LUNA NOUA IN SAGETATOR – 29 NOIEMBRIE 2016, ORA 14:18, ORA ROMANIEI –“ DAR NU SE VEDE SAGEATA…DIRECTIA….APRINDE-TI LUMINA SUFLETULUI

furtuna

Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul ei este in deplin acord cu semnul respectiv; tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre.

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in Sagetator pe gradul 7 :43, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 29 din orice semn zodiacal. Este o nunta astrala in care zeita cerului Junona pe gradul 7:55 Sagetator  este un martor important, doar este Prima Doamna. Provocarea vine de la Neptun pe gradul 9:16 Pesti si axa nodurilor lunare, Nodul Nord in Fecioara pe gradul 9:05 si Nodul Sud in Pesti gradul 8:05. Nici dirijorul acestui moment cosmic, Jupiter in Balanta, nu prea poate bate un ritm clar datorita aspectului de opozitie cu Uranus in Berbec ce ii spune de la distanta ca poate modifica imprevizibil, socant chiar, actiunile urmatoare.

Dar sa inceapa nunta cosmica iar noi, nuntasii pamanteni, trebuie sa incercam sa “dansam” in ritmurile alese de zei, a merge impotriva marelui puls al creatiei inseamna a gresi si a repeta la nesfarsit lectiile pana cand vom invata sa reflectam cu atentie la actiunile noastre.

Sagetatorul ne spune ca fiecare lucru are o poveste de spus iar daca devenim interesati, curiosi  si receptivi, acel lucru ne va transmite secretele lui. Toti avem nevoie de povesti iar aceasta Luna Noua in Sagetator ne ofera posibilitatea sa alegem ce fel de poveste vrem sa traim in urmatoarea perioada. Cum Sagetatorul este un semn mutabil, daca alegem frica, vom trai intr-o poveste trista care ne blocheaza in continuare. Daca alegem sa traim intr-o poveste creativa, inspirata, atunci viata noastra va deveni aceasta poveste. Daca vom alege speranta, bucuria, studiul, calatoria, atunci, asa vom trai. Important este ce alegem, intentia sadita in acest moment al Lunii Noi va da roade. Sagetatorul energizeaza cautarea spirituala, adevarul, optimismul. Luna Noua in Sagetator ofera o noua intelegere, o noua poveste pentru locul nostru in Univers. Suntem ajutati sa privim dincolo de convingerile noastre vechi, sa descoperim ceva nou despre noi si univers. Cum simbolul Sagetatorului este Sageata, ajutorul, ghidarea noastra este acolo sus in cer, acolo gasim puterea de care avem nevoie. Scopul acestei Lunatii in Sagetator este de a ne dezvolta prin adevar si intelepciune, prin eliminarea conceptiilor invechite si cautarea intelepciunii zeilor.

Aceasta Luna Noua in Sagetator are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 7:43 Sagetator  si energizeaza casa VIII in harta acestui moment astral, o casa naturala a Scorpionului care pare a ascunde in intuneric “sageata “ si daca nu suntem atenti, ne putem taia profund, durerea vine cu siguranta de la neatentie, manipulari, lupte ascunse, tradari.
Casa VIII este o casa asociata cu puterea, profunzimea, intunericul,  controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Casa VIII  guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mosteniri, afaceri. Aceasta Luna Plina in Sagetator in casa VIII  deschide orizonturi noi conceptului de putere, partener, bani, pasiuni. “ Noul sortit “ este dictatat, indicat, aratat prin anumite intelegeri , adevaruri, persoane inspirate, ghizi spirituali, prin scrieri si informatii care vindeca si inalta sufletul. In casa VIII , energia Lunii Noi poate  aduce una dintre cele mai dificile si mai profunde perioade din viata noastra, este un timp propice preocuparilor oculte, metafizice si spirituale dar si manifestarii polaritatii negative a energiei lunare amplificand egoismul, zgarcenia, jocurile puterii, dorintele de tot felul, acestea cauzand puternice conflicte interioare si suferinta. Vorbim de o Luna Noua intr-o casa karmica VIII ce amplifica conditionarile ce vin din trecut relative la sexualitate, valorile atasate relatiilor, responsabilitatile ce decurg din utilizarea fortei cu un impact profund asupra celorlalti. Este cel mai bun moment pentru a incerca sa aducem spiritualitatea in viata noastra, aceasta poate oferi intelegere si constientizare a ceea ce avem de facut cu viata noastra, orice refuz de a incerca sa folosim acest impuls spiritual continuand sa fim atrasi doar de jocurile puterii, a sexualitatii, a valorilor  materiale, pot naste atentionari care pot fi destul de grave. Dar asta nu se intampla ca Universul ne vrea raul, nu, trebuie sa stim ca o Luna Noua in casa VIII cere respect si trebuie tratata ca atare aceasta energie.

