LUNA PLINA IN LEU -4 FEBRUARIE 2015 ORA 01:09- ORA ROMANIEI –“ DEGETUL LUI DUMNEZEU, UN BUMERANG DIVIN “

astro_2gw_454_luna_plina_in_leu_2015.33709.10149

“Iar Domnul este adevaratul Dumnezeu, este Dumnezeu viu si imparat vesnic; de mania Lui tremura pamantul si neamurile nu pot suferi urgia Lui.”Ieremia 10.10

Luna Plina  din 3 februarie 2015 are loc cu Luna pe gradul 14:48 Leu si Soarele pe gradul 14: 48 Varsator cu un maxim in jurul orei 01:09, ora Romaniei. Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie( aspect provocator de 180 grade ) cu Luna, este o Luna stralucitoare ce aduce recompense sau dezamagiri, asta in functie de ce “ am semanat “ si de cum ne-am ocupat de “semintele plantate “. De fapt, fiecare faza de Luna Plina poate fi privita ca un examen astral, un examen pe care il trecem sau il putem pica, suntem testati, premiati sau avertizati destul de dur. O Luna Plina in Leu este destul de mandra, creativa, aroganta, dramatica, accentueaza imaginea personala si tot ceea ce ea a hranit, construit in ultima perioada. Luna Plina in Leu aduce “ lumina “ in visele noastre marete, suntem ajutati sa vedem care dintre acestea pot fi realizate si care trebuie sa le dam deoparte. Luna in Leu ne cere sa punem pe scena toata bogatia sufletului nostru si ca atare o bogatie plina de idealuri dar care nu tine seama de reactiile celorlalti. Soarele in Varsator este o energie ce ne da excentricitate, inventivitate, orice iese din obisnuit este bine venit, predispune la schimbare, inovatii, progres.Varsatorul vrea sa fie ascultat de toata lumea, inventeaza noi forme de comunicare, de gandire , de relatii  ( Uranus este octava superioara a lui Mercur care vorbeste despre comunicare, minte, idei ).

leu

Cu Luna in Leu in opozitie cu Soarele in Varsator ( faza de Luna Plina in Leu ) suntem ajutati sa acordam idealurile noastre cu cei din jurul nostru, dintr-un grup, dintr-o societate, sa gasim oamenii, situatiile de viata care ne ofera placere, bucurie, sa dam glas impulsului inimii(Leul). Misiunea acestei Luni Pline in Leu este aceea de a ne ajuta sa dam glas impulsului inimii intr-un mod inedit, neasteptat ( Soarele in Varsator ).  “ Fii deschis adevarului, indiferent de sursa “ ne spune Varsatorului iar aceasta Luna in Leu luminata de aceasta energie ne conduce catre adevar in credintele noastre, in relatiile noastre, in scopul nostru divin, in aliante, prietenii, protectori, idealuri, strainatate, relatii cu strainii, legi  ( Luna Plina in casa IX ). Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectata la personalitatea noastra, forma umana si este vehicolul scopului sufletului nostru, acuma vedem clar daca formele create in viata noastra se aliniaza armonios cu scopul sufletului nostru, acest lucru aduce fericire. In schimb, daca formele create in viata de zi cu zi nu se aliniaza in mod adecvat cu scopul sufletului nostru, Luna Plina ne arata acest lucru  intr-un mod destul de dramatic dar fixitatea semnelor Leu-Varsator intarzie lucrurile.

Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le trimit catre noi. Luna Plina, opozitia dintre Luna in Leu gradul 14:48 si Soarele in Varsator gradul 14:48 activeaza  axa III-IX, o axa  ce deschide batalia intre mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu.
Daca Soarele in Varsator in casa III ne vobeste despre fapte concrete, Luna in Leu in casa IX ne atinge sufletul prin opinii, teorii si adevar, mesaj divin. Daca  casa III spune  “ eu cred”,  casa IX  spune “ noi credem”  iar Luna Plina in Leu in casa IX  este o baza de date divina care devine accesibila oamenilor .

