MERCUR RETROGRAD IN CAPRICORN/ SAGETATOR -19 DECEMBRIE 2016 ORA 12:56, ORA ROMANIEI –8 IANUARIE 2017, ORA 11:40, ORA ROMANIEI –ALUNECAM PE GHEATA……MARE ATENTIE …


mercur

Terminam anul 2016 cu Mercur retrograd in Capricorn si incepem anul 2017 tot sub influenta acestei energii, asadar, totul poate fi un pic mai greu daca fortam si grabim lucrurile.

Pe 19 decembrie 2016, ora 12:56, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Capricorn gradul 15:08, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 8 ianuarie 2017, ora  11:40, pe gradul 28:51 Sagetator. Influenta planetei retrograde incepe cu cateva zile inainte de momentul de debut a miscarii aparent retrograde, in multe carti am citit ca influenta planetei retrograde incepe din momentul in care Mercur trece pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, in cazul nostru vorbim de gradul 28:51 Sagetator, un grad peste care Mercur a trecut in jurul datei de 1 decembrie 2016.
Perioada 1-19 decembrie 2016 este considerata ca o perioada de UMBRA , o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada).

In astrologie, Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii.
Toate aceste domenii ale vietii sunt afectate atunci cand Mercur este intr-o miscare aparent retrograda, miscarea lui incetinita induce un anumit disconfort pe care il simtim din plin. Mercur ne spune adeseori ca “un cuvant poate ascunde sau poate dezvalui ceva “, in aceasta perioada in care energia lui Mercur este intensa datorita miscarii incetinite, tot ce a fost ascuns poate iesi la iveala, nu uitati ca Mercur poate merge peste tot si poate intoarce barfa, calomnia, minciuna, hotia, pacaleala, impotriva celor ce le-au dat viata. O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate, probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite, modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari, agravari in unele domenii din viata. Cu Mercur retrograd exista o atractie pentru trecut dar aceasta atractie nu este o pura intamplare, ea are un motiv, o problema de rezolvat destul de semnificativa. Nu este neaparat un punct slab ci este o energie mai greu de inteles, o energie care indeamna spre interiorizare ( pentru cei nascuti  cu Mercur retrograd in harta natala, aceasta perioada poate fi una benefica, este un limbaj al unei energii pe care ei il cunosc foarte bine si pot folosi aceasta energie in beneficiul lor, “este dirijorul in acord perfect cu orchestra”). Odata inteles mesajul unei planete retrograde se pot “ rasturna si munti “cu aceasta energie, asadar sa nu ne speriem prea tare de o planeta retrograda, ci, sa incercam sa intelegem ca o putem privi ca o energie a unui prieten pe care te poti baza la greu, care poate sa-ti ofere raspunsul potrivit la problema care te macina, care iti poate arata locul in care ai gresit, problemele apar cand ne vom pune “ ochelarii de cal “ si vom refuza sa privim greselile, erorile facute care cer sa fie rezolvate.

Mercur in Capricorn este o energie ce slujeste interesele saturniene ( Saturn este guvernatorul capricornului) devenind astfel o energie pragmatica si in acord deplin doar cu ce este util, durabil, organizat, responsabil. Energia mercuriana indrumata de Saturn da voce sentimentului ca tot ce se realizeaza trebuie sa fie in serviciul dreptatii, ambitia cere respect, perseverenta iar cumpatarea, practicismul, te pot duce departe. Energia mercuriana ne vorbeste despre cariera, reguli, viata sociala, reputatie, autoritati, conducatori, sefi, guvern, stabilitate, structuri bine aranjate ( Capricornul este semnul natural al casei X).
Mercur in mers aparent retrograd in semnul rece al Capricornului, un semn de pamant cardinal poate accentua temerile legate de tot ce are structura, granita in viata noastra, putem vorbi de exprimari dificile dar si de capacitatea de a intelege la un nivel profund propriile greseli, putem gasi esenta dar si originea acestor greseli. Rigiditatea accentuata si refuzul de a aborda anumite subiecte pot face ca relatiile sa fie destul de dificile in aceasta perioada. Gandirea grava si pesimista predispune la destul de multe critici, melancolie, greutati in asigurarea unei claritati mentale si a unei sigurante a capacitatii mentale. Pot fi incurcate si incercate destul de usor :rationamentul, rabdarea, tot ce tine de organizare, proceduri, patroni, directori, sefi, cariera. Mercur in mers aparent retrograd in Capricorn aduce un comportament si o gandire grava ce cauta “nod in papura “ la orice. In Capricorn, Mercur retrograd creeaza dezordine chiar haos in tot ce tine de administratie, guvern, cariera, pozitie sociala, perturba comunicarea la nivel de guvern, presedinte, intreprindere, fel de fel de organizatii, putere, administratie. Este o energie ce ne va face lipsiti de umor si cu o dorinta imensa de putere.Toate domeniile de comunicare sunt afectate, de la probleme in asociatii, prietenii, scopuri personale la finante, administratie, guvern, concepte si idei noi.

