SATURN IN SCORPION –5 OCTOMBRIE 2012 – 24 DECEMBRIE 2014- VERBUL “ A DORI “ CONJUNGAT DE PROFESORUL SATURN

Pe 5 octombrie 2012 ora 23: 35, ora Romaniei, Saturn  intra in semnul Scorpionului pentru o perioada de aproape 3 ani de zile . In aceasta perioada , Saturn va fi o pilula destul de amara ,veninoasa dar necesara transformarii noastre profunde si lente . In astrologie , Saturn este marele profesor care ne examineaza viata intr-un mod destul de dur dar  odata testele lui trecute devenim maturi, intelepti,responsabili, rabdatori . Scorpionul , un semn de apa fix , aduce pasiune in orice fel de activitate, fie ca vorbim de munca, de relatii, de placeri, de politica. Aceasta energie pune accentul pe fondul problemelor deoarece spiritul analtic si intuitia excelenta sunt armele pe care ni le ofera . Scorpionul stie ca lucrurile tainice sunt adesea cele mai  importante iar asemeni pasarii Phoenix poate sa arda si sa renasca din cenusa .Sorpionul este un supravietuitor iar transformarea care are loc il ajuta sa scape de tendinta de a-i judeca pe ceilalti, asta in cea mai evoluata forma a lui .Scorpionul stie sa-si urmeze calea dorintei si nu intamplator este caracterizat de verbul” a dori “   Casa naturala a Scorpionului este casa VIII ,  o casa ce ne vorbeste de bani , sex , resurse comune  dar si transformarea lucrurilor fizice inapoi in energie . Daca in casa VII , doua persoane semneaza un act pentru un parteneriat , in casa VIII , casa naturala a Scorpionului intram in “dormitorul”  cuplului ,Regenerarea inseamna mai mult decat moartea , inseamna transformarea individuala indiferent daca este emotionala , fizica ,mentala sau spirituala . Din aceasta cauza ,casa naturala a Scorpionului include fortele vitale legate de sex , bani in comun, nastere si viata dupa moarte , aici incercam sa intelegem misterele vietii ,aici se consuma casatoria in intimitatea ei .

Saturn , acest profesor –judecator ne poate umple de frica, groaza , indoiala, incertitudine, nesiguranta si asta din cauza faptului ca el ne trateaza ca pe niste adulti care trebuie sa-si asume fel de fel de responsabilitati, sa muncim din greu pentru a depasi anumite praguri din viata noastra . Nu intamplator , se spune despre Saturn ca este Zeul portilor si al pragurilor si nu te lasa sa treci mai departe pana ce nu ai facut totul bine .  Toata lumea simte mana grea a lui Saturn in diferite perioade din viata lui , asta in functie de harta fiecaruia . Locul unde este Saturn este un loc in care ne putem intalni cu cele mai grele examene din viata noastra , examene care induc frica, teroare , spaima . Aici , nu primim nimic gratuit ci trebuie sa construim totul cu multa rabdare, cu mult efort , cu responsabilitate si fara sprijinul cuiva . Saturn nu scapa nimic , chiar daca noi avem  senzatia ca am scapat prea usor din anumite teste , ca am trecut prea usor peste anumite praguri existentiale, EL –Saturn ramane totusi sarguinciosul  astral asteptandu-ne cu aceleasi probe dar mult mai greu de trecut .
Saturn in Scorpion aduce destule limitari , teste dar si recompense  in modul in care conjugam verbul “ a dori “ . Aici , ne intalnim cu fel de fel de provocari  in domeniile guvernate de Scorpion : intimitate ,incredere , fidelitate ,bunuri comune , comisioane,credite ,mosteniri, impozite , secrete ,abuzuri ,razbunare, ranchiuna ,esoterism . Egoismul, lacomia, iresponsabilitatea in investitii,  profitul dintr-o asa zisa afacere de iubire , secretele amoroase vor fi taxate de aceasta energie . Sub influenta acestei energii , trebuie sa invatam ca dorintele noastre trebuiesc limitate, disciplinate  de cerintele sufletului .

Saturn in Scorpion este peregrin , adica nu are nici o demnitate esentiala . Cuvantul peregrin inseamna in latina “ strain” iar in engleza inseamna “ a umbla departe de casa “ . In astrologie, o demnitate esentiala inseamna puterea sau lipsa puterii unui astru in functie de semnul pe care il strabate . Saturn in Scorpion este peregrin , este departe de casa , este un strain in intunericul scorpionului ce cauta totusi fel de fel de repere pentru supravietuire . Domeniul de viata energizat de tranzitul lui Saturn in Scorpion va fi unul ce  va aduce lectii grele care ne forteaza sa ne maturizam chiar daca vrem chiar daca nu vrem. Aici, este important sa incercam sa fim sinceri cu noi , sa admitem realitatea unei situatii ,sa acceptam pierderile si sa ne concentram pe ceea ce ramane ,  sa intelegem ca fara rabdare , seriozitate , eforturi indelungi nu trecem testul . Saturn in Scorpion ne va oferi totusi destula putere ,intuitie dar va trebui sa  invatam sa ne folosim aceasta putere cu intelepciune si intr-un mod corect .

Adriana Tudosa

 

You may also like

11 Comments

 1. BUNA SEARA, ATI PUTEA SA-MI SPUNETI, VA ROG, CUM II AFECTEAZA SATURN IN SCORPION PE BERBECI (SUNT NASCUTA PE 21 / 03 / 1966 ORA 14:30 LA OLTENITA)? VA MULTUMESC

 2. ana
  Intoarcerea lui Saturn in tranzit peste Saturn natal este o perioada foarte importanta pentru tine in sensul ca iti va permite sa te intelegi pe tine si lumea in care traiesti. Te va provoca sa te gandesti mai mult la tine, la ce ai realizat, vei fi premiata pentru consistenta realizarilor sau la polul opus vor aparea piedicile , blocajele, de fapt revenirea lui Saturn este perioada care determina o revizuire completa a ideilor si planurilor de viata. Este o perioada de autoanaliza pe care o parcurgi de buna voie sau vei fi silita de imprejurari sa o faci. Viata te obliga la revizuirea trecutului, la abandonarea multor idei , la revederea deciziilor, telurilor. Este perioada insotita de un stres puternic ce poate proveni de la modificarea temperamentului. de la readaptarea psihica sau nervoasa. Tranzitul indica o perioada in care Saturn iti deschide usa pentru o noua viata in care vei fi capabila sa traiesti mult mai eficient daca accepti revizuirea ideilor tale. Saturn obliga intr-un fel sau altul sa-ti corectezi pozitia , profesional, social, emotional, este necesar sa-ti stabilesti limitele mult mai precis. In aceasta perioada de revenire a lui Saturn , poti pierde sau castiga, dar ceea ce pare un esec se poate dovedi in viitor ceva esential pentru succesul tau .
  Efectul lui Saturn se manifesta ca si cand ai lovi o perna, urmele loviturii raman vizibile mult timp sau pana cand aranjezi perna la loc, asta depinde de fiecare , de cat timp are nevoie pana cand reuseste sa invete , sa consolideze ceea ce trebuie consolidat.
  adriana

 3. Buna Adriana! Spune-mi te rog,cand