LUNA NOUA IN RAC SI ZODIILE – 17 IULIE 2023, ORA 21:23, ORA ROMANIEI-“”Domnul este locul meu de adapost!”

“Pentru ca zici: “Domnul este locul meu de adapost!” si faci din Cel Preainalt turnul tau de scapare,
Fiindca Ma iubeste – zice Domnul – de aceea il voi izbavi; il voi ocroti, caci cunoaste Numele Meu. Cand Ma va chema, ii voi raspunde; voi fi cu el in stramtorare, il voi izbavi si-l voi proslavi.”Psalmi 91-9,14,15

Pe 17 iulie, ora 21:23, ora Romaniei, cosmosul ne binecuvanteaza cu o Luna Noua pe gradul 25 Rac. Intr-un mod special, aceasta lunatie anunta un moment astral extrem de important in viata noastra. In aceeasi zi, la ora 23, ora Romaniei, Nodurile lunare (axa destinului, busola spirituala a omenirii ) parasesc semnele Taur/Scorpion si incep sa tranziteze semnele Berbec/Balanta. Deoarece Nodul Nord reprezinta scopul si calea sufletului nostru dar si calea societatii, ne putem astepta ca pana in ianuarie 2025, calatoria sa prin semnul de foc asertiv al berbecului sa aprinda un puternic sentiment de individualitate si independenta in noi, in societatea in care traim, in lume.

Dar sa revenim la tema acestei lunatii in Rac care vorbeste despre adapost, spatiul privat, un loc de refugiu, o casa, traditii si angajamente, mama, tara de origine, confortul domestic, legaturi de familie, patriotism, relatii care ofera siguranta si securitate sufletului, despre copii si bucuria copiilor( toti suntem intr-un fel copii), despre suflet, legaturi profunde, relatia cu mama biologica, pamantul-acasa. Luna Noua (noi inceputuri) in semnul Rac ne ofera o oportunitate de a obtine claritate in jurul aspectelor incredibil de importante in viata noastra privata, radacinile noastre, relatii de familie, mama, copii, securitate fizica, emotionala si spirituala, relatii importante.

Cerul adanc si intunecat al oricarei luni noi ne spune ca avem nevoie de  autoreflectie si grija pentru sinele nostru interior, pentru copilul nostru interior. Este important sa fim blanzi cu noi insine, sa ne invaluim in propria noastra caldura si sa ne hranim in moduri pe care numai noi le stim. Cum Luna in semnul Rac este in domiciliul ei natural si se simte foarte bine, putem fi mai usor in ton cu nevoile noastre astfel incat sa luam masuri constiente pentru a ne asigura ca aceste nevoi sunt indeplinite.
Si asa cum am mai scris, semnul Rac ne intreaba:” CU CE TE HRANESTI?”
Te hranesti cu negativitate, frici, invidie, ura, gelozie, barfa , rautate sau cu bunatate, iertare, compasiune, ajutor neconditionat, iubire neconditionatta, pace, armonie. Este cel mai bun moment sa schimbam “meniul sufletului”, sa ne hranim cu bunatate, iubire, iertare, pace, armonie, credinta, rabdare, acceptarea celuilat, sa ne legam de calitatile celuilalt si nu de defecte, sa avem un meniu bogat in acord cu cele noua roade ale Duhului Sfant asa cum apare in Galateni 5:22-23

“ Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia,
blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.”

Nu trebuie uitat ca Racul are gheare mari pentru a prinde si a pastra totul (in toate aspectele legate de casa, proprietati imobiliare, emotii, familie, traditii, nationalitate). Dar schimbarea este in aer cu aceasta Luna Noua in Rac ce arata influente atat personale cat si la nivel de societate, interactiuni sociale, tara, neam.

