LUNA NOUA IN LEU- 7 AUGUST 2013, ORA 00:51–ORA ROMANIEI- “ O LUNA NOUA AVATARICA“

astro_2gw_425_luna_noua_in_leu_2013.70704.62556

Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie intre cele doua Luminarii in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ), este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici, activitatile sunt mult incetinite, in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura, se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Leului, aceste “inceputuri”  trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete, regale. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita pentru fiecare dintre noi “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul leului in harta natala a fiecaruia. Leul este caldura estivala si timpul maturizarii fructului, este un punct culminant al vegetatiei, al plenitudinii vietii cand Soarele, stapanul acestui semn este cel mai puternic. Leul este copilul din noi, este artistul  absorbit de munca lui, este semnul luminii spirituale, este lumina divina.

HERCULE

Asemeni lui Hercule ce se lupta cu Leul din Nemeea si apoi se imbraca cu pielea acestuia, acest semn ne da posibilitatea sa trecem peste obstacole gasind in noi un potential infinit pe care trebuie sa-l utilizam. Leul este guvernat de Soare, o energie ce sustine viata, aduce lumina, putere, maretie. Leul este al cincilea semn al zodiacului si guverneaza casa naturala cinci, un domeniu al placerilor, al povestilor de dragoste, al distractiilor, copiiilor, creativitatii personale, fel de fel de speculatii. Leul guverneaza inima si tot ce are legatura cu “ .. din inima” iar aceasta Luna Noua ne reaminteste ca trebuie “ sa traim  viata din inima” iar  curajul, dedicatia, eroismul, puterea, vointa  pot construi un mic regat in viata noastra. Tu esti conducatorul propriului regat, ai puterea sa faci tot ceea ce vrei, tu esti puterea, tu esti regele ne spune aceasta Luna Noua in Leu.

Energia Lunii Noi este intotdeauna influentata de aspectele astrologice pe care le face cu restul actorilor astrali. In primul rand, aceasta Luna Noua energizeaza casa IV, vorbim de o casa cardinala, de un teritoriu natural al lunii, in consecinta, aceasta energie lunara combina apa cu focul iar inceputurile au  legatura cu familia, o  noua resedinta, o familie noua, tot ce tine de familie, parinti, camin , putere interioara sunt evidentiate in aceasta perioada. Totusi, apa combinata cu focul au nevoie de reajustari permanente pentru a se intelege iar din acest motiv, noutatea este aducatoare de stres emotional.  Tot Luna Noua este in trigon ( aspect benefic de 120 grade ) cu Uranus retrograd in Berbec. Un aspect de trigon este un aspect ce curge usor, fara tensiuni aparente sau stari de neliniste. Deoarece acest aspect implica pe Uranus retrograd, aceasta Luna Noua poate aduce anumite bonusuri karmice prin familie, prieteni, protectori, grupuri, astrologie, esoterism, cariera.  Problemele vechi pot gasi acuma rezolvare iar calea de urmat este mai clara. Uranus retrograd aduce in general inversari neasteptate, in semnul Berbecului, aceste modificari sunt destul de personale iar in casa XI aceste modificari vizeaza relatiile de prietenie, sperantele voastre.

uranus retrograd in berbec

“ Reinventeaza-te “  spune Uranus retrograd in Berbec iar in trigon cu Luna Noua in Leu, suntem deschisi la ocaziile de schimbare care apar de nicaieri. Imaginatia, ingeniozitatea  lui Uranus se combina cu usurinta cu forta creatoare a Leului, pot aparea castiguri financiare neasteptate, noi prieteni sau asocieri dinamice  permit obtinerea unor castiguri neasteptate.

Tot Luna Noua in Leu este in aspect provocator ( careu, aspect de 90  de grade) cu Nodurile Lunare, Nodul Nord in Scorpion si Nodul Sud in Taur gradul 12:01. Aceasta perioada poate aduce o abatere de la scopul vietii si asta prin asumarea unor experiente riscante ce pot produce frustrari si deceptii, fragilizeaza planul emotional. Aceste incercari pot avea legatura cu familia, cu locul de munca, cu un coleg de munca, cu greseli din trecut. Totusi, aspectul de careu ramane in astrologie un aspect dinamic, un aspect de evolutie prin folosirea vointei,  puterii personale, crativitatii personale in constientizarea cerintelor destinului –Nodul Nord in Scorpion. Tensiunea implicata de acest aspect ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile ce nu ne mai satisfac dar de multe ori apare teama. Aspectul de careu este un aspect ce cere o implicare personala iar teama poate fi principalul nostru dusman.

