LUNA NOUA IN TAUR–5 MAI 2019, ORA 1:45, ORA ROMANIEI– “STELE PE PAMANT”

Rugaciunea Lunii Noi in Taur este Rugaciunea oferita de Omraam Mikhael Aivanhov:”Doamne Dumnezeule, iarta-ma ca n-am inteles pana acum posibilitatile pe care Tu le-ai dat gurii mele, ca n-am inteles ca prin rostirea cuvintelor Te pot imita, pot deveni ca Tine si pot fi in fiecare zi o reflectare a Ta. Nu mi-am dat seama si prin Cuvant am facut rau; am spus lucruri absurde, i-am ranit pe oameni, am perturbat fiinte si am daramat totul tocmai prin acest instrument pe care Tu mi l-ai daruit. In loc sa ma servesc de el pentru a face binele, pentru a consola, a alina, a invigora, a reinvia fiintele, pentru a le aduce si orienta catre Tine, Domnul, Creatorul; m-am servit de el pentru a le dobori si a le injosi. Iarta-ma Doamne, invata-ma cum sa-mi folosesc gura si limba, nu numai pentru a manca, pentru a flecari si a nu intelege nimic, ci pentru a face celorlalti bine, pentru a-i incalzi si lumina”.

In data de 5 mai 2019 suntem chemati sa participam iarasi la o Nunta Cosmica, o nunta cu daruri benefice noilor inceputuri aici pe pamant.
Acuma, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) in semnul Taur pe gradul 14:11 si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 5 din orice semn zodiacal.
La masa mirilor sta zeita Astraea(asteroidul 5) ce poate arata zorii unui nou capitol din viata noastra ce aduce pace, armonie, constiinta sporita, intelegerea legilor universale. In acelasi timp, acest oaspete de seama poate bruia noile inceputuri( luna noua), poate arata probleme cu incheierea, sfarsitul, unor situatii care chiar daca sunt amare continua sa ne bantuie, sa ne tina legati. Neptun in Pesti este prietenul acestui moment de Luna Noua in Taur, darurile lui tin de o perceptie accentuata, de intuitie, imaginatie, credinta, mantre, meditatie, efort creativ. Venus conducatorul Lunii Noi in Taur, este in Berbec, se grabeste, isi ascunde sensibilitatea in fel de fel de relatii impusive, este pregatita de lupte, de conflicte, isi pune in lumina sinele, reaprinde indrazneala, obraznicia este pe val. Fata noastra artagoasa se lupta cu Saturn retrograd in Capriorn ( trecut, evenimente din trecut, autoritati, cariera, ambitii profesionale) iar crizele accentuate in relatii,uniuni, familie, strainatate, cariera, finante, au radacinile in trecut.

Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.

Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul de pamant al Taurului, aceste “inceputuri” sunt legate de bani, stabilitate financiara si emotionala, de lucruri concrete, palpabile, care sa ne faca viata mai frumoasa, mai stabila.
Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care vorbeste despre ceea ce putem face prin noi insine, ce valori durabile putem construi. Este un semn feminin, de pamant, moderat, fix. In Taur predomina ritmul regulat, staruirea, prudenta, rabdarea si taria de caracter. Taurul lucreaza pentru a dobandi. Greoi dar puternic, Taurul este linistit cand este lasat in voia lui dar furios cand este intaritat. Isi indeplineste cu mare silinta dar cu o anumita rutina, orice activitate, orice misiune incredintata. Taurul este semnul asociat cu o lectie foarte importanta pentru noi, lectia auto-increderii, a dependentei de propriile eforturi si abilitati. Doar cautarea individuala aduce iluminare, sa petrecem mai mult timp cu noi insine pentru a ne descoperi propriile talente si abilitati, sa ne urmam propriile instincte, sa credem in propriile capacitati, judecati si resurse. Asa, auto-increderea in valoarea noastra(Taur) ne da rezistenta, putere pentru a trece peste  provocarile si dificultataile pe care viata le va arunca in mod inevitabil. Asa ne lasam indrumati de vocea noastra interioara in loc sa depindem de vocea celorlalti sau de alte lucruri. Cu semnul Taur trebuie sa invatam sa aducem in lumina ceea ce avem valoros in interiorul noastru, bogatia noastra interioara, esenta noastra divina. Asa cum cerul este luminat de stele si oamenii pot lumina pamantul daca reusesc sa elibereze steaua divina ascunsa in interiorul lor:
“ Omul este o stea incatusata intr-un corp, pana cand, la sfarsit se elibereaza prin propria lupta. Doar prin efort si truda steaua din tine va inflori intr-o noua viata. Cel ce stie inceputul tuturor lucrurilor, isi elibereaza steaua din taramul noptii.”Thoth