Adapostul, protectia, securitatea(Rac) aici pe pamant necesita corp fizic, pereti, paza, fel de fel de bariere, porti, incuietori dar “adapostul divin” este singurul care ne protejeaza cu adevarat. Profunzimea acestei Luni Noi in Rac se refera la adapostirea noastra in timpul necazului sub aripile Atotputernicului Dumnezeu:

“Pentru ca zici: “Domnul este locul meu de adapost!” si faci din Cel Preainalt turnul tau de scapare,
Fiindca Ma iubeste – zice Domnul – de aceea il voi izbavi; il voi ocroti, caci cunoaste Numele Meu. Cand Ma va chema, ii voi raspunde; voi fi cu el in stramtorare, il voi izbavi si-l voi proslavi.”Psalmi 91-9,14,15

Uranus in Taur sprijina aceasta lunatie iar a face lucrurile diferit acum aduce o schimbare revigoranta. Oportunitatile apar in locurile cele mai putin probabile. Surprizele creeaza adesea un efect pozitiv. Sa pastram o minte deschisa in timpul acestei luni noi deoarece ar putea aparea solutii sau oportunitati de neimaginat anterior. Sa acordam atentie lucrurilor care sunt agitate sub aceasta Luna Noua, deoarece ele sunt probabil un ghid pentru noi, aratand directia pe care Universul ne indreapta. Tot Luna Noua in Rac formeaza o conexiune plina de compasiune cu Neptun in Pesti iar extinderea iertarii poate fi incredibil de vindecatoare. Intuitia-vocea sfanta din noi, inspiratia noastra, credinta noastra, ne sprijina eforturile de a incepe din nou. Trebuie sa ne amintim ca Luna Noua ne ofera ocazia de a invita o noua experienta in viata noastra iar aceasta tine de domeniul de viata nuantat de semnul Rac in harta fiearuia.

Influenta majora a acestei energii va fi asupra semnelor cardinale Rac, Capricorn, Berbec, Balanta ( cei nascuti in jurul datei de 17 iulie, ianuarie, aprilie, octombrie ) dar si asupra celor care au planete, ascendentul, casa partenerului, familiei, carierei, in jurul gradului 25 din orice semn zodiacal.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Luna Noua este mai precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Cu Luna Noua in casa IV, oportunitatile tin de familie, camin, radacinile voastre, securitate fizica si emotionala, afaceri imobiliare. S-ar putea sa doriti sa va imbunattiti intr-un fel calitatea vietii de acasa. Poate indica si aducerea de lucruri noi în casa. Puteti achizitiona un mobilier nou, puteti sa dati o alta valoare estetica locului in care traiti. Puteti obtine anumite daruri de la parinti, puteti cunoaste o persoana speciala prin intermediul familiei voastre, puteti sa cumparati o casa. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator si imprevizibil. Poate fi vorba de bani, valoare personala, valori materiale si spirituale, prieteni, proiecte de grup, veniturile carierei. Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si arata ca indemnurile spirituale, idealismul vostru, compasiunea, puterea de a ierta,  sunt mult mai puternice in aceste zile. Intr-un fel, trebuie sa fii practici si spirituali in acelasi timp, sa armonizati aceste doua indemnuri, sa cultivati o atitudine corecta fata de spiritualitate ce va fi un mare ajutor.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Luna Noua in Rac aduce “noutati divine” prin calatorii, evenimente educationale, rude, comunitatea in care traiti, profesori, vecini, puterea mintii voastre. Este cel mai bun moment pentru negocieri, pentru a incepe dezvoltarea unor noi abilitati, pentru informare corecta, pentru un schimb de idei cu oameni noi si interesanti. Utilizati puterea magica a acestei Luni Noi pentru o analiza mai atenta a gandurilor si sentimentelor voastre. Puteti primi o veste importanta de la o ruda, puteti avea o perspectiva noua asupra unui studiu, asupra unui sfat primit. Aceasta lunatie va invita sa va amintiti ca vocea voastra conteaza. Repetati-o, ca pe o mantra, pana cand credeti acest lucru. Acesta este mesajul cel mai important  pe care cosmosul il are pentru voi in timpul acestei Luni Noi. Este o perioada in care puteti invata ceva important, oferindu-va un adevar despre ceva ce ati cautat. Puteti vizita locuri noi, puteti face noi desoperiri, puteti socializa mai mult. Uranus in Taur, deci in semnul vostru, trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator si imprevizibil. Poate aduce evenimente neasteptate care va elibereaza de situatiile si oamenii care va limiteaza. Cum Uranus este si planeta carierei voastre, ar putea aparea solutii sau oportunitati de neimaginat anterior in cariera si viata voastra sociala, in planurile personale. Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si arata binecuvantari prin proiecte de grup, prieteni, protectori, astrologie, ghizi spirituali. Poate aparea sansa unor castiguri financiare neasteptate, un vis se poate implini.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI 

