MATRIARHATUL ANILOR 2018, 2019, 2020-POLARITATEA PLANETELOR EXTERIOARE

               

 Astrologia este un instrument care faciliteaza perceptia vointei divine, ofera repere pentru a putea aprecia unde se afla fiecare dintre noi, ce lectii de viata avem, ce bagaje karmice(datorii) avem, cum putem evolua.Daca stiinta cerceteaza limitele intelectului uman, astrologia ofera indicii clare despre capacitatile extraordinare ale omului divin. Astrologia ne ajuta sa intelegem ca in afara lumii fizice mai exista si alte lumi. Mereu suntem  atentionati, indrumati, certati, impacati, premiati, ni se acorda sanse, dar de cele mai multe ori, omul orgolios, ignoranta, neintelegerea unei realitati divine, conduc la trufia care ne-a mai pierdut odata. Egoismul si mandria sunt cauzele ruinarii omului si societatii.

Omul este construit din doua laturi, una masculina, asemanata cu soarele, si alta feminina, condusa de Luna ( barbatii au un corp fizic yang si corpul eteric  yin iar femeia are un corp fizic yin si corpul eteric yang). Ele ar trebui sa fie in armonie, sa se conjuge, sa se potenteze una pe alta, pentru ridicarea spirituala. Relatia barbat –femeie pe pamant este o reflectare in lumea materiala a ceea ce se intampla in lumea spirituala –echilibru intre fortele masculine si feminine, yang-yin, pozitiv-negativ, alb-negru. Doi indragostiti poarta un dialog al inimii, al sufletului, si nu al mintii umane, ei refac echilibrul divin. Dar cand apare ratiunea, care intuneca totul, aceasta vraja se strica, dezechilibrul se instaleaza.

In anul 2018, Jupiter continua sa tranziteze semnul Scorpion, un semn fix  de apa, feminin,  fertil, negativ.

Saturn strabate semnul Capricorn, un semn de pamant, cardinal, feminin,un semn steril.

Uranus continua pana pe 15 mai sa tranziteze semnul Berbec, un semn de foc cardinal, masulin, pozitiv dar va intra in semnul Taur, un semn de pamant fix, feminin, negativ, fecund.

Neptun continua tranzitul prin semnul Pesti, un semn de apa mutabil, feminin, negativ, fecund.

Pluto continua sa parcurga gradele din Capricorn, un semn de pamant, cardinal, feminin, un semn steril.

Din 8 noiembrie 2018, Jupiter incepe sa tranziteze semnul Sagetator, un semn de foc mutabil, masculin, pozitiv,

Manifestarea vietii terestre in anul 2018 este influentata de polaritatea feminina( Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto), ne referim bineinteles la tipul de energie care ne influenteaza in acest an. Polaritatea masculina indusa de Uranus pana pe 15 mai 2018 si de Jupiter in Sagetator din noiembrie 2018 sunt forte stelare masculine active, initiaza, conduc, inoveaza, isi mentin echilibrul atat timp cat sunt active. Relatiile sunt caracterizate de impulsivitate, obiectivitate, lipsa menajamentelor.

Polaritatea, energia feminina a anului 2018 are semnificatia de prudenta, profunzime, retragere, idealism, atentie interioara, intuitie, gandire abstracta. Relatiile sunt caracterizate de sensibilitate, subiectivitate, pace, creativitate.

Anul 2018 aduce un accent pe polaritatea negativa sau pe exprimarea energiei feminine. Majoritatea planetelor sunt in semne feminine. Aceste semne sunt mai reflexive si mai absorbante. Semnele pasive sau feminine sunt elementele de pamant sau de apa. Semnele feminine sunt: Taurul, Racul, Fecioara, Scorpionul, Capricornul si Pestii. Doar la inceputul anului, Uranus in Berbec agita lucrurile ca si polaritate masculina, prin actiuni neprevazute, socante.

Nu avem planete exterioare in semnele de aer in acest an. Dominatia energiei feminine pasive arata o schimbare in modul de relationare, in modul de a initia lucruri, in modul de a reactiona la situatii.

