LUNA NOUA IN GEMENI – 5 IUNIE 2016, ORA 05:59– “ O MARE CRUCE MUTABILA PE CER”

marea cruce cosmica

“ Asa vorbeste Domnul: Nu va luati dupa felul de vietuire al neamurilor si nu va temeti de semnele cerului,pentru ca neamurile se tem de ele .”Ieremia 10.2

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de aer al Gemenilor, noutatea se propaga prin cuvant, miscare, rude, mediul apropiat, inteligenta practica, calatorii, tineri.
Semnul Gemeni este un semn mutabil aflat sub conducerea lui Mercur, mereu fluctuant, in continua schimbare si avid de vesti, noutati, smecherii. Scopul acestui semn mutabil este de a realiza o constientizare a relatiilor care exista intre oameni, locuri, lucruri. Rolul sau nu este de a crea o unitate la nivel de personalitate ci de a experimenta tot felul de medii si situatii de viata, de a-si extinde mintea si sentimentul de conectare cu tot ce ofera viata. Cu toate acestea, scopul mai mare al acestui semn este de a oferi un domeniu extins de exprimare pentru suflet, sa dezvaluie adevarata misiune a sufletului. Luna Noua fiind in Gemeni, un semn ce guverneaza modul cum sunt difuzate informatiile dar si cum le colectam, are o influenta deosebita in a ne rearanja spatiul nostru mental, sa stabilim anumite limite, sa examinam cu atentie modul in care lucram cu informatiile, cum le folosim, cum le lasam sa ne afecteze viata. Este cea mai buna perioada in care mintea noastra poate fi deschisa pentru o gama foarte larga de idei dar in care sa fie respectate generozitatea, intelepciunea, responsabilitatea, veridicitatea.

Venus in Gemeni pe gradul 14:24 aduce frumusete acestei Luni Noi in Gemeni pe gradul 14:53, favorizeaza viata sociala, lumea artistica, deschiderea receptivitatii intelectuale. Este un aspect ce favorizeaza succesul, dar un succes care are o legatura directa cu efortul depus in mod constient, prin virtute si blandete si nu prin incercarea de a folosi anumite persoane.

Daca Luna Noua in Gemeni ne ofera ambele fete ale unei povesti noi, in casa XII, o casa tot mutabila ma duce cu gandul la blocaje de tot felul, sensibilitate extrema, reactii intarziate la experiente emotionale, singuratate , izolare fortata sau de nevoie, este o minte inchisa, izolata chiar bolnava ce are nevoie de vindecare. Luna Noua in Gemeni (aer) in semnul natural de apa al casei XII nu poate face decat sa ne inunde cu emotii greu de definit, mintea noastra, modul de comunicare dar si emotiile noastre devin “enigme “ greu de descifrat . Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem, chiar daca nu vrem acest lucru iar noile inceputuri( Luna Noua) sunt conditionate de faptele noastre din trecut, de pacatele noastre, de fantome care ne bantuie, ne chinuiesc de mult timp. Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII  este o casa naturala a Pestilor, putem” inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut pentru a decoda mesajul acestei lunatii.  Aici, ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostri. In cele din urma casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala, de dorinta de a inota in lumi necunosute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu.
Cu Luna Noua in Gemeni(  minte, comunicare, idei, opinii care provoaca , nesiguranta) in casa XII ne vom intalni cu rezultatele actiunilor noastre din trecut, acestea pot fi o sursa de bucurie sau de multe ori, o sursa de tristete, ingrijorare si tristete. Din pacate, fantomele trecutului pot persista mult timp iar ele nu pot fi intelese, depasite decat printr-o constiinta superioara, rugaciune, incredere in divinitate, doar asa vom sti mai bine sa facem pace cu trecutul nostru bantuit.

Aceasta Luna Noua in Gemeni devine incredibil de dinamica prin CRUCEA COSMICA MUTABIA care se formeaza acuma pe cer. Este o configuratie astrala ce este formata din patru patrate ( aspecte de careu provocatoare de 90 grade) si doua opozitii( aspecte provocatoare de 180 grade) ce naste in principiu simetrie si echilibru dar si tensiuni, contradictii, o mica bomba in actiune.”Ceea ce nu te ucide te face mai puternic “spune aceasta Cruce Cosmica care cere sa folosim in mod lucid aceste tensiuni energetice imense.
Crucea cosmica mutabila formata de semnele Gemeni, Sagetator, Fecioara, Pesti( Luna noua in Gemeni, Venus in Gemeni, Saturn retrograd in Sagetator, Jupiter in Fecioara, Neptun in Pesti) ne cere de fapt o ajustare in gandire, atitudine, daruire, credinta  si chiar ne spune intr-un mod nu prea lin unde trebuie sa ne schimbam.
Crucea mutabila are totusi marele ei dar ce ne ofera mobilitatea care ne ajuta miraculos sa iesim din orice situatie posibila rea, proasta. Acest aspect este destul de rar, chiar mai rar decat marele triunghi (sinonim cu norocul pasiv, roata de rezerva), marele patrat este sinonim cu mult dinamism,  evenimente dificile ce indeamna la actiune. Pana la urmatoarea luna noua ( in data de 5 iulie), stresul devine permanent si ne putem confrunta cu o serie aparent fara sfarsit de provocari, obstacole in calea atingerii unor obiective personale, rasturnari de situatie, suntem la mila Domnului acuma.

