LUNA NOUA IN VARSATOR -20 IANUARIE 2015, ORA 15:13, ORA ROMANIEI – “UN GHIOCEL MAGIC”

“In Coran, Arhanghelul Gabriel ii spune lui Mahomed : Stii, n-ar mai fi existat relele in lume daca v-am fi creat pe toti la fel. Dar Dumnezeu nu a dorit acest lucru si a insistat ca fiecare creatura sa fie unica. Asadar, cea mai importanta experienta este sa ajungi la un acord de cooperare pornind de la unicitate, nu de la similaritate”.Caroline Casey

astro_2gw_454_luna_noua_in_varsator2015.20723.60423

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de aer al Varsatorului, aceste “inceputuri”  sunt bazate pe iluminarea spirituala, perceptie intuitiva, dragoste frateasca, sa fim cu adevarat oameni, sa cooperam indiferent de credinta, neam.

Varsatorul este echipa, grupul, comunitatea din care facem parte iar simbolul lui este omul sacagiu care revarsa “curentii rapizi de energie” ai unei vieti noi. Ganditi-va la Varsator ca la o briza neasteptata intr-o zi fierbinte de vara, poate fi o surpriza, un eveniment care va trezeste, va elibereaza sau va socheaza. Varsatorul este un semn fix ceea ce arata profunzime, tenacitate, rabdare dar poate fi si prea inchistat in parerile lui. Tot Varsatorul este un semn de aer cunoscut pentru inovatii, minte deschisa, genialitate, razvratire, noi formule de supravietuire, idei de avangarda.
Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Varsator in harta natala a fiecaruia. Luna Noua este un moment in care obiectivele personale trebuie sa fie in acord deplin cu acest semn al Varsatorului, acuma, demagogul ( tipul dizarmonic) iese in prima linie alaturi de marele reformator si omul de maine, de noi depinde cum folosim aceasta energie. “A cunoaste “ este verbul magic al acestei lunatii, conjugati-l atat pentru voi cat si pentru ceilalti dar cu multa noblete. Ce foc doresc sa aprind, ce vreau sa se schimbe la mine si in lume, ce pot da celorlalti intr-un mod dezinteresat astfel ca viata sa devina mai buna?
Mitul din spatele Varsatorului este in legatura cu Prometeu, un  fiu al titanilor care fura focul de la zei si il da oamenilor. Inspiratia si suferinta lui sunt o amenintare pentru vechea oranduire obosita dar cu siguranta un pas insemnat in evolutia omului. Prometeu nu s-a amestecat in luptele zeilor pentru putere, ci el s-a ocupat indeaproape de binele si evolutia oamenilor. El a prevazut rasturnarea lui Saturn –Cronos si a ales ca dupa aceasta lupta sa fie alaturi de Zeus –Jupiter. Prometeu (cel care priveste in viitor) si fratele lui Epimeteus (care priveste in trecut) au primit sarcina de la Zeus sa creeze viata pe pamant. Daca Epimeteus s-a ocupat mai mult de animale, Prometeu a modelat omul din lut si l-a ridicat in doua picioare, l-a invatat sa vorbeasca, sa gandeasca, i-a dat focul cunoasterii. Prometeu este considerat binefacatorul oamenilor. Rivalitatea dintre Prometeu si Zeus va creste odata cu adunarea de la Mecone, unde zeii si oamenii s-au intrunit pentru a-si stabili libertatile si obligatiile ce se cuveneau fiecarei parti. Cu aceasta ocazie, Prometeu sacrifica un taur mare pe care il imparte in doua gramezi. Intr-o gramada a asezat toata carnea si grasimea acoperita de pielea taurului iar in cealalta gramada aseaza numai oasele, copitele si coarnele avand grija sa le acopere cu o grasime alba straluitoare. Apoi ii cere lui Zeus sa aleaga el intai care din lacomie, alege gramada cea mai mare care era si cea mai aratoasa. Cand descopera inselaciunea, Zeus hotaraste sa ii pedepseasca pe oameni, sa ii lase sa manace carnea cruda, luandu-le focul. Prometeu, le vine iarasi in ajutor oamenilor, el fura focul din cer si il da oamenilor. Vazand focul stralucind din nou in vetrele oamenilor, Zeus se supara foarte tare si raspandeste in lume toate relele, nenorocirile si la urma speranta, prin Pandora (daruri de la zei), pe care o ia de sotie Epimetheus. Pe de alta parte, il inlantuie pe Prometeu de o stanca in Caucaz. Un vultur urias ii devoreaza zilnic ficatul lui Prometeu dar datorita nemuririi lui, acesta, noaptea se regenereaza. In felul acesta, titanul este supus unui chin vesnic. Din intamplare insa, pe acolo trece Heracles,in drum spre Gradina Hesperidelor. El ucide vulturul cu una din sagetile sale otravite si-l elibereaza pe Prometeu, ale carui chinuri se sfarsesc.
Prometeu reprezinta cu siguranta omul incarnat intr-un trup de lut ( muntele de care este legat in mit) care se straduieste sa-si depaseasca limitele iar prin munca grea ( Hercule) se elibereaza de corpul fizic si devine un semi-zeu. Fara munca, cunoastere, deschidere, altruism, noblete sufleteasca, ramanem mult timp inlantuiti in viata pamanteasca.
Un ecou al mitului lui Prometeu poate fi gasit si in Gradina Edenului, unde Dumnezeu le interzice lui Adam si lui Eva sa manance din pomul cunoasterii binelui si raului –pomul vietii, ca nu cumva sa devina si ei zei. Dar sarpele, un alt fel de Prometeu, insista asupra faptului ca hrana din pomul cunoasterii este mai buna decat credinta oarba. Aceasta Luna Noua in Varsator ne cere sa fim deschisi cunoasterii care  este intotdeauna superioara unei credinte oarbe, sa fim proprii judecatori iar daca trebuie, sa sfidam zeii, regulile, legile, pentru a obtine secretele lor. Asa cum Prometeu a stat departe de luptele dintre zei si a fost preocupat doar de binele omenirii, a venit timpul sa intelegem ca faptele bune pentru cei multi sunt o cale de evolutie chiar daca apar constrangeri, piedici, important este scopul, visul, speranta unui bine general.Varsatorul cere sa cunoastem mai mult despre lumea mare din jurul nostru , sa patrundem secretele sensului vietii.

