LUNA NOUA IN FECIOARA–30 AUGUST 2019, ORA 13:37, ORA ROMANIEI –“INTERVENTIE DIVINA!”

„Omul poate sa chibzuiasca in inima lui insa raspunsul pe care-l da limba vine de la Domnul”… (Psalmi, 16.1)

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate.

O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in Fecioara pe gradul 6:47, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma  zilei de 30 din orice semn zodiacal.

Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul mutabil si de pamant al fecioarei, aceste “inceputuri” sunt legate de problemele concrete si practice, de crearea ordinii in tot ce este “ dezordonat” in viata noastra, de eliberarea mintii noastre de toate negativitatile adunate de-a lungul timpului. A venit timpul sa ne concentram pe nevoia imediata si sa gasim cea mai buna solutie pentru aceasta. Fecioara ne ajuta sa prioritizam numeroasele noastre planuri si actiuni, sa facem lucrurile din suflet.
Fecioara se concentreaza asupra lumii materiale si este stapana detaliului, nu-i scapa nimic neobservat, poate spune “iata ce este gresit, ce trebuie etichetat, aranjat, curatat, vindecat”. Acuma putem vedea toate detaliile unei probleme, acuma putem gasi cea mai buna solutie la o problema dificila. A venit timpul sa purificam, tratam sau sa indepartam tot ceea ce este otravitor, nefolositor in viata noastra, in munca noastra, in dieta noastra, in rutinele si obisnuintele de zi cu zi. Ochiul concentrat si analitic al Fecioarei, semnul care invaluie aceasta luna noua ne va arata lucrurile, defectele, detaliile, pe care nu le-am vazut inainte. Dar nu trebuie sa exageram deoarece Fecioara se poate pierde in toate detaliile fara valoare iar din acest punct de vedere, viziunea ei se intuneca prea tare si devine cinica, amara, critica si rece.
A venit timpul sa curatam viata noastra din punct de vedere mental, emotional, fizic, spiritual, sa studiem si sa invatam lucruri noi care ne vor ajuta in vindecare, sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum suntem, sa fim buni cu noi dar si cu cei din jurul nostru.

Isus Hristos ne-a spus: “Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Dar mai intai, trebuie sa invatam sa fim buni si iubitori cu noi insine doar asa putem sa fim buni si iubitori si cu ceilalti.

Fecioara este despre smerenie, este un bun lucrator in culise, nu are nevoie de lumina reflectoarelor; vrea sa functioneze linistit si eficient fara sa aiba nevoie de multa recunoastere pentru efortutile depuse. Modul de a lucra cu aceasta energie a lunii noi in fecioara este de a face ceea ce trebuie sa facem pentru noi si pentru cei din jurul nostru spre deosebire de ceea ce ne-ar placea doar noua. Aceasta Luna Noua ofera multa energie pentru initierea unor proiecte de tip fecioara- un nou loc de munca, un plan nou de sanatate, un plan pentru organizarea casei, biroului, curatarea vechilor obiceiuri emotionale. O Luna Noua in Fecioara ne cere sa invatam ca valoarea reala provine din ceea ce oferim si nu din ceea ce obtinem pentru noi insine.
Fecioara iubeste listele, notitele iar luna noua in fecioara ne poate ajuta sa facem o lista cu tot ceea ce vrem sa schimbam in viata noastra, in munca si obiceiurile noastre zilnice. Este timpul sa ne reamintim de adevarata noastra datorie, sarcina(fecioara) care tine de legile lui Dumnezeu:
“  Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om.
Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau.” Eclesiastul 12:13-14.

Fecioara este regina fara pata a cerului si zeita mama a naturii care nu a fost niciodata atinsa de om si care este totusi insarcinata cu mici creaturi care trebuie sa se nasca din trupul ei divin. In astrologia esoterica, Fecioara este Mama Cosmica, este mama daruitoare si iubitoare, reprezinta materia si forma,  in acest semn divinitatea ascunsa a fiecaruia este hranita si protejata. Fecioara este legata de porunca :”Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta.”
Aceasta porunca are legatura atat cu tatal si mama noastra in planul fizic dar este direct legata si de Dumnezeu-tatal ceresc si Mama divina-substanta primordiala care hraneste totul.
Problema spinoasa a acestui moment de Luna Noua este critica, o critica folosita in a-i jigni pe altii, mai ales pe cei apropiati, ducand astfel la dificultati in dragoste, prietenii, munca, chiar casatorii. Dar va trebui sa invatam ca energia negativa ce insoteste critica excesiva se intoarce la cel care ii da viata, afectandu-ne astfel starea de sanatate. Trebuie sa invatam ca toti avem acceasi sursa divina, acelasi Tata ceresc, aceeasi Mama divina. Fecioara este un semn mutabil de pamant si semnifica doua lumini, lumina formei, puternica si luminoasa si una slaba, intunecata, lumina lui Dumnezeu ascunsa in orice forma. In functie de dezvoltarea fiecaruia, aceasta Luna Noua in Fecioara face referire la aceste doua lumini, cu cat cea a formei, a chestiunilor pamantesti este mai dezvoltata cu atat cea a sufletului este mai stinsa,  sau invers.

