LUNA NOUA IN PESTI -15 MARTIE 2010 ORA 23:01 –ORA ROMANIEI – PERCEPTII RAPIDE

astro_2gw_285_luna_noua_in_pesti.67061.32344

Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie dintre Luna si Soare in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ) , este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, , in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.
Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Scorpion gradul 19:09, vorbim de o energie de apa fixa ce ne va induce pentru urmatoarea perioada ( pana la urmatoarea luna noua in berbec) forta necesara depasirii tuturor obstacolelor dar si destula tensiune nascuta din trairile interioare . Este un timp in care putem aborda o atitudine agresiva, autoritara  , putem intalni  diferite restrictii dar si rezultatele unor actiuni din trecut .Cultivarea emotiilor negative pot sa ne ingreuneze viata deoarece va fi mai greu sa vedem oportunitatile ce ne pot conduce spre succes. Poate aparea si obsesia pentru anumite lucruri din viata noastra ,  intuitia este la cote maxime si ne invita intr-un mod subtil sa tinem seama de ea , creste interesul pentru esoterism,mister, secret,  paranormal ,  perceptiile noastre pot fi destul de exacte , important este sa avem incredere  in ele . Guvernatorul  ascendetului  este Pluto in Capricorn plasat in casa II , este o energie ce activeaza casa banilor obtinuti prin valorificarea propriilor talente .
Cu Pluto in casa II –casa banilor.  putem simti o imensa  teama de a nu fi manipulati , sedusi , astfel poate sa se nasca  nesiguranta dar si neincrederea in relatiile interpersonale.Teama ca altii ar putea abuza de sensibilitatea noastra , de sentimentele noastre ridica destul de multe obstacole,  urmatoarea perioada poate aduce pentru noi destula agitatie interioara . Testul lui Pluto in casa II are o legatura directa cu dorinta coplesitoare de a detine controlul asupra propriilor resurse materiale dar va trebui sa invatam sa ne schimbam radical  atitudinea interioara fata de proprietate, posesiuni, persoane tratate ca pe niste posesiuni personale, deasemenea  risipa inutila si lipsa controlului in domeniul cheltuielilor poate fi o sursa imensa de greutati  avand nevoie de autodisciplina . Inca mai simtim stresul indus de aspectul de careu dintre Pluto si  Saturn, vorbim de o energie ce da dificultati financiare severe , riscuri financiare ; daca tinem seama ca Saturn este plasat in casa X o casa ce ne vorbeste de cariera, viata sociala dar si  modul  in care ne folosim puterea personala , atunci provocarile apar in domeniul casei II  si al casei X, deci provocari legate de bani, stabilitate financiara dar si in cariera , viata sociala.
Atena Palas este un asteroid  ce induce o energie ce amplifica creativitatea ,curajul, intelepciunea , viclenia, diplomatia ,  puterea de vindecare , egalitatea intre sexe,profetia . In conjunctie cu ascendentul momentului de Luna Noua , Palas Atena ne pune la indemana  armele necesare rezolvarii tuturor problemelor  , suntem dispusi sa ne luptam pentru drepturile si nevoile noastre ,  devenim adversari imbatabili atunci cand trebuie sa aparam un adevar , o  lege. Palas in Scorpion  ofera o perceptie patrunzatoare si o capacitate uluitoare de a vedea “ tot cei ascuns “ , este o energie benefica vindecarii deoarece stie sa arate “ radacina problemei “, putem spune ca este o energie ce ofera intelepciune ,  intelegere , putere de control  a maselor , instincte puternice ,  talent psihologic, carisma,  loialitate puternica fata de o cauza nobila.
Descendentul in Taur arata parteneriate in care viata afectiva este centrata in jurul posesiunilor, iubirea este tratata si ea ca pe o proprietate , obligatiile sunt luate in serios  , dragostea este loiala , serioasa, responsabila .Guvernatorul casei VII este Venus in Berbec , vorbim de o energie destul de iritanta, agresiva ce  poate provoca reactii extrem de personale, iubirea, simpatia , amabilitatea vor reprezenta in urmatoarea perioada  un limbaj doar cu propria persoana, nu putem vorbi de o energie ce poate aduce interes fata de oameni, dragostea se poate naste din “ nimic” , devine arzatoare dar destul de repede se poate transforma in ceva care parjoleste prin reactii bruste pline de offense.In Berbec, Venus se afla in “ cadere” accentuand  astfel defectele acestui mic benefic,  devine o energie ce ofera gustul aventurii, impulsivitate in sentimente, reactii bruste, atitudine impulsiva, dorinta noului “ etern” in iubire. Venus in Berbec nu este prea rationala in urmarirea scopurilor personale ,  este initiativa indiferent daca este buna sau rea, este graba ce nu permite o abordare subtila, este dorinta ca lucrurile sa se intample “ acuma”, de fapt putem vorbi de graba in abordarea oricaror fel de relatii,  de o lipsa de rabdare cu oamenii. Este o energie ce accentueaza nevoia de spatiu, libertate si independenta in relatii, este nevoia de ceva nou in relatii pentru eliminarea plictiselii.