nodul nord in astrologie

Nodul Nord in Scorpion ne cere sa ne bucuram de viata fara a fi nevoie sa avem o multime de lucruri de care sa ne ingrijoram, sa invatam sa-i ajutam pe  ceilalti . Este un timp in care riscurile sunt rasplatite. Este vorba de transformare  iar experientele urmatoare vor cere implicarea in fel de fel de relatii care sa ne ajute sa renuntam la valorile ponosite care ne tin legati.

Acest spectacol astral regal ( Leul) aduce in prim plan si pe Jupiter in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn.

zei

Aceasta lupta astrala aduce dorinte nestapanite, aroganta, minte corupta, puterea care face legea indiferent de mijloacele folosite. Acest aspect aduce experiente periculoase,  tot ce tine de noroc, expansiune, calatorii, credite, banii celuilalt, probleme legate de taxe, asigurari, asocieri, afaceri pot cunoaste fel de fel de blocaje, de fapt , se poate spune ca norocul generat de Jupiter este blocat. Dar Saturn in Scorpion este ca un mediator tacut dar puternic al acestui aspect de opozitie. Jupiter in Rac in trigon cu Saturn in Scorpion este o impletire echilibrata a idealismului, optimismului, viziunii cu realitatea prezenta, cu ceea ce putem realiza, cu rabdarea si capacitatea de a accepta limitele unei experiente de viata. Pluto in sextil cu Saturn in Scorpion combina puterea interioara cu rezistenta, rabdarea de a crea ceva de valoare, de durata. Este un aspect al perseverentei, cu siguranta acest aspect nu ofera un bilet de drum mai usor , realizarile sunt greu de obtinut iar cosmosul ofera o centura de siguranta cu care sa trecem peste obstacole. Saturn este in Scorpion, asta inseamna ca nu trebuie sa fim superficiali. Saturn este profesorul care disciplineaza, testeaza, limiteaza iar in aspect pozitiv, limitarea indusa este de fapt ca o constrangere necesara si acceptata de buna voie. Tot Saturn este intr-un aspect de trigon cu Neptun in Pesti, astfel, rigoarea saturniana este fluidizata de energia neptuniana catre un scop précis, simt practic, intuitie, bun simt, imaginatie bine utilizata, ocultism.

Aceasta “ nunta cosmica” are invitati de onoare, vorbim de Vesta, Ceres , Charibdis.

vesta

Vesta, asteroidul ce reprezinta “ flacara vesnica, gardianul casei, flacara divina din noi, prin ce mijloace sufletul nostru isi gaseste pacea, linistea,“ , este intr-o conjunctie stransa cu Luna Noua in Leu, asta inseamna ca aceasta energie combinata ne pune la indemana “ scanteia divina “ce  aprinde in noi dorinta de a depasi greutatile in aceasta lume dificila. Este cel mai bun timp in care putem verifica care sunt dorintele  si nevoile noastre, scanteia interioara divina din fiecare dintre noi ne va ajuta sa pastram intacte spiritele noastre in cele mai intunecate zile. Vesta, aceasta flacara eterna ne insoteste in acest moment de Luna Noua, ne pune la indemana “ o lampa “ a carei flacara ne va lumina calea  pentru “ un nou maine “, pentru “ o noua viata “. Suntem ajutati sa descoperim puterea, ambitia, aurul din interiorul nostru, sa ne descoperim adevarata identitate, sa ne vindecam de trecut pentru a ne consacra unui scop care sa aduca lumina, nu numai pentru noi dar si pentru ceilalti. In harta natala, Vesta este un loc care ne apartine numai noua, ne intoarcem de fiecare data in acest loc pentru a ne incarca bateriile. Ea reprezinta acele lucruri (poate fi o invatatura, credinta, astrologia, esoterismul, un loc, un om, un copil, arta,  muzica, etc.)  pentru care facem sacrificii din toata inima, nimic nu este greu daca raspundem acestei Zeite. Putem ignora indemnurile ei, ne putem lipsi de acele lucruri care aprind scanteia divina din noi deoarece e prea greu, complicat sau cere prea mult timp. Dar Vesta nu recunoaste aceste lucruri, ea stie ca daca renuntam la pasiunea noastra, ajungem la o viata traita in umbra scanteii aduse cu noi. In mitologie, o fecioara Vestala facea un juramant pe care daca il incalca, ea era ingropata de vie. Poate ca si noi de multe ori simtim ca suntem “ ingropati de vii in fel de fel de greutati “ si asta pentru ca incalcam juramantul facut sufletului nostru. Vesta in Leu  este “ preoteasa –regina “ care vrea sa hraneasca, ocroteasca, sa aduca vindecare supusilor ei. Creativitatea, pasiunea, puterea, vointa puternica, copiii sunt cai care ajuta sa intram in contact cu scanteia sacra din noi. Aceasta energie sacra feminina ne permite regenerarea, ne pune la indemana “ invataturile “ necesare reinoirii, puterea divina o gasim in noi, doar asa putem aprofunda relatia cu spiritul nostru, doar asa ne putem reconecta la nevoile sufletului noastru . Cu Luna Noua in Leu in casa IV in conjunctie cu Vesta este posibil sa ne concentram mai mult pe familia noastra ( clanul  nostru), sa facem ceva special pentru familia noastra,  pentru copiii din familia noastra. Despre Vesta, puteti citi aici. 