luna noua

Odata cu intrarea Soarelui in Varsator si cu aceasta Luna Noua, a venit timpul ca divinitatea sa trimita  omenirii “ un dar prometeic “. Incepand cu luna octombrie, gradul o activat de Luna Noua in Scorpion,  Sagetator, Capricorn iar acuma in Varsator, arata cu adevarat un regim de urgenta al mesajului divin prin care Universul ne vorbeste despre schimbare, transformare, inspiratie divina, un dar divin pentru omenire.
Aceasta Luna in Varsator pe gradul  00:08 activeaza casa VIII, asta inseamna ca “semintele “ acestei lunatii vor da roade prin  “ a cunoaste ” dorintele noastre in acord cu cei din jur si cu divinitatea. Aici echipa, societatea in care traim, grupul din care facem parte, sunt beneficiarii acestui indemn astral. Mesajul unei Luni Noi in Varsator ( o gandire noua, lumina, focul cunoasterii, altruism, cei multi) in casa VIII, casa lui Pluto, nu poate ajunge la noi decat ca un joc al umbrelor, aici, cunoasterea se impiedica de trecut, secrete, moarte, tiranie, bani multi, putere manipulatoare, pasiuni obesive, placeri grosiere, lupte asunse pentru putere.
Luna Noua in Varsator si in casa VIII conjuga verbul “ a cunoaste “ cu verbul “ a dori” , dar trebuie sa intelegem aici ca dorintele noastre nu trebuie sa devina o piedica pentru cei din jur. “ Noul sortit “ , intalnirea cu obiectivul sufletului nostru, reinnoirea, transformarea, au un pret de platit care este de fapt detasarea de tot ce este uzat in viata noastra. Pretul platit pentru evolutie este moartea vechiului si trebuie sa invatam ca moartea a fost inventata doar ca sa traim mai mult.
Aceasta Luna Noua in casa VIII are doi asistenti astrali, unul este chiar asteroidul 1809 Prometeu iar celalalt asistent este asteroidului 34 Circe.