In primul rand, Juno este un simbol al relatiilor(casnicie, afaceri, etc.), pasiuni si lupte pentru suprematie, putere. Juno a fost una dintre zeitele venerate in Grecia antica (ea a fost cunoscuta sub numele de Hera atunci), si Roma. Ea a fost casatorita impotriva vointei ei cu Jupiter, aceasta casatorie a fost un pas catre pierderea puterii femeilor si instalarea patriarhatului. Juno aduce un sentiment de obligatie in relatii, casnicii, dar partea ei intunecata conduce la divort, separare, infidelitate, razbunari, conflicte deschise intre parteneri. Juno nu vorbeste numai despre relatii personale ci si despre relatiile de afaceri si de natura economica ale liderilor politici. Mai presus de toate, Juno vorbeste despre puterea personala si cum este utilizata aceasta in bine sau in rau. Juno nu este numai zahar si miere, ea ne provoaca sa ne trezim, sa fim abili in experimentarea relatiilor noastre, a chestiunilor legate de bani, putere, pozitie sociala. Din punct de vedere astrologic, Juno vorbeste despre partenerul de viata, asociat, bani, lupta pentru putere, posesivitate, cum decurge o relatie si ce fel de probleme, oportunitati aduce aceasta relatie.

In Sagetator, Juno viseaza la relatia ideala, “iarba este mai verde “ in strainatate, straini, necunoscut, teoria aceasta suna foarte bine dar practica demonstreaza ca aceste idealuri sunt greu de atins sau pot deziluziona. Juno in Sagetator gusta din plin necunoscutul, libertatea, diferenta culturala, valori si credinte diferite, un fundal socio-economic diferit. Sub acest semn, relatiile pe termen lung rezista doar daca se respecta si incurajeaza independenta, libertatea. Cu Juno in Sagetator, partenerul, asociatul, pot merge destul de usor in paralel cu doua relatii, pentru ei nu este nici o problema sa faca asta ( Juno mutabil are doua fete si nu i se pare nimic anormal sa aiba doua relatii in acelasi timp). Juno in casa VIII vrea totul, vrea o fuziune profunda cu mintea, corpul si sufletul partenerului, considera ca are dreptul sa stie tot ce este posibil depre partener, asociat. Alegerea partenerului potrivit este cruciala iar acest moment de Luna Noua poate facilita acest lucru, pot fi intalniri cu oameni si situatii care sperie, infurie, trasforma profund dar fascineaza si obliga. Dar Juno in Sagetator este slabita de aspectele provocatoare cu Neptun in Pesti si Nodurile lunare si se manifesta prin aroganta, suparare, invidie, gelozie, ciuda, razbunare, abuz conjugal, dependenta financiara, lupte acerbe pentru putere. Ea face totul pentru dreptatea ei, pentru a se proteja si apara, ea nu are incredere in “sistemul “celuilalt de dreptate. Angajamentele deja facute ar fi bine sa fie respectate, ar trebui sa fie evitate iluziile, lucrurile facute in spatele scenei.

Luna Noua in Sagetator  formeaza cu Neptun in Pesti gradul 7:02  si Nodul Sud in Pesti si Nodul Nord in Fecioara pe gradul 8 un careu in T mutabil, un aspect ce mareste instabilitatea, tensiunea, se cauta o schimbare, apare dorinta de noi conditii de existenta.
Aspectul de careu indica tensiuni interioare, frustrari iar Neptun, cel care te poate face sa crezi orice, in aspect provocator cu Luna Noua, amplifica obsesiile, iluziile, insatisfactiile, tensiunile emotionale, complicatiile in relatiile sociale, mai ales cele afective. Putem naviga in plina ceata, de aceea ar trebui sa fim atenti, sa ascultam de glasul intuitiei, stie cel mai bine sa ne scoata in lumina. Tendinta de a crede orice, de a vedea doar partea cea mai buna a oamenilor, pot conduce la necazuri, fel de fel de situatii in care ceilalti incearca sa profite, sa fim folositi, manipulati din umbra pentru indeplinirea aspiratiilor lor. Mai simplu, putem cadea intr-o plasa plina de promisiuni care nu sunt reale si in interesul nostru, deci mare atentie.
Cum Soarele in Sagetator conduce casa V si VI in harta momentului de Luna Noua, pericolul inselaciunii, falsificari, victimizare, vine prin iubire, copiii, tineri, educatie, dragoste in afara casatoriei, colegi de munca, sefi, datorii, matusi, unchi, servicii sociale, finantele statului.  Deoarece Luna in Sagetator conduce casa IV, manipularile perfide pot atinge familia, parintii, afacerile interne ale tarii, afacerile imobiliare. Deci mare atentie, nu va lasati ademeniti ….Neptun va poate urca intr-o barca care se poate rasturna in timp si …malul poate fi departe.

