LUNA PLINA IN VARSATOR–3 AUGUST 2020, ORA 19, ORA ROMANIEI – “SA NE LEGAM DE SPERANTA….”

Pilde 3:5 Pune-ti nadejdea in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe priceperea ta.

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna este cea care ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Evenimentele, intentiile, situatiile ce ating un apogeu( in bine sau in rau) in aceasta perioada sunt legate de semintele plantate sub influenta lunii noi in varsator din 24 ianuarie 2020.

Acuma, Luna Plina are loc cu Luna pe gradul 11:45 Varsator in opozitie cu Soarele pe gradul 11:45 Leu. Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Este o luna plina condusa de Uranus in Taur si de Saturn retrograd in Capricorn, deci trecutul este rascolit din plin. Cu Saturn retrograd ne intalnim cu datoriile karmice intr-un mod destul de intens. Deci Saturn retrograd este o doza dubla de karma(plati). Devenim mai constienti de limitarile exterioare, daca nu ne-am folosi cu intelepciune timpul, pacatele si esecurile din trecut ar putea reveni sa ne bantuie. Este un moment pentru a culege ceea ce am semanat, devenim mai constienti de consecintele actiunilor noastre, in acest moment. Oamenii actioneaza adesea impulsiv, orbiti de aici si de acum, fara a tine cont de modul in care prezentul ne afecteaza viitorul sau de modul in care trecutul afecteaza prezentul.

Cum faza de Luna Plina in Varsator este un aspect de opozitie dintre Soarele in Leu si Luna in Varsator, acest moment astral ne cere sa gasim un echilibru intre cele doua energii implicate. Ambele semne vorbesc despre creativitate, una mai originala decat cealalta, vor sa iese in evidenta dar in felul lor, vor sa fie percepute ca deosebite. Ambele au un puternic simt al caracterului unic, al controlului, incapatanare, mandrie.

Leul este despre individualitatea noastra ( eu, Leul poate crede ca lumea se invarte in jurul lui) in timp ce Varsatorul este despre grupuri, prieteni, legatura noastra cu ceilalti( noi, dar de multe ori incalca orice conventie si nu-i pasa prea mult de ceea ce cred altii). Iar aceasta luna plina ne reaminteste ca fiecare dintre noi poarta o scanteie unica divina(Leu), are un talent special si un rol de jucat in lume( Varsator).
Luna plina in Varsator luminata de Soarele in Leu ofera o perioada de doua saptamani pentru a analiza si rezolva tensiunea inerenta dintre “eu –leu” si “noi-Varsatorul”, dintre cerintele individuale si cerintele unui grup, unei familii, unui neam, dintre atasamentul feroce fata de un iubit, partener, copil si atasamentul socant fata de prieteni, grupuri bizare.

Aceasta Luna Plina pe axa Leu -Varsator, judeca si testeaza capacitatea noastra de a echilibra aceste tendinte opuse, in acelasi timp, ne ajuta sa ne concentram pe ceea ce trebuie sa facem pentru a merge mai departe. Este foarte greu sa echilibrezi si integrezi cele doua polaritati opuse, este foarte greu sa renunti la egou, admiratie personala, autoritate personala ( leu) si sa tii seama si de cerintele si dezvoltarea intregului grup, intregii societati ( Varsator). Aceasta Luna Plina ne va face sa reflectam asupra schimbarilor pe care trebuie sa le facem personal pentru a ajuta grupul, clanul, familia, tara, omenirea. Daca vrei sa schimbi lumea( Varsator), incepe cu tine( leu), este marele cadou al acestei lunatii.

Dezechilibrele in relatii( luna plina pune un accent deosebit pe relatii) devin si mai evidente atunci cand fiecare se crede centrul universului ( leu) sau cand fiecare considera ca este unic in cunoasterea lui( Varsator).
In Varsator, Luna plina poate fi privita ca un apogeu al dreptatii sociale, corecteaza maretia fiecaruia, elimina idealurile false, relatiile care ne fac rau , situatiile care ne tin pe loc, iar mandria merge tot timpul in fata caderii.

Cu totii suntem implicati in fel de fel de relatii( casnicie, familie, parinti, munca, copii, prieteni, etc) iar Luna Plina in Varsator aduce in lumina roadele unui comportament colorat de caracteristicile intunecate ale leului si varsatorului : mandrie extrema, comportament de copil razgaiat care isi ia jucariile si fuge sau se da cu fundul de pamant pentru a atrage atentia asupra lui, auto-infatuare, comportament trufas, capacitatea de a insela increderea celorlalti, iubirea doar de ochii lumii, sa vada lumea cine sunt, lupte pentru mosteniri, bani multi, ciudatenii, comportament imprevizibil, egoism, lipsa respectului.