Este o pozitie destul de dificila pentru Venus  planeta care reprezinta feminitatea , de aceea sa nu ne miram ca din senin pot aparea anumite focuri de artificii intre parteneri in urmatoarea perioada, este un timp  in care pot aparea tensiuni in relatii , sexul devine mult mai important decat afectiunea, este posibil sa apara o lipsa a capacitatii de a fi tandri , totul tinde sa fie extrem de energic , puternic si plin de violenta. Femeile sunt destul de afectate de aceasta pozitie a lui Venus, devin independente, autoritare  refuzand orice fel de dominare ,vor insista sa fie libere,  sa faca ceea ce doresc in materie de dragoste. Sub influenta acestei energii a lui Venus in Berbec , barbatii devin atrasi de femei autoritare, baietoase, puternice. .Daca tinem seama ca Venus este plasata in casa V , o casa a iubirilor fara acte , a creativitatii proprii dar si a copiilor, atunci in aceste directii vom avea tendinta de a fi impulsivi, nerabdatori, dornici de “focuri de artificii”.
Luna Noua in Pesti , adica conjunctia, fuziunea dintre energia Soarelui in Pesti gradul 25:10  cu Luna in Pesti gradul 25 :10 , este plasata in casa IV , o casa cardinala, o casa a carui guvernator natural este Luna  ceea ce face din aceasta plasare a Lunii Noi in Pesti o energie extrem de puternica ,influenta .
Luna in Pesti induce o sensibilitate imensa dar si o credulitate extrema ce poate conduce in permanenta la dezamagiri, este accentuata mila ce ne va da  puterea   de a ierta aproape totul. Este o energie ce ne poate face de cele mai multe ori sa confundam visele cu realitatea . Procesele afective pot trece cu acceasi intensitate de la indiferenta la senzualitate si legaturi duble. Luna in Pesti ne induce o natura dubla orientate atat spre lucrurile pamantesti cat si spre cunoasterea adevarurilor ascunse, avem multe dorinte adesea confuze si nu intotdeauna prea usor de indeplinit. Melancolia si pesimismul pot conduce la o nevoie de izolare de ceilalti , placerea de a hoinari in locuri straine . Este un timp in care trebuie sa invatam sa ne apropiem de orice fel de problema treptat , acest lucru ne va da putere si incredere , linistea este esentiala pentru noi in urmatoarea perioada , este bine sa stim ca in liniste si in incredere va sta puterea noastra.
Soarele in Pesti se exprima cu destula dificultate , actiunile mentale si fizice au la baza dorinta de evadare din lumea limitelor , este o energie ce ofera multa intuitie , receptivitate la religie , compasiune, dorinta de a ajuta , gentilete, farmec dar si multa confuzie sau bulversari.
Aceasta Luna Noua  in Pesti este sustinuta de Mercur si Uranus , este o energie foarte incarcata emotional ce ofera intuitie , inspiratie dar si imprevizibil.  Este o Luna Noua ce combina energia intelectuala , creativitatea , curiozitatea , emotia, sensibilitatea , neobisnuitul, nerabdarea,  binecuvantand noile inceputuri dar si sansele unor noi posibilitati in exprimarea fortei si creativitatii personale .Daca aceasta energie  este folosita intr-un mod pozitiv , atunci se poate vorbi de o intalnire neasteptata , amoroasa sau amicala , dar purtatoare de evolutie , constientizarea sau reconstientizarea identitatii si dobandirea independentei, autonomiei. Pot aparea bulversari , evenimente neasteptate , schimbari de situatie  sau ale modului de viata , intorsaturi de destin , mutari, indepartare sau independenta in raport cu familia . Uranus in aspect cu energia Lunii Noi  accentueaza nevoia unor noi mijloace de reusita sau de rezolvare a problemelor ,  iar daca vorbim de faza lunii noi , atunci putem vorbi de noi inceputuri , de un  ajutor dat in gasirea unor solutii creative la probleme imposibil de rezolvat pana acuma . Uranus are un limbaj astrologic asociat cu originalitatea,  schimbarile bruste , neasteptate , descoperiri stralucite , idei radicale , este o planeta a intuitiei , a astrologiei si a celui de-al saselea simt, pune un accent deosebit pe libertate, individualitate dar aduce si lectii importante in care oamenii trebuie sa invete ce inseamna aceasta libertate pas cu pas.
Nu ofera stabilitate dar ofera in schimb iluminare,cunostinte extrem de profunde prin intermediul intuitiei.. Uranus este revolutionar, aduce  schimbarea, inversarea directiei, situatiilor, aduce intelegerea rapida a situatiilor,  aduce emotii si perturbatii, nu este o energie prea plina de confort dar ofera in schimb un ajutor in abordarea unei noi atitudini de de  gandire , de constiinta ,  este o energie ce accelereaza viata intr-un mod radical si neprevazut.
As putea spune ca aceasta Luna Noua in Pesti sustinuta de Mercur si Uranus ne pregateste pentru noul an astronomic ce va incepe odata cu intrarea Soarelui in Berbec.
Avem la dispozitie in aceasta perioada forta cuvintelor , a intuitiei,  a sensibilitatii , a mintii , a compasiunii pentru a face “ curatenie “ in viata noastra . Luna Noua in Pesti in conjunctie cu Mercur si Uranus dar si Jupiter in Pesti energizeaza domeniul casei IV , o  casa cardinala , adica un loc unde incepe un process .Se poate vorbi de o  perioada in care oportunitatile  sunt legate de gasirea ‘locului in  viata “,ideea de a prinde radacini si de stabilire intr-un loc ce ofera siguranta si stabilitate este destul de atractiva  . Legatura cu familia este accentuata , copii  si parintii in varsta pot avea nevoie de sustinere, ajutor, O aglomerare de energii in casa IV  ne sustine in intelegerea a ceea ce vrem sa facem cu viata noastra ,putem reflecta la trecut in scopul descoperirii a ceea ce este cu adevarat important si care poate deveni o baza solida pentru o noua directie in viata noastra .
Folositi-va mintea si inima pentru a sesiza noile oportunitati, primiti noul in viata voastra , cultivati compasiunea si credinta in legile pline de mister ale Universului .

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.