Luna Noua in Taur, deci intr-un semn de pamant, este despre reconectarea noastra cu pamantul si cu cerul, cu abundenta si frumusetea simpla care ne inconjoara.
Perspectivele profunde sunt revelate prin meditatie sau cand mintea este linistita. Doar in tacere, ne deschidem catre mesajele din alte taramuri. Este cel mai bun moment pentru a ne alinia cu tot ceea ce pretuim cu adevarat si care sa ne ajute atat material cat si spiritual. Conceptele de “material” si “spiritual”nu trebuie sa creeze un razboi intre cele doua care se refera la aspecte diferite ale vietii, dar nu separate. Trebuie sa ne amintim in permanenta ca acesti termeni sunt complementari si ca formeaza o unitate. Taurul este tocmai primul si cel mai semnificativ semn care reprezinta unitatea spiritului si a materiei.

Expresia superioara a Taurului are legatura cu principiul iluminarii, cu deschiderea celui de-al treilea ochi. Sarcina lui este de a permite luminii divine sa patrunda in toate formele solidificate. Aceasta solutie ne-o da Luna Noua in Taur, adica sa gasim armonie in tot ceea ce ne ofera viata, sa gasim linistea care vine odata cu seninatatea interioara, sa ne folosim de simturile interioare ascutite care in aceasta perioada nu ne mint.
Taurul guverneaza la urma urmei valorile de baza, cat valoram, cat ne apreciem, cat ne respectam iar Luna Noua in Taur poate fi un pas important catre intelegerea adevaratelor valori de care avem nevoie in continuare.
Taurul are legaturi foarte puternice cu abordarile spirituale care incurajeaza simplitatea, tacerea, naturaletea si pacea. Toata puterea este in noi, pentru ca este de la Sinele nostru Divin, nu trebuie sa o cautam in oameni, lucruri, haine, aur, bani, catedrale, institutii, ea nu este in exteriorul vostru, este doar in noi si se manifesta prin ce facem cu ea.

           Luna Noua in Taur pe gradul 14:11 activeaza casa III, o casa ce se refera la comunicare, calatorii, frati, surori, creativitate, inteligenta mentala, interese, comunitatea locala, comert, mass-media. Aici ne intalnim cu tot felul de corespondente, cu schimbul de informatii, cu telefonul, cu radioul, televiziunea. Cu Luna Noua in Taur in casa III, comunicarea poate lua orice forma, cuvantul ( Taur) si gandul ( casa III) devin forte imense. Gatul este zona guvernata de taur si ne aminteste ca Logosul, Cuvantul, este Theos, Dumnezeu insusi. Adevarata noastra putere de creatie este in gat, puterea noastra Dumnezeiasca este gat, de aceea in Apocalipsa lui Ioan, Dumnezeu este numit Cuvantul:

“La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
El era la inceput cu Dumnezeu.
Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.” Ioan 1-3

Aceasta Luna Noua in Taur ne spune ca semintele noi plantate depind de cuvintele noastre, de gandurile noastre. Este urgent sa punem capat mecanicitatii cuvintelor, sa invatam sa fim constienti de valoarea fiecarui cuvant, sa folosim doar cuvintele care ne ajuta sa crestem si nu cele care pun frana vietii noastre. Este timpul sa invatam despre responsabilitatea cuvintelor noastre, sa nu ne mai jucam cu cuvintele noastre deoarece acest lucru este un sacrilegiu.
Nimeni nu are dreptul sa judece pe cineva, este absurd sa-i defaimam pe ceilalti. Cuvintele acuzatoare cad peste noi mai devreme sau mai tarziu, ca o raza de razbunare. Cuvintele calomnioase, blestemele, injuriile, se intorc intotdeauna la cel care le pronunta, sunt adevarate pietre de moara care il ranesc. Se spune ca pe Insulele Solomon, atunci cand bastinasii vroiau sa cultive o parte dintr-o padure, ei nu taiau copacii ci se adunau in jurul lor si strigau injurii si blesteme la adresa copacilor. In cateva zile, copacii se uscau si cadeau, mureau de la sine.
Casa III, casa Lunii Noi, este adesea un loc foarte imatur dar care ne obliga sa ne gasim locul in lume. Problemele acestei lunatii pot fi tratate si vindecate prin renuntarea la barfa, injurii la adresa celorlalti si sa ne punem in lumina adevarata valoare, propria putere, sa ne axam pe bine, simplitate, naturalete, curaj. Se spune adesea, ca esti ceea ce gandesti. Astfel, aceasta lunatie in casa III ne cere sa redescoperim puterea gandului, sa credem in ea, sa facem curatenie in mintea noastra si sa sadim doar ganduri noi benefice vietii noastre.