Aspectul de careu provocator de 90 grade cu axa nodurilor lunare (Nodul Nord in Fecioara si Nodul Sud in Pesti), arata o abatere de la scopul vietii si asta prin asumarea unor experiente riscante ce pot produce frustrari si deceptii, fragilizeaza planul emotional. Tensiunea implicata de acest aspect ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile ce nu ne mai satisfac dar de multe ori apare teama. Aspectul de careu este un aspect ce cere o implicare personala iar teama poate fi principalul nostru dusman. Daca Nodul Nord in Fecioara in casa VI ne cere sa fim in slujba celorlalti, sa-i servim pe ceilalti dar sa nu neglijam planurile reale, sanatatea noastra, detaliile unei situatii, Nodul Sud in Pesti ca punct de eliberare si in casa XII, ne cere sa nu mai inotam in fel de fel de smecherii, planuri ascunse, iluzii, dusmanii. In casa XII, trecutul ne da o intalnire si ne arata unde am gresit si ce trebuie sa finalizam pentru a merge pe calea evolutiei. Conectarea cu Nodul Sud reprezinta tendintele negative, obiceiurile proaste care ne abat de la calea cea buna, intr-un fel greu de descris, acest punct ne tine conectati inconstient de datoriile karmice, aici, viata nu ne rasplateste ci ne pune sa platim pentru increderea oarba intr-un salvator, pentru manipularile din umbra, actiuni secrete, iluzia maselor de oameni, victimizare, asteptari nerealiste, persecutii, sacrificii inutile. Suntem prizonierii propriilor iluzii care ne blocheaza libertatea si daca nu devenim constienti ca realitatea este alta, atunci vom ramana pentru mult timp in ceata. Trecutul nu ne da voie sa mergem mai departe daca nu ne trezim, daca nu suntem atenti, daca ne lasam ghidati de promisiuni iluzorii. In acelasi timp, Nodul Sud in Pesti arata si pe ce ne putem baza pentru a vedea luminita aprinsa de Nodul Nord care ne spune “ pe aici trebuie sa mergi”, deci intuitia, compasiunea, credinta de nezdruncinat in Dumnezeu sunt luminile destinului catre evolutie.

Aceasta Luna Noua in Sagetator este guvernata de Jupiter, planeta norocului si expansiunii. Acuma, Jupiter in Balanta in casa VI si in fuziune cu casa VII, analizeaza cu atentie toate detaliile in bine sau in rau intr-o relatie, asociere, uniune politica, lege, aplicarea legii, loc de munca, angajator, angajati.  Este important sa intelegem ca Jupiter in Balanta se ocupa de relatii, de orice fel de relatii, cantareste relatiile. Uranus este fulgerul care trimite scanteia pentru schimbarea brusca, inoveaza, revolutioneaza, socheaza, inverseaza ordinea fireasca a lucrurilor. Jupiter in Balanta in aspect de opozitie cu Uranus in Berbec amplifica lipsa masurii, a discernamantului, excesele, nervozitatea, ce pot cauza perturbatii majore in relatii, politica, munca. Intuitia este arma pe care ne-o da Uranus, aceasta ne poate ajuta sa facem schimbarile necesare, revolutionare( Uranus) pentru a obtine rezultate mari(Jupiter).
Pluto si Venus in Capricorn din casa X fac aspecte de careu provocatoare atat cu Jupiter in Balanta cat si cu Uranus in Berbec. Sunt aspecte de lupta impotriva nedreptatii, impotriva coruptiei, acestea pot aduce totusi conjuncturi primejdioase, elemente rebele si folosirea mijloacelor indoielnice pentru a castiga putere, pentru a manevra masele de oameni.
Marte in Varsator sprijina pe Jupiter in Balanta, asta arata ca sansa mai poate fi de partea noastra prin vointa, obiective nobile, prin masuri pentru o viata mai buna pentru mai multi oameni.

Luna Noua in Sagetator favorizeaza cautarea adevarului, o minte deschisa si conectata la cunostinte superioare, idealuri inalte. Este o energie de foc mutabil ce ne induce entuziasm pentru evenimentele imediate, o actionare directa, hotarata dar si o lipsa de prudenta. Nerabdarea va constitui principala problema in aceasta perioada, de aceea, este cel mai bine sa incercam sa incetinim ritmul, sa incercam sa ne stapanim “ neastamparul”. Este cel mai bun moment pentru a gasi raspunsurile la propriile intrebari, este o energie ce ofera posibilitati de extindere, viata poate deveni mai imprevizibila, mai incitanta. Este o Luna Noua ce poate oferi acces la adevarurile spirituale.
Accentuarea casei VIII de catre aceasta energie lunara poate aduce noi inceputuri prin transformarea individuala fie ea emotionala, fizica, mentala, spirituala, in aceasta casa se consuma si se transforma parteneriatele, toate formele de intimitate, toate jocurile legate de putere.

Succes

astro_2gw_424_luna_noua_in_sagetator_2016-77958-34125

Adriana Tudosa

You may also like

12 Comments

  1. Multumesc Adriana,esti aici de cite ori am nevoie.mult succes in viata .astept cu nerabdare urmatorul articol.o imbratisare.

  2. DRAGA ADRIANA ARTICOLELE TALE SINT REPERE FOARTE IMPORTANTE IN CALATORIA MEA PRIN LABIRINTUL VIETII. CUNOASTEREA TA IN ACEST DOMENIU ESTE PUR SI SIMPLU GENIALA. TE IUBESC SI ITI MULTUMESC PTR. FIECARE ARTICOL.

  3. Multumesc draga mea Simona si daca glasul stelelor ajunge la sufletul tau prin articolele mele, nu pot decat sa ma bucur.
    Adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.