LUNA NOUA IN LEU-1 AUGUST 2019, ORA 6:12–ORA ROMANIEI-FACA-SE VOIA TA DOAMNE!

“M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine.”(Ioan 6, 38)

            Aceasta Luna Noua are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 8:37 Leu si energizeaza casa XII in harta acestui moment astral, o scena (leu) ascunsa in care ne putem intalni cu Dumnezeu, putem alege Voia lui Dumnezei sau la polul opus( mutabilitatea casei XII) vom continua sa ne auto-sabotam singuri acumuland doar karma.

Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul fix de foc al leului, aceste “inceputuri” trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete, regale.
Temele Leului, semnul ce imbraca aceasta luna noua tin de caldura, creativitate, iubire, copiii, inima, fast si ceremonii, teatru ( de multe ori dramatic), speculatii, hobby-uri, mandrie, drepturi egale pentru toti. Copiii pot fi un accent deosebit acuma. Aceasta luna noua in leu aduce oportunitati legate de aceste teme( noi moduri de a iubi, de a relationa, de a ne exprima creativitatea, unicitatea, de a ne aduce aminte de divinitatea din noi, de a vedea binele acolo unde incercam sa dramatizam, exageram, etc.).

Leul este un foc vesnic, este datatorul de viata, este imparatul. Suntem copiii focului pentru ca Dumnezeu este un foc mistuitor. Faca-se voia mea spune Leul mic( el se crede foarte important) si isi arde intreaga energie pentru a face pe plac ego-ului, mandriei, dorintei de a domina in timp ce Leul cel mare isi arde intreaga energie pentru a fi in acoord cu vointa divina, fiind inspirat si ghidat in permanenta de cer, iar Faca-se Voia Ta si nu voia mea il apropie de divinitate.

Iar aceasta Luna Noua in Leu ofera oportunitati pentru a sacrifica acest leu mic( egoism, mandrie, minte inferioara) si sa ne legam de mintea divina, sa ne subordonam Duhului sfant din noi. Leul se exprima  prin verbul” a voi” iar aceasta lunatie ne ajuta sa intelegem ca fiecare actiune de-a noastra trebuie sa fie in acord cu vointa divina.:
“M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38).
Cand acceptam sa facem Voia lui Dumnezeu, cand ne folosim de intelepciunea eterna si divina ascunsa in noi, cursul vietii noastre se poate schimba, urcam lasand deoparte linia orizontala pe care ne tarasc fortele karmice.

Luna Noua in Leu poate fi un pas important catre imparatia( leu)divina din noi, poate fi o oportunitate pentru vindecare, pentru trezire spirituala, pentru a invata sa ne iubim pe noi dar si vietile noastre, pentru compasiune, iertare, pentru un nou proiect creativ, pentru dezvoltarea unui hobby. “Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, aleg sa ma iubesc pe mine insami, aleg sa ii iubesc pe cei din jur asa cum sunt, le accept deciziiile” este cea mai buna reteta pentru suflet.
O Luna Noua in Leu  ne aminteste ca rolul nostru principal nu poate fi interpretat decat de catre noi si ne arata calea.
Luna Noua in Leu condusa chiar de Soarele in Leu ne spune ca progresul karmic depinde de folosirea calitatilor pozitive ale acestui semn, in timp ce mandria exagerata, aroganta, egocentricitatea, falsa valoare, blocheaza si intarzie evolutia.

             Energia Lunii Noi este intotdeauna influentata de aspectele astrologice pe care le face cu restul actorilor astrali.