Cu Luna Noua in casa II, noutatile cosmice pentru voi tin de finante, valori si ceea ce pretuiti cel mai mult. Acum este sansa voastra de a transforma o idee de vis in ceva tangibil ?i profitabil. Stelele sunt aliniate pentru voi sa va cresteti valoarea, sa va dezvoltati abilitatile si sa aduceti mai multa stabilitate financiara in viata voastra. Este un moment de noi inceputuri legate de contul vostru bancar. Sunteti sustinuti sa initiati chestiuni legate abundenta in viata voastra. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator si imprevizibil. Poate fi ceva legat de compasiune, sa fii in slujba celor multi, iubire, bunatate, credinta, protectie divina, ajutor divin. Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si arata ca trebuie sa cultivati bunavointa si compasiunea in cariera voastra, in functiile pe care le detineti, in viata sociala. Altfel, situatiile pot fi confuze, complicate, deci mare atentie, aceasta energie poate face apele destuli de tulburi in cariera si viata voastra sociala.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cu Luna Noua in casa I, noutatile cosmice tin de scopul si identitatea voastra. Este timpul sa luati decizii constiente si rationale despre cine vreti sa fiti, sa aveti incredere in indrumarea divina care este atat de aproape de voi. Schimband modul in care actionati si reactionati si elaborand un plan de actiune, veti fi pregatiti pentru un viitor mai bun. Utilizati magia acestui moment astral pentru un nou inceput in modul vostru de afirmare. Concentrati-va pe schimbarea obiceiurilor personale in asa fel incat sa fiti mai increzatori in voi si in relatiile voastre. Noile experiente aduse de aceasta lunatie au rolul de a va pune in lumina. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator si imprevizibil. Poate fi ceva legat de prieteni, afaceri cu prietenii, banii obtinuti prin cariera voastra, planuri de viitor, bunuri comune. Puteti dezvolta interese puternice fata de problemele umanitare, ocultism sau astrologie. Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si va indeamna catre credinta, cunoastere, intelegeri spirituale si intuitive, activitati umanitare. Pericolul poate aparea prin iluzii, prin incercarea ta de a sta ascunsi sub o ceata deasa fara a da voie credintei sa va ajute.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Cu Luna noua in casa XII, puteti folosi  magia acestei lunatii pentru meditatie, relaxare, imbunatatirea sanatatii, incredere in procesul care se intampla in interiorul vostru. Noutatea acestui moment cosmic se poate manifesta in visele voastre, poate fi un moment al comunicarii spirituale sau fel de fel de semne si simboluri va pot atrage atentia atunci cand sunteti singuri, va odihniti sau chiar inainte de a adormi sau la cateva momente dupa ce va treziti. In acelasi timp, aceasta lunatie poate fi un nou inceput pentru aducerea spiritualitatii in viata voastra, in sufletul vostru. Urmeaza o perioada de 28 de zile favorabila vacantelor, cautarilor spirituale, vindecarii sufletului. Fi-ti mai buni cu voi, iubiti-va, iertati-va. Asa va purificati energiile si va pregatiti pentru binecuvantarile trimise de  luna noua in semnul vostru din 16 august 2023. Priviti unde ati vrea sa ajungeti. Este vorba despre a incepe sa purificati si eliberati tot ceea ce sta in calea fericirii si implinirii voastre. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator si imprevizibil. Poate fi ceva legat de cariera voastra, statutul vostru, adevarata menire, profesie, imagine profesionala, partener de viata, relatii, concurenti, rivali. Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si arata oportunitati prin sustinerea neconditionata a asociatilor vostri, prin intelegerea mistrelor vietiii, prin corectitudine si respectarea regulilor vietii.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Luna Noua in casa XI vine cu oportunitati legate de prietenii, proiecte de grup, cele mai mari sperante, vise, dorinte si idealuri. Este un moment minunat ce va poate ajuta sa dati viata unor proiecte noi printr-o continua dezvoltare a contactelor sociale, a amicitiilor influente. Relatiile, prieteniile, protectiile, ocupa un loc important sau joaca o carte decisiva pentru viitorul vostru. Prieteniile feminine pot juca un rol important in viata voastra sociala. Pastrati o minte deschisa pentru a merge in locuri noi si sa va face prieteni noi; nu stiti niciodata cine v-ar putea indrepta catre urmatorul lucru important. In unele cazuri, Luna Noua poate aduce nastere unui nou grup, organizatie sau retea care va aduce un sentiment de apartenenta. Este o  Luna Noua a binefacatorilor, a bonusurilor neasteptate, a recunoasterii si a rentabilitatii investitiilor. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator, imprevizibil si uneori socant. Poate fi ceva legat de studii, diplome universitare, calatorii, straini, munca, colegi, sefi, credinta, sanatate. Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si arata ca puteti beneficia de aceasta energie noua prin sustinerea neconditionata a partenerului de viata, asociatului, prin iertarea dusmanilor vostri. A venit timpul sa renuntati la metodele incorecte pentru rezolvarea unor probleme, trebuie sa intelegeti ca sunteti sub controlul cerului in permanenta..

