LUNA NOUA IN GEMENI -24 MAI 2009 ORA 15 :11 ORA ROMANIEI – O SORTARE A IDEILOR, A CUVINTELOR , A GANDURILOR …….

astro_2gw_166_luna_noua_mai_

Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie dintre Luna si Soare in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ) , este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici , activitatile sunt mult incetinite,  in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar, mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele, gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Balanta gradul 0:49 , este un ascendent cardinal de aer ce activeaza dorinta noastra de armonie , simpatie si intelegere cu reale influente asupra personalitatii noastre intr-un scop de fuziune cu ceilalti, ne putem descoperi propria identitate ,putem invata “ce si cine” suntem . Activarea de catre ascendentul momentului de Luna Noua a gradului zero Balanta  provoaca un efect de domino in jurul celorlalte trei axe importante –familie, parteneriat , cariera , aduce activitate in fiecare dintre aceste domenii de viata : problemele personale sunt pe cale sa iasa la suprafata, modul cum interactionam cu ceilalti, problemele private, modul in care suntem perceputi de cei din jur. Momentul de Luna Noua activeaza prin ascendentul in Balanta dorinta noastra de armonie, echilibru si dreptate , devenim mai intelegatori fata de cei din jur , totusi putem fi si destul de nehotarati cantarind tot timpul ambele fete ale unei probleme, vom cantari exact ca o “balanta” plusurile si minusurile unei probleme, a unei decizii, a unui om fiind cel mai bun moment de a renunta la persoanele , lucrurile , care odata “ cantarite “ nu ne mai multumesc datorita lipsurilor pe care le vedem destul de bine.

Acordurile fine ale acestui moment de Luna plina reprezinta ” cooperarea”, nesiguranta si confuzia interioara vor disparea in momentul in care ne vom gasi locul intr-un grup fata de care vom simti intuitiv ca apartinem.  Guvernatorul ascendentului in Balanta este Venus in Berbec gradul 18 in casa VII , vorbim de o energie venusiana ce nuanteaza intreaga perioada pana la urmatoarea luna noua , este energia ca va sti destul de bine sa dea culoare vietii noastre de zi cu zi, este energia ce ne calauzeste si influenteaza in tot ceea ce facem . Venus in conjunctie cu Marte in Berbec in casa parteneriatelor este o combinatie in care Marte conduce aceasta fuziune dar o va conduce intr-un fel naravas, agresiv , impulsiv, energic, vorbim de adrenalina oferita din plin de acest aspect , o adrenalina ce poate conduce la destul de multe probleme in parteneriate , in relatia sot –sotie, nevoia de independenta este amplificata iar pentru a obtine acest lucru vom fi dispusi dar si ajutati sa trecem peste obstacole , “ siguranta proprie “ este cantecul ce ne va insoti in aceasta perioada . Aceasta accentuare a energiei Berbecului de catre Venus si Marte in casa parteneriatelor sustinuta de Jupiter si Neptun din Varsator din casa V –o casa a iubirii, creativitatii personale poate sa conduca la ameliorarea comunicarii afective , la risipirea neintelegerilor , actiuni inspirate , intuitie superioara , totusi , lipsa atentiei , selectivitatii poate conduce la aventuri de tot felul , aventuri ce se vor dovedi deceptionante , dorinta de a trai bine , de a fi binevoitori cu toata lumea acompaniaza aceasta energie dar atentie , aceasta energie nu poate transforma felinarele in faruri fara exercitarea autoritatii cu blandete , fara eforturi,iar, prea multa visare va conduce la pierderea oportunitatilor reale.

