HOROSCOPUL LUI MERCUR RETROGRAD IN BALANTA/FECIOARA:10 SEPTEMBRIE-2 OCTOMBRIE 2022

Timp de trei saptamani, Mercur retrograd ne permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita. Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai “sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile”.

Perioada de retrogradare ofera o sansa unica de a incetini anumite parti din viata noastra pentru a examina si pregati o schimbare care pare inevitabila. Perioadele de reflectie, meditatie, contemplare, permit o pauza de la inertia instalata intr-un anumit domeniu de viata. Acuma, Mercur retrograd in functie de domeniul de viata energizat ne obliga prin anumite blocaje sa ne oprim asupra acestor lucruri care trebuiesc re-analizate sau schimbate. De multe ori trecem destul de usor peste informatiile utile nestiind de ce anumite lucruri nu-si gasesc rezolvarea, acuma, Mercur retrograd ofera piesa lipsa in puzzle-ul unui domeniu de viata. Este cel mai bun moment sa incetinim, sa reflectam si sa ne odihnim! Deci, mersul incet este cel mai sigur. Desi aceasta perioada este renumita pentru intarzieri si comunicari gresite, poate aduce in cale si un mesaj pierdut de mult, un prieten vechi, o metoda de vindecare, un document necesar rezolvarii unei probleme judiciare.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn dar si asupra semnelor mutabile Gemeni, Fecioare, Sagetatori si Pesti.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este mai  precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce dezechilibreaza domeniul relatiilor voastre(partener, asociat, concurent, rival, dusmani pe fata). Neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, fiti mai rabdatori si atenti in comunicare. Puteti descoperi un secret legat de casnicia voastra, de un partener de viata sau de un partener pierdut pe drum. Trecutul poate reinvia ajutandu-va sa gasiti acea piesa care sa va echilibreze viata din nou. Mercur retrograd va poate ajuta sa intelegeti ca diferentele de opinie cu ceilalti, cu partenerul de viata, nu trebuie sa conduca neaparat la lupte. Ar fi bine sa nu semnati contracte in aceasta perioada, daca este posibil, amanati aceasta problema timp de trei saptamani. Renuntati la razbunari. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara(pana pe 2 octombrie), munca, obiceiurile zilnice, sanatatea voastra, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari. Aveti ocazia sa eliminati rutinele si obiceiurile care va deranjeaza si devitalizeaza. Este posibil sa reganditi sau sa reevaluati atitudinile cu privire la munca voastra, rutinele zilnice, sanatate, animalele voastre de companie.
Deoarece Mercur guverneaza si domeniul mintii practice, vecini, frati, si in aceste directii viata puteti intalni destule incurcaturi, deci atentie.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra
tot ceea ce ce dezechilibreaza domeniul muncii, proiecte de munca, relatia cu cei cu care munciti, activitati zilnice, si care trebuiesc purificate, curatate, acceptate, iertate. Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Nu fortati nota la locul de munca, nu luati hotarari decisive legate de munca voastra. Pot aparea unele probleme din trecut ce trebuiesc reexaminate, catalogate, etichetate. Mercur retrograd va cere sa invatati sa fiti mai flexibili, sa renuntati la critica si mandria excesiva care va scade imunitatea dar aduce si probleme cu cei din jur. Este timpul sa aruncati o privire lunga si  asupra obiceiurilor pe care va bazati si a rutinelor  voastre. Va aduc un sentiment de implinire sau va devitalizeaza? Regandirea metodelor, obiceiurilor, ritualurilor dupa care traiti este o alta cerinta. Trebuie sa constientizati ca mintea cu tot ce are adunat in ea va influenteaza starea de sanatate. Aceasta perioada ar putea aduce o perspectiva noua intr-o problema de sanatate veche. Este cel mai bun moment pentru a gasi o noua abordare a tuturor problemelor de sanatate, probleme de munca. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara(pana pe 2 octombrie), tot ce tine de iubire, copii, proiectele creative,vacanta, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari. In ciuda intarzierilor, important este sa nu fortati lucrurile. Poate fi si un moment bun pentru a reveni la proiectele creative pe care doriti sa le finalizati. S-ar putea sa va treziti ca va intoarceti la un hobby pe care l-ati neglijat in ultima perioada.