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Luna Noua in casa X este un moment de bun augur pentru a reflecta asupra aspiratiilor voastre profesionale de ansamblu. Ambitiile voastre se vor schimba probabil, ceea ce poate necesita ajustari pe plan profesional. In urmatoarele 28 de zile, veti fi mai preocupati de latura sociala, de o schimbare importanta in cariera voastra sau de reinsufletirea celei vechi. Femeile pot juca un rol important in mediul profesional prin sustinerea intereselor voastre profesionale. Sunteti in lumina reflectoarelor acuma si puteti vedea mai bine oportunitatile acestui moment. Ceva nou va incepe sa va ocupe timpul: un nou proiect, un nou membru al echipei, o schimbare in management sau regulament. Este evidentiata acuma si recunoasterea pentru ceva ce faceti in cariera voastra. Uneori indica un nou statut, o promovare, schimbarea locului de munc?, relocarea, logodna, casatorie. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator, imprevizibil si uneori socant. Poate fi ceva legat de banii unei afaceri, contracte semnate, o mostenire. Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si arata oportunitati si corectii karmice prin munca bine facuta, prin credinta, prin compasiune si intelegere fata de cei cu care munciti, prin ingrijirea celorlalti, prin metodele alternative de sanatate, prin sensibilitate fata de animalele de companie.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION 

Luna Noua in casa IX poate aduce oportunitati in tot ce tine de studii,  strainatate, calatorii mari, credinta, aspiratii, solutii la probleme,  viziune mare, pelerinaje, Dumnezeu. Aeasta luna noua va provoaca sa iesiti din zona voastra de confort. Totul este despre extinderea mintii si a orizontului vostru. Este un moment pentru a invata si pentru a face un salt de credinta intr-un efort de a creste. Puteti descoperi ceva puternic pentru scopul sau povestea vietii voastre.  De asemenea, puteti intalni un un mentor, un profesor, care va pot ajuta sa va atingeti obiectivele. Luna Noua ar putea incuraja si o calatorie, o experienta spirituala inaltatoare. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator, imprevizibil.Poate fi ceva legat de relatii, asociat, familie, parinti, camin, casa, concurrent, dusman stiut, avocati. Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si arata oportunitati prin iubire neconditionata, prin sustinerea unui copil, prin renuntarea la mandria excesiva, prin renuntarea la a mai cauta un salvator cand de fapt salvarea o puteti gasi chiar in voi, in interiorul vostru, in scanteia divina din voi.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Luna Noua in casa VIII poate aduce oportunitati legate de finante,  resurse comune, intimitate, afaceri, acorduri semnate. Este cel mai bun moment sa renuntati la obsesiile voastre, sa fiti flexibili si sa aveti incredere in fortele universului. Nu fortati lucrurile, urmatoarele saptamani pot aduce castiguri financiare prin intermediul altora, puteti obtine un imprumut mai usor, puteti primi anumite bonusuri financiare, puteti incepe o afacere, o relatie noua. Aceasta lunatie deschide usa pentru a avea acces la ceva ce nu aveati inainte. Poate indica o schimbare financiara. De asemenea, poate indica o schimbare sau un eveniment neasteptat care are loc in viata cuiva cu care sunteti conectati. Este si un moment in care puteti deveni constienti de bagajul pe care il purtati cu voi ca urmare a influentei altor persoane. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator, imprevizibil. Poate fi ceva legat de munca, rutine zilnice, sanatate, frati si surori, rude, vecini, calatorii scurte, comunitatea in care traiti.  Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si arata oportunitati  prin sustinerea neconditionata a familiei voastre, prin iertarea celor din familia voatra, prin credinta si compasiune. Oricum, Neptun aduce destula confuzie si neintelegeri in viata de familie. Puteti idealiza viata de familie sau aceasta poate oferi nesiguranta, confuzie sau haos.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN ( 22 decembrie -19 ianuarie )