charibdys

In mitologie, Charybdis  a fost o nimfa foarte frumoasa si extrem de loiala tatalui ei Neptun. Ea a luptat alaturi de tatal ei Neptun impotriva lui  Zeus. Furios, Zeus a transformat-o intr-un monstru marin. Credinta ne spune ca orice rau poate fi invins, orice monstru trebuie infrant cu propriile arme. Odiseu scapa de Caribda, el ramane nemiscat pana cand actul malefic se incheie.
In astrologie. Caribda este de o violenta oarba, este o forta a naturii, este simbolul maleficului din adancuri care loveste fara sa te poti apara cumva. Imposibil de lovit, nu poate decat cel mult fi evitata. Caribda intruchipeaza un rau fix  si imprevizibil de care nu prea poti sa te feresti. Charybdis, “monstrul marin” poate provoca blocaje emotionale, furii vulcanice, cutremure emotionale. In acest  moment de Luna Noua in Leu , Charybdis induce blocaje intre “ o stanca  si un loc greu “  ca o metafora a blocajelor emotionale in familie, camin, in relatia cu copii nostri. Poate fi si un aspect al unor forme de dezlantuire a naturii( caldura mare, ploi, inundatii, etc.). Charybdis in Leu in casa IV poate arata blocaje in relatia cu sefii, familia, parinti, camin, copii, distractii, creativitate, iubire. Poate aparea sentimentul ca nu exista nici un indiciu in nici o directie  dar indiferent de situatiiile de viata, aceasta Luna Noua in conjunctie cu Charybdis poate face lucrurile destul de grele.

ceres

Ceres este un limbaj energetic important in acest moment de Luna Noua, ofera confort, rabdare, iubire neconditionata, amplifica relatia parinte –copil, ingrijeste, hraneste, aduce o noua viata ( o sarcina ), doar este Mama .
Mitologia face lumina in modul de actiune a acestei Zeite, Ceres este Demeter –Mama Pamant, zeita agriculturii , ea a furnizat hrana pentru omenire si a fost venerata ca atare. Ea a avut o fata foarte frumoasa –Persefona , impreuna au asigurat abundenta pe parcursul intregului an . Legatura profunda Ceres –Persefona, mama –copil merge dincolo de intelegerea omeneasca  indiferent de petitorii pe care i-a avut,Persefona nu a vrut sa fie separata de mama ei. Dar unde apare Pluto apare si transformarea profunda, nimic nu mai este asa cum a fost. Partea intunecata a lui Ceres include depresia si pierderea, ea nu a suportat sa-si vada “copilul adult” plecat de acasa, plecat sa-si construiasca o viata noua alaturi de barbatul ei –Pluto. Ceres arata astfel ca ceea ce hranesti, cresti devine ceva care aduce suparare mare, te poate distruge. Ca toate personajele divine, Ceres are o natura duala. Ea este  “ o mare bucurie “ dar si pierderea, tristetea, transformarea profunda. Cu Ceres invatam totusi sa ne bucuram de ceea ce este natural, simplu si bun, sa fim generosi cu toate fiintele vii. Ceres educa, hraneste, cauta sa cultive calitatile care aduc abundenta.
Partea ei intunecata tinde sa sufoce iubirea, amplifica manipularea sau respingerea, ea aduce manie, durere. Ceres in Leu  este “ leoaica care isi protejeaza puii”, bunastarea copiilor este un accent deosebit acuma.
In acest moment de Luna Noua ( inceput, noutate, maretie, agresivitate, concurenta), Vesta in Leu  ne indeamna catre ceea ce este important doar pentru noi iar Ceres ne indeamna sa avem grija de ceilalti iar acest lucru poate crea o mare de emotii greu de definit, de controlat( Charibdys).

