LUNA PLINA IN CAPRICORN -15 IULIE 2011 , ORA 09:36– PE CE MUNTE AI URCAT ?

“Fii recunoscator oricarui oaspete ce vine,

Caci fiecare a fost trimis

Ca un ghid de dincolo .’  Rumi

 

In acest moment , Luna se afla in opozitie cu Soarele , este o Luna stralucitoare , puternica , toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului atunci  este momentul sa culegem roadele.

In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense accumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii .

Este un moment potrivit pentru utilizarea plantelor puternice, ardeiul rosu pentru infectii de tot felul, echinaceea pentru intarirea imunitatii, angelica pentru echilibrarea fluctuatiilor hormonale feminine. Vindecarile din timpul Lunii Pline sunt foarte puternice. La nivel energetic, aceasta actioneaza ca o oglinda, forta selenara foarte puternica atrage totul si reflecta intreaga energie asupra noastra. Luna Plina intensifica orice activitate, de aceea , oamenii bolnavi se simt cel mai rau in aceasta perioada. Toate gandurile care s-au acumulat pana acum ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si reafirmarii legaturilor. In aceasta perioada nu trebuie sa subestimezi puterea tamaduitoare a unui lucru simplu  cum ar fi sa tii de mana un prieten si sa-i asculti problemele. Nu este o perioada buna pentru izolare si introspectie. Este bine sa stii ca Luna Plina atrage viata , chiar si scoarta terestra se apropie de Luna cu cativa centimetri in aceasta perioada.

Luna Plina in Capricorn gradul  22 :28 este faza Lunii in care Luna in Capricorn  este in opozitie ( aspect de 180 grade ) cu Soarele in Rac , este o energie intensa, puternica , magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Capricorn din 4 ianuarie 2011.  Ascendentul momentului de Luna Plina este in Fecioara , un ascendent de pamant, mutabil  ce ne va induce un comportament précis, concret, competent, modest dar si vanitos, plini de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu  pot aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele , vecinii. Guvernatorul Ascendentului in Fecioara este Mercur in Leu gradul 18 plasat in casa XII , este o energie ce ne fragilizeaza mintea ,ne induce o buna intuitie dar si preocupari legate de tot ce este secret, misterios . Aceasta energie ne face sa luam anumite decizii bazate mai mult pe sentimente decat pe ratiune  ,deciziile sunt puternic influentate de experientele trecute . Mercur este bine aspectat de Marte in Gemeni  gradul 17 ,daca tinem seama de faptul ca Marte este energie ce “ ne ridica in picioare “ pentru a ne satisface dorintele , atunci acest aspect ar putea sa ne ajute sa sesizam si sa rupem legaturile cu persoanele care ne-au rupt “ aripile “ dorintelor noastre . Descendentul ( casa partenerului ) in Pesti subliniaza dificultatile din camin, scandaluri, legaturi multiple, rataciri pe cai neprielnice, orice fel de relatie este marcata de deceptii produse de fraude, dezonoare. Guvernatorul casei VII este Neptun retrograd in Pesti plasat in casa muncii dar in conjunctie cu descendentul,  vedem in aceasta perioada cum iluziile unui parteneriat ne intorc din nou in trecut , ne conduc din nou in acel punct al trecutului cand a inceput acea relatie plina de vise , farmecul misterios al partenerului se destrama in aceste zile . Neptun retrograd aduce nelinisti, agitatie interioara , zbucium sufletesc, ideea  devine halucinanta, adeziune este fara masura, confuzia este  perfecta, drogul  aduce uitarea. Neptun retrograd in casa VI si in conjunctie cu casa partenerului rascoleste intr-o maniera tulburatoare un loc de muna ,o relatie, scade imunitatea organismului.
Luna Plina, opozitia dintre Luna in Capricorn si Soarele in Rac activeaza  axa V-XI, este o axa afectiva ce cere gasirea unui echilibru intre iubirea data si iubirea primita, intre iubirea pe care o oferim celor apropiati noua –copii, propriile creatii, iubit/iubita si iubirea pe care o dedicam omenirii . Luna in Capricorn nu ne este un aliat prea bun, in acest semn este in exil  ceea ce inseamna ca energiile ei sunt tulburate , calitatile sunt anulate fiind amplificate blocajele, deceptiile, pierderile, neconcordantele.