Ascendentul momentului de Luna Noua este aspectat nefavorabil ( careu) de planeta Pluto aflata in miscare aparent retrograda in casa IV, putem vorbi de provocari ce depind doar de noi pentru a le rezolva, vorbim de provocari in viata de familie, in afaceri imobiliare, in relatia cu parintii, si daca tinem seama ca Pluto este retrograd atunci toate aceste provocari sunt nascute din actiuni trecute , este trecutul care vine peste noi in familia noastra, in caminul nostru, in relatia cu parintii nostri, in afacerile noastre in cariera noastra, fapte trecute ce nu ne mai sustin , nu ne mai pot oferi siguranta personala , pacea interioara, starea de multumire. Sa nu uitam ca Pluto este planeta transformarii , intai distruge tot ce-i vechi si nefolositor , elimina deseurile din viata noastra ca dupa aceea sa ne dea “ bogatia “ de care avem nevoie pentru reconstructie . Pluto retrograd in casa IV ne va ajuta sa pierdem un asa zis “ confort “ plin de “ spini” , chiar daca acest confort aducea “ intepaturi zi de zi “, poate aduce renuntari la o viata de familie spinoasa , la un camin plin de spini, la o cariera ce nu este in acord cu destinul nostru. Pluto in Capricorn testeaza sentimentele , respectul, demnitatea care stau la baza unei familii , modul in care acestea au fost castigate , eforturile facute in a intretine o relatie in care sentimentele , securitatea , pacea interioara sunt in deplina armonie. In acest scop Pluto retrograd va rupe tot ce-i fals aducand realitatile crude in prim plan , din acest punct de vedere putem vorbi de o perioada a “ mersului pe sarma “ , cine sa ve grabi va cadea, cel ce va sti sa merga incet si atent va reusi sa transforme “ acest mers pe sarma “ intr-un mers pe autostrada destinului .

Dar , pe langa provocari , ascendentul momentului de Luna Noua este favorizat chiar de Luna noua , de conjunctia Soare –Luna in Gemeni gradul 3: 28.( trigon).

Soarele in Gemeni induce o energie schimbatoare , ne indeamna spre cunoastere , miscare, dintr-o data vrem sa traim nu numai doua , ci cat mai multe vieti in acelasi timp . Dualitatea acestei energii solare isi va pune amprenta asupra noastra in urmatoarea perioada , totul are la baza curiozitatea , dorinta de a descoperi lucruri noi , trecerea rapida la altceva. In sens pozitiv, vivacitatea acestei energii solare isi va pune amprenta asupra inventivitatii , ideilor noi , dorintei de a incerca totul, favorizeaza adaptabilitatea , flexibilitatea , sa nu uitam ca energia Gemenilor este o energie mutabila asociata cu tranzitia , cu trecerea de la un anotimp la altul.. cu trecerea de la o stare la alta. Soarele in Gemeni induce o energie ce ne provoaca mintea, ne stimuleaza mintea , ne pune mintea la munca .

Luna in Gemeni aduce versatilitate , miscare , schimbare , inventivitate dar si nehotarare , nemultumire . Luna in semnul Gemenilor accentueaza la extrem dualitatea , este amplificata nervozitatea, agitatia , insomnia , gandul devine smecher , nostim , excitant si sfidator..

Luna Noua plasata in casa IX favorizeaza cercetarea , redefinirea conceptului despre lume si viata , readucerea spiritualitatii in viata noastra , este o energie condusa de Mercur retrograd in Taur ce nu favorizeaza noile inceputuri ci mai degraba redefinirea , refacerea , rediscutarea unor “ noi inceputuri’ din trecutul nostru . Luna Noua in Gemeni , intr-un semn mutabil , aduce transformare , schimbare si adaptare prin informatie , cuvant, gand, comunicare , este favorizat “ gandul propriu” ce aduce rezolvare si adaptare la viata , este accentuata calitatea de prevedere ce naste mai intai gandul si apoi actiunea in acord cu evaluarea facuta.. Mercur retrograd in Taur in casa VIII ne pune la dispozitie o energie ce favorizeaza gasirea unei solutii bune pentru rezolvarea unei probleme intr-o afacere, intr-un imprumut bancar, intr-o relatie in care banii partenerului vorbesc, in acelasi timp poate fi si un adevarat trisor ce va sti sa incurce creditele, relatile cu banca, afacerile , banii intr-o afacere, piederi de bani , incurcaturi cu fel de fel de taxe .

Aceasta Luna Noua este sustinuta de Nodul Nord in Varsator ( trigon), este un aspect ce activeaza viitorul , ne deschide “usa “catre oportunitati , oameni noi , idei noi, crezuri noi , atitudini noi , este o energie ce amplifica nivelul de intelegere , nivelul de obiectivitate .

Este un timp in care energia de aer a acestui moment de Luna Noua in Gemeni favorizeaza lumea bogata a ideilor , a gandurilor, ne invita sa ne activam curiozitatea , sa ne folosim mintea in intelegerea problemelor vietii noastre ,sa renuntam la ideile , gandurile , conceptele de care nu mai avem nevoie iar inarmati cu o minte proaspata sa fim deschisi ideilor noi .

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.