Toate aspectele majore dintre planetele exterioare sunt in semne pasive, feminine. Nu avem aspecte provocatoare de la Jupiter in Scorpion , intarind astfel natura pasiva a energie de fundal. Lucrurile in acest an pot fi echilibrate cand Soarele, Luna si planetele interioare (Mercur, Venus, Marte) trec prin semnule de aer( Varsator, Gemeni, Balanta) sau prin semnele de foc ( Berbec, Leu , Sagetator).

Anul 2018 este un an in care se promoveaza femeia, diplomatia, pacea. Energia de pamant dominanta in acest an dar si in urmatorii trei ani( Saturn sta in semnul de pamant al Capricornului pana in decembrie 2020) ne ajuta pe toti sa aducem ordine in viata noastra, sa incepem sa construim ceva durabil. In ultimii ani, multi dintre noi s-ar fi confruntat cu tulburari si schimbari majore iar acuma, aceasta energie dominanta de pamant ne va ajuta sa fim mai cu picioarele pe pamant, sa fim mai atenti la schimbari si la ceea ce putem realiza cu adevarat. Chiar si in vremurile grele, vom simti o piatra legata de picioare, oprindu-ne de la actiunile intempestive. Trebuie sa ne ferim sa fim prea rigizi, ar trebui sa invatam de la natura din jurul nostru, chiar si copacii se pleaca in fata vantului, pentru a nu fi loviti. Pamantul este tot ceea ce este solid in jurul nostru asa ca, urmatorii ani pot fi folositi pentru constructii durabile, pentru a da forma concreta unui vis, unei idei, unei relatii.

Cum se inteleg cele cele patru elemente de baza (foc, aer,apa, pamant )?

Ca regula de baza, semnele de foc se inteleg bine intre ele ( Berbec, Leu, Sagetator) dar se inteleg si cu semnele de aer( Gemeni, Balanta, Varsator ). Semnele de apa(Rac, Scorpion, Pesti)se inteleg bine intre ele dar sunt compatibile si cu semnele de pamant(Taur, Fecioara, Capricorn)- pot crea lacuri frumoase, apa hraneste pamantul sau pamantul acopera apa. Apa stinge focul ( scade energia, vitalitatea) sau focul fierbe apa ( sensibilitate extrema).

Pamantul si aerul pot vorbi dar fara o legatura emotionala prea mare si de multe ori aerul cutremura pamantul sau pamantul acopera aerul.

Pamantul acopera focul sau focul usuca, arde pamantul, nu prea exista compatibilitate.

Apa hraneste pamantul dar prea multa apa creaza mlastini.

Cunoasterea acestor legi fizice ale naturii poate face sa intelegem mai bine cum sunt influentati oamenii in acest an de elementul pamantul si de polaritatea feminina. Care este elementul semnului vostru zodiacal?

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

 1. hmmm…In afara de Soare si Luna, toate planetele le am in semne feminine,iar dintre ele 6 in semne de pamant.
  Sa inteleg ca ma impac bine cu energiile acestui an?!

 2. “Astrologia este un instrument care :
  – faciliteaza perceptia vointei divine,
  – ofera repere pentru a putea aprecia unde se afla fiecare dintre noi, ce lectii de viata avem, ce bagaje karmice(datorii) avem, cum putem evolua.

  – Daca stiinta cerceteaza limitele intelectului uman,
  – astrologia ofera indicii clare despre capacitatile extraordinare ale omului divin.

  – Astrologia ne ajuta sa intelegem ca in afara lumii fizice mai exista si alte lumi.

  Mereu suntem atentionati, indrumati, certati, impacati, premiati, ni se acorda sanse,
  dar de cele mai multe ori, omul orgolios, ignoranta, neintelegerea unei realitati divine, conduc la trufia care ne-a mai pierdut odata.

  Egoismul si mandria sunt cauzele ruinarii omului si societatii.”

  Am simtit nevoia sa reiau fragmentul.Schematic,este mai simplu de inteles mesajul Adrianei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.