LUNA NOUA IN SAGETATOR –7 DECEMBRIE 2018, ORA 9:20, ORA ROMANIEI –“VOIA LUI DUMNEZEU SI NU VOIA MEA…”

“Sa nu va parasiti dar increderea voastra, pe care o asteapta o mare rasplatire! Caci aveti nevoie de rabdare, ca, dupa ce ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce v-a fost fagaduit.” (Evrei 10:35-36)

Faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre. Acuma, nunta  cosmica (Luna Noua) are loc in Sagetator pe gradul 15 :07, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 7 din orice semn zodiacal.

Neptun retrograd in Pesti( credinta, magia, iluzia) de mana cu Marte in Pesti(razboinicul spiritual, actiuni inselatoare, vede binele peste tot) sunt provocatorii acestui moment astral important, putem alege Lumina sau putem continua sa ne lasam amagiti de fel de fel de valori ( casa II) false accentuand si mai  mult nesiguranta, fanteziile grandioase, cheltuielile nejustificate, oboseala, idealismul naiv, temerile, problemele nerezolvate. Vom fi obligati sa recunoastem discrepanta dintre ceea ce visam si ceea ce putem avea cu adevarat.

La masa mirilor sta destul de departe Jupiter in Sagetator ( gradul 6:24) ce poate sa influenteze acest moment astral in bine. In mod traditional, Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostri solar si este considerat “marele benefic”, ceea ce inseamna  ca ofera oportunitati multiple, adevar superior, generozitate, scopuri inalte, ne readuce amine ca focul este in noi, in scanteia divina din noi.

Luna Noua activeaza decanul doi al Sagetatorului, numit si Altarul spiritual. De aici, focul spiritual este indreptat spre pamant si ne ajuta ca orice foc in purificarea si transformarea noastra. Daca in Altarul bisericilor pamantesti nu intra toata lumea, Altarul ceresc este pentru toti. In Evanghelii, Ioan ne spune ca poate boteza cu apa dar ca va veni cineva care boteaza cu Focul-Isus.

“Eu nu-L cunosteam; dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa mi-a zis: “Acela peste care vei vedea Duhul coborandu-Se si oprindu-Se este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant.” Ioan 1-33

Dar sa inceapa nunta cosmica iar noi, nuntasii pamanteni, trebuie sa incercam sa “dansam” in ritmurile alese de zei, a merge impotriva marelui puls al creatiei inseamna a gresi si a repeta la nesfarsit lectiile pana cand vom invata sa reflectam la actiunile noastre.

Luna Noua este un moment in care obiectivele personale trebuie sa fie in acord deplin cu acest semn al Sagetatorului, un semn optimist ce aduce cu sine dorinta de expansiune, dorinta de crestere, dorinta de libertate si vise mari pline de speranta unui viitor mai bun. Sagetatorul este un semn dual, iar imaginea sau simbolul folosit pentru aceasta influenta astrala este un centaur, jumatate om, jumatate cal. Partea animalica este plina de putere, energie dar influentata de dorintele de baza ale poftei, maniei, lacomiei, furie, mandrie.  Partea umana este arcasul, filosoful, calatorul, cunoasterea inalta, raspandirea intelepciunii, invatatura, religia.

O luna noua in Sagetator raspunde la :“Care este scopul adevarat al vietii mele?”

Sunt doua cai, fie alegem sa fim caii naravasi, salbatici, ce-si  urmaresc doar scopurile si idealurile egocentrice, se lasa ghidati doar de pasiunile si dorintele inferioare ale personalitatii. Aici, exista o impracticabilitate extraordinara in actiuni si o atitudine total iresponsabila fata de orice forma de auto-disciplina. Sau, prin auto-disciplina, putem controla calul, natura noastra animalica, invatam sa fim in acord cu ritmurile vietii, cu Voia lui Dumnezei si nu cu voia noastra. Pentru asta, prima conditie este sa-l lasam pe Dumnezeu sa faca parte din viata noastra, sa auzim in permanenta glasul lui Dumnezeu prin tot ceea ce ne inconjoara, in inima noastra. Dumnezeu ne-a creat pe fiecare dintre noi pentru un scop, tot EL ni-l descopera, important este sa credem, sa cerem ajutor si indrumare, sa ne lasam condusi de inuitie care de fapt este vocea divina din noi:

“Sa nu va parasiti dar increderea voastra, pe care o asteapta o mare rasplatire! Caci aveti nevoie de rabdare, ca, dupa ce ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce v-a fost fagaduit.” (Evrei 10:35-36)

Aceasta Luna Noua in Sagetator este cel mai bun profesor ce ne aduce aminte de cunostintele divine din noi, de intelepiunea eterna si divina a subcontientului nostru la care trebuie sa apelam tot timpul, “ ma las ghidata in permanenta de intelepciunea eterna si divina din mine”, este cea mai sigura cale de avansare a noastra.

