LUNA NOUA IN RAC -22 IUNIE 2009 ORA 22:34 ORA ROMANIEI – VISE INTRERUPTE ………

astro_2gw_172_luna_noua_iunie_2009

Fiecare faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar, mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele, gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada, in acelasi timp este bine sa stim ca aceasta perioada de Luna Noua este insotita de energii foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Capricorn gradul 26:49 , este un ascendent cardinal de pamant ce va induce in urmatoarele 28 de zile destula rigiditate , solemnitate , formalitate , bun simt si ambitie in toate . Este o energie ce poate lucra pentru noi ca un profesor ce ne va instrui in invatarea responsabilitatii dar nu numai pentru noi ci si pentru altii . Tot ce vom obtine se va datora doar efortului propriu, munca, ambitiile vor fi puse pe primul loc , este o perioada care limiteaza intr-un fel sfera de activitate a fiecaruia dintre noi, vom simti de cele mai multe ori ca viata noastra, munca noastra se petrece intr-un spatiu limitat fara bucurii prea ample, eforturile pot fi mari care  adesea ne pot face sa ne invartim in jurul aceleeasi idei. Acest ascendent ne va face sa abordam viata in aceasta perioada cu destula precautie si cred ca este cel mai bine asa deoarece cu Jupiter , Nepun, Pluto retrograde , chiar nu este cea mai buna perioada de a ne grabi in actiunile noastre.

Guvernatorul ascendentului este Saturn in Fecioara in casa VIII, asadar, Saturn va nuanta cum stie el mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur. Saturn in casa VIII aduce un anumit grad de rigiditate, o accentuata stare de teama, puternice sentimente de vina , emotii puternice , este o frana in afaceri, in investirea banilor. In casa VIII, Saturn vrea un control total asupra banilor din afaceri, in parteneriatele de orice fel , nu neaga relatiile intime ci le vrea controlate , mature, intelepte , de aceea putem vorbi de intarzieri in evolutia afacerilor, investitiilor , creditelor bancare , blocaje in relatii. Sa nu uitam ca Saturn este mana destinului iar intr-o casa karmica VIII multe lucruri pot fi impletite cu destul pesimism, teama , poate aparea o teama imensa de dependenta, de datorii, crize de tot felul. O mare parte dintre noi vom simti aceasta perioada ca o perioada de suferinta intensa in care dorintele , atasamentele parca sunt trecute prin foc cu rolul de a le rafina dar si de a trezi energiile noastre mai profunde care sa ajute in a intelege viata de pe un alt nivel. Schimbarile dramatice , teama si obstructia pot fi atenuate daca vom incerca sa fim in acord cu ceea ce ne cere lectia lui Saturn iar acest lucru implica schimbare si transformare , o pierdere va cere tot timpul o transformare din partea noastra chiar daca vrem chiar daca nu vrem, natura niciodata nu pierde nimic, niciodata nu lasa un” loc gol “ ci tot timpul va sti sa ofere alceva care sa umple locul ramas gol, chiar daca Saturn pune “ stop” unei actiuni daca suntem atenti vom vedea cat de subtil stie sa ofere o noua directie, important este sa fim atenti si sa nu ne plangem tot timpul de mila si nu uitati , Saturn este inteleptul iar noi suntem cei care putem invata multe din aceasta “ intelepciune”. Este cea mai buna perioada in care putem invata si integra in viata noastra dimensiunea vietii noastre intime, despre importanta acesteia in tot ce decurge din modul in care ne-am canalizat pana acum energiile amoroase, in anumite cazuri pot aparea frustrarile sexuale care forteaza disciplinarea in acest domeniu.Aspectul favorabil dintre conjunctia Marte –Venus cu Saturn poate sa mai imblanzeasca energia mofturoasa a lui Saturn aducand intelegere si responsabilitate in relatii , ajustari fericite , nu putem vorbi de generozitate ci mai mult de toleranta fata de nevoile si dorintele celorlalti . Conjunctia destul de stransa a ascendentului cu Nodul Nord in Varsator gradul 0 :24 semnufica destul de clar o noua directie , “ghimpii trecutului “ vor lucra destul de bine ca atentionari pentru schimbare, putem fi ajutati de oameni noi , ganduri noi, idei noi ce ne pot deschide “ o noua cale “.