Luna Noua in casa VII poate aduce oportunitati legate de relatiile voastre pe termen lung. Este un moment bun pentru a va indrepta atentia catre  „ceilalti” din viata voastra si pentru a determina ce fel de parteneriate va vor face cei mai fericiti. O buna utilizare a acestui timp, tine si de consolidarea relatiilor in care va aflati, bucurandu-va de ele la maxim. Cei singuri isi pot intalni perechea, poate fi cineva care va impresioneaza prin sensibilitatea lui. Puteti folosi aceasta lunatie pentru a va imbunatati relatiile intr-un fel. De asemenea, o puteti folosi pentru a va angaja in ceva, pentru a semna contracte, pentru a le incheia, a le modifica sau a face ajustari la acordurile contractuale. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator si imprevizibil. Poate fi ceva legat de iubire, copiii, creativitate, bani, valoare personala, bunuri materiale accumulate. Neptun retrograd in Pesti sustine aceasta lunatie si arata oportunitati prin sustinerea neconditionata a rudelor voastre, prin intelegerea comunicarii, prin iertare, compasiune si credinta. Oricum, Neptun poate spori sensibilitatea voastra fata de rude, frati, anturaj. Puteti fi atrasi de  spiritualitate, misticism.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Luna Noua in casa VI  poate aduce oportunitati legate de munca voastra,  activitati zilnice, sanatate. Este un moment bun acum sa gasiti combinatia potrivita de lucruri care sa va faca sanatosi si fericiti, fie ca este vorba despre un nou loc de munca, dieta sau rutina zilnica. Utilizati puterea acestei lunatii pentru a va schimba locul de munca sau pentru a aduce ceva nou in activitatile voastre profesionale, pentru o noua abordare a relatiilor la locul de munca.  Orice problema de sanatate poate cunoaste “ un nou inceput “ in tratarea si vindecarea ei. Aveti grija sa nu deveniti prea critici si exigenti in munca voastra. Aceasta lunatie va reaminteste ca sanatatea este bogatia suprema. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator si imprevizibil. Poate fi ceva legat de familie, casa, radacinile voastre, stabilitatea voastra emotionala, planuri personale, sanatate.  Aceasta Luna Noua in unghi armonios cu Neptun retrograd in Pesti arata oportunitati prin imaginatia si intuitia voastra, puteti descoperi alt fel de mijloace creative prin care sa faceti bani. Atitudinea pasiva si neglijenta in problemele financiare poate conduce haos, inselaciuni, deci, mare atentie.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI 

Luna Noua in casa V poate aduce oportunitati in relatiile voastre de iubire, viata sentimentala, copii, creativitate personala, vacante, placerile voastre. Este timpul sa straluciti. Gasiti libertatea de a fi ceea ce sunteti in mod unic si straluciti. De asemenea, puteti folosi aceasta energie pentru a crea ceva, o afacere, un copil, o opera de arta, un hobby. Aceasta Luna Noua va ajuta sa decideti “ce si cine “ va face fericiti, este o perioada de crestere a potentialului creator, favorizeaza arta dar si o amplificare a vietii sentimentale. Uranus in Taur trimite acestei lunatii un zambet aparent binevoitor dar destul de schimbator si imprevizibil. Poate fi ceva legat de documente, decizii, calatorii scurte, rude, vecini, trecut, fapte din trecut, plati karmice, boli ciudate. Aceasta Luna Noua in unghi armonios cu Neptun retrograd in Pesti arata oportunitati prin intuitie, credinta, compasiune. ‘Iarta-te si iarta” si mergi mai departe este indemnul lui Neptun pentru voi. Fiti mai atenti la subtilitatile din mediul vostru si in activitatile de zi cu zi.  Puteti fi mai idealisti, visatori si sensibili.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.