Deoarece Mercur guverneaza si domeniul banilor obtinuti prin talente personale, este cea mai buna perioada pentru a invata sa aveti mai multa incredere in valoarea voastra, in ceea ce sunteti cu adevarat.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce dezechilibreaza domeniul iubirii, proiecte creative, speculatii, placeri, copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale si creative. Mandria creeaza destule probleme acuma, incercati toleranta fata de defectele celuilalti, invatati ca nimeni nu este perfect aici pe pamant, axati-va mai mult pe corectarea defectelor voastre. Evitati toate preocuparile speculative cel putin in aceasta perioada. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara(pana pe 2 octombrie), tot ce tine de familia voastra, parintii vostri, casa voastra si imobilele in general, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari. Comunicarea cu parintii poate fi mai grea. Unele rude de care nu mai stiti nimic, pot aparea in aceasta perioada. Daca sunteti implicati in cumpararea, vanzarea sau inchirierea unei case, asigurati-va ca cititi cu atentie documentele. Nu trebuie sa va mire unele intarzieri. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce  dezechilibreaza domeniul familiei, parinti, radacinile voastre, neam, afaceri imobiliare. Problemele legate de familie, casa, parinti, afaceri in familie, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii. Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara(pana pe 2 octombrie), tot ce tine de rude, vecini, comunicare, comert, studii, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari. Fiti atenti la cuvintele voastre, fiti atenti in trafic si la cumparaturi. Pastrati bonurile daca va cumparati un obiect de valoare. Deoarece Mercur guverneaza si casa secretelor, in urmatoarea perioada, puteti descoperi un secret sau cineva va poate pune intr-o lumina proasta prin dezvaluirea unor secrete incredintate.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce  dezechilibreaza comunicarea si intelegerea cu fratii si surorile voastre, cu un vecin, cu persoanele din preajma voastra. Mare atentie, puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte. Puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte. Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, cumparaturi, trebuie sa fie destul de mare. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei. Modul de gandire, sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani, Atentie la masina daca conduceti, verificati-va masina ( acte ,ulei, apa , cauciucuri). Nu instalati programe noi in calculator, de preferat, daca aveti documente importante, asigurati-va o copie de rezerva a acestora.
Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara( pana pe 2 octombrie), tot ce tine de venituri, finante, posesiuni, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari. Fiti atenti la portofel, chitante. Ar trebui sa pastrati chitanta unei noi achizitii. Banii de care erati siguri ca vor ajunge la o anumita data ar putea sa vina cu intarziere.
Deoarece Mercur guverneaza si casa prietenilor, sperante, protectori, si in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce  dezechilibreaza domeniul financiar. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor pentru a face bani. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Este cea mai buna perioada sa va ganditi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra, ce vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara(pana pe 2 octombrie), tot ce tine de aspectul si personalitatea voastra, planurile personale, sanatatea fizica, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari.
Dupa ce Mercur va iesi din perioada de retrogradare, ar fi cel mai bun moment pentru a merge mai departe cu orice schimbari.
Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei, imagine publica, viata sociala, ambitii profesionale. Evitati sa semnati contracte noi sau sa faceti achizitii importante.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce  dezechilibreaza viata voastra prin modul in care va folositi propria individualitate, cum va exprimati personalitatea, cum comunicati si relationati cu ceilalti. Este important pentru voi sa incetiniti ritmul, sa intelegeti ca aceasta perioada poate fi benefica doar daca aveti rabdare sa va analizati pe voi, relatiile voastre, atitudinea voastra, modul cum comunicati si cum luati decizii. Se poate ca unele actiuni din trecut nefinalizate sau solutionate gresit sa revina in viata voastra in scopul re-analizarii si finalizarii lor. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur. Atentie la modul de comunicare in relatiile voastre, aici pot aparea destule neclaritati, se pot intelege gresit anumite vorbe, atentie la ce semnati, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara(pana pe 2 octombrie), tot ce tine de chestiunile spirituale, odihna, subconstient, vise, secrete, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari. Este cel mai bun timp pentru a va goli mintea de toate ideile false si superstitiile de orice fel; sa credeti in puterea subconstientului vostru care cunoaste raspunsurile la toate intrebarile voastre. Cum casa XII tine si de secrete, Mercur retrograd le poate dezvalui. Mercur guverneaza si casa studiiilor mari, calatorii, credinta, lege, strainatate, in consecinta pot aparea provocari si in aceste directii din viata voastra. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatia cu strainatatea, cu strainii.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce  dezechilibreaza viata voastra prin secrete de suflet, tradari, vinovatii, planuri facute in spatele usilor inchise, incalcarea legilor, juramintelor,  promisiunilor. Mercur retrograd poate fi destul de confuz pentru voi, va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati. Problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Este cea mai buna perioada in care sa va ganditi la problemele vechi, la greselile voastre, la ceea ce este adunat de-a lungul timpului si sa veniti cu un plan de eliminare a bagajelor mentale construite in timp si care va fac rau. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste. Pentru unii dintre voi aceasta perioada poate amplifica nevoia de a fi singuri, retrasi, ceea ce poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru dar in schimb s-ar putea sa deveniti mai constienti de vibratiile subtile, de prezenta divina. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara(pana pe 2 octombrie), tot ce tine de prieteni, proiecte de grup, sperante, idealuri, banii carierei voastre, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari.