Dar care sunt faptele, intrebarile ( casa III) asupra carora Luna Plina in Leu in casa IX trebuie sa spuna adevarul?
Aspectul de Luna Plina in Leu face parte dintr-o configuratie astrala Bumerang-un Yod cu o a patra planeta in opozitie cu focarul.In esenta, un YOD este cunoscut sub numele de degetul destinului sau degetul lui Dumnezeu, este o configuratie formata din doua planete in sextil ( aspect benefic) si fiecare planeta formeaza un aspect de inconjunctie (150 grade) cu a treia planeta din varful configuratiei. In cazul nostru, Pluto in Capricorn este in aspect de sextil cu Marte si Chiron in Pesti iar Luna Plina in Leu este planeta focar a modelului astral. Daca Yodul transmite mesajul divin prin planeta focar( Luna Plina in Leu de mana cu Jupiter retrograd in Leu, asteroidul 1866 Sisif), Bumerangul primeste inapoi mesajul de la planeta focar a Yodului si poate sa ne conduca la o actiune concreta. In cazul nostru, Soarele in Varsator in casa III este planeta Bumerang.Yodul este un model karmic, predestinat care arata un scop special, indeplinirea unei sarcini speciale. Yodurile sunt dificile, greu de stapanit si conduc la complicatii neasteptate.

Daca Yodul este simbolul unei crize, a unei oportunitati rapide( bate fierul cat e cald!!!) care trebuie sa fie recunoscuta si rezolvata, planeta Bumerang( Soarele in Varsator) este ca o cheie ce ofera echilibru si controlul crizei. Datorita aspectelor de inconjunctie ce formeaza configuratia Yod, modul de a raspunde unei stari de crize sau unei oportunitati este foarte greu de stabilit si asta din cauza planetelor care nu au nici un numitor comun, ca si cum ai cere apei sa se amestece cu focul dar fara a-si face rau una alteia. Planeta Bumerang pare a sti cand bate ceasul pentru actiune, stie sa profite de ocaziile ivite, stie sa raspunda la criza.

Sextilul dintre Pluto in Capricorn cu Marte in Pesti( planetele de la baza aspectului YOD) arata clar ca atat generalul cat si soldatul lupta pentru aceeasi cauza, stiu exact ce arme sa foloseasca pentru indeplinirea dorintelor lor. Dar Marte, soldatul nostru de foc este intr-un semn de apa(Pesti), ceea ce-l face destul de temator, ascuns, indulgent dar si intuitiv in modul lui de actiune. Aspectul de sextil (un aspect de 60 de grade), este un aspect benefic dar nu are forta unui aspect de trigon, totusi, ofera oportunitati, solutii echilibrate, ne ajuta sa trecem peste dificultati.In acelasi timp, Pluto este intr-un sextil cu Chiron in Pesti si arata ca puterea de  vindecare naturala, innascuta, poate fi trezita prin experiente de pierdere sau prin experiente profunde, de transformare. Calatoria de auto-vindecare implica experiente de initiere puternice iar Pluto ne poate da o mare capacitate de regenerare a ranilor chironiene profunde.