Luna , regina noptii, cea care patroneaza visele, viziunile, lumineaza presentimentele , instinctele, devine nefericita in semnul de domiciliu al lui Saturn . Seriozitatea, rabdarea, vointa puternica vor accentua raceala din relatiile cu cei din jurul nostru, banii , onorurile , ascensiunea sociala vor conta cel mai mult, teama de saracie  dar si nesiguranta din partea altora sunt amplificate in aceasta perioada.
Acest moment de Luna Plina accentueaza frica de nereusita, de pierderea pozitiei si onorurilor, chiar putem vorbi de pierderea puterii, a familiei  constatand ca suntem foarte singuri. Opozitia dintre Luna si Soare ne arunca intr-o extrema sau alta, acest lucru se intampla deoarece avem nevoie sa traim la extreme cu scopul de a gasi o cale de mijloc, extremele in cazul acestui moment de Luna Plina fiind  iubirea data si primita . Soarele in Rac gradul 22 :28 este in conjunctie stransa cu asteroidul Arachne  dar si cu Varuna . In mitologie , Arachne a fost fata simpla care tesea foarte frumos fiind una din elevele zeitei Athena –zeita intelepciunii . Oamenii au inceput sa vorbeasca ca talentul ei creativ sigur vine de la Zeita Athena ,dar Arachne plina de orgoliu a negat acest lucru si spunea ca ea a invatat foarte putin sau de loc de la Athena , ba chiar a spus ca ea este un testator mai bun decat Athena. Arachne spunea tot timpul ca “ tes foarte frumos datorita talentului meu, eforturilor si muncii mele “. Deghizata ca o femeie batrana , Athena a avertizat-o pe  Arachne ca trebuie sa respecte zeii , ca este un muritor pur si simplu ale carui talente palesc in fata unui zeu .Plina de mandrie , Arachne i-a spus batranei ca daca lui Athena nu-i place ce spune ea , sa-si arate aptitudinile creatoare intr-un concurs .In acel moment ,batrana s-a transformat in Athena ,  cele doua tesatoare stateau fata in fata .
Concursul  a inceput, Athena  a ales sa tese o tema de razboi in timp ce Arachne a ales sa tese despre zei si zeite si jocurile lor sexuale . Ambele au tesaut foarte frumos, cu toate ca zeita a tesut mai repede si cu pricepere , atitudinea lui Arachne ca ea tese mai frumos a fost primita ca o insulta de zeita .  Furioasa pe tema aleasa de Arachne, zeita a distrus tesatura facuta de Arachne chiar daca a vazut perfectiunea si frumusetea pura in talentul  ei si a transformat-o pe Arachne intr-un paianjen . In acest moment de Luna plina , cu Soarele in conjunctie cu Arachne si in opozitie cu Luna in Capricorn , exista o provocare legata de recunoasterea unui talent care atrage gelozia si negativitatea celorlalti . Acest lucru poate sa ne faca sa reactionam sfidatori, mandri, este accentuat destul de mult ego-ul fiecaruia dintre noi iar conflictele pot incepe . Ar fi mai bine sa va cultivati  talentele in liniste , sa va spuneti voua cat de buni sunteti , altfel putei culege roadele geloziei si razbunarii celorlati.  Tinand cont ca  Arachne este in casa prietenilor iar Luna in casa iubirii , se poate spune ca daca va laudati iubirea , iubitul, copilul, creatiile personale puteti atrage gelozia prietenilor . Arachne indica un talent natural atat de mare incat atrage atentia si in cele din urma , gelozia de la altii , ar fi bine sa nu vorbiti prea mult despre dorintele voastre ( Arachne este in casa XI –casa prietenilor , sperantelor, dorintelor, viselor  ) deoarece ele pot fi transformate de gelozia celorlati in ceva negativ. Temperati-va ego-ul si lasati “talentul  “ vostru sa vorbeasca de la sine fara a face prea multa publicitate . Lauda poate fi pedepsita in aceste zile, competitiile devin acerbe , pot aparea ciocniri cu autoritatile , pot fi dezvaluate anumite lucruri secrete .Varuna in Rac in conjunctie cu Soarele in Rac si in opozitie cu Luna in Capricorn  poate pedepsi mincinosii , pe cei care au incalcat contracte . In mitologie Varuna apare ca un zeu care pedepsea oamenii care nu se tineau de cuvant, care minteau ,este un zeu ce guverneaza legile naturii si ordinea cosmica . Castigul si pierderea reputatiei  dar si problema nemuririi prin faima fac parte din energia acestui asteroid .
Pluto retrograd in casa V –casa iubirii , copiilor ne intoarce in trecut pentru a gasi cauza problemelor actuale in acest domeniu din viata noastra . Jupiter in Taur sprijina in mod benefic aceasta energie plutoniana ,  este un aspect ce intensifica entuziasmul ,ambitia creatoare ,puterea magnetica ,ocultismul,  profetia . Jupiter in Taur ne spune ca realizarile noastre depind de munca noastra , de cat de bine ne folosim “ valoarea “ noastra , aspectul Jupiter –Pluto energizeaza casele V ( iubire, copii, creativitate personala) si IX( studii superioare , calatorii, strainatate ,credinta ) , deci in aceste domenii de viata ni se garanteaza un succes sau un esec , totul depinde de munca noastra , de cat de constructivi suntem cu valorile noastre native .
Saturn , domnitorul Lunii Pline in Capricorn este pe gradul 11:17 Balanta in casa II  in conjunctie cu asteroidul Ophelia , asta arata dezamagiri intense. Ophelia chiar daca il iubea pe Hamlet ,  a ales sa isi asculte tatal si sa-l spioneze pe iubitul ei ,iar pentru asta a plati destul de crunt,a inebunit . Saturn in conjunctie cu Ophelia poate simboliza destul de clar  ca putem plati destul de scump pentru alegerile din trecut , in special acolo unde am ales sa ascultam de altii decat sa ascultam de inima noastra , de sufletul nostru. Saturn in casa valorilor ne poate da o  anumita tendinta de aviditate si un sentiment de frustrare ce este legat de sfera banilor si de preocuparea pentru ziua de maine . Poate aparea  un sentiment de jena materiala , de frustrare , de insatisfactie . Sunt  favorizate achizitiile lente , progresive , fruct al unui efort indelung , banii sunt rezultatul unei munci indarjite pline de rabdare .
Inclin sa cred ca aceasta Luna Plina poate aduce atat dezamagiri acolo unde obiectivele practice si realiste au fost inlocuite cu “vise “ fumurii  dar poate aduce si mari realizari pentru cei care au muncit  incet si sigur la dezvoltarea propriei valori .
Este un timp in care obiectivele realiste se vad si sunt rasplatite .