Dar aceasta Luna Noua in Sagetator vine si cu o multime de contradictii; fie ne putem manifesta plini de lumina, intelegere, ingaduinta, acceptare fie devenim victimile propriilor patimi, inselaciuni. Marea problema aratata de aceasta lunatie tine de propria natura pasionala care poate produce multa durere. In acelasi timp, aceasta Luna Noua in Sagetator este o forta cereasca foarte puternica ce ne da o putere extraordinara pentru a depasi adversitatile. Aceasta este o capacitate unica a acestei lunatii care ne poate ridica chiar si din cele mai grave circumstante posibile.

Cheia acestei Luni Noi in Sagetator este de a cauta cele mai inalte idealuri cu entuziasm si bucurie, sa ne lasam calauziti de Lumina, intelepciune , adevar, sa fim atenti la fiecare fenomen care apare in mintea noastra si sa ne amintim de centaur, sa ne controlam pasiunile corpului animalic. Este cel mai bun moment in care putem investiga natura propriului nostru sine, sa actionam corect nu din instinct, nu din dorinta, nu din obisnuinta, ci in conformitate cu legile superioare ale naturii. Suntem ajutati sa privim dincolo de convingerile noastre vechi, sa descoperim ceva nou despre noi si univers. Cum simbolul Sagetatorului este Sageata, ajutorul, ghidarea noastra este acolo sus in cer .

Luna Noua in Sagetator are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 15:07 Sagetator si energizeaza casa XI in harta acestui moment astral, o casa naturala a Varsatorului, o casa de aer ce intretine si mareste focul acestei lunatii. Datorita asocierii acestei case XI cu semnul Varsatorului, Luna Noua in Sagetator in casa XI aduce in atentie preocuparile umanitare, idealismul social, prieteniile, functiile publice, veniturile din cariera, sperantele pentru tara, popor. Mitologia casei XI vorbeste despre Prometeu care a furat focul de la Zei si l-a dat omenirii. Asa oamenii, cu ajutorul acestui dar divin, au putut sa-si imbunatateasca propria viata dar si a semenilor lui, sa stapaneasca si sa foloseasca focul. Putem vedea aceasta Luna Noua in casa XI ca o punte de legatura intre omul fizic si divinitate, trebuie doat sa recunoastem rolul divinitatii, rolul spiritualitatii in viata noastra.Este un moment bun pentru alaturarea la o noua organizatie, un nou grup, in special in cele orientate catre ajutor, cauze umanitare, spirituale. Putem fi interesati de tot ce este diferit de noi, devenim toleranti, deschisi, curiosi,  putem realiza ceva deosebit, putem schimba ceva, adauga ceva, scapa de ceva.

Si fara provocari, nu invatam nimic. Iar Luna Noua in Sagetator in aspect provocator cu Neptun in Pesti si Marte in Pesti, amplifica obsesiile, iluziile, insatisfactiile, tensiunile emotionale, complicatiile in relatiile sociale, mai ales cele afective. Putem naviga in plina ceata, de aceea ar trebui sa fim atenti, sa ascultam de glasul intuitiei, stie cel mai bine sa ne scoata la lumina. Tendinta de a crede orice, de a vedea doar partea cea mai buna a oamenilor, poate conduce la necazuri, fel de fel de situatii in care ceilalti incearca sa profite, sa fim folositi, manipulati din umbra pentru indeplinirea aspiratiilor lor. Mai simplu, putem cadea intr-o plasa plina de promisiuni care nu sunt reale si in interesul nostru, deci mare atentie.

Aceasta Luna Noua in Sagetator este condusa de Jupiter in Sagetator in casa XI ce vorbeste despre toleranta, conexiuni cu cei care cauta adevarul, cu astrologia, cu ghizii spirituali, care ne pot ajuta sa crestem, sa dam viata viselor noastre.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Sagetatorului,  entitatile spirituale solare si lunare pun un accent deosebit pe cunoastere, intelepciune, entuziasm, calatorii, vise mari. Dar pentru asta, trebuie sa intram in casa lui Dumnezeu, asa, primim cel mai bun sfat, cea mai buna povata.

“Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita.” Romani 12:2

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.