LUNA PLINA IN VARSATOR -22 IULIE 2013 ORA 21: 15, ORA ROMANIEI – “ UN TEMPLU ASTRAL PENTRU VINDECARE “

astro_2gw_425_luna_plina_in_varsator_2013.17672.63152“In ritmul muzicii se ascunde un mister : daca l-as dezvalui, ar tulbura lumea “ RUMI

 

Faza de Luna Plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Varsator  gradul 0: 05 iar Soarele in Leu gradul 0:05. Astrologic vorbind, faza de Luna Plina este un aspect provocator ( opozitie, 180 grade ) ce  induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi  si plini de energie, accentuateaza lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate , dezechilibru comportamental fata de celalalt sex. In cuvinte simple, Luna Plina este un moment al culesului, culegem ce am semanat odata cu Luna Noua in Varsator din februarie 2013.
Tensiunea implicata de un aspect provocator, dinamic ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in  exterior, o rezolvare eficienta a provocarilor vietii in aceasta perioada poate aduce satisfactii imense.
Ascendentul momentului de Luna Plina este in Varsator gradul 9: 42, vorbim de o energie fixa, de aer  ce ne face receptivi la ideile noi, progresiste. Un ascendent in Varsator induce schimbari bruste, socante, chiar riscante  dar cu siguranta ne vom asuma orice risc. Devenim indrazneti, gata sa luptam pentru idcile noastre, ne vom revolta impotriva celor care fac presiuni nejustificate.

Uranus, guvernatorul ascendentului in Varsator, prin pozitia lui in harta astrala,  ofera indicii importante legate de domeniul care cunoaste o schimbare dar si o anumita stare de instabilitate. Uranus este vazut ca un indicator al schimbarii iar in  casa II- casa banilor, valorilor, arata castiguri  financiare in moduri neobisnuite cu oportunitati care par sa apara de nicaieri. Pot fi  urcusuri si coborasuri  in veniturile proprii, vom  accepta cu greu  sistemele de valori impuse de altii. Nesiguranta este cuvantul cheie aici, orice plan financiar poate fi dat peste cap intr-un mod inedit . “Un om prevenit face cat doi “ spune un proverb francez iar “ daca ai fost prevenit esti ca si inarmat “ spune alt proverb latin. Uranus face un aspect provocator cu Mercur abia iesit din retrogradare iar asta arata ca “ mintea mare este in conflict cu mintea mica, cunostintele mici se bat cap in cap cu cunostintele mari”. Acest aspect aduce o anumita neindemanare, precipitare,  nerabdare in gesturi, comunicare, calatorii. Uranus in careu cu Mercur aduce un vartej astral cu influente deosebite asupra noastra. Tendinta de a trece cu vederea anumite detalii pot conduce la greseli stupide. Adrenalina este in aer iar revolta impotriva ideilor vechi induce un indemn de a iesi din tiparele mentale vechi dar care se pot dovedi a fi distructive. Deci mare atentie la ceea ce mintea voastra poate crea in aceste zile, cultivati rabdarea, toleranta.

Cu ascendentul in Varsator, casa parteneriatelor este in Leu, vorbim de un timp al preocuparilor legate de afirmare pe plan social si mai putin interes pentru iubire, pentru latura afectiva. Guvernatorul acestei casa VII este Soarele in Leu in casa VI  in opozitie cu Luna in Varsator gradul 0: 05 ce repreznta faza de Luna Plina in Varsator.

Luna Plina in Varsator activeaza axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii si poate aduce  probleme legate de munca,  de serviciu, rutine, trecut dar si de sanatate. Activarea acestei axe indica ca este necesara o reorganizare a vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, este un timp ce cere de la noi obiectivitate, claritate, planuri clare care sa elimine limitarile.

luna in casa XII

O Luna Plina in casa XII poate aduce in lumina secrete, greutatea alegerilor din trecut este imensa in bine sau in rau, binecuvantarile merg mana in mana cu blestemele, totul este in afara puterii noastre de control. Luna Plina in casa XII intensifica emotiile, starea de nesiguranta, pierderile , aduce in lumina secrete, dusmani, greselile si pacatele trecutului.
 Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem, chiar daca nu vrem acest lucru.
Tot in casa XII ne intanim si cu constientizarea unor talente extraordinare, cadori speciale ce conduc la faima si glorie. Casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome care ne bantuie, ne chiniuiesc pentru mult timp.
Cu Luna Plina in Varsatot in casa XII multe lucruri tinute ascunse in intuneric vor iesi  in lumina intr-un mod inedit adesea socant, este un moment in care adevarurile ies in forta la suprafata, secretele nu mai pot fi secrete, ele vor fi dezvaluite.