Luna Noua in Gemeni( noi inceputuri, o cale noua pentru minte, comunicare, idei, rude), jovialul Jupiter in Fecioara ( se despica firul pana pierzi esenta, sloganul Fecioarei este “ Dumnezeu este in detalii” iar Jupiter in semnul Fecioarei poate oferi oportunitati tocmai prin acele detalii care  acuma pot fi sesizate mult mai usor), seriosul Saturn dar care este retrograd in Sagetator( pasi in trecut, limitele noastre, justitie), marele  regizor astral  Neptun in Pesti  si Venus in Gemeni( iubirea care comunica prin minte, flirteaza, crede ca iarba este mai verde in alta parte) sunt ancorele configuratiei Marii Cruci mutabile.

Aceasta Luna Noua in Gemeni de mana cu Venus in Gemeni si in careu cu Jupiter in Fecioara induce o nepotrivire intre dorintele noastre, valorile noastre  si realitate, toata lumea este vinovata pentru esecurile noastre numai noi nu. Din acest motiv, putem crede orice propunere, orice promisiune neintemeiata, credulitatea este maxima, tradarile fac parte din acest peisaj astral. Oricare ar fi circumstantele, lipseste “ acel ceva” astfel incat sa spunem din toata inima ca “fercirea are chipul tau”, relatiile pot trece prin crize, neintelegeri, insatisfactie, jigniri dureroase. Acest aspect ne spune ca undeva a fost o alegere gresita, important este sa ne dam seama si sa actionam in consecinta, nu tebuie sa ne lasam “ palmuiti”, sa lasam sa se repete la infinit acest lucru. Practic, aceasta influenta astrala este un test al disciplinei, corectitudinii, moralitatii. Uneori acest aspect incurajeaza egoul, mandria excesiva, aroganta, deci in acest caz trebuie sa invatam ca mandria merge inaintea caderii. In anumite conditii, aceasta influenta aduce conflicte cu legea sau cu altcineva dintr-o instanta de drept. Acuma, lipsa  de vigilenta, asocierile nocive din trecut aduc tradari, neplaceri juridice sau administrative. Erorile, neglijentele de la locul de munca, din trecut, din casnicii, familie, aplicarea legii, sunt sanctionate.

Luna Noua in Gemeni si Venus in Gemeni in opozitie cu Saturn retrograd in Sagetator nu vin “ cu mana goala “ ci cu  fel de fel de piedici si restrictii pentru a reinvata lectiile restante legate de munca, activitati zilnice, colegi, relatia cu sefii, sanatate, viata intima, relatii, bani, afaceri, credinta.Testul lui Saturn in orice domeniu din viata noastra poate fi destul de dur atunci cand incercam sa “ sarim “ mesajele lui,  orice frustare legata de munca, sefi, colegi, viata intima, dormitorul unei relatii, bani, valori in care credem trebuiesc reanalizate si rezolvate . Povata lui Saturn  “ acorda ceea ce este necesar “ nici mai mult, nici mai putin se cere a fi aplicata in acest domeniu al casei VI(munca, rutina zilnica, seci, colegi, sanatate) dar si in domeniul relatiilor intime, secretele unei afaceri, credinta, studii superioare, straini, examene. Daca energia lui Venus in Gemeni  este o  energie vesela, sofisticata, seducatoare, amabila cu un gust puternic al flirtului, dragul nostru prieten Saturn retrograd in Sagetator ii taie aripile fetei noastre zglobii fiind de cele mai multe ori un punct de cotitura in relatiile lipsite de o temelie reala, in relatiile vulnerabile, in relatiile triunghiulare. Oricare ar fi problemele intr-o relatie, acuma ele sunt expuse, analizate si re-analizate iar prelungirea acestei  analize poate face mult rau.

