LUNA PLINA IN SAGETATOR -7 IUNIE 2009 ORA 21:12 –UN MOMENT AL ADEVARULUI …

astro_2gw_171_luna_plina_iunie_

Momentul de Luna Plina este un moment al energizarii si iluminatiei maxime a starii emotionale a lucrurilor si o faza de constientizare, realizare,materializare a ceea ce s-a produs de la Luna Noua incoace. In sens pozitiv , Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun, important este sa profitam de aceste energii imense care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar este bine sa stim ca in orice “ incercare cu tensiune marita “ atentia trebuie sa fie direct proportionala cu aceasta imensa energie , doar asa putem tine sub control dezechilibrul ce se poate crea .

Luna plina in Sagetator sagatator-1este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Sagetator la 17:07 grade iar Soarele la 17: 07 grade in Gemeni.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Sagetator gradul 21:21 , este un ascendent de foc, mutabil, ce poate sa induca o energie ce ne va face dornici de miscare , placeri exterioare , sentimente inalte, vom fi un “ foc “ in miscare . Aceasta energie de foc mutabila ne hraneste mintea si ne indeamna spre lucrurile spirituale , spre o cunoastere inalta, vom fi destul de capabili sa ne folosim de capacitatea de a arunca fel de fel de “sageti mandre “ asupra celor care ni se opun sau indraznesc sa ne critice, vom fi asemeni unei sageti in miscare , depinde de noi incotro vrem sa “ zburam” deoarece vom avea energii suficiente pentru “ zboruri inalte”. Dar cand Luna in Sagetator in casa XII face un aspect de conjunctie cu ascendentul in Sagetator, intrega noastra dorinta de miscare va fi mai mult o agitatie emotionala , framantari interioare pentru probleme lipsite de importanta , nervozitate . Luna este sufletul nostru, inconstientul personal, este grija pentru lucrurile delicate din noi si din ceilalti, Luna guverneaza nevoia de securitate, de confort. In Sagetator, Luna ne face rebeli, voiosi, optimisti, ne da dorinte pentru lucruri indepartate, neexploatate, vom dori sa calatorim, sa stam in aer liber, putem avea vise profetice si ne putem apropia atat de usor de cunoasterea cosmica. Luna in Sagetator aduce liniste sufleteasca prin adevar, prin idealuri inalte, vom fi fericiti sa ne largim cunostintele asupra lucrurilor prin fel de fel de calatorii , prin fel de fel de studii.

Guvernatorul ascendentului este Jupiter in Varsator gradul 26:56, este energia ce va sti atat de bine sa ne calauzeasca in viata de zi cu zi marcandu-ne experientele traite dar si modul de abordare a celor din jurul nostru. Semnatura lui Jupiter in Varsator pune accentul pe o minte deschisa, intuitie, idei noi, impartialitate , este o energie ce pune un accent deosebit pe o lume fara diferente de clasa, rasa,religie, si aduce lupte intense pentru o lume impartiala, democratica, universala. In casa II Jupiter in conjunctie cu Neptun retrograd dar si cu Chiron retrograd poate spulbera visele celor care si-au construit viata din minciuna in minciuna , din fraude, din inselaciuni, este o energie ce promite adevarul in viata noastra , in banii nostri, in modul de folosire a capacitatilor noastre in directia imbogatirii, este un test al lectiilor legate de banii personali, de modul cum ne folosim banii, cum ii obtinem, “ scopul scuza mijloacele “ nu este un aliat prea bun in aceasta perioada . Neptun retrograd poate rascoli intr-o maniera tulburatoare marile speculatii, provoaca confuzie si incertitudini asupra pietelor bursiere, in domeniul financiar, amplifica bolile mentale, depresiile, bolile spiritului, scade imunitatea organismului. Urmeaza o perioada in care Neptun retrograd in Varsator poate fi pentru noi ca o energie bruiata , iar noi sub influenta acestei energii bruiate ne vom comporta la fel, asadar,  deceptiile , deziluziile , senzatia de epuizare , probleme de sanatate –alergii, virusi, scaderea imunitatii, victimizarile pot fi in prim plan in urmatoarele luni.

Aceasta tripla conjunctie face un aspect benefic cu ascendentul momentului de Luna Plina  aducand pentru multi dintre noi o deschidere fata de idei noi, atitudini noi, oameni noi, o noua cunoastere.  Soarele in Gemeni in casa VI face un aspect de opozitie cu ascendentul amplificand refuzul unor actiuni practice si refugierea in munca , in fel de fel de detalii, in fel de fel de rutine . Energia Soarelui in Gemeni este o energie schimbatoare ce indeamna spre cunoastere , miscare, totul are la baza curiozitatea , dorinta de a descoperi lucruri noi , trecerea rapida la altceva, este ideea noua , este o energie ce ne ajuta sa fim flexibili, sa ne adaptam destul de rapid la schimbari. In casa VI , Soarele slabit de Luna si de Saturn accentueaza alegerea unor activitati pentru care nu suntem pregatiti sau nu avem calitatile necesare , este accentuata stagnarea ambitiilor sociale care nu au temelia pe care sa se aseze .