prometeu
Prometeu reprezinta cu siguranta omul care se straduieste sa-si depaseasca limitele, este simbolul celui revoltat, al celui rasculat impotriva normelor si care lupta pentru binele celor multi, fara sa astepte ceva in schimb. Prometeu este “cel care priveste departe, cel care priveste dincolo de sine insusi, este vizionarul, el cunoaste” iar focul dat omenirii este o metafora a cunoasterii, iluminarii. De ce a fost legat, pedepsit de Zei? Oare este un pacat sa cunosti ? Inclin sa cred ca el a fost pedepsit deoarece a fost incalcata regula de aur a ocultismului “ Cand elevul este pregatit , profesorul soseste” aratand ca nu ai ce face cu anumite cunostinte daca nu esti pregatit pentru ele. Ce poate sa faca un om cu teorema lui Pitagora daca nu a invatat geometrie? Nu este un pacat sa incerci sa-ti depasesti limitele dar fara o baza solida, viata tot timpul te va trimite pe treapta pe care ai sarit-o. Totul in lume are o ierarhie, un grad de evolutie iar aceasta Luna Noua in Varsator si in casa VIII va da tuturor doar ceea ce ii trebuie, nimic mai mult sau mai putin. In mod traditional, aceasta casa  este  o casa a taxelor, sexului, mortii, transformarii, aici invatam ca totul este taxat, viata are un pret de platit. Tot casa VIII este asociata cu ocultismul, psihologia, razbunarea, gelozia, controlul, karma rea, trucuri murdare. Cu Luna Noua in Varsator ( aer) intr-o casa naturala de apa se poate spune ca sufletul nostru poate cunoaste adevarate cutremure emotionale. Totusi, misterul, magia predomina in acest moment( casa VIII) iar Universul face o adevarata magie cu aceasta Luna Noua in casa VIII, poate fi un dar, un har, un  cadou neasteptat, un credit, o mostenire, ceva magic vine spre noi, transformarea este cheia prometeica.
Aceasta Luna Noua in Varsator ( cunoastere, lupta impotriva tiraniei, autoritatilor)  este intr-o conjunctie stransa si cu asteroidul 34 Circe, o zeita cu puteri ciudate ce cunoaste tainele magiei, vrajitoriei. In astrologie, Circe este sinonima cu cunoasterea magica, intuitia, manipularea, instinctul animalic ( ea a trait izolata, departe de oameni, inconjurata de animale, de plante ), conditii ce trebuiesc respectate, agresorul in relatiile cu ceilalti care trebuie sa respecte conditiile impuse altfel apare dorinta de manipulare, de transformare , moralitatea in limitele proprii, pasiuni puternice care trebuiesc respectate. Circe arata un loc in care notiunea de iubire are ceva ciudat, ceva intunecat, cu siguranta este un loc in care vrem sa controlam totul altfel apare dorinta de razbunare, mutilarea adversarilor. Este in acelasi timp un loc in care putem sa-i ajutam pe altii sa se transforme, este puterea noastra magica de a crea schimbari. Putem privi aceasta energie a asteroidului Circe ca o personificare a inconstientului distructiv pana cand ne intalnim cu ceva, cu cineva in masura sa ne neutralizeze aceste puteri distructive ( mitologia ne spune ca Ulysse a reusit sa neutralizeze puterile distructive ale lui Circe dar nu singur ci ajutat de divinitate, a primit in dar o planta magica –un ghiocel  care putea bloca  puterea potiunilor vrajitoarei ). Circe este un instinct puternic ce adesea greseste, ea ne pune sa facem lucrurile intr-un mod gresit din cauza ca nu suntem suficient de siguri pe noi. Daca tratam problemele cu calm, putem renunta la nevoia noastra de a controla pe altii, de a face rau celorlarti. Circe in conjunctie cu Luna Noua in Varsator  in casa VIII ne ajuta sa intelegem ca valoarea unui grup, lucrurile pe care le apreciem, modul in care ne exprimam dragostea, banii, prietenii, dorintele noastre, relatiile triunghiulare, ne pot face rau doar daca le vedem ca o amenitare. Odata ce ego-ul este capabil sa se confrunte cu ceea ce pare amenintator, distructiv, putem folosi aceasta energie inconstienta pentru transformarea noastra, pentru evolutia noastra ( odata de Ulysse a invins puterea lui Circe, ea a devenit prietenoasa, iubitoare, de ajutor ).

