MERCUR IN MERS APARENT RETROGRAD : 3 -27 AUGUST 2011- “PASI INAPOI PRIN SERTARELE SUFLETULUI “


Energia mercuriana favorizeaza gandirea, spiritul agil si rapid, rationamentul, poate fi o energie buna sau rea dar cu siguranta energizanta. Fara Mercur nu exista tranzitii ci doar repetitii fara sfarsit , ii simtim prezenta ori de cate ori tacerea este prea aspra , este neasteptatul, norocul , coincidenta , creaza noi spatii, noi comunicari, farse , smecherii de tot felul. In stare naturala, mercur, este un metal in stare lichida ce poate adera numai la metale pretioase,metaforic vorbind, putem spune ca Mercur este acea energie ce poate favoriza “aurul spiritual”.

Pe 3 AUGUST  2011 ora 6:51 , ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Fecioarei gradul 01:12 si termina aceasta intoarcere in timp  pe gradul 18: 42 Leu in data de 27 august  2011.

Influenta planetei retrograde incepe  inainte de momentul de debut a  miscarii aparent  retrograde, se poate vorbi de influenta acestei energii incetinite chiar de pe 18 iulie  2011  cand Mercur trecea pentru prima data peste gradul 1 Fecioara  – gradul pe care se termina miscarea aparent retrograda . Odata cu revenirea lui Mercur in mers direct , nu inseamna ca influenta miscarii apparent retrograde a lui  Mercur  s-a terminat, nu, efectul intoarcerii in “timp” a lui Mecur se termina pe  7 septembrue cand Mercur  reajunge iarasi pe gradul  01 fecioara . Daca  fizic nu ne putem intoarce in timp , o  planeta retrograda  ofera o sansa unica “de a ne intoarce in timp si de a repara “, de a intelege greselile facute , energia planetei retrograde poate pune in miscare  evenimente predestinate , evenimente asupra carora avem foarte putin control, poate da nastere la modificari neprevazute, blocaje de tot felul, nu este cel mai bun timp pentru a lua decizii importante deoarece acestea pot fi luate gresit.
Mercur este un Zeu complex apropiat de oameni, este o personificare a gandirii si posesorul tuturor cunostintelor , in primul rand al celor secrete ( in miscare retrograda aceste secrete pot iesi in lumina ),el cunoaste totul si poate face totul, este patronul stiintelor , stapaneste stiintele oculte  , circula nepedespsit in toate cele trei nivele cosmice , nu se rataceste noaptea si se poate orienta pe intuneric fiind mesagerul zeilor dar si conducatorul sufletelor in lumea de dincolo.  Intr-un semn zodiacal , Mercur preia caracteristicile semnului respectiv , este un mesager prin care corpul fizic este tinut in contact cu exteriorul si la care ratiunea ( soarele ) si sufletul, trairile interioare ( luna ) reactioneaza conform semnului zodiacal respectiv.
Mercur in Fecioara este in exaltare ,asta inseamna o energie puternica  ce sporeste ,amplifica abilitatile in gandire, comunicare, permite dezvoltarea unor opinii clare  si perceperea vietii prin detalii din toate partile dar in acelasi timp ofera si capacitatea de ansamblare ordonata a acestor detalii. Este o energie ce ofera logica , obiectivitate , abilitate analitica ,claritate si concizie ,interes pentru sanatate ,utilitatea unei informatii., unui loc de munca .
In acest semn,Mercur ne invata sa etichetam totul, de la gesturi,lucruri, persoane la idei, experiente senzitive, iar aceasta  eticheta  trebuie sa contina “ util, confortabil, perfect”.
Mercur retrograd in Fecioara  este o energie foarte puternica ( in mers retrograd, mercur este mai aproape de pamant,  din aceasta cauza, influenta accestei energii este mult mai puternica ) fortandu-ne intr-un anumit fel sa sortam ceea ce este util si relevant vietii noastre, ne poate ajuta sa ne reanalizam abilitatile ce vor fi folosite cu mai multa precizie , corectitudinea este una din cerintele acestei energii,  de aceea ,aceasta perioada poaste fi privita ca o plata a tuturor lucrurilor facute prin diverse “ smecherii “. Cu Mercur retrograd in semnul karmic al fecioarei ( transforma sarcina de serviciu in obligatie ) ,vom fi ajutati sa sortam acele lucruri necesare vietii noastre care ofera confort, utilitate . Este o perioada in care spiritul critic al acestei energii poate face destul rau, lucrurile se pot dovedi adesea ca nu au o traiectorie clara,l ucrurile se pot rasuci ciudat, pot aparea oameni din trecut, idei vechi si experiente vechi ,toate acestea ne pot ajuta sa vedem ce lucruri isi pot urma cursul lor si pe care trebuie sa le lasam sa plece definitiv din viata noastra . Imprevizibilul este o alta “ calitate “ a acestei energii , putem deveni nesiguri pe noi, pe abilitatile noastre de comunicare , apare “ o ceata “ in mintea noastra  ce ne va face sa ezitam sa facem anumite lucruri , sa reflectam la ele , sa le analizam si in final sa intelegem ceea ce este util.