Fecioara este adesea ipohondra putand face din orice, o boala grava. Aceasta Luna Noua in Fecioara ne cere sa invatam sa gandim pozitiv, sa intelegem ca atitudinea critica fata de ceilalti dar si fata de noi, ne vulnerabilizeaza, ne blocheaza evolutia.

Energia Lunii Noi este intotdeauna influentata de aspectele astrologice pe care le face cu restul actorilor astrali.
In primul rand, aceasta Luna Noua energizeaza casa IX, o casa ce ne reaminteste ca am venit aici pe pamant cu un scop divin, o casa ce ofera o perspectiva dumnezeiasca a viitorului, o casa in care vom simti interventia divina. Fiind o casa universala, accentul este pus pe relatia noastra cu lumea, pe reguli, credinte, dreptate divina, moralitate, studii superioare. Confortul este gasit in locuri noi, idei noi, calatorii, strainatate, eliberare de monotonia vietii de zi cu zi. Luna Noua in Fecioara si in casa IX ne binecuvanteaza cu perspective unice de a-l cunoaste pe Dumnezeu prin religie, calatorii, strainatate, studii superioare, adevar, intelepciune. Casa IX face referire si la sistemul juridic, instante superioare, minister, decizii la nivel inalt privind justitia. Aici, se aplica legea relatiilor umane corecte, aici, adevarul este definit in concordanta cu intelepciunea divina. In ciuda tuturor fortelor opuse, in ciuda tuturor diferentelor, aceasta luna noua ii sprijina pe toti cei care isi folosesc forta mentala, intuitia, in corectarea nedreptatilor.

Aceasta luna noua in casa a IX ne aduce aminte ca nu putem trai in pace si armonie fara constientizarea legaturii cu Dumnezeu, fara  indrumare si ajutor divin, fara miracole. Exista multa dragoste divina in casa a IX iar multi o vor cauta in munca, in calatorii indepartate, in carti, studii, rugaciune, strainatate, pelerinaje spirituale, aventuri.

Guvernatorul Lunii Noi in Fecioara este Mercur in Fecioara, un mesager important acuma.
Mercur in Fecioara este in exaltare, asta inseamna o energie puternica  ce sporeste, amplifica abilitatile in gandire, comunicare, permite dezvoltarea unor opinii clare si perceperea vietii prin detalii din toate partile dar in acelasi timp ofera si capacitatea de ansamblare ordonata a acestor detalii. Mercur de mana cu Luna Noua in Fecioara in casa IX  ne ajuta sa  gasim un indiciu, un studiu, un avocat, o lege, un detaliu, un mentor, o carte, o idee, un cuvant, un document, importante pentru viata noastra. Visele, viziunile, gandurile inspirate,  astrologia, misticismul, filozofia, credinta, sunt foarte importante si de ajutor acuma.

Luna Noua in Fecioara de mana cu Marte in Fecioara pot stimula ambitia dar si agresivitatea, un ton extrem de critic in comunicare. Impulsivitatea poate aduce probleme, lupte existentiale, lupte legate de fapte si actiuni din trecut, lupte cu copii sau legate de copii. Mandria poate fi o arma destul de periculoasa acuma.
Luna Noua in Fecioara face un aspect benefic cu Uranus retrograd in Taur ceea ce arata o inversare neasteptata a unor lucruri, documente legate de proprietati, bunuri materiale, mosteniri imobiliare, valori, copii, relatia cu un copil, iubire, proiecte creative, relatia cu o ruda, un frate, o sora, cu cei din comunitatea locala. Uranus retrograd in Taur ne poate impinge, de asemenea, sa ne eliberam de anumite bunuri, proprietati. Aceasta luna noua ne cere sa fim profund cinstiti cu noi insine, astfel incat schimbarile pe care le facem sa fie cu adevarat in slujba(fecioara) sinelui nostru cel mai inalt si nu doar un moment de razvratire(Uranus).

In legatura cu Mercur in Fecioara se afla asteroidul 38 Leda in Fecioara.

In mitologie, Leda a fost sotia regelui Tyndareos de Sparta. Zeus s-a indragostit de ea si transformat intr-o lebada, a sedus-o si s-a culcat cu ea. In acea noapte, Leda s-a culcat si cu sotul ei. Prin urmare, ea a nascut doua perechi de gemeni, prima pereche a fost Helen si Clitemnestra iar cealalta a fost Castor si Pollux-gemenii divini. Clitenmestra si Helen au fost femei cu probleme. Razboiul troian a fost provocat de rapirea lui Helen. Dupa razboi, Clitemnestra isi ucide sotul-liderul grec Agamemnon, ea face acest lucru cu ajutorul amantului ei Aegistus.

Acest asteroid activat de Mercur in Fecioara evidentiaza parintii si copiii lor, problemele grele cauzate de un copil, femei, probleme de rapire care conduc la un adevarat razboi( razboiul troian a fost provocat de rapirea lui Helen).

Aceasta Luna Noua este un ochi astral vigilent ce ne ajuta sa descoperim ordinea de care are nevoie sufletul nostru. Nu trebuie sa fim perfecti pentru a trai ci trebuie sa traim pentru a atinge perfectiunea.

In aceasta perioada, repetati cat mai des rugaciunea:
Bucura-te Maria, cea plina de har,
Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si Binecuvantat este rodul trupului tau, Iisus,
Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, Roaga-Te pentru  noi pacatosii,
Acum si-n ceasul mortii noastre,
Amin.

 Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.