Luna in Taur in aspect de sextil cu Neptun in Pesti  aduce inspiratie, ghidare, protectie divina. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, sa acceptam intuitia (vocea divina din noi) ca o forta invizibila dar binefacatoare. Cum un aspect de sextil misca lucrurile spre bine, acuma, putem obtine fel de fel de  beneficii ( Neptun in casa II), putem primi un ajutor important prin ghizi spirituali, rugaciune. Tot Luna Noua in Taur face un aspect de sextil cu Nodul Nord Lunar in Rac si arata noi conexiuni, ridicarea deasupra lucrurilor vechi, dezvoltare… gasim aurul din noi(Taurul), la locul de munca( Nodul Nord in casa VI).

Miturile apartin vesniciei iar povestea mitologica a lui Astraea (asteroidul 5) este reinviata acuma de Luna Noua in Taur. In mitologie, Astraea este fiica lui Zeus si a lui Themis, ea a trait pe pamant in timpul  Epocii de aur. Aceasta a fost o perioada de pace, armonie si bucurie pentru pamanteni. Obisnuia sa traiasca pe pamant dar a plecat in timpul epocii fierului fugind de rautatea si lacomia oamenilor. Este ultima zeitate care paraseste pamantul ( ea tot a avut speranta ca omenirea nu va degenera atat de grav) iar potrivit legendei mitologice, Astraea va veni intr-o zi inapoi pe pamant aducand cu ea Epoca de aur a carui ambasador este. Ea poarta o coroana de stele si este intotdeauna asociata cu zeita greaca a justitiei Dike
In astrologie, Astraea reprezinta un aspect subtil al principiului karmei ( ea face dreptate, echilibreaza lucrurile ), dezvaluie ceea ce trebuie adus in echilibru, ea induce ordine, corectitudine, moralitate.
Astraea intruchipeaza un fel de speranta ca intr-o zi, lumina si bunatatea se vor intoarce in lume, la oameni. Este lumina care se intoarce dupa mult intunerilc, este Lumina aprinsa acuma de Luna Noua , este un concept de reintoarcere a binelui in viata noastra, marcand inceputul unui nou capitol din viata noastra. Astraea de mana cu Luna Noua in Taur in casa III ne ofera ocazia de a intelege ceea ce trebuie sa lasam sa plece din viata noastra, din modul nostru de gandire, din mintea noastra. Astraea ne spune destul de clar si cum ne descurcam cu acele finaluri lasate marioneta iar in conjunctie cu Luna Noua  in casa III, acest aspect aduce probleme nerezolvate cu fratii, in relatii , ganduri care nu se finalizeaza nici intr-un fel, calatorii care nu aduc mare lucru. Ca zeita ca justitiei, puritatii, inocentei, tema Lunii Noi in Taur arata probleme cu incheierea, sfarsitul unor situatii care chiar daca sunt amare continua sa ne bantuie, sa ne tina legati. Apare si o incapacitate de a vedea inceputurile si de a da drumul la lucruri, oameni, evenimente, relatii, proiecte profesionale, colegi, obiceiuri zilnice, care ne fac totusi rau.

Aceasta Luna Noua este despre intelegerea convingerilor vechi care ne limiteaza dreptul  de a ne bucura de adevaratele noastre valori care depasesc orice ne putem imagina sau masura pe Pamant. Adevarata noastra valoare este mai presus de valorile materiale, pamantesti deoarece in noi exista Scanteia Divina, este steaua acoperita de pamant care asteapta sa ne lumineze.

Spuneti:” Doamne, Dumnezeule, deschide calea pentru ca planul divin al vietii mele sa se poata manifesta. Arata-mi care este talentul de care trebuie sa ma servesc acuma! Vreau ca geniul bun care exista in mine sa fie eliberat, ajuta-ma sa percep clar planul perfect al vietii mele. Multumesc.”

 


Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Multumesc, o analiza excelenta care m-a facut sa inteleg de ce trec zilele acestea prin ce trec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.