Pluto in Capricorn( transformare radicala, moarte, regenerare, manipulare si control a structurilor, criza in cariera ) in aspect de inconjunctie cu Luna in Leu( personalitate hranita prin lucruri marete, functii inalte) induce o modalitate disproportionata in exprimarea  emotiilor, psihicului, dragostei. Este un aspect ce intensifica nevoia de control a emotiilor dar acest lucru poate avea un efect invers, conduce la probleme psihologice din cauza emotiilor puternice. Luna ( personalitatea, memoria sufletului, mediul casnic ) in aspect de inconjunctie cu Pluto( modificari drastice, moarte, transformare, regenerare) poate duce la schimbari complete dar nu intr-un mod usor si asta datorita incompatibilitatii celor doua planete. Este dificil( Pluto) sa te obisnuiesti cu modificarile ( luna) iar acest lucru poate da nastere la un comportament  fortat, este greu sa te comporti asa cum ar trebui. Pluto cere intotdeauna un pret pentru ceva, trebuie “ sa platim un pret” iar cu Luna in Leu, pretul este extrem de personal, trebuie sa renuntam la un obicei, la o credinta, o relatie din strainatate, o functie inalta, un sprijin important din strainatate. Marte in Pesti (actiunea, razboinicul, modul de indeplinire a dorintelor, cum actionezi, sex) in inconjunctie cu Luna Plina (culegi ceea ce ai semanat) aduce utilizarea problematica a fortei ceea ce conduce la  excese de toate felurile si care de fapt conduc la emotii extreme. Marte in Pesti, prin metodele lui ascunse, incearca sa aprinda flacari in sufletul celorlalti dar rezultatul pare a fi altul. Modul de actiune, emotia si spontaneitate par incompatibile cu nevoile de securitate, cu forma tuturor lucrurilor de care avem nevoie.
Luna Plina in Leu in casa IX este planeta focar a Yodului, si arata ca suntem ajutati prin ghizi spirituali, intuitie, vise, premonitii sa vedem lumina de la capatul tuneluluii, ni se ofera o perspectiva pentru viitor. Dar Jupiter retrograd in Leu face un aspect de conjunctie cu Luna Plina in Leu si ne spune ca repetitia este “mama evolutiei”. Cum Leul este un semn al puterii, al regalitatii, al stralucirii, aduce generozitate, orgoliu, glorie, noblete, idealism, stralucire, vedetism, acest moment astral aduce intr-un mod sortit( fara nici o putere din partea noastra) o analiza destul de dura a  definitiei semnului Leu, dar de data asta asezand pe fiecare pe “ tronul cuvenit” si nu obtinut prin fel de fel de metode neortodoxe. Jupiter retrograd in Leu in casa IX ne invata ca nu exista valoarea de “Absolut”  pentru nici un om, fiecare poate invata ceva de la cei din jur, nimeni in aceasta lume nu are dreptul sa domine pe celalalt, sa-si impuna ideile prin forta .
Soarele in Varsator se opune  Lunii in Leu si lui Jupiter retrograd in Leu, se formeaza asa cum am scris, un Yod bumerang, cu Soarele ca “punct de reactie”.
Cu alte cuvinte, intreaga energie indusa de Pluto-Marte, Chiron, Luna, Jupiter retrograd in Leu, asteroidul Sisif, se intorc inapoi la Soarele in Varsator in casa III, care devine punctul cheie al acestui moment astral deosebit.
Avand in vedere faptul  ca Yodul, prin constructia lui este un aspect de reajustare karmica, un aspect de expansiune prin sacrificii, in acest moment, Soarele in Varsator poate fi  privit ca o mana de ajutor din partea divinitatii. Soarele in Varsator in casa III ne spune ca putem fi destuli de umanitari in procesul de gandire , cu toate acestea, un comportament imprevizibil poate soca pe toata lumea.
Daca Leul spune “ eu sunt puternic, eu sunt regele”, Varsatorul spune “ impreuna suntem puternici, obiectivele comune pot fi eliberatoare, revolutionare”.

Asteroidul 1866 Sisif accentueaza tema “ repetitiei” acestui moment astral important.