Un aspect de opozitie  aduce “ realitatea, problema, obstaculul” chiar in fata noastra dar fara un “ asistent astral” putem gandi intr-un fel si putem actiona in alt fel. 
In legatura cu Luna Plina in Varsator se afla asteroizii 116 Sirona, 4581 Asclepius, 47 Aglaja.

ASCLEPIOS

In mitologie, Asclepios a fost Zeul  medicinei. El a fost fiul lui Apollo iar mama lui a fost Coronis. Coronis are semnificatia de “ cea mai frumoasa” si a fost iubita lui Apollo. In timp ce era insarcinata cu Asclepios iar Apollo era plecat departe, ea a cazut in dragoste cu Ischys. Totusi, Apollo a lasat o pasare alba frumoasa (corb) sa-i “ pazeasca dragostea”. Cand pasarea l-a informat despre aventura lui Coronis, Apollo s-a infuriat si i-a cerut sorei lui, Artemis sa o ucida pe Coronis pentru infidelitatea ei. Dupa ce Artemis a ucis-o pe Coronis, aceasta a fost pusa pe un rug funerar si chiar daca Apollo a avut remuscari legate de moartea ei, a avut totusi noroc sa-si salveze copilul nenascut din pantecele sotiei. Copilul a fost numit Asclepios ( cel care reduce taietura), i-a indus darul vindecarii si l-a dus la Centaurul Chiron pentru a fi instruit pe mai departe in arta medicinei. Odata ce Asclepios a ajuns adult, a devenit cunoscut pentru abilitatile lui de vindecare, multe temple de vindecare au fost construite in numele lui. Aceste temple de vindecarte aveau o camera speciala in care prin vis oamenii puteau obtine vindecarea lor. Preoti si preotese interpretau visul lor si recomandau remediul pentru vindecarea lor. In onoarea lui Asclepius, serpii se duceau la deschiderea oficiala a fiecarui nou templu de vindecare. Juramantul Hippocrate “Jur pe Apollo medic si pe Asclepios si pe Hygieia si Panacea (fiicele lui Asclepios”), precum si pe toti  zeii … ” In cele din urma, Asclepios a devenit un vindecator atat de bun incat era capabil sa invie mortii. Potrivit traditiei mitologice, Asclepios a fost inchis in casa lui Glaucus pentru a-l vindeca iar in timp ce statea absorbit de propriile ganduri, un sarpe a venit si l-a ucis pe Glaucus. Un alt sarpe apoi a venit cu o planta in gura pe care Asclepios a folosit-o si l-a inviat pe Glaucus. El a facut uz de aceasta planta cu aceleasi efecte si asupra oamenilor.

Acest lucru l-a maniat foarte tare pe Hades-Pluto deoarece nu mai primea nici un mort in imparatia lui. El s-a plans lui Zeus iar potrivit mitologiei, Zeus deja suparat cu Asclepios pentru acceptarea aurului in schimbul aducerii acelor oameni inapoi la viata, l-a ucis pe Asclepios cu un fulger iar trupul lui a fost asezat printre stele ca Ophiucus (constelatie).

Asclepius si Hygieia

Asclepios a fost venerat peste tot in Grecia iar templele lui de vindecare erau asezate in locuri curate, pe dealuri, in afara oraselor si cu fantani considerate ca aveau puteri de vindecare, curative. El a fost tot timpul reprezentat ca o figura barbateasca frumoasa asemanator cu Zeus, asezat pe un tron tinand in mana un caducel cu un sarpe pe el. Sarpele apare ca un simbol de prudenta , regenerare si descoperirea plantei de leac. In astrologie, Asclepios indica vindecarea,  probleme medicale, lumea medicala, probleme de sanatate, ceea ce trebuie sa vindecam sau prin ce metode ne putem vindeca.

sirona asteroid

Sirona este  un asteroid ce a primit numele dupa zeita celtica a astronomiei, astrologiei, vindecarii. Ea este asociata cu izvoarele de vindecare, este descrisa ca purtand o rochie lunga, o diadema in forma de stea pe cap, un sarpe incolacit in jurul bratului stang. Ea detine antiveninul pentru problemele toxice, ea este Zeita izvoarelor curative.