Aspectul de Luna Plina , adica opozitia dintre Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni gradul 17”07 formeaza cu Saturn in Fecioara gradul 15:19 un careu in T mutabil generand crize si sentimente vulnerabile nascute dintr-o lipsa a discernamantului si renuntarea in trecut la ceva semnificativ in iubire, cariera ce mai creaza si acuma stres mental si emotional care in cele din urma cer luarea unei hotarari pentru a pune capat acestui stres. Este un aspect ce va sti sa loveasca in cei care au abuzat de minciuni, de increderea in oameni prin manipularea lor, de folosirea intr-un mod egocentric a cunostintelor , de o comunicare deficitara . Acest rezervor de energii provocatoare poate lucra in defavoarea noastra prin erori de tot felul, esecuri la examene, probleme in comunicare , probleme in orice fel de inceput , accidente in calatorii , inselari si tradari .Planeta focar a acestui careu in T este Saturn in Fecioara in casa IX ce poate ajuta sau poate pune destule piedici , este o energie puternica a acestui moment de Luna plina. Saturn in Fecioara induce o energie ce cere de la noi organizare , gandire clara , daruire,reguli de joc corecte, responsabilitate, atentie la detalii , perfectionare si organizare , precizie in scopuri, cere ordine in universul vietii noastre , pune coronita celor care isi fac munca constiincios si bine . In semnul Fecioarei , Saturn cere de la noi ca toate capacitatile noastre creative, inovatoare sa fie folosite in mod practic, util dar si perfectionist, toate eforturile noastre trebuie sa fie precise, practice , eficiente.Conditiile de viata devin dificile in prezenta energiilor unui careu in T, in cazul in care energia acestui aspect este bine dirijata , poate aduce realizari semnificative , poate fi ca o scanteie ce va sti sa aprinda cu repeziciune un talent nefolosit dar care odata ce prinde viata va sti sa aduca in viata noastra succesul, realizarea.

In casa IX Saturn slabit de Soare si de Luna nu poate face decat sa accentueze fanatismul, greutatile in calatorii, nenoroc in relatiile cu strainii sau in strainatate , frustrari in afacerile ce au o legatura directa cu strainatatea . Echilibrul ecestor energii tensionate generate de acest careu in T il gasim in domeniul casei III o casa ce ne vorbeste despre lumea inconjuratoare , comunicarea cu cei din jur, succesul prin propriile eforturi, deplasarile , cunoasterea in termini practici si imediati. Pluto retrograd in Capricorn in casa I aduce lectii legate de folosirea in mod excesiv a vointei personale in defavoarea celor din jur , este o lectie in care trebuie sa invatam sa ne folosim constant vointa in armonie cu cerintele momentului fara a cauza probleme celor din jur .Un Pluto retrograd in casa identitatii, personalitatii este o energie ce activeaza mai mult trecutul, un trecut ce trebuie reparat, transformat , un trecut ce cere o anumita plata din partea noastra..Aspectul de trigon dintre Pluto retrograd in Capricorn si conjunctia Marte –Venus in Taur este o combinatie favorabila ce va sti sa ne puna la indemana “ armele “ necesare reconstructiei, instinctul de a sti sa ocolim loviturile , intuitia ce ne conduce la o atitudine potrivita pentru abordarea problemelor, este o energie ce stie sa ne disciplineze vointa si sa stimuleze regenerarea , armonia interioara .

Opozitia dintre Luna in Gemeni gradul 17:07 cu Soarele in Gemeni gradul 17:07 , deci momentul de Luna Plina activeaza axa VI-XII, o axa a sanatatii dar si limitarilor, aducand in prim plan confruntarea cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, cariera, karma , renuntari ce au generat insatisfactie si agresivitate reprimata. Este o provocare acest moment de Luna Plina ce poate aduce intelegere si rezolvare a conflictului dintre ceea ce simtim si ceea ce vrem noi si ceea ce vor ceilalti ,  este un moment al adevarului in viata noastra, in prieteniile noastre , in afacerile noastre., este o energie ce stie sa ne dezvolte spiritul de aventura , dorinta de a cunoaste lumi noi, este optimismul de mana cu oportunitatile , este curajul de mana cu veselia intr-un timp plin de posibilitati. Idealul Lunii in Sagetator este de a comunica cu intelegere, compasiune si bucurie, orice cuvant rostit are un sens, are o vibratie , noi suntem responsabili daca dam cuvantului intelepciune sau il transformam in sageata de foc. Adevarul , sensul adevarului traieste peste tot in jurul nostru, Luna Plina in Sagetator ne indeamna la deschiderea spiritului, aduce credinta ca totul se va rezolva , nu ne ajuta sa fim atenti la detalii in schimb ne ajuta sa dam “ aripi’ planurilor, ideilor,viselor, inspiratiilor., gandurilor spontane .

Este o Luna Plina ideala pentru toate tipurile de iluminare , de la gandul spontan la imaginatie, vis, inspiratie si viziuni dar dualitatea acestei energii poate adanci nesiguranta din punct de vedere emotional.

Sa fim cumpatati si sa incercam sa intelegem ca totul in jurul nostru este format din polaritati ce se conditioneaza reciproc.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.