Luna Plina in Varsator adica opozitia dintre Luna in Varsator si Soarele in Leu activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. Prima casa reprezinta printre altele si modul in care ne exprimam in lume, cum ne comportam, in timp ce casa a VII-a ne spune, in sens larg, cum este primita energia noastra, cum reactioneaza ceilalti la acest comportament.
Cerinta acestei lunatii este de a gasi un echilibru intre autonomie (casa I) si dependenta de ceilalti(casa VII), intre nevoile personale si nevoile celorlalti. Probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta, pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente, dusmanii care se pot manifesta deschis. Cu Luna Plina in Varsator in casa I( eu sunt unic), trebuie sa ne amintim in fiecare secunda cuvintele lui Thoth: “ Omul este o stea incatusata intr-un corp, pana cand, la sfarsit se elibereaza prin propria lupta. Doar prin efort si truda steaua din tine va inflori intr-o noua viata. Cel ce stie inceputul tuturor lucrurilor, isi elibereaza steaua din taramul noptii.”

Aspectul de Luna Plina, adica opozitia dintre Luna in Varsator si  Soarele in Leu formeaza cu Uranus pe gradul 10:38 Taur  un careu in T fix, un aspect ce mareste instabilitatea, tensiunea, nerabdarea, curajul. Chiar daca un careu in T fix(semne fixe Leu, Varsator, Taur) creste perseverenta, aduce de asemenea si incapatanare, rezistenta la probleme si frustrari( mergi cu un pietroi legat de tine, te obisnuiesti cu el si  crezi ca asa este bine, nu renunti usor …). Este un aspect greu de gestionat, dificil de integrat, datorita dorintei de a rezista provocarilor, schimbarilor cerute. Trebui reamintit totusi ca aspectele de careu fac ca lucrurile sa se intample, pot genera o mare energie care permite eliberarea din situatiile limita.

Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata.
Uranus in Taur in casa III si in conjunctie stransa cu casa IV ca planeta focar ( culege toata presiunea Lunii in Varsator si a Soarelui in Leu) ne spune ca singura constanta (taur) este schimbarea. Jocul final al lui Uranus este sa ne arate care este diferenta dintre banalitatea, conventiile pamantesti ale vietii noastre si valorile inestimabile ale cerului. Toti am fost invatati, educati, sa vedem lumea in anumite moduri, cu anumite definitii, ipoteze si prejudecati. Toti ne dorim o casa si o cariera sigura, bogatii cat mai multe, o familie care sa fie langa noi, sa vada lumea ce “casa, masina, lux, bogatii” avem uitand ca aici pe pamant suntem in slujba cerului, in slujba lui Dumnezeu si Lui trebuie sa ii dedicam intreaga energie. Uranus in Taur ne spune ca adevarata siguranta, securitate, nu o gasim decat in ceea ce sadim in sufletul nostru.
Schimbarile neasteptate ale planurilor sau evenimentelor legate de familie, parinti, mosteniri de familie, proprietati, terenuri, camin, tara, neam, ne pot testa rabdarea si ne pot arata cat de putin stim despre “ ce valori conteaza cu adevarat..in viata”. Cuvintele cheie ale acestui aspect sunt” de la cine nu te-ai fi asteptat vreodata, cand te astepti mai putin, nici nu mi-a trecut prin gand vreodata asa ceva… chiar nu credeam ca este posibil acest lucru…..”.

Aspectul de careu indica tensiuni interioare, frustrari iar Uranus in Taur in legatura tensionata cu Luna in Varsator maresc agitatia, comportamentul compulsiv, izbucnirile emotionale. Daca Luna reprezinta casa noastra, sufletul si trecutul nostru, mama, sentimentul de apartenenta si nevoia de confort, Uranus reprezinta libertatea si surprizele bruste, socante. Ganditi-va la un curent electric si forta care ne zguduie cand atingem un gard electric sau o priza. Natura acestei forte creeaza socuri, surprize sau accidente in zona vietii unde suntem blocati.
Acest aspect poate aduce crize in  programele si rutinele normale sau zilnice, in familie, in relatiile de familie, cu rudele, vecinii, in comunitatea locala. Circumstantele pot obliga sa ne eliberam de o situatia casnica actuala, de o cariera toxica, poate fi si o pensionare imprevizibila. Toate planurile majore sunt foarte mult supuse unor incidente si unor rezultate neasteptate, imprevizibile, aduse de obicei, de circumstante dincolo de controlul nostru.