Prezenta Lunii Pline in Varsator in casa XII si in conjunctie cu Sirona si Asclepios ma duce cu gandul la un templu de vindecare al lui Asclepios, aici prin mesaje, vise,  ghizi spirituali primim leacul necesar vindecarii,  gasim antiveninul pentru problemele toxice din viata noastra. Deoarece simbolul Lunii reprezinta trecutul, amintirile din trecut, conditionarile timpurii din copilarie, relatia cu parintii, conjunctia Lunii Pline cu Asclepios si Sirona poate sa spele lacrimile, temerile, necazurile din trecut. Suntem invitati sa pasim in acest templu astral al vindecarii, deci mergeti la consultatie iar stelele va vor scrie reteta fericirii sufletului. 

cele trei gratii

Aglaja a fost zeita frumuseti, splendorii, slavei, maretiei, podoabelor. Ea este una dintre cele trei gratii  din mitologia greaca ce o insoteau  pe  Afrodita. Aglaja uneori a actionat în calitate de mesager pentru zeia dragostei. Ca si mesager al Afroditei, inclin sa cred ca acest asteroid ce participa la acest moment de Luna Plina va accentua mai mult mesajele ce pot vindeca sufletul nostru ranit de o iubire din trecut. Se pare ca tot ceea ce avem nevoie pentru vindecarea noastra vine la noi din cer, prin aceasta echipa astrala inedita, eliberatoare.

Venus abia intrata in semnul Fecioarei pe gradul 0:17 face un aspect de inconjunctie cu Luna Plina in Varsator.

venus in casa VII

 

Aspectul de inconjunctie ( 150 grade ) ,  este un aspect de reajustare karmica , un aspect ce foloseste o multime de energie si asta datorita faptului ca nu este nici opozitie ( 180 grade ) nu este nici trigon( 120 grade ) , este intre cele doua aspecte . Putem spune ca inconjunctia  este formata dintr-un aspect de 90 de grade –careu plus un aspect de sextil -60 de grade , asta arata ca acest aspect ofera oportunitati care nu sunt realizabile pozitiv inainte de a  controla energia conflictuala. Cu Venus ( valori, placere, iubire, valoarea unei legaturi, relatii, frumusete) in aspect de inconjunctie cu Luna( trecut,  amintiri, emotii, sensibilitate,  suflet) acest moment astral poate fi un timp de reajustare emotionala, relationala in special in domeniul parteneriatelor, asocierilor, relatii secrete, parteneri infideli. Putem constientiza obiceiurile personale, temerile, fricile care stau in calea iubirii dar este nevoie de timp pentru a face modificarile necesare chiar daca recunoastem ceea ce ne tine legati de trecut. Renuntand la “ paginile de istorie negativa” putem pune bazele unei schimbari, sa fim diferiti ( Varsatorul) de ceea ce am fost inainte. Poate fi un moment de separare a doi parteneri de viata sau pur si simplu renuntarea la o femeie care a jucat un rol puternic emotional intr-o relatie importanta. Oricare ar fi circumstantele, acest moment astral  ne cere sa fim sinceri cu sufletul nostru, cu cerintele sufletului nostru dar si cu un partener de viata,  un asociat, este o ajustare a problemelor prin sinceritate.

Varsatorul este echipa, grupul, comunitatea din care facem parte iar simbolul lui este o femeie sacagiu care revarsa “curentii rapizi de energie” ai unei vieti noi.

varsator

In timp ce Leul este este personajul principal al unei piese fiind axat mai mult pe ceea ce este important pe moment, pe obiectivele personale, Varsatorul are rolul de a corecta grandoarea imperiala a Leului, inventeaza noi forme de comunicare, noi forme de gandire indiferent daca sunt cerute sau  nu. In timp ce Leul poate fi complet indiferent la reactiile celorlalti, Varsatorul este hipersensibil la regulile grupului dar adesea nesiguranta, teama, timiditatea si extraversiunea il pot bloca. Pentru a se elibera de situatiile absurde ( Uranus), de frustrari si teama( Saturm) , Varsatorul trebuie sa isi cunoasca foarte bine propriile intentii iar abia apoi sa intrebe ce gandesc ceilalti. Aceasta Luna Plina prin opozitia Lunii in Varsator cu Soarele in Leu ne cere sa echilibram obiectivele personale cu nevoile colective, sa vedem cum putem ajuta pe ceilalti prin talentele personale. Soarele in Leu face un aspect de conjunctie cu asteroidul 24 Themis.