In primul rand, aceasta Luna Noua pe gradul 8:37 activeaza casa XII (suntem la mila lui Dumnezeu), o casa naturala a lui Neptun ceea ce arata ca inceputurile pot fi destul de neclare, ne putem pacali sau suntem inselati, ademeniti, vrajiti.
Casa XII reprezinta inamicul ascuns, pierderea de energie, pamantul strain sau calatoriile in strainatate, frica, sacrificiile, eliberarea, credinta, locuri izolate, cum ar fi inchisorile, spitalele, etc. Este casa unde poti fi izolat prin durere, vinovatii, fantezii, egou, karma sau prin pace si credinta, prin harul lui Dumnezeu. Casa XII este casa in care invatam sa renuntam la lucruri, invatam sa traim singuri, invatam ca totul este temporar in viata. Aici, putem pierde totul dar singurul lucru care nu ne poate fi luat, este sufletul nostru. Aici devenim asemeni inteleptului Agur:” Doua lucruri Iti cer; nu mi le opri inainte de moarte! Departeaza de la mine neadevarul si cuvantul mincinos; nu-mi da nici saracie, nici bogatie, da-mi painea care-mi trebuie.
Ca nu cumva, in belsug, sa ma lepad de Tine si sa zic: “Cine este Domnul?” Sau ca nu cumva, in saracie, sa fur si sa iau in desert Numele Dumnezeului meu. “ Proverbe 30:7-9

Marile lectii aduse de acceasta luna noua in leu casa XII tin de egou, maretie, familie, copii, parinti, autoritati, iubire, valori personale, bani, securitate financiara, iubiri neconventionale, idealuri utopice, acceptarea regulilor, onestitate. Valoarea unui om nu sta doar in ceea ce prezinta in exterior(Leul), sa ai cat mai multe masini, case, ci tine si de valorile sadite in suflet, de constientizarea adevaratelot bogatii sadite in fiecare dintre noi, de intelegerea ca toti oamenii sunt egali, au aceeasi sursa si aceleasi drepturi. O luna noua in casa XII vorbeste despre suisuri si coborasuri, are o influenta nebuloasa si puternic misterioasa asupra vietii noastre, ne incrunta spancenele si mai mult, amplifica vinovatiile, tradarile, scoate in lumina  planurile secrete dar si cum multi ‘arunca pisica in spatele celorlalti”. Cu Luna noua in casa XII, chiar daca suferinta pare a da tonul, este important sa ne legam si de speranta.

Opreste-te inainte de a sari!

O luna noua in casa XII ne indeamna sa fim rabdatori, sa reflectam si sa facem un bilant dar cu multa sinceritate, in scopul de a porni din nou la drum  dar fara atatea bagaje dupa noi. Aici, lucrurile nu ies cum ne asteptam iar nerabdarea amplifica dezacordurile, neintelegerile, complica lucrurile. Pot aparea o serie de probleme, obstacole de rezolvat, dar si asa, trebuie sa ne legam de divinitate in fata oricarei adversitati. La momentul potrivit si cu sprijin divin, totul este posibil. O luna noua in casa XII vorbeste si despre singuratate, singuratate in doi, uneori greu de suportat si care dezvolta nerabdarea, intoleranta, furia, devenim intr-un fel propriul dusman. In schimb, ar trebui sa profitam de aceasta energie si sa prioritizam toate activitatile noastre, sa iertam trecutul si sa invatam ca trebuie sa traim in prezent. Problema este ca intr-un fel s-ar putea sa fim terorizati de suferintele si poverile altora dar aceasta luna noua ne cere sa invatam ca fiecare trebuie sa-si poarte propria povara, nu putem salva pe cineva daca el nu vrea sa se salveze. Acea persoana trebuie sa faca fata obstacolelor vietii lui si sa creasca spiritual pe cont propriu prin gasirea celor mai potrivite solutii. Noi mergem singuri in fata lui Dumnezeu si este gresit sa luam ostatici. Toate marile invataturi ne ne spun acest lucru iar aceasta luna noua accentueaza acest lucru. Cu Luna Noua in Leu in casa XII, este un nou moment “ zero” in care ne putem relega de divinitatea din noi, de Voia lui Dumnezeu. Faca-se Voia Ta Doamne, ne ajuta sa vedem lumina de la capatul tunelului( casa XII).
Fara sprijin divin, o luna noua in casa XII  ajunge sa fie o sursa de confuzie iar altii pot abuza de noi prin jocuri si planuri secrete, interese obscure, dusmanii ascunse, esti condus de nas fara sa-ti dai seama, altcineva iti regizeaza viata.
Ajungem la cuvintele lui Isus:” caci despartiti de Mine nu puteti face nimic.” Ioan 15:5

O luna noua in leu in casa XII amplifica durerile si poverile emotionale din familie, relatia cu mama, cu copiii, cu autoritatile. La urma urmei, casa XII se ocupa si de  curatare si purificare( apa spala, curate), indemnand oamenii sa mediteze la ceea ce pot face in continuare astfel incat viitorul lor sa devina mai bun. Ar trebui sa profitam de aceasta ocazie sa fim amabili si iertatori cu noi insine dar si cu cei din jur.