Dar unde este Mercur-mesagerul lui Dumnezeu ca sa ne dea ghiocelul, ca sa putem trece cu bine acest examen astral greu, puternic transformator?
Acuma, Mercur este stationar pe gradul 16:55 Varsator si va incepe miscarea aparent retrograda pe 21 Ianuarie 2015, ora 17:55, iar timp de trei sapamani avem ocazia sa ne intalnim cu el pentru a ne da ghiocelul, planta magica capabila sa neutralizeze relele lumii asupra noastra. Se spune ca atunci cand Dumnezeu a creat lumea, i-a spus zapezii sa mearga si sa roage florile sa-i dea un pic din culoarea lor. Rand pe rand florile au refuzat, doar ghicelul a acceptat sa-i dea din culoarea lui. Ca rasplata, zapada il lasa sa infloreasca primul primavara. Din ziua aceea, ghiocelul este cea dintai floare care ne zambeste dupa iarna posomarata, el este un simbol al sperantei, al puritatii, al vietii care invinge moartea, al reinvierii naturii dar si a omului. Daca Ulise a scapat gratie ghiocelului primit de la Mercur, gratie ratiunii, asta inseamna ca in urmatoarea luna avem nevoie de mult noroc, de multa intelepciune, pentru a ne ridica deasupra relelor, pasiunilor obsesive care nu pot face decat sa ne transforme in animale( tovarasii lui Ulise care nu au fost atenti, vigilenti, sufletele necugetate trec in trupuri animalice). Trebuie sa fim calmi, atenti, sa  indepartam mania, ura,  invidia, sa fim oameni in adevaratul sens al creatiei. Este important sa intelegem ca omului i-a fost dat focul pentru a se ridica deasupra animalelor, ati vazut vreodata un animal aprinzand un foc?

ghiocei

Varsatorul este condus astral atat de zeul traditiei –Saturn cat si de zeul inovatiei –Uranus. Daca Saturn, este simbolul structurii si ordinii, da Varsatorului aceste calitati dar adauga si rigiditate, priveste prea mult in trecut, traditii, respecta autoritatea, respecta principiiile, un cod strict al eticii, auto-disciplina, Uranus este simbolul nou al lui Prometeu, rastoarna trecutul pentru a-i da posibilitatea omului sa-si continue evolutia, sa fie liber, sa aiba acces la cunoastere. Acuma, Saturn in Sagetator sprijina benefic aceasta lunatie, acest aspect confera un soi de obiectivitate, impacare, luciditate. Ne putem debarasa instinctiv de tot ce este susceptibil sa dauneze lucrurilor pe care le putem construi cu multa rabdare. Emotiile pot fi mai bine stapanite. Stabilitatea noastra depinde de schimbarea progresiva. Nu intamplator, Varsatorul guverneaza gleznele, acea parte a corpului fizic care trebuie sa fie atat robusta(Saturn) cat si flexibila (Uranus), pentru a executa miscari rapide dar sigure.  Aceasta Luna Noua in Varsator este cuvantul inainte al miscarii retrograde a lui Mercur in Varsator care ne va ajuta daca suntem atenti sa primim ghicelul, un simbol al protectiei vietii noastre.

Adriana Tudosa

You may also like

12 Comments

  1. Namaste!!!! Toate le-am simtit – energetic – fantastic!!! de fiecare data cand cer adevarul pentru mine, este Aici si Acum!

  2. Cuvintele tale au capacitatea de vindecare si iti sunt recunoscatoare pentru acest lucru. Multumesc Adriana!

  3. nu gasesc cuvinte de multumire pt.toata stradania depusa,demult n-am mai fost atat de captivata de ceeace am citit acum.F.FF. interesant ,dealtfel intotdeauna am fost atrasa de asemenea cunostinte astrologice,dar atat de aprofundate n-am gasit.Multa sanatate si mintea sa va fie luminata !

  4. Articolul in sine este un ghiocel,caci mesajele transmise sint un dar de cunoastere,de punere in garda si daruit cu toata dragostea!
    VA IUBIM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.