themis-statuie

In mitologie, Themis a fost  Zeita Legii divine si a ordinii divine  ce stabilea regulile traditionale de conduita pentru zei.  Ea a fost in acelasi timp o Zeita a profetiei, ea a fost vocea divina (themistes) care a instruit omenirea in adoptarea legilor primare de justitie, moralitate –evlavie , reguli de ospitalitate, buna conduita , oferte pioase pentru zei. Ea a fost primul consilier al lui Zeus dar si una dintre miresele lui Zeus. Apare de multe ori asezata langa scaunul de domnie a lui Zeus, purtand tot timpul cu ea balanta dreptatii. Simbolurile ei sunt balanta si sabia iar una dintre faptele ei memorabile este aceea ca ea a mijlocit pe langa Zeus in timpul potopului  “sa se potoleasca” si sa aiba mila de singurii oameni care au supravietuit dezastrului(Deucalion si Pira ). Datorita intelepciunii ei profunde dar si veridicitatii profetiilor ei, chiar si zeii o consultau si actionau dupa sfatul ei. Tot Themis era considerata Zeita Juramintelor. Themis a prezidat si relatia corecta dintre barbat si femeie, baza familiei, juramintele, judecatorii -themistopoloi (slujitorii lui themis)

Cu Luna Plina in opozitie cu Themis, pot fi aduse in lumina juramintele false, deciziile incorecte ale unor judecatori, intr-o relatie. Ochii ei chiar daca sunt legati, vad totul iar de data aceasta are si un martor valoros, credincios  –Soarele in Leu care trimite marturiile Lunii in Varsator. Simfonia lui Themis este despre iubire, o lege universala ce reprezinta lupta impotriva fortelor intunericului si haosului. Themis este legata la ochi pentru ca rasa umana este legata la ochi creandu-si sisteme de legi care sunt impotriva legilor divine. Cu toate acestea, in acest moment, dreptatea se face sus in cer, acolo se vede tot. Justitia divina nu poate fi evitata, aceasta nu poate fi mintita sau inselata si orice incercare de a evita puterea divina ne face viata si mai grea.

“Precum  in Cer  asa si pe pamant ‘ este Justitia divina(Themis) iar acest moment astral poate fi  “ MARELE ELIBERATOR “.

cheia eliberarii

Adriana Tudosa

You may also like

18 Comments

 1. Multumesc,Adria, extraordinar articol!De foarte multa vreme cuvintele tale lamuresc actiuni si evenimente trecute, justifica comportamente. “Marea eliberare ” o astept si eu, doar ca Themis e taaare ingaduitoare… Multumiri inca o data!!!

 2. Este minunat articolul tau, Adriana! Imi place cum analizezi cu intelepciune astrele si asteroizii, si fiecare detaliu. Asteptam cu nerabdare zodiile si simbolurile Sabiene ale momentului. Simbolurile Sabiene cat timp au efect?

  Sa fii binecuvantata cu toate darurile cele prea inalte ale Bunului Dumnezeu, Adriana!

  Multumesc pentru articolele tale!

 3. Cred ca ar fi mai simplu pentru noi daca nu ai intra si in teoria asteroizilor si de aici cu mitologia greaca apoi cred ca astrologia ar parea mai atragatoare pentru mai multa lume si nu ar parea deloc complicata Parerea mea este ca se poate face o interpretare mult mai precisa si fara asteroizi cum am spus mai sus Astrologia nu este o stiinta asa de complcata de multe ori o facem noi sa para mai complcata defapt este alegerea fiecaruia daca vrea sa promoveze Astrologia sau sa-si etaleze cunostintele

 4. chiar nu te inteleg; asteroizii fac ” sarea si piperul” unui aspect astral iar eu sunt indragostita de ei.
  adriana

 5. Absolut minunat tot ceea ce scrii,iar aprofundarea asteroizilor si gradelor sabiene ne ajuta sa intelegem mai bine astrologia.

  O zi minunata!

 6. … absolut minunat, incintator, intotdeauna astept cu mare, mare placere articolele tale. Lumineaza multe lucruri, aspecte, le fac mai usor de inteles… Multumesc foarte mult pentru munca ta.

 7. Asta imi place cel mai mult la articolele tale, teoria asteroizilor, mitologia greaca, inteligenta si intelepciunea cu care le interpretezi. Modul in care ne afecteaza viata in urmatoarea perioada. Imi plac cunostintele tale. Citesc ce ne recomanzi tu.Imi place inteligenta si intelepciunea ta. Este la un nivel extrem de ridicat. Multumim ca ni le impartasesti si noua!