Venus in Leu in fuziune cu aceasta Luna Noua in Leu si in casa XII vorbeste despre relatii secrete, ciudate, inselatoare. Casa XII este ca o casa incuiata pe dinafara, aici iti plangi durerea, relatiile neobisnuite, tradarile, te victimizezi, invinovatesti neintelegand prea bine cauza. Dragostea merge de mana cu sacrificiile, povestile secrete, parteneri indisponibili. Exista o bariera plina de ceata si confuzie asupra relatiilor in aceasta perioada, este ca si cum fiecare vorbeste o alta limba in incercarea de a relationa.

Cu Luna Noua in Leu de mana cu Venus in Leu dar provocate de Uranus in Taur, lucrurile, relatiile, maretia, imparatia, bogatia, cariera, imaginea profesionala, familia, care erau solide, pot fi puse sub semnul intrebarii. Acesta este adesea un moment de suparari si surprize, socuri. Planurile nu sunt conform asteptarilor. Din cauza tensiunilor emotionale, pot fi luate hotarari pripite in viata personala. Schimbarile, rupturile ating viata de familie sau casnica, relatiile cu parintii,, cu copiii, cu multimea, autoritatile, publicul, apar mutari neasteptate sau perturbatoare.

Aceasta luna noua in leu pune un accent deosebit pe adevarata maretie, imparatie, neam, clan, dobandirea bogatiei materiale. Acuma sunt testate loialitatea si valorile familiei, mostenirile in familie, lacomia, generozitatea, suspiciunile in relatia cu ceilalti, hoinareala dintr-un loc in altul fara a avea un scop precis. Este timpul unor incercari, fie pe plan afectiv sau familial, fie de sanatate. Este timpul in care multe “schelete” ies la suprafata aprinzand multa furie in familii. Este si momentul descoperirii unor secrete legate de familie, disparitii in familie, membrii unei familii, tot ceea ce este ascuns poate fi descoperit intr-un mod neasteptat, socant chiar. Poate fi si momentul unor drame ( Leu) in familie aduse in prim plan si care aprind multa furie in foarte multi oameni( casa XII). Este recomandat sa ramanem rabdatori in aceasta perioada, sa nu ne aventuram in actiuni riscante, sa nu lasam mandria, ura si razbunarea sa ne conduca viata.

Odata cu Luna Noua in Leu, Mercur incepe sa se miste in mers direct iar lucrurile pot deveni un pic mai clare. Mercur se trezeste tot in casa XII si in semnul Rac, aducandu-ne aminte :”Caci nu e nimic ascuns care sa nu se dea pe fata.”Marcu 4.22 .

Aceasta Luna Noua in Leu are o mare influenta asupra  persoanelor nascute in jurul datei de 1 (august, februarie, mai, noiembrie ) in semnele fixe: Leu, Varsator,Taur, Scorpion, Leu, dar asupra celor care in harta lor natala au planete personale, axe importante in apropierea gradului 9.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru, pentru cresterea noastra spirituala iar aceasta lunatie ne ajuta sa intelegem ca fiecare actiune de-a noastra trebuie sa fie in acord cu vointa divina, “Faca-se Voia Ta si nu a mea” devine rugaciunea cea mai scurta dar si cea mai grea.

Semnul Leo este condus de arhanghelul Mihail, este cel mai bun moment pentru a cere indrumare, protectie de la acest arhanghel.

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Felicit?ri, Adriana! Îmi place modul t?u de a prezenta evenimentele astrologice ?i m? inspir? de fiecare dat? când le citesc.
    Revin cu pl?cere la fiecare articol nou pe care îl scrii. 🙂
    Ps: de aproape o lun? practic rug?ciunea “Fac?-se Voia Ta,Doamne!” ?i citind acum articolul t?u…hmmm, m? gândesc c? poate nu întâmpl?tor am avut aceast? pornire, dorin?? de a o rosti…
    Î?i mul?umesc! Numai bine s? ai!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.