Adriana Tudosa

 

You may also like

5 Comments

 1. Buna ziua doamna ADRIANA.Un articol suprb si pentru aceasta va multumesc ca asa imi alin tot sbuciumul sufletesc.Daca aveti timp, varog mult sa-mi spuneti si mie cum ma afec teaza aceasta luna plina .Sunt nascuta pe 2.01.1962. seara 19-21. CU TOT RESPECTUL

 2. Buna ziua ,doamna Adriana!
  Luna Plina din 15 iulie este in casa a 5-a la mine,am Saturn in casa a2-a si fetita mea,rac cu ascendent rac,urmeaza sa dea examen la arte.Puteti sa-mi spuneti daca are sanse?
  multumesc!

 3. Bunaseara,Adriana!
  daca ai putea gasi putin timp sa-mi spui in 2 vorbe ce inseamna ptr mine aceasta eclipsa….21.12.1976 ora 19:00 -Bucuresti mi-ai fi de mare ajutor!
  merci mult!

 4. Buna, Adriana!
  Multumim pentru articolele cu care ne-ai obisnuit deja..sunt absolut minunate!
  Te-as ruga sa-mi acorzi si mie putin din pretiosul tau timp deoarece trec printr-o perioada foarte grea si am nevoie de sfatul tau intelept. 12.3.1976 ora 8.30 Ialomita!Astept cu nerabdare…poate imi vei putea raspunde si mie!Iti multumesc mult!
  Dumnezeu sa te aiba in grija Lui permanent!

 5. Oauuu… aseara iti citeam articolul, ma gandeam cat de mult am muncit in ultimii 2 ani. Azi mi-am primit rasplata. Esti uimitoare Adria. Si am sa tin cont de sfatul tau din poveste… nu povestesc si nu ma laud cu ce am primit, stiu sigur ca invidia ma poate arunca de unde am plecat. Nu am cuvinte… MULTUMESC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.