 8. Stimate Domnule Petrut,

  Acesta este blogul privat al Adrianei , care ne incanta de fiecare data cu articolele ei minunate. Nu va obliga nimeni sa-l cititi daca nu va place stilul ei. Ca astrolog, pot sa va spun din experienta personala ca asteroizii dau un plus de informatii in orice analiza (doar daca faci parte dintre cei care se straduiesc sa se informeze, au cunostinte despre istoria si mitologia diverselor popoare si mai ales stiu engleza, pentru ca 99% din informatiile despre asteroizi sunt in engleza – astrologii romani nu s-au inghesuit sa-i studieze, dar emit judecati de valoare despre cei care au facut-o temeinic ).
  Astrologia nu este simpla deloc – multi veniti, putini chemati. Este o stiinta in continua transformare care cere mult studiu, pasiune si mai ales har. Haideti sa n-o demonetizam, iar atitudinea Dvs. fata de Adriana nu cumva denota o oarecare invidie pentru vastele ei cunostinte si analize pertinente?? Se pare ca traim intr-o societate in care a devenit rusinos sa arati ca ai mai mult decat o spoiala de cultura generala.

 9. Draga Petrut,

  Pana la a le da altora sfaturi despre cum sa abordeze astrologia, iti sugerez sa aprofundezi cu simt de raspundere gramatica limbii romane. N-ai folosit nici un semn de punctuatie in mesajul tau si mananci litere la greu. Nu e de mirare ca nu intelegi analizele Adrianei, probabil ca gandesti asa cum scrii si invers.

 10. Buna ziua, dna Adriana.
  Pentru ca vorbeati de consultatii, v-as ruga frumos daca mi-ati putea face o analiza la acest moment, nu stiu ce ar putea fi mai relevant, ce tip de analiza, dar ati fi de acord sa-mi faceti contra cost sau sub ce forma doriti o analiza? Multumesc anticipat

 11. Adria, te iubim!Asteroizii asociati momentelor importante astrale sunt exact ca o melodie in surdina pentru a amplifica cuvintele unei poezii superbe.Poti recita poezia si fara melodie,dar,impreuna cu muzica efectul este mult-mult mai inaltator.Iti multumim,te iubim ca ne faci sa si simtim vibratiile astrale,nu doar sa le citim asa cum am citi compozitia unei prajituri,sec fara iubitii si dragii asteroizi.Multumim si sa avem parte cu totii de mesajul de vindecare,ca mare nevoie este !Multumim!

 12. Asteptam cu nerabdare ziua de 22 iulie!
  Va multumesc inca o data ptr toata pasiunea si viziunea pe care o puneti in predictiile astrale. Nu e usor sa pui in cuvinte “adierile” astrale.
  Asteroizii fac intr-adevar ca totul sa devina si mai interesant. Aproape ca actioneaza ca niste arhietipuri (dupa C.J. Jung; deci – nimic nou sub soare, totul se transforma, nimic nu se pierde).
  Sa dea Domnul la toata lumea energiile de care avem atata nevoie.

 13. Citesc de ceva timp aceasta pagina si sunt incantata de toate informatiile cuprinse aici!!! Este minunata ASTROLOGIA si , daca mai exista si pasiune de a cerceta, sau placerea de a impartasi idei ,de a dezlega diverse conjuncturi astrale, totul este sub semnul DIVINULUI,pentru ca nimic nu-i intamplator…mitologia pe care o cunoasteti este fascinanta si plina de subintelesuri…nu o poate intelege oricine!!! MITUL presupune intelepciune.
  Va FELICIT pentru DARUIREA de care dati dovada si va doresc sa va ocroteasca BUNUL DUMNEZEU in tot ceea ce faceti si … sa aveti parte de cititori luminati , care doresc sa se lumineze tot mai mult, dar sa-i lumineze si pe altii care trudesc sa se emancipeze…si prin astrologie.
  Cu respect si consideratie,Monica.

 14. va multumesc din tot sufletul ca sunteti aici in micul meu templu stelar.
  cu dragoste,
  adriana

 15. Draga Adriana, scumpa noastra, iti multumim pentru toata daruirea cu care ne incanti de fiecare data! Te citesc de aproape 5 ani si iti doresc o viata lunga pe acest site si nu numai…!
  p.s. ne place cu asteroizi, mitologie greaca si tot ce ai tu mai bun…posteaza!
  Multumiri din suflet, Veronica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.