LUNA PLINA IN LEU -15 FEBRUARIE 2014 ORA 02:10- ORA ROMANIEI –“ TU NU MAI AI PUTERE ASUPRA MEA “

astro_2gw_374_luna_plina_in_leu_2014.75418.25158

“Cunoasterea-i pecetea ce toate le dezleaga
Cunoasterea e duhul si forma-i lumea-ntreaga.”(Rumi)

Luna Plina din 15 februarie are loc cu Luna pe gradul 26:13 Leu si Soarele pe gradul 26:13 Varsator cu un maxim in jurul orei 01:54, ora Romaniei . Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie( aspect de 180 grade ) cu Luna, este o Luna stralucitoare ce aduce recompense sau dezamagiri, asta in functie de ce “ am semanat “ si de cum ne-am ocupat de “semintele plantate “. De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral, un examen pe care il trecem sau il putem pica, suntem la mana profesorilor astrali . Aceasta Luna Plina in Leu este mandra, creativa, aroganta, dramatica, accentueaza imaginea personala si tot ceea ce a hranit, construit ea. Luna Plina in Leu aduce “ lumina “ in visele noastre marete, suntem ajutati sa vedem care dintre acestea pot fi realizate si care trebuie sa le dam deoparte. Luna in Leu ne cere sa punem pe scena toata bogatia sufletului nostru si ca atare o bogatie plina de idealuri dar care nu tine seama de reactiile celorlalti. Soarele in Varsator este o energie ce ne da excentricitate, inventivitate, orice iese din obisnuit este bine venit, predispune la schimbare, inovatii, progres.Varsatorul vrea sa fie ascultat de toata lumea, inventeaza noi forme de comunicare, de gandire, de relatii ( Uranus este octava superioara a lui Mercur care vorbeste despre comunicare, minte, idei ).
Cu Luna in Leu in opozitie cu Soarele in Varsator ( faza de Luna Plina in Leu ) suntem ajutati sa acordam idealurile noastre cu cei din jurul nostru, dintr-un grup, dintr-o societate, sa gasim oamenii, situatiile de viata care ne ofera placere, bucurie, sa dam glas impulsului inimii(Leul). Misiunea acestei Luni Pline in Leu este aceea de a ne ajuta sa dam glas impulsului inimii intr-un mod inedit, neasteptat ( Soarele in Varsator ). “ Fii deschis adevarului , indiferent de sursa “ ne spune Varsatorului iar aceasta Luna in Leu luminata de aceasta energie ne conduce catre adevar in credintele noastre, in idealurile noastre, in scopul nostru divin ( Luna Plina in casa IX ).

LUNA PLINA IN LEU
Luna nu are lumina ei proprie, ea reprezinta emotiile, instinctele si nevoia de securitate. In general, Luna arata capacitatea noastra de a fi sensibili la mediul inconjurator, cum dam si cum primim hrana pentru suflet, ce ne hraneste sufletul. Luna este cea care ghideaza sufletul instinctiv, este profund conectata la inconstientul personal, este acea parte misterioasa din noi luminata acuma in totalitate de Soarele in Varsator. Putem vedea aspectul de Luna Plina ca o sedinta astrala in care Soarele pune intrebari iar Luna raspunde prin sufletul si emotiile ei.
Acuma, prezentul pune intrebari trecutului iar Luna Plina stie sa raspunde atat de bine deoarece a fost un martor astral permanent la tot ceea ce am sadit in ultimele sase luni.
Dar ce intrebari fac parte din acest dialogul astral?
Casa IX nu este vizitata decat atunci cand suntem fortati de viata, de crize existentiale, de pierderi sufletesti, de moarte. O situatie de criza ne forteaza sa cautam raspunsuri in credinta, batem la usa lui Dumnezeu si asa ajungem in casa IX astrologica. Aici, cunoasterea inalta, credinta, filosofia da existentei noastre un alt sens, aici gasim o raza de speranta si bucurie chiar si pentru pierderi foarte grele .
Daca Soarele in Varsator in casa III ne vobeste despre fapte concrete, Luna in Leu in casa IX atinge inima noastra prin opinii, teorii si adevar. Daca casa III spune “ eu cred”, casa IX spunem “ noi credem” iar Luna Plina in Leu in casa IX raspunde prin ajutor divin.
Dar care sunt faptele, intrebarile ( casa III) asupra carora Luna Plina in Leu din casa IX trebuie spuna adevarul?