Tot Luna Noua in Gemeni este provocata de Neptun in Pesti, asta inseamna ca motivatiile noastre sunt puternice dar confuze ce pot sa ne duca pe un drum fals. Deoarece vorbim de un aspect de careu, putem provoca, imbraca singuri aceste erori care ne pot “palmui “mai tarziu . Pozitiv, acest aspect de careu dintre Luna Noua in Gemeni si Neptun in Pesti ne poate ajuta sa recunoastem si sa acceptam propriile slabiciuni . Acest aspect poate dizolva tot ce nu este real in imediata apropiere a noastra , ne poate conduce intr-o noua directie dar adesea aceasta noua directie poate fi iluzorie, deci mare atentie la anturaj, aici, vorbele pot fi amagitoare , pot crea povesti care  pot parea reale si precise sub un nor de confuzie. Principala provocare adusa de acest aspect este o lipsa a intelegerii realitatii si irealitatii, aici, fantezia construieste orice, deci mare atentie cu “ ce va imbatati sufletul acuma” deoarece cand va treziti, realitatea poate fi alta.

Saturn retrograd in Sagetator in careu cu Neptun in Pesti este un aspect ce va scoate in evidenta intrigile ascunse. Se pare ca raporturile dubioase incheiate anterior cu oameni compromisi isi dau roadele lor amare, de multe ori acest aspect da o influenta funesta asupra carierei, predispune la o prabusire finala dupa o ridicare ametitoare. Realitatea, arcasul serios ( Saturn in Sagetator) trimite sageata lui acolo unde trebuie, acolo unde este o iluzie, ceva ascuns, situatii greu de inteles. Acuma, iluzia, increderea in oricine, credinta, visul ( Neptun) se transforma in deziluzie, dezamagire.

Saturn retrograd in Sagetator in aspect de careu cu Jupiter in Fecioara complica lucrurile, aici, principiul prudentei(Saturn) vine in contradictie cu nevoia de expansiune(Jupiter).Indatoririle si obligatiile implica o insatisfactie in special in legatura cu familia, munca, colegi, bani, terenuri, proprietati, casa, termen limita pentru un proiect, datorii, taxe, divort.

Luna Noua in Gemeni prin aceasta Cruce cosmica in semne mobile ne indeamna sa alegem o cale concreta care sa ne ofere echilibru interior si un nivel de constiinta mai creativ si spiritual, acest lucru il putem face daca vom incerca sa eliminam instabilitatea si confuzia din viata noastra care nu sunt decat rezultatele directe ale dependentei prea mari de cei din preajma noastra. Cu alte cuvinte, acest model este o influenta karmica puternica conditionata de forte astrale ce nu ne permit sa mergem mai departe pana nu facem ordine in constiinta noastra, in mintea noastra, in trupul nostru, in relatiile noastre, in credintele noastre.

In mitologie, gasim povestea gemenilor celesti Castor si Pollux. Atunci cand era pe moarte, Castor il cheama pe fratele sau, Pollux.  Dar Pollux ii cere lui Zeus( tatal lui) sa imparta cu fratele lui nemurirea sa. Zeus accepta si astfel avem pe cer constelatia Gemenilor. Dar fiecare mit este un model cosmic pentru viata noastra aici pe pamant. Acesta ne spune ca omul are o parte efemera ( corpul) si una nemuritoare ( sufletul) care trebuie sa convietuiasca in buna intelegere aici pe pamant. Pollux –sufletul nu poate trai experientele pamantesti fara Castor –corpul fizic iar aceasta Luna Noua in Gemeni ca parte a Crucii mutabile ne cere sa ne concentram pe ganduri si sentimente(Gemeni), organizare si vindecare (Fecioara), diversitate si intelepciune(Sagetator), compasiune, iertare, credinta(Pesti). Cuadraturile si opozitiile care formeaza o cruce intre ele sunt cele mai elocvente in acest moment astral in sensul unei trairi dramatice, dar de cele mai multe ori creatoare.

Influenta majora a acestei Luni Noi va fi asupra celor nascuti in jurul datei de 5 iunie, septembrie, decembrie, martie.

astro_2gw_424_luna_noua_in_gemeni_2016.46160.6164

Adriana Tudosa

You may also like

8 Comments

  1. Superb ca intotdeauna!Mii de multumiri! Traiesc un moment foarte complicat…Familie, financiar, profesional…ma simt frunza in vant…simt ca sunt singura…ca trag tot si toate singura fara nicio satisfactie…ma simt singura si abandonata…si trag si trag fara niciun rezultat parca toate sunt “Gica Contra”…. 06 martie …pesti/ascendent rac…mi-as dori sa se intample macar o minune…oare e posibil, Adriana?

  2. Sper sa iasa Soarele si pe strada Pestilor ca simt ca am fost prea incercati in ultimul timp,si nu numai, sper ca dupa ce trece acesta cruce cosmica formata pe semne mutabile, sa se schimbe macar un domeniu din viata in bine, daca nu mai multe, si eu astept un miracol macar profesional, sa pot sa imi gasesc linistea.
    Multumim din suflet pentru articole!

  3. Multumesc pentru articol. Deoarece am incarcatura pr gradele crucii mutabile, va rog sa mi dati mai multe detalii la cr sa ma astept. 2 noiembrie 76, 20 15bucuresti. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.