Dupa cinci zile de la inceperea miscarii retrograde , Mercur reintra in semnul Leului unde va ramane pana pe 27 august . Mercur retrograd in semnul Leului  poate predispune la exagerari de tot felul  , extravaganta , figurile publice si liderii de grup ,sefii pot aparea aroganti, mandri , copiii pot deveni nestatornici si inconstanti . In semnul de foc al Leului , Mercur de multe ori te ajuta sa vezi imaginea de ansambul dar sa pierzi detaliile , aceasta miscare retrograda poate fi de un real folos ajutandu-ne sa redescoperim anumite lucruri importante schimband astfel intreaga imagine de ansamblu. Cu Mercur retrograd in Leu poate destul de usor sa apara exagerarea ,orgoliul, egoismul si gelozia pe realizarile celorlalti , gandurile pot fi limitate de reguli stricte si idei superficiale , frustrarea predomina in aceasta perioada fiind cauza principala a greutatii exprimarii .

In harta momentului intrarii lui Mercur in mers retrograd  , aceasta energie este in opozitie cu energia lui Neptun in Fecioara , asta inseamna ca perioada de retrogradare aduce multa confuzie , minciuni ,  intuitii si idei false . Erorile de apreciere ating planul ideilor si al comunicarii , putem fi influentati negativ, putem alege un interlocutor nepotrivit , putem intra in situatii tulburi , complicate pline de ceata .Corespondenta poate fi ratacita ,contractele redactate pot omite anumite clauze ,este un bruiaj total  fiindu-ne destul de greu sa gasim lungimea de unda potrivita . Nu incercati sa rezolvati probleme importante in aceasta perioada ,orice metoda poate fi inselatoare ,vicleana . Mercur retrograd energizeaza casa I iar Neptun retrograd in Pesti energizeaza casa VII , asta inseamna ca axa eu-tu este supusa unor teste majore . Mercur retrograd in casa I cere reanalizarea comportamentului individual , separarea ideilor proprii de ideile celorlalti , sa cautam in interiorul nostru raspunsurile de care avem nevoie, Neptun retrograd in casa partenerului poate fi ca o verificare a sinceritatii unei relatii dar asta nu intr-un mod prea simplu, pot aparea situatii stranii., momente de ratacire , sentimente egoiste .  Tot Mercur retrograd face un aspect de conjunctie cu steaua fixa Regulus aflata pe gradul 29:59 in Leu .  Regulus este  una din cele patru stele fixe  regale  alaturi de Antares, Aldebaran si Fomalhault , Arhanghelul Rafael –arhanghelul vindecarii guverneaza aceasta stea fixa . Regulus indica putere si succes atunci cand este activata , orice metoda neortodoxa folosita pentru cucerirea puterii atrage razbunarea acestei energii care iti poate lua totul . Exista un risc de prabusire in cazul in care se recurge la afisarea excesului de mandrie ,  a arogantei  si mai presus de toate a razbunarii . Regulus se numara printre cele mai benefice stele din Univers , astrologii medievali au denumit-o stea regala ce aduce glorie , bogatie , faima . Plasata in inima constelatiei Leului , Regulus induce curaj, darnicie , noblete , idealuri inalte si nobile . Conjunctia lui Mercur retrograd cu Regulus poate darama “ multe tronuri” in special pentru cei care au folosit razbunarea ,aroganta .  Regulus in conjunctie cu Mercur retrograd  ne spune ca prin comunicare sincera , prin comunicare cu “inima “ putem rezolva problemele vietii noastre . Este cea mai buna perioada pentru a face o adevarata ‘curatenie de primavara”  in “ sertarasele inimii” .
Mercur retrograd este o perioada naturala din viata noastra exact ca si anotimpurile , aduce energii necesare regandirii, revizuirii , reexaminarii vietii noastre. Poate fi privita aceasta miscare a lui mercur  ca un factor de corectie care pus in fata anumitor evenimente din viata noastra poate limita si preveni o serie de erori grave.