Sisif
Sisif a fost un rege arogant cu o minte iscoditoare, vicleana, capabil de a profita de tot ceea ce se intampla in jurul lui, in apropierea lui si care a dispretuit regulile pamantesti dar si regulile zeilor. Astfel, Sisif a devenit nu numai un mare promotor al navigatiei si comertului dar si esenta avaritiei inselatoare. Destul de simpatic la exterior, Sisif  isi face prieteni, apoi ii ucide doar pentru a dovedi ca el este mai destept decat cei care fac regulile vietii. Aceste crime odioase au inceput sa-i placa deoarece il ajutau sa-si mentina pozitia dominanta. Renumit ca cel mai siret dintre oameni ( geniu nebun), a sedus pe nepoata lui, a luat tronul fratelui sau, a tradat secretele lui Zeus. Astfel, el s-a crezut deasupra zeilor iar pentru asta dar si pentru faptul ca l-a tradat de Zeus, el a a fost pedepsit la munca silnica in iad, a fost blestemat sa rostogoleasca un bolovan imens pe un deal abrupt dar inainte de a ajunge sa se bucure ca a reusit sa ajunga in varful dealului, bolovanul se rostogolea inapoi la locul initial, fortandu-l sa inceapa din nou, sa impinga acest bolovan  fara succes pentru vesnicie. In astrologie ( harta natala, sinastrie , tranzit), Sisif arata un loc in care devenim nemilosi, smecheri, agresivi in atingerea si realizarea obiectivelor personale. In cele din urma, Sisif este o zona in care impingem mereu o dorinta pe un deal de netrecut, acest lucru poate fi o relatie care nu duce nicaieri, o carierea in  care facem repetitiv aceleasi lucruri dar care nu ofera evolutie .
Acuma, Sisif  dezvaluie domeniu de viata in care avem tendinta de a face in mod repetat aceleasi greseli, acelasi tipar folosit continuu ne blocheaza viata prin teama de schimbare. Cu cat ne dorim sa pastram acest tipar ( smecherii legate de putere, credinta, strainatate, cel mai bun, eu sunt cel care stie ce este bine pentru ceilalti, eu fac legea) cu atat povara devine mai grea, o povara ce se intoarce impotriva noastra si ne rostrogoleste. Refuzul lui Sisif de a accepta moartea este specific multor muritori, abilitatea de a repeta o sarcina care este sortita esecului pentru toate timpurile, sunt caracteristici distincte ale umanitatii. Cumva, omul traieste ca si cum niciodata nu va muri, face greseli dupa greseli, inseala, pacaleste, lupta pentru a trai chiar si in fata mortii, el vrea ca regulile lui sa fie impuse adesea cu forta. De obicei, pedeapsa apare cand incalcam regulile, promisiunile facute iar acest moment poate pune in lumina acest lucru. Metafizic, Sisif este o declaratie de cunoastere prin intermediul experientelor de viata, ea ar trebui sa fie buna dar povestea lui Sisif arata clar ca omul prin nastere este supus greselilor, indiferent de cat de evoluat este un om, odata  ajuns pe pamant, poate gresi, important este sa inveti din greseala si sa nu o mai repeti. Dar povestea lui Sisif arata clar cat de greu invata omul sa nu mai repete greselile, sa nu-si mai foloseasca cunoasterea, puterea, pozitia sociala doar in scopuri egoiste.
Ideea este ca prin nastere, Sisif a fost binecuvantat cu o multime de daruri ( inteligenta mare, bani, pozitie sociala inalta) de la Zei dar el a ales sa-si foloseasca aceste daruri in defavoarea oamenilor dar si a Zeilor.
Dar nu exista nici o scapare pentru faptele lui rele, Jupiter –Zeus il pedepseste pentru lipsa lui de responsabilitate a faptelor, cunoasterii lui inalte, de fapt, pedeapsa arata clar ca nu trebuie sa ai cine stie ce creier ca sa tot repeti aceeasi greseala(bolovanul). Poate nu intamplator, orbita asteroidului Sisif este in apropierea pamantului, aratand de fapt un model cosmic al omului plin de daruri dar care alege sa-si foloseasca aceste daruri doar pentru el, pentru puterea lui si ca sa faca rau celorlalti iar cand trebuie sa plateasca, se revolta impotriva lui Dumnezeu. Vom veni aici pe pamant si vom repeta aceeasi greaseala pana cand vom invata  sa nu o mai facem iar aici pe pamant, plata greselilor nu se face decat prin suferinta. Sisif arata clar modul in care omul isi poate folosi inteligenta pentru lucruri egoiste, putere personala indiferemt de ceea ce face, cui face si cum face raul, aici, nu exista dragoste nici pentru oameni dar nici pentru Dumnezeu, ci doar o dorinta de a urca cat mai sus pentru a putea controla pe cei de jos.Este important sa invatam ca adevarata putere este data de cunoastere dar cu cat puterea este mai mare si responsabilitatea trebuie sa fie mai mare, altfel, pedeapsa este imensa.
In acest moment, Pluto este iadul, Tartarus iar Chiron in fuziune cu Marte reprezinta durerea, rana creata de dusmanii lui din cauza arogantei lui. Jupiter in Leu (Zeus) este retrograd si in apropierea lui Sisif  iar pedeapsa este inevitabila, in special pedeapsa vine asupra sefilor, conducatorilor care au uitat de ce au ajuns acolo. Soarele in opozitie cu Jupiter retrograd, Sisif si Luna in leu, este un aspect ce amplifica dificultatile de ordin social, material, tradarea, inselaciunea , lipsa de vigilenta, neplaceri juridice si administrative. Pot aparea desfaceri de aliante, contracte, asocieri nocive dar si sanctionarea unor erori, deturnari de fonduri, compromisuri delicate, abaterea de la drumul drept, nerespectarea regulilor si legilor superioare ale vietii, nerespectarea unui angajament(Sisif).Nu trebuie uitat ca amagirea este o parte importanta din Sisif, sunt oameni care cred crede ca pot scapa de sanctiuni, de moarte, de plata pentru faptele rele, pentru incalcarea dreptului celuilalt, pentru ofense aduse lui Dumnezeu. “ Fasii  de nori, asemeni unor aripi, strabat cerul “ este simbolul sabian al gradului 20 Taur, gradul descoperirii lui Sisis si arata destul de clar ca faptele noastre sunt contabilizate in permanenta de ingeri chiar daca noi nu-i vedem.

