MERCUR IN MERS DIRECT IN VARSATOR -11 FEBRUARIE 2015, ORA 16:57- “ O LUMINA PENTRU TOTI”

eos

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 1:18 Varsator, dar pana pe 3 martie, cand ajunge pe gradul 17:05 Varsator, inca mai suntem sub influenta puternica a socurilor  lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 1-17 Varsator pentru a treia oara. Este o perioada in care deciziile legate de unele probleme intalnite sub influenta energiei lui Mercur pot deveni mai clare, putem asemana urmatoarea perioada ca o trezire dupa un somn mai lung de aceea nu este prea bine sa ne grabim, trebuie mers incet pentru a vedea mai clar cum putem trai cu ceea ce am vazut la “microscopul lui mercur”.Cum tranzitul lui Mercur retrograd  este ca un plug tras de trei ori prin aceeasi brazda, socul, imprevizibilul, sunt atuurile acestei energii. Mercur retrograd in Varsator a facut ravagii in grupuri, aliante politice , politicieni, prietenii, sperantele celor multi. Acuma , fiecare dintre noi a putut vedea adevarata fata a unui prieten , a unei persoane, a unei situatii inedite, a unui demers politic, a unei aliante, a unui politician.

Putem profita in urmatorea perioada de analizele facute, de detaliile gasite in domenii importante din viata noastra ( asta in functie de casa astrologica  pe care Mercur a strabatut-o) , suntem ajutati sa punem ordine in faptele noastre, in munca noastra de zi cu zi, iubirile analizate la microscop au fost deja etichetate in” utile sau bune de aruncat “, de fapt , putem vorbi de “ o digerare a trecutului , a faptelor din trecut “ ramanand cu adevaruri crude dar care in timp se vor dovedi benefice pentru noi. Sa nu uitam ca Mercur retrograd  se poate dovedi a fi cel mai bun prieten al nostru atunci cand ne straduim sa-i ascultam mesajele  si sa-i urmam sfaturil .

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Varsator energizeaza casa VI , o casa care vorbeste de  multe ori despre crize ce necesita reorientare si ajustare iar cu Mercur aici, mintea noastra poate fi preocupata de cum putem iesi din aceste crize existentiale. De cele mai multe ori, Mercur in casa VI ne pune sa experimentam validitatea propriilor abordari de viata in care comunicarea, cuvantul  joaca un rol extrem de important. Doar ceea ce supravietuieste crizei poate merge mai departe, isi poate continua calatoria, discursul, revolutia, evolutia. Nesiguranta, pierderea unor optiuni, victimizarea, neatentia la detalii dau un ton sumbru viitorului iar  fara o strategie clara, fara rabdare, rezistenta si credinta putem  continua sa suferim. Aici, experienta este o carte care parcursa inca o data ne invata sa nu mai gresim in viitor. Cum Mercur este in Varsator, tot ce tine de comunicare, informatii, nu au bariere, de aceea va recomand  prudenta, cumpatare. In aceasta perioada pot aparea rupturi intelectuale datorita afirmarii ideilor cu o virulenta destul de mare si neacceptarea opiniilor altora, poate fi un timp care socheaza totul in jur prin impunerea cu forta a unor idei absurde, mesajele pot fi destul de incurcate. In domeniul relatiilor, aliantelor pot aparea extravagante  de comportament, certuri urmate de resentimente, situatii incurcate care franeaza mersul normal al lucrurilor.

Asteroidul  221 Eos in Varsator este un ton important acuma, odata cu terminarea miscarii aparent retrograde a lui Mercur. In mitologie, Eos  a fost zeita zorilor de zi. Ea este fiica lui Hyperion, un aducator de lumina, cea de mai sus, care calatoreste  deasupra Pamantului. Fratele ei a fost zeul Soare- Helios si sora ei a fost Selene, zeita Lunii.O intreaga echipa  de cai trage carul ei peste cer.  Eos a avut un apetit sexual puternic, aproape la fel de puternic ca cel al zeitei dragostei Afrodita. In legenda, Afrodita si-a gasit iubitul ei, pe Ares, in pat cu Eos si a blestemat-o sa aiba un gust insatiabil pentru tinerii muritori. Astfel, ea devine renumita pentru iubirile ei. Zeita zori de zi a fost descrisa  aproape întotdeauna  cu degetele trandafirii , ea deschide portile cerului pentru ca soarele sa rasara. In astrologie, Eos este lumina care invinge intunericul, este o energie a sperantei, reinnoire, pasiune, iubire devotata, noi atitudini si oportunitati. Eos anunta ivirea Soarelui, deci adevarul, iluminarea. Pe de alta parte, degetele trandafirii pot fi atat un simbol al sanatatii cat si un simbol al degetelor arse, ea a incercat sa atinga soarele si s-a ars. Acuma, Eos de mana cu Mercur va intreaba “ ce v-a ars” atat de socant incat trebuie sa fiti atenti in viitor ?
Eos in Varsator ne socheaza, ne arde prin prieteni, grupuri inadecvate, sperante desarte, actiuni sociale in grup, informatii, inventii, atruism, consilieri, partide politice, profesiuni liber alese, umanitate.

Mercur retrograd in Varsator a fost un profesor destul de dur, “socul” a fost cuvantul cheie al acestei perioade de care ne vom aminti ceva timp.

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

 1. Vai cat de adevarat este ce scrii!
  Mercur retrograd este in casa 6 natala si am primit socuri si “m-am ars” rau de tot cu o colega se serviciu.
  Nu ma gandeam niciodata ca o poate caracteriza un astfel de comportament, atat de ordinar.
  Multumim Adriana si mult succes in tot ce iti doresti !

 2. Adriana,am o intrebare care nu are legatura cu articolul. Te urmaresc demult si as vrea sa stiu daca imi poti face o interpretare a astrogramei, astept un mail . Ms frumos

 3. hm, si eu m-am ars… chiar din 21-22.01 🙁

  abia astept luna august care ar tb sa fie un nou inceput pt fecioare …
  ff bine punctat. multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.