselat, trisat, eu iti dau sansa sa rezolvi aceste probleme ne spune dragul nostru Mercur retrograd. Invata din greselile tale, nu le mai repeta, nu te pedepsi, iarta-te si iarta doar asa vezi oportunitatile viitoare.

Perioada este intensa si provocatoare pentru Sagetatori, Gemeni, Scorpioni, Fecioare, Pesti.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.