Este o zi perfecta pentru a aduce sau a incepe lucruri noi cum ar fi o relatie de iubire, un proiect, o idee, un loc de munca. Faceti o lista cu ceea ce vreti sa se manifeste in viata voastra, ardeti lumanari galbene, rosii in locuri special amenajate pentru a atrage ceea ce doriti. Leul este un semn guvernat de Soare, un semn care ne spune ca fara lumina  suntem pierduti.
Se crede ca Ashe ( asa sa fie) vine de la Soare, Zeul central. Daca vreti  cu adevarat ca zeii sa  va ajute, cititi cu  voce tare mesajele planetare si in final spune-ti un Ashe! plin de entuziasm.
Luna ne protejeaza, ne linisteste:” Sunt mereu in siguranta, astfel incat pot sa-mi asum riscuri ghidate intuitiv, si am destula putere ca sa am grija cu tandrete si indarjire de viata, care merita protectie “. Ashe!

Soarele aclama: “ Sunt intotdeauna stralucitor, chiar daca cunt constient de asta sau nu. Imbratisez experimentul divin al propriei mele unicitati, amintindu-mi ca lumea are nevoie de darul meu”. Ashe!

In Tarot, Soarele reprezinta un baiat si o fata care simbolizeaza umanitatea transformata si regenerata. “ Transformat-va prin reinnoirea mintii voastre “ spune aceasta Luna Noua in Leu condusa de zeul Luminii.soarele in tarot

Intre solstitii si echinoctii, la mijlocul anotimpurilor, Soarele activeaza cele patru porti ale puterii pe gradele 15 Taur, Leu, Scorpion si Varsator. Aceasta Luna Noua in Leu pe gradul 14:35 este ‘ O Luna Noua avatarica “ ,  o poarta astrala prin care este eliberata energia cosmica. In terminologia antica, un avatar  inseamna de fapt o eliberare de energie cosmica. Aceasta  Luna Noua in Leu  devine un tip particular de eliberare dinamica , un tip particular de raza de putere, de initiere, de transformare.

Sa lasam aceste energii cosmice sa danseze printre noi.

Sa fiti binecuvantati.ASHE!ASHE!ASHE!

floarea soarelui

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

 1. Buna ziua, dna Adriana,

  Imi puteti spune, va rog, care este pozitia asteroidului Vesta in harta mea natala si care ar fi influenta acestuia in viata mea? Trebuie sa mentionez ca sunt nascuta la data de 18.05.1983, ora 13:30, Buzau.

  Va multumesc anticipat,
  Georgiana

 2. Superb, pur si simplu un articol fara cusur, plin de optimism molipsitor si insufland dragoste de viata!
  Felicitari!

 3. Buna, Adriana citesc cu mare interes articolele tale,sunt uimitoare. Sa.ti dea Dumnezeu sanatate. Poti sa.mi spui cum ma va influenta aceasta luna noua.sunt nascuta la 09.06.1975 Slatina,Olt.Iti multumesc din suflet.

 4. Sa fi binecuvantata draga si uimitoare Adria!Sa ti fie binecuvantati si toti cei care ti pasesc forumul!Multumim !

 5. sint medic si astrolog ,imi place f mult informatia care o captati ,eu folosesc mult astro karmica si medicala pt pacientii mei 0728295439 ,ador astrologia e o stiinta minunata care te face sa intelegi tot ce ti se intimpla si te ajuta sa treci peste orice atit cit unii pot intelege ,multumim cerului ca ceea ce este sus este si jos ,precum in cer asa si pe pamint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.