Descendentul in Rac gradul 26:40 subliniaza o viata in parteneriate , in familie destul de schimbatoare , dificultati in manifestarea sentimentelor , posesivitate si gelozie.  Guvernatorul descendentului este Luna in Rac gradul 1:30 in conjunctie cu Soarele in Rac gradul 1:30 ce formeaza momentul maxim al fazei de Luna Noua in Rac , o luna noua plasata in casa V ce favorizeaza potentialul creator , orice activitate ce are la baza exprimarea artistica , amplifica viata sentimentala , imbunatateste relatiile cu copii, amplifica bucuria adusa de copii prin recunoasterea unor talente artistice , poate aduce un nou iubit, o noua iubita, o noua dragoste . Luna in Rac este in domiciliu, calitatile ei pozitive sunt accentuate, devenim plini de compasiune, sentimente materne pentru altii, vom fi interesati de familie, casa, calatorii. Luna in Rac ne va face sa ne comportam exact ca si racul care cauta piatra pe care sa stea in mijlocul schimbarilor, in cazul nostru, piatra aceasta o vom gasi in mijlocul familiei, in dorinta de a-i proteja pe cei dragi dar si pe noi.  Slabiciunea noastra in aceasta perioada se naste din sensibilitatea noastra deosebita dar si din tendinta de a face din tot ce inseamna casa, familie scopul nostru suprem. . Tulburarile de sanatate in aceasta perioada se pot naste din prea multa emotivitate, prea multe emotii care pot da uneori dureri de stomac, ficat, sistem digestiv.

Soarele este sursa vitalitati noastre de baza si puterea care ne permite sa ne revitalizam pentru a ne adapta la stresurile si cerintele vietii cotidiene , este “ combustibilul” care ne ajuta sa ne simtim vii. In semnul Racului, energia solara este nuantata de paradoxul aparent dintre cardinalitatea –modul de exprimare a energiei si energia specifica a racului –apa, vorbim de o energie dinamica ce pune in functie visele , imaginatia , sensibilitatea , instinctul matern , apartenenta la o familie , un clan. Aceasta energie solara hraneste spiritul intors spre interior, ne intoarce spre trecut , ne face adeseori tematori, ne da capacitate de a reactiona cu forta la stimulii exteriori mai ales daca acestia sunt perceputi ca amenintatori.

Acest moment de Luna Noua in Rac este amplificat de careul in T format de opozitia dintre Luna Noua si Pluto , careul Uranus –Pluto si careul Uranus –Luna Noua .  Uranus este focarul acestui careu in T , un Uranus plasat in casa II o casa ce are legatura directa cu banii, situatia materiala, bogatii dobandite, capacitati literare, asadar in acest domeniu de viata putem vorbi de schimbari neprevazute , sa nu uitam ca Uranus este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea ei , deci pot spune ca urmeaza o perioada plina de “ neasteptat”. Este o perioada in care tensiunea nascuta din opozitia Lunii Noi in Rac casa V cu Pluto retrograd in casa XI ne forteaza sa actionam pentru a schimba ceea ce nu ne satisface atat emotional, cat si in exterior, este o opozitie intre planete aflate in semne cardinate ceea ce arata o actiune imediata in rezolvarea problemelor , in eliminarea nemultumirilor din viata noastra .