Mercur retrograd poate fi privit cel mai adesea ca un timp de pauza , oprire si revizuire , reanalizarea si corectarea greselilor trecutului.

Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita ; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati , nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, astfel se pot evita necazurile .

Cu totii   facem greseli  , ele au o probabilitate mult mai mare in timpul miscarii retrograde a lui Mercur , cel mai bun sfat este iertarea . Fiti buni cu oamenii din jurul voastru dar si cu voi insiva , cand incercati sa luptati cu energiile unui Mercur retrograd , viata poate deveni nesuferita . Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei  , este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste de calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate , obligatii , deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii . Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra,vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect , nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete , orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.

Este cea mai buna perioada de reflectare la  proiectele neterminate si mai presus de orice , sa ne inarmam cu multa prudenta atat in ceea ce spunem, in  ceea ce semnam dar si in calatorii.

Imprieteniti-va cu mercur retrograd , puteti avea de partea voastra un adevarat magician.

 

Adriana Tudosa

 

You may also like

31 Comments

 1. Adria… miercuri 03.08 ma duc la un interviu.. ff important. Sunt nascuta 15.06.1978-campina- ph- ora 14.30. Horoscopul nu mi spune nimic de bine pt sapt asta. Dar nu sunt ssigura de ascendent. Sunt balanta sau scorpion???…. Te roog. Un raspuns scurt .. poate ascendentul imi ridica moralul. Multumesc

 2. anca
  ai ascendentul in balanta gradul 20 in conjunctie cu asteroidul Adonis ( stii sa vrajesti) ; Luna noua in Leu a energizat casa carierei , asta inseamna evenimente majore la nivel social si profesional. Mercur retrograd in Leu energizeaza tot casa carierei,unele proiecte incepute ,unele idei privind privind un loc de munca dar sistatutul social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ai gandit , a ceea ce ai visat sa obtii in cariera ta .
  Ai casa carierei in Rac guvernata de Luna in Balanta in conjunctie cu Pluto , aceasta conjunctie este in casa XII ceea ce poate arata ca in dezvoltarea carierei tale poti cunoaste emotii extreme ,adesea pot aparea situatii neclare lasate la voia inspiratiei ,poti cunoaste succesul dar cu pretul unor eforturi dure transformatoare dar si regeneratoare (pluto).
  Ai Soarele in Gemeni in casa strainatatii ,asta inseamna ca poti straluci in strainatate. Mercur in harta natala este tot in Gemeni , este si guvernatorul semnului soarelui tau facandu-l destul de puternic , este la el acasa ( mercur in gemeni este in domiciliu si se simte foarte bine aici) si iti da o minte iute si agila , spirituala si fermecatoare , desi uneori poti sari peste cal si ajungi la barfa , totusi aceasta energie este foarte importanta in viata ta , ai la dispozitie cuvintele , ideile dar si arta de a le folosi, ai o inteligenta vie , mobila ,inventiva , alerta , aspiri spre independenta , autonomie , nevoia de originalitate te ajuta sa depasesti prejudecatile de orice fel, .Spirit suplu, simtul actualului si talentul manuirii cuvintelor iti ofera facilitate in clarificarea problemelor , ai abilitate financiara, aceasta energie stie sa te directioneze in viata cu claritate . Ai darul comunicarii , esti echipata cu armele puternice ale lui mercur : cuvinte , idei, inventivitate.
  Adriana

 3. Draga Adriana, mai indraznesc si eu cu o rugaminte: Mercur e conjunct cu Venusul meu natal, grad 28° 27′ 31″, Leu, casa a12a. Cum ma afecteaza aceasta retrogradare, din punct de vedere al relatiilor?
  Multumesc mult…mi-am permis sa te intreb pentru ca tocmai am trait un eveniment neplacut cu cineva drag mie…

 4. Draga Adriana, ma raportez f mult la analizele tale si vreau sa te rog sa ma ajuti. Sunt varsator cu ascendent fecioara. 17.02.1962/bacau/ 17,50 h, iar acum ma aflu in fata unei alegeri care imi va rupe/modifica intreaga existenta. Pe mina cui sa ma las? pe cea a varsatorului sau pe cea a fecioarei? Iti multumesc foarte frumos.

 5. multumesc mult.foarte interesant articol. prin tine invatam sa traim in armonie cu Universul.o zi cat mai buna Adriana.