Pe 4 ianuarie 2017, Mercur retrograd reintra in semnul Sagetator iar pana pe 8 ianuarie 2017, acest ghid al sufletelor ne ajuta sa intelegem detaliile oricarei povesti de viata, sa descoperim minciuni, nedreptati in justitie, abordarea gresita a unor principii juridice dar si de viata. Daca in mers direct, detaliile nu prea conteaza pentru aceasta minte de foc, acuma, in mers aparent retrograd suntem pusi sa recladim imaginea mare a unei situatii de viata tinand cont de toate detaliile. Mercur retrograd in Sagetator poate scoate la iveala minciunile dar si situatiile incorecte in orice domeniu dar mai ales in ceea ce a fost considerat un adevar fara a lua in calcul toate faptele.

Daca semnul lui Mercur ofera informatii valoroase cu privire la intelect. daca aspectele formate descriu modul de gandire si de comunicare, casa astrologica arata locul, domeniul de viata in care aceasta gandire este exprimata. Acuma Mercur retrograd activeaza casa X, o casa naturala a lui Saturn, astfel, mesajul lui Mercur retrograd in semnul Capricorn este dublat si plin de forta si vrea sa faca reparatii in tot ce tine de cariera, putere detinuta, sefi, guvern, presedinte, reguli, structuri guvernamentale, iar toate aceste lucruri vor fi extrem de vizibile. O modificare a statutului social, pierderea unui loc de munca, problemele de comunicare in relatia cu un sef, o autoritate, nu trebuie sa ne mire acuma. Rabdarea si prudenta, sunt cerintele acestei energii, trebuie sa incercam sa intelegem ca acuma Mercur ne plimba pe gheata iar cu totii stim ca atunci cand fugi pe gheata nu ai nici un control, poti sa cazi…. Deci prudenta, atentia marita, mersul in pas de melc, ofera mai mult control.
Nu este cel mai bun timp sa incepem ceva nou fiindca dupa 8 ianuarie 2017, ne putem trezi ca se schimba lucrurile.
Mercur retrograd in Capricorn in fuziune cu Pluto in Capricorn devin extrem de sinceri, uneori brutali, in legatura cu tot ceea ce ascunde lupta pentru putere si control la nivel inalt, secretele sunt dezvaluite.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor mutabile( Gemeni, Sagetatori, Pesti, Fecioare) si asupra semnelor cardinale(Berbec, Rac, Balanta, Capricorn). Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “RE-ORGANIZARE, RE-EVALUARE, RE-VEDERE, RE-INTALNIRE, RE-DEFINIRE, RE-FINANTARE, RE-PROGRAMARE, RE-FLECTARE , RE-SCRIERE….”. Mercur este o energie ce stie sa ne transforme in voci, in mesageri, ne incurajeaza sa cerem sfaturi, ne spune ca o buna comunicare elimina distanta iar informatia, piesa lipsa, un secret dezvaluit intregesc acest joc karmic astral.
Re-actualizare CV vechi, re-discutare promisiuni mai vechi ce tin de cariera, statut social, relatii profesionale, re-evaluare ambitii profesionale, re-pararea imaginii publice sunt directii foarte bune pentru urmatoarea perioada care cere rabdare si tatonarea cu atentie a momentului potrivit.
Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, a unui nou proiect, o casatorie, nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada. Nu cumparati calculatoare, televizoare, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete, orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati. Si cum Mercur guverneaza calatoriile de orice fel, mare atentie.
Orice intarziere adusa de Mercur retrograd ajuta sa ne oprim, sa ascultam si sa analizam mai atenti tot ceea ce se intampla in jurul nostru si asta pentru a face alegerile corecte. Cand Mercur este retrograd, oportunitatile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut, daca fizic nu putem merge in trecut, energetic, o planeta retrogradea are capacitatea de a scormoni trecutul si ne spune “ repara aici”, dar trebuie sa fim foarte atenti si la farsele acestui zeu buclucas renumit in mitologie pentru smecheriile lui. O modalitate de a gestiona energia lui mercur in mers retrograd este de a ne pastra simtul umorului, daca incepem sa ne enervam, atunci Mercur retrograd poate amplifica problemele si ne putem trezi intr-un joc din care greu putem iesi. La un nivel mai profund, Mercur retrograd ne cere sa incetinim ritmul ( doar si el isi reduce viteza!) , sa iesim din starea “ de roboti zilnici”, sa fim atenti la ceea ce facem, cum facem, ce semnam, ce transmitem celor din jur. Ezoteric, Mercur retrograd dezvaluie caile prin care putem deveni constienti de influenta entitatilor spirituale in bunul mers al vietii aici pe pamant. El este denumit si Hermes, un dirijor al sufletului ce ne poate arata calea cea buna.

LA MULTI ANI!

astro_2gw_431_mercur_retro_decembrie_2016-77890-21870

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

  1. Multumim,Adriana,pentru informatiile deosebite,ce ne ajuta in intelegerea profunda a evenimentelor vietii noastre.Sarbatori pline de binecuvintari,bucurii si realizari.La multi ani!

  2. Toate cele bune! Imaginea cu gheata e foarte buna, poate am putea sa-i adaugam scena cu pericolul de-a se rupe sub pasi grabiti … bagandu-i la fund, – in conditii vitrege, de iarna – pe cei ce se aventureaza impinsi de sentimente confuze…

  3. Adriana,La multi ani !
    Important e sa ne intelegem cu noi insine ,ca nu putem cu toti …Peter Pan ar fi bine sa alerge de unul singur .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.