Orice planeta in Varsator vorbeste despre “ fraternitate si activitate comuna,  mai multi oameni” iar Soarele in Varsator  ca planeta Bumerang ne cere sa fim umani, sa intalegem ca viata ne va cantari tot timpul faptele trecutului care acuma devin vizibile.
Luna este asociata cu trecutul, este o imagine a experientelor si comportamentelor noastre din trecut care ne impiedica sau ne ajuta sa ne exprimam si sa ne adaptam prezentului. Toate lucrurile converg catre prezent chiar daca trecutul continua sa ne influenteze atitudinile, actiunile , orientarile noastre. Soarele simbolizeaza orientarea noastra prezenta dar in opozitie cu Luna in Leu si Jupiter retrograd in Leu, balanta astrala nu stie sa minta in legatura cu faptele noastre din trecut. Daca il adaugam si pe Sisif  in  aceasta ecuatie astrala, putem spune ca aceasta Luna in Leu ne cere sa intelegem ca “ bolovanul faptelor noastre”” vine peste noi in bine sau in rau.

Aceasta faza de Luna Plina are o influenta deosebita asupra semnelor Leu, Varsator, Taur, Scorpion(semnele fixe), in special, pentru cei nascuti in jurul datei de 3 fenruarie, mai, august, noiembrie.

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

 1. Multumesc mult Adriana,fff frumos!Te-as ruga sa ne spui cum aflam noi unde se afla Sisif-bolovanul in harta noastra si daca acum la luna plina ar trebui sa se implineasca cea ce a inceput la luna noua in acest semn.Sa fii fericita!

 2. Cu aceasta Luna Plina in Leu , roadele au legatura cu Luna Noua in Leu din 27 iulie 2014.
  Legat de asteroidul 1866 Sisif, in astro com, il puteti gasi.
  Adriana astro

 3. Sunt nascuta pe 26 iulie 1967,cred ca la 1.42,va rog din suflet sa-mi spuneti ce ma asteapta pe plan profesional, sunt intr-o perioada mai dificila….va multumesc din suflet! Va multumesc ca existati in viata noastra ca un inger pe pamant….

 4. Foarte frumos Adriana,asa cum ne-ai obisnuit cu articole profunde.
  Te rog daca ai putea sa detaliezi putin cum ma afecteaza aceasta luna plina ,daca sunt leu cu ascendent in leu si jupiter in leu la 14 grade ,pentru ca ma aflu la un moment difficil la munca .
  Multumesc

 5. Adriana, imi ingadui sa te intreb daca ceea ce se petrece azi pe scena politica romaneasca este momentul de asanare si eliberare a tarii si a romanilor de sub efectele de saracire a populatiei de catre politicieni asa cum in alte vremuri boierii luau tot de la tarani sau cum comunistii au deposedat taranii si de ceea ce nu aveau.

  Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.