 6. buna,mereu va urmaresc ,va citesc,sint foarte multumita ca pot gasi ce imi place,as dori o intrebare ,in ce perioada am sa-mi gasesc munca,am trecut prin o perioada destul de grea,sint nascuta pe 11.02.1972,,ora 3,15 ( sagetator) , va multumesc !!!

 7. Draga Adriana, v-as ruga mult sa-mi spuneti ce evenimente urmeaza in viata mea in special pe plan sentimental si al carierei. In ultimii ani am avut realizari mari pe plan profesional, insa partea sentimentala a mers in sens total opus. Sunt nascuta pe 9.04.1986, sibiu, ora 15.30. Va multumesc din suflet.

 8. Draga ADRIA, indrasnesc sa te rog din putinul timp pe care il ai , sa-mi spui si mie cum ma afecteaza acest tranzit. Sunt nascuta pe data de 2.01.1962 . seara pina la 23.00(ora)Astept urgent un raspuns pentru schimbarea serviciului de la o institutie de stat.Sunt capric orn ,dar nu stiu ce ascendent am. CU MII DE MULTUMIRI

 9. Buna Adriana….numai daca ai timp, te rog frumos uita-te putin pe harta Oanei…data de nastere este 16.09.1986 cernavoda ora 0.45-1.00…mersi muuuult si maine poate intri o clipa pe la noi prin birou….tu ne luminezi ziua…mii de multumiri .

 10. mercur
  pentru tine energia mercuriana este extrem de importanta deoarece iti guverneaza ascendentul in fecioara dar si casa carierei in gemeni .O parte din retrogradarea lui mercur te poate face sa simti o nevoie de singuratate, de izolare .Subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele tale in aceasta perioada, arme pe care le poti folosi in favoarea ta ,in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul tau ,poti descoperi anumite minciuni ,secrete legate de o relatie (venus ), se poate intoarce la tine o iubire trecuta . Probabilitatea de a fi inteleasa gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul tau in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului ascendentului tau , de aceea iti recomand multa atentie in ceea ce spui,, in ceea ce semnezi. Mare atentie la prieteni ,poti descoperi destul de usor in aceasta perioada tot ce este “fals” intr-o relatie de prietenie ,deci mercur te ajuta sa vezi adevarata fata a prietenilor tai . Deoarece mercur iti guverneaza casa carierei si in acest domeniu din viata ta pot aparea anumite provocari,deci atentie.
  adriana

 11. daniela
  daca schimbarea ta se refera la un partener ,pot spune ca Neptun -guvernatorul casei partenerului in pesti este retrograd acuma si te poate face sa crezi ca scrii o poveste frumoasa dar fara sa vezi realitatea asa cum trebuie . Neptun retrograd este in conjunctie cu Soarele natal in Varsator gradul 29 iar soarele este guvernatorul casei XII -o casa a secretelor ,deci daca decizia ta este legata de un barbat ( soarele in harta unei femei reprezinta barbatul,tatal) atunci atentie marita .
  Daca schimbarea ta este legata de alt domeniu din viata ta ,atunci te rog sa imi spui .
  adriana

 12. Nu am cuvinte… multumesc. Interviul de maine este pt o avansare la care nu ma asteptam.. Tot citeam horoscopul la gemeni si mi statea inima… Dar cred cu convingere ca merit acest post. Mi-ai ridicat mult moralul. Nu am cuvinte. Multumesc

 13. Adriana, da, este legata de un barbat. mai precis m-am separat de un barbat, dupa o foarte lunga relatie si am primit “cadou”, fara sa caut neapara un alt barbat care este si nu este. Si tare ma tem ca este doar in mintea mea pentru ca nu stiu ce anume ma opreste sa intreb raspicat. esti sau nu esti? vrei sau nu vrei? totul este neclar intre mine si el si eu ma simt extrem de neputincioasa in relatie cu el. Sint prinsa, cum se spune. as transa lucrurile si nu le-as transa. Acest el este nascut in 6.08.1975. nu cunosc ora dar il simt cu un ascendent spre balanta. mai poti adauga ceva la cele ce mi-ai spus? cum sa faca sa ma TREZESC. pt ca simt ca trebuie sa ma trezesc.

 14. Draga Adriana, salut amabilitatea ta de a raspunde intrebarilor celor care iti scriu. Sunt nascuta pe 04.09.1972, ora 4:55, in Dorohoi. Numele complet (si real, pe bune 🙂 ) este cel din mail. Poti sa-mi dai si mie cateva repere generale, privind evolutia relatiei in care ma aflu si a carierei? Este adevarat ca din astrograma se poate vedea in ce zodie este sufletul-pereche sau persoanele cu care vei avea relatii semnificative? Iti multumesc anticipat pentru amabilitate!