Soarele in Leu in aspect provocator cu Uranus in Taur ar putea aduce  modificari ale obiectivelor din viata, afectand relatiile, cariera, familia. Daca Soarele stapaneste identitatea, ego-ul, individualitatea, puterea si mandria, Uranus este fulgerul, schimbarea brusca, inovatia, independenta. Planurile se pot schimba sau conexiunile cu superiorii pot fi blocate, schimband modul in care facem lucrurile. Acesta este un moment in care nevoia de libertate functioneaza mai presus de orice. Relatiile de orice fel(Soarele in casa VII) sunt instabile, promisiunile tind sa fie incalcate. Mare atentie la finante(Soarele guverneaza casa VIII), planurile secrete pot fi dezvaluite, parteneriatele financiare sufera de obicei unele modificari imprevizibile

La urma urmei, careul in T este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim acuma, iar “fa crucea dreapta” este cerinta acestui moment astral. Prin urmare, gradul 11 Scorpion, punctul opus lui Uranus in Taur, este al patrulea punct important in acest moment astral ce arata calea de iesire din starea de tensiune.
Solutia este data de semnul Scorpion si casa IX, trebuie sa refuzam sa admitem infrangerea, sa invatam ca viata este o lupta vesnica, dar cea mai grea lupta este lupta cu noi insine, cu poftele si dorintele noastre. Este timpul sa invatam ca viata noastra trebuie sa fie placuta inaintea lui Dumnezeu(casa IX) iar pentru asta trebuie sa ne straduim sa respectam poruncile Lui, sa-L rugam sa lucreze in viata noastra alaturi de noi. Trebuie sa invatam sa traim condusi de adevarurile Cuvantului lui Dumnezeu si nu de dorintele noastre.
Suntem ajutati sa intelegem(casa IX) ca si din “cenusa “ poti renaste , importanta este credinta, vointa, intelegerea, compasiunea, dorinta de transformare. Sa calcam pe calea purificarii, o cale a eliberarii.

Un mesaj important si de luat in seama in graficul lunii pline este asteroidul 55 Pandora care este de mana cu Soarele in Leu si in opozitie ci Luna in Varsator. In mitologie, Pandora este trimisa de Zeus pe pamant dar nu cu mainile goale ci cu o cutie si cu recomandarea de a incerca sa nu o deschida. Dupa ce Prometeu a furat secretul focului de la zei si l-a dat pamantenilor, Zeus-Jupiter  a decis sa pedepseasca oamenii pentru darul primit. Creata de Hefaistos( zeul focului, mestesugurilor ), Pandora a fost incredibil de frumoasa, irezistibila, de la fiecare zeu si zeita a primit cate un cadou, o calitate aparte. Astfel, Afrodita i-a dat frumusete si har, inteleapta Athena i-a dat talent pentru tesut, Appolo –zeul artelor , viziunii i-a dar talent pentru muzica, vindecare, clarvedere, Hermes-Mercur i-a dat o  inteligenta iesita din comun dar si un ultim dar, o curiozitate de neoprit. Ajunsa pe pamant, chiar daca Prometeu l-a avertizat pe Epimetheus sa nu accepte nici un dar de la zei, acesta cand a vazut-o pe Pandora, si-a pierdut capul complet si s-a casatorit cu ea imediat. In timp, curiozitatea de nestapanit o indeamna pe Pandora sa deschida cutia, asa, toate necazurile s-au abatut asupra oamenilor. In cele din urma, Pandora se arunca asupra cutiei reusind sa inchida capacul dar in cutie mai ramasese doar Speranta. Pana la deschiderea cutiei, oamenii au trait in paradis, nevinovati, dupa deschiderea cutiei, omenirea a fost cuprinsa de durere, boli, griji, razboaie, cam scump pretul platit pentru focul primit cadou de la zei.

Luna Plina in Varsator luminata de Soarele in Leu de mana cu Pandora in Leu, vine cu lectii dificile, controverse, scandaluri, revelatii socante, secrete murdare dezvaluite. Pandora a fost instrumentul conceput de zei pentru a pedepsi omenirea iar aceasta luna plina poate fi un avertisment, o pedeapsa pentru intreaga omenire (Varsator). Toate relele se intampla din cauza ca uitam de speranta, de schimbarea unor lucruri, de idei noi, de cai noi. Pandora misca lucrurile deschizand cai diferite, de multe ori neasteptate, neplanificate. Cum aspectele sunt destul de provocatoare, Pandora poate actiona mult mai usor intr-o maniera social inadecvata sau distructiva. Consecintele sunt neprevazute. Dar Pandora ofera si speranta in vremurile devastatoare. Aceasta Luna Plina poate fi si un cadou puternic, care nu poate fi distrus de greutatile vietii. Ne aminteste ca incorporat in fiecare dezastru este darul de reinnoire prin credinta si speranta. In bunavointa ei, divinitatea a creat un antidot pentru suferinta iar speranta este ultima cand toate celelalte nu au reusit. “Speranta moare ultima” este lectia principala a acestui moment astral. Sa ne legam de speranta…..

Aceasta Luna Plina in Varsator are o influenta deosebita asupra semnelor fixe Leu, Varsator, Taur, Scorpion, in special cei nascuti in jurul datei de 3(plus, minus trei zile).

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Minunate previziunile. Mi-ati dat un raspuns la o situatie din trecut care se cere rezolvata in prezent. Eu sunt varsator 3 februarie si am de incheiat socoteli cu un leu 10 august. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.