In casa III, intr-o conjunctie stransa cu Soarele in Varsator se afla Mercur retrograd in Varsator ( trecut, cuvinte, fapte din trecut ) si Nessus in Varsator ( abuz, otrava, moarte , imprevizibil).
In mitologie, Nessus este un Centaur cu o reputatie destul de urata. El este renumit pentru rolul sau in povestea “ camasii lui Hercule “.

Nessus

Hercule era casatorit cu Deianeira iar Nessus s-a oferit pentru o suma mica de bani sa ii ajute sa traverseze apa. Astfel, Nessus a luat-o in spate pe Deianeira iar dupa ce a traversat-o apa, el a incercat sa o violeze pe frumoasa sotie a lui Hercule. Alertat de strigatele lui Deianeira, Hercule a tras cu una din sagetile lui otravite in Nessus. In timp ce Nessus era pe moarte, el a continuat sa o pacaleaaca pe sotia lui Hercule, spunandu-i ca sangele lui stropit pe o camasa a lui Hercule il va face pe acesta fidel si va fi numai al ei. Deianeira il crede dar sangele lui Nessus era sange rau plin de otrava provocandu-i lui Hercule arsuri groaznice.
Pentru a termina cu suferinta lui, el se se arunca in foc si arde in flacari, acceptandu-si in tacere deplina soarta. In astrologie, Nessus este asociat cu lucruri rele si urate, cu pofta, cu abuzuri, violuri, otrava, moarte. Nessus este dorinta care merge dincolo de nevoie, este intincul primar, animalic, este pofta de ceva ce apartine altuia, este mantuirea sufletului. Atat in mitologie cat si in traditia populara se vorbeste adesea despre pacatele parintilor si efectul acestora de-a lungul a mai multor generatii. Nessus este fiul lui Ixion, un om fara scrupule care a gresit atat fata de oameni cat si fata de zei iar din acest motiv, datorita rautatii lui geniale a fost pedepsit iar pedeapasa s-a intins de-a lungul a mai multor generatii. Nessus vorbeste despre inselaciune, razbunare, viol, teama de boli, contacte sexuale neadecvate, legaturi karmice abuzive cu un efect de bumerang. Dar Nessus a mintit, chiar si in gura mortii el a vrut razbunare provocandu-i lui Heracles dureri teribile. Hera a cedat in cele din urma, a permis ca Heracles sa moara pe pamant dar a fost transformat in Zeu si asa a fost vindecata si dusmania de moarte dintre ei. Este interesant ca Zeus tot timpul spunea ca Heracles va fi ucis de un inamic mort.
Istoria, trecutul par sa ne vaneze , sa ne otraveasca dar si noi am participat la trecut, este creatia noastra, este bestia –Nessus care va face ce este programat sa faca.
Acuma, Luna in Leu in opozitie cu Soarele in Varsator, Mercur retrograd inVarsator , Nessus in Varsator ne spune destul de clar ca putem culege roadele poftelor noastre nesabuite.
Un aspect de opozitie este ca o partida de sah, fiecare vede mutarea celuilalt dar acuma sunt trei contra unu, avem o echipa astrala in care Soarele este aliat cu Mercur si Nessus iar in partea cealalta este Luna in Leu care este fortata sa rememoreze trecutul, sa lumineze toti pasii facuti din 7 august 2013.
Orice planeta in Varsator vorbeste despre “ mai multi oameni” iar Soarele in Varsator in fuziune cu Mercur retrograd si Nessus vorbesc despre trecut, un trecut plin de abuzuri, tradari in familie,in iubire, in grupuri sociale, in companii, in politica, organizatii, prietenii, afaceri.