 15. Am si eu o rugaminte catre Dvs. Prima data vreau sa va felicit pentru calitatea articolului semnat de Dvs. L-am citit cu mare atentie. Am si eu o problema pe care o duc cu mine de 1 an. Oare aceasta perioada va lamurii ceva pentru mine. Va fii oare o regasire cu vechiul partener sau va fi o renuntare definitiva? Nu stiu? Ma doare sufletul cand ma gandesc ca din frica am pierdut un om de foarte mare calitate pe care am inceput sa-l regret dupa separare. Apoi stiu si diferentele dintre noi….si stiu ca eu am facut pasi catre el care nu au gasit ecou. Poate de aceea este ma bine sa las sa treaca si sa merg mai departe. Ceva insa ma tot tine acolo si uite-ma ca si dupa un an ma gandesc la el. Sunt nascuta in 28.07.1977 la Zalau la ora 6,30 dimineata. Va rog sa-mi dati si mie un sfat in acest sens. Multumesc.

 16. Buna ziua,
  Felicitari pentru articol. As dori sa stiu cum ma va afecta mercur Rx pt. ca la retrogradarea sa de anul trecut prin fecioara s-au intimplat foarte multe lucruri interesante. Am observat ca nu toate retrogradarile lui mercur ma influenteaza la fel. 22.12.1975, ora 13:30, Suceava. Multumesc.

 17. Buna ziua,
  Va citesc cu mare placere si invat lucruri interesante din
  fiecare articol scris cu atata pasiune. Desi incerc de ceva timp sa gasesc serviciu, nu stiu de ce dar atunci cand cred ca totul e ok aflu ca au ales pe altcineva. Sa fie Saturn de vina sau altceva ? Sunt nascuta la 22 aprilie 1976 ora 20 in Constanta. M-as bucura nespus daca m-ati ajuta cu un sfat. Va multumesc.

 18. Buna ziua,
  Citeam ieri o carte…caracter religios,asta citesc de la un timp….imi dau seama ca eu nu am un tel.
  Mi-am crescut copilul,gata si-a luat zborul.Am avut seviciu.
  Gata sunt la pensie..
  Nu este vorba de nefericiere.Am un sot bun,ne intelegem
  bine,pana si tacerile noastre sunt raspunsuri la dorinta
  de a gandi .
  Ma bucur de soare,de flori…de un miros placut…de viata
  linistita….dar care este rostul meu acum…?
  Ma bucur de o vacanta.Ma emotioneaza pana la lacrimi
  ca ingenunchez pe locuri sfintite si ma pot reculege in
  biserica.
  Dar spre ce ma indrept?
  Sa aveti zile luminate si binecuvantate.
  M.A

 19. Buna ziua ,d-na Adriana.Va rog din suflet spuneti-mi la capitolul sentimental daca am intalnit pe cel care trebuie sau e doar in mintea mea si daca am vreo sansa sa ma caute barbatul care imi place.Ne-am cunoscut pe 13 iulie,anul acesta .Eu sunt nascuta pe 5 aprilie 1983,Botosani,ora 11.20 A.M.Dati-mi un raspuns ,va rog,pentru ca tare imi doresc o relatie si de el imi placea,pentru blandetea lui(dar cred ca are pe altcineva);de asta sunt cam confuza.Astept cu nerabdare un raspuns din partea dvs,d-na Adriana.Va multumesc.

 20. Draga Adriana,exista vreo sansa sa gasesc un loc de munca anul acesta si sa am o relatie? 5 aprilie 1985,Botosani,11 a.m.,Corina Exista sanse sa am o relatie serioasa anul acesta,cu cineva pe care il cunosc deja?Multumesc mult ,Adriana.
  Ai un site foarte frumos si ma bucur ca sfatuiesti persoanele cu diferite probleme de viata si le indrumi catre adevar.
  Multumesc,Adriana.

 21. V-as ruga sa-mi spuneti pe ce criterii ii alegeti pe cei carora le raspundeti si daca tot aveti acest site, ceea ce presupune ca va place ce faceti, de ce nu va gasiti timp pentru toti care va scriu.

 22. ioana
  imi pare foarte rau dar eu am servici , daca dupa servici imi ramane timp sa raspund la intrebarile voastre o fac din tot sufletul. Nu inteleg de ce nu mergi in alta parte ,platesti si primesti raspuns la intrebarile tale .
  Imi place astrologia dar am si un copil de crescut ,deci este extrem de important serviciul pentru mine .
  adriana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.