Sunteti ajutati sa descoperiti cine sunt adevaratii vostri prieteni. Casa a 11-a este, de asemenea, conectata la obiectivele si sperantele voastre iar Mercur retrograd poate fi un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abandonat, catre un obiectiv ce face parte din viitorul vostru.
Deoarece Mercur guverneaza si casa banilor partenerului, a creditelor, banii unui contract semnat, mosteniri, planuri secrete, viata intima, pot aparea si in aceste directii incurcaturi dar si rezolvari in acord cu legea divina.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce  dezechilibreaza viata voastra prin comunicari gresite cu prietenii, idealuri false. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Barfele si zvonurile pot face ravagii in prieteniile voastre, ar fi bine ca in urmatoarea perioada sa fiti mai atenti, sa nu va vorbiti de rau prietenii. Cum casa XI este conectata la obiectivele si sperantele voastre, este posibil ca Mercur retrograd sa fie un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abandonat, catre un obiectiv ce face parte din viitorul vostru. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara( pana pe 2 octombrie), tot ce tine de cariera, imagine publica, autoritati, ambitii profesionale, un parinte, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari.
Mercur guverneaza casa relatiilor voastre, in consecinta pot aparea provocari, dezvaluiri, si in aceste directii din viata voastra. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce  dezechilibreaza domeniul carierei, ambitii si imagine profesionala, statut social. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra, de relatia cu sefii vostri, aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat, fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara( pana pe 2 octombrie), tot ce tine de studii superioare, credinta, straini si strainatate, o munca in strainatate, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari.
Mercur guverneaza si casa muncii, proiecte de munca, colegi, sanatate, in consecinta pot aparea provocari dar si rezolvari in aceste domenii din viata voastra.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce dezechilibreaza domeniul de viata ce tine de studii, strainatate, calatorii indepartate, credinta, alte culture. Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante, pentru intreruperea unor cursuri, sa rupeti anumite relatii, parteneriate cu strainatatea, sa renuntati la o muncaa in strainatate. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Mercur retrograd in acest domeniu de viata va poate pune sa re-examinati ceea ce credeti despre lume, viata si sa va ganditi la cum va ajuta crezurile voastre sa va construiti viitorul. Sunteti multumiti cu viata voastra actuala, este adevarata viata pe care v-o doriti ? Poate ca aceasta perioada a lui Mercur retrograd va va raspunde daca veti merge la cursul acestui ghid astral. Tot acuma, tot ce tine de morala, etica, adevar, credinta, sunt in vizorul acestei energii, deci mare atentie. Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii, obstacole sau calatorii anulate. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara(pana pe 2 octombrie), tot ce tine de afaceri, banii partenerului de viata, bunuri comune, impozite, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari.
Mercur guverneaza si casa iubirii, copiilor, creativitatii personale, in consecinta pot aparea provocari si rezolvari si  in aceste domenii din viata voastra.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Pana pe 23 septembrie, Mercur retrograd va aduce in atentia voastra tot ceea ce  dezechilibreaza domeniul de viata ce tine de afaceri, banii partenerului de viata, sprijin financiar, imprumuturi. Solutionarile gresite in tot ce tine de finante , datorii, investitii, contracte, cer o rezolvare corecta,
Pot aparea unele dificultati financiare care necesita atentia voastra. Este cel mai bun timp pentru a renunta la obsesiile voastre, la lucrurile expirate,  Simtul afacerilor este destul de confuz, pot aparea necazuri si intarzieri in toate angajamentele financiare, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp pentru hotarari legate de un partener de afaceri, pentru diverse imprumuturi financiare. Pe masura ce Mercur retrogradeaza in Fecioara( pana pe 2 octombrie), tot ce relatii, partener, asociat,  pot cunoaste intarzieri, incurcaturi si reevaluari.
Mercur guverneaza si casa familiei, parintilor, in consecinta pot aparea provocari si in aceste directii  din viata voastra. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie, de partener pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.