Aspectul de careu dintre Uranus si Luna Noua poate da destul de mult neastampar, nerabdare , schimbari in familie, mutari, indepartari sau independenta in raport cu familia, plecari, intorsaturi si o nevoie acuta de a ne pune in prim plan creativitatea si originalitatea, este o nevoie de transformare pentru a scapa de dependentele care genereaza constrangeri. Este un aspect ce conduce la o nevoie constienta de ceva nou, un alt stil de viata, un alt loc de munca, alte relatii, este o nevoie de independenta in viata fiecaruia dintre noi care nu tine seama de nimic, nici de responsabilitati asumate, este o credinta vie ca avem dreptul sa facem orice. Schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre , cu atat perturbarile vor fi mai puternice. Conflictele in relatii, in parteneriate  sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta , exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi inceputuri , unor noi experiente , energia unui nou inceput se afla din nou in mainile noastre , in viata noastra dar nu fara provocari si durere.

Energia indusa de acest careu in T nu este deloc blanda cu noi , starea de tensiune indusa de acesta uriasa energie ne poate face sa luam unele hotarari pripite in viata personala, o stare hranita continuu cu constrangeri de tot felul poate exploda in aceasta perioada , asadar mare atentie , neprevizibilul face parte din aceasta energie si cel mai bine ar fi sa incercam sa ne controlam sensibilitatea si nevoia imensa de libertate .

In conjunctie cu focarul acestui careu in T este si Juno accentuand inca o data “ neasteptatul in parteneriate “ cand Uranus se intalneste cu Juno nimic nu mai poate ingradi un partener, o partenera , casatoria are nevoie de spatiu , de independenta , de nonconformism, de nou.   Luna Noua cardinala din 22 iunie 2009 are loc pe gradul 1 :30 un grad special ce degaja o cantitate spactaculoasa de energie , este un grad asociat cu faima, cu noi proiecte, noi relatii, noi parteneriate . Acest grad activat de Luna Noua in Rac in opozitie destul de stransa cu Pluto retrograd in Capricorn va stimula si activa necesitatea transformarii problemelor in familie, a modului cum interactionam cu ceilalti, a modului cum ne prezentam in lume , cum ne construim o cariera, cum ne folosim puterea personala , cariera, dar si a modului cum avem grija de noi si cum stim sa ne rezolvam probleme personale . Este un moment magic amplificat si de Solstitiul  de vara din 21 iunie ce poate face sa straluceasca chiar si in intuneric un vis frumos, sufletul fiecaruia dintre noi poate vibra la aceste imense energii spirituale ce sunt revarsate asupra noastra , important este sa avem curajul sa ne exprimam deschis sentimentele chiar daca uneori “ va durea” , sa renunta la temeri, la teama de a spune adevarul, la inhibitiile care ne tin pe loc . Sa fim responsabili si sa incercam sa devenim maturi cu sentimentele noaste, cu familia noastra, fara a face responsabili pe altii pentru fericirea proprie.Folositi-va intuitia si nu mai traiti in trecut, aceasta Luna Noua ofera oportunitatea de a va elibera de restrictiile trecutului si sa creati prezentul si viitorul . Luna Noua este o energie ce poate fi folosita pentru dezvoltarea personala , vindecare si binecuvantarea unui nou proiect , este o energie ce stie atat de bine sa dea startul unor noi inceputuri , fiecare faza a Lunii este colosala , asa ca sa lasam Luna sa ne ajute. In semnul cardinal al Racului , aceasta Luna Noua ne face constienti de puterile spirituale rare din noi si din afara noastra, ne face melancolici find indicat sa incercam sa stapanim aceasta melancolie prin cultivarea sperantei si a credintei, prin eliminarea lucrurilor incerte din viata noastra, prin concentrarea asupra scopurilor posibile.

Succes.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. Felicitari pentru informatia deosebit de detaliata si frumos elaborata.
    As fi foarte interesata sa ne impartasiti parerea despre urmatoarele doua evenimente lunare: 7 si 22 iulie. Multumesc inca o data!
    Nora

  2. am scris deja cate ceva despre aceste eclipse , despre acest spectacol energetic la care suntem toti invitati, voi reveni cu hartile detaliate , inca lucrez la ele .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.