Este un accent deosebit al problemelor legate de putere, pofta, “ sange rau” intre oameni, karma, fiind tentati sa ne razbunam sau sa obtinem ceva indiferent de caile de urmat. Amintiti-va ca Nessus a fost cauza mortii lui Hercule dupa ce el insusi a murit. Acuma, suntem ajutati sa vedem intr-un mod personal motivatiile noastre, actiunile noastre, trecutul nostru, abuzul celor din familie, de la locul de munca, de la un partener de viata, un asociat si ne putem desprinde de aceste situatii toxice.Luna este asociata cu trecutul, este o imagine a experientelor si comportamentelor noastre din trecut care ne impiedica sau ne ajuta sa ne exprimam si sa ne adaptam prezentului. Toate lucrurile converg catre prezent chiar daca trecutul continua sa ne influenteze atitudinile, actiunile, orientarile noastre. Soarele simbolizeaza orientarea noastra prezenta dar de mana cu Mercur retrograd in Varsator si in opozitie cu Luna in Leu par a cantari cuvintele, faptele trecutului intr-o balanta astrala care nu stie sa minta. Daca il adaugam si pe Nessus in aceasta ecuatie astrala, putem spune ca aceasta Luna in Leu ne cere sa intelegem ca nu putem face din otrava trecutului ceva care sa aduca stralucire vietii noastre. Piesa de teatru ( Leul) este interpretata inca o data( Mercur retrograd) pentru a intelege ca trebuie sa punem capat legaturilor cu oamenii, locurile, situatiile care ne otravesc sufletul, poate fi si o iesire spectaculoasa de sub karma, pacatele unei familii, clan, parinti, sot.
Un prezent otravit de trecut este ca o floare ofilita aruncata pe marginea drumului.
Cu Nessus de mana cu Mercur retrograd, mintea noastra poate fi abuzata de trecut, o fantoma a trecutului ne re-viziteaza pentru a plati taxele karmice ( Nessus -Hercules) sau pentru a ne impaca ( Hera –Hercules).
Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, efectul de bumerang –razbunarea dupa moarte sau cineva din trecut ne influenteaza intens. Nessus ne conecteaza cu acea parte din noi abuzata, lipsita de putere iar acest abuz este nascut din razbunarea si ura celuilalt. Trebuie sa intelegem ca nimeni nu are putere asupra noastra decat daca ii dam voie dar Nessus aduce abuz chiar si fara voia noastra, important este sa incercam sa iesim din orice relatie abuziva, din orice poveste de viata toxica. “Tu nu mai ai putere asupra mea “ este ceea ce am spus candva unui partener al meu, am spus asta privindu-l in ochi si vraja lui Nessus s-a rupt, din acea zi am iesit treptat, treptat de sub aceasta karma abuziva grea. Nu stiam pe atunci astrologie dar in timp am descoperit ca acea persoana avea Soarele in fuziune cu Nessus iar aceasta energie toxica, aceasta otrava se suprapunea peste Luna mea natala( otrava pentru suflet).
Soarele in Varsator in fuziune cu Mercur retrograd in Varsator ( minte, comunicare , trecut, vesti din trecut ) si Nessus in Varsator( abuz care iese din normalitate, este inedit , socant ) si in opozite cu Luna in Leu reprezinta de fapt apogeul unui trecut care continua sa ne otraveasca dar caruia trebuie sa-i spunem “ STOP”. “ Tu nu mai ai putere asupra mea “ este ceea ce trebuie sa inducem mintii noastre, sufletului nostru, sa incercam sa nu facem din trecut ceva razbunator.

casa IX
Casa IX este o casa cadenta, o casa ce ne pregateste pentru schimbare dar schimbarea vine prin ceilalti, prin credinta, adevar, prin Dumnezeu.
Fie ca este vorba de filosofie, psihologie, esoterism, credinta, casa IX ne reaminteste ca am venit aici pe pamant cu un scop divin iar calatoria noastra trebuie sa continue. Drumul catre idealurile noastre, catre cunoastere inalta, catre adevarul divin ( casa IX) nu este usor si asa cum spuneam, nimeni nu isi pune prea multe intrebari pana intr-o zi cand lovit si la pamant ( metafora) isi ridica ochii spre cer, este un punct in care incepe sa se refaca acea legatura cu divinitatea.
Cu Luna Plina in casa IX, datorita faptelor noastre, ajungem in Casa lui Dumnezeu. Aici suntem ajutati prin ghizi spirituali, intuitie, vise , premonitii sa vedem lumina de la capatul tuneluluii, ni se ofera o perspectiva pentru viitor.

Influenta majora a acestei energii lunare va fi asupra semnelor fixe Varsator , Leu, Taur, Scorpion nascuti in jurul datei de 15( plus, minus trei zile ). Acest  lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului  26 Varsator, Leu, Taur, Scorpion.

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

18 Comments

 1. Buna, Adriana! Am si eu o intrebare. La ce se poate astepta cineva care are lilith in leu in gr 26 pe harta natala, in casa a VIII a. Multumesc mult!

 2. Cat adevar!!! Multumim pentru tot!
  Totul se intampla chiar asa, si Mercur retrograd mi-a dat lectia de trezire.

 3. Buna ziua Adriana,
  Poti sa imi spui si mie unde are cineva pe Nessus in harta natala daca este nascut la 9.03.1969 la ora 7,Rosiori de Vede Teleorman? Vreau sa stiu daca este vorba despre o relatie toxica ptr ca eu asa o percep in ultimul timp sau poate este doar karmica (fiind cineva cu care am mai avut o relatie in trecut). As vrea sa stiu daca am dreptate sau intuitia mea nu functioneaza cum trebuie.
  Iti multumesc mult!

 4. Buna Adriana, tot aud de coada dragonului sau NS care mai inseamana si karma negativa.
  E adevarat ca atunci cand ai karma negativa de exempplu in Pesti, nu poti avea relatii armonioase cu cei din aceasta zodie? Ca sa nu mai vorbesc de casatorie…..
  Relatie se rupe mai devreme sau mai tarziu?

  merci frumos ptr lamurire!

 5. Buna Adriana, tot aud de coada dragonului sau NS care mai inseamana si karma negativa.
  E adevarat ca atunci cand ai karma negativa de exemplu in Pesti, nu poti avea relatii armonioase cu cei din aceasta zodie? Ca sa nu mai vorbesc de casatorie…..
  Relatie se rupe mai devreme sau mai tarziu?

  merci frumos ptr lamurire!

 6. Am citit si nu am cuvinte cat de uimit sunt! Se potriveste ca o manusa, mai sunt nascut si pe 15.02.’74 .

 7. Buna Adriana,
  Am descoperit si eu blogul tau si am ramas uimita cat de frumos scrii si pe intelesul tuturor lucruri care pe noi, oamenii de rand nefamiliarizati cu astrologia, de multe ori nu le intelegem pe deplin. Am citit cu sufletul la gura o mare parte din postarile tale si m-au impresionat prin rafinamentul cu care descrii posibile intamplari care am observat ca se muleaza pe realitate. Se vede pasiunea si daruirea ta in tot ceea ce postezi pe acest blog.
  Iti multumesc.
  As fi curioasa daca poti sa-mi personalizezi o astrograma si compatibilitataea cu o persoana pe care am cunoscut-o anul trecut. Eu sunt nascuta in 11.11.1971.
  Toate cele bune!
  Cu multa simpatie si recunostinta,
  Cristina.

 8. Multumesc mult! Ai dreptate in legatura cu cuvintele! De multe ori ma intimideaza cu vorbele pe care mi le arunca. Si nu cred ca este o intamplare faptul ca am saturn pe gradul 6 in casa a III-a a comunicarii.

 9. Multumesc,te urmares demult,scri totul atat de bine ,frumos,si atat adevar,e fascinant sa-ti citesc mereu postarile,nu a fost un articol sa nu al citesc cu emotie,sa-mi raspunda macar la o intrebare.te rog cand ai timp sa-mi raspunzi la o intrebare,eu sunt berbec cu ascendent in rac,15 04 1976,ora 11-15,min.,, mereu m-i se potriveste mai mult ascendentul cand ascult o prognoza foarte putin se potriveste de la zodie,mai multg ascendentul.chiar si firea mea felul meu de a fi,ma regasesc in rac.aproape in totalitate nu ar trebui sa ma regasesc mai mult in zodia mea?berbec..multumesc frumos.

 10. sunteti exceptionali ! cand am citit ” tu nu mai ai putere asupra mea ” mi-au dat lacrimile pentru ca tocmai sunt pe cale de a iesi dintr-o situatie apasatoare care ma tine ce ceva ani … vesti bune !! si se potriveste !

 11. Impresionant! Multumim!

  Am cautat si eu in sinastrie pe Nessus si iata: Nessus-el conjunct la orb 0 cu Venus-eu. Cam de o zi am simtit exact cum ai scris in articol: ca el nu mai are putere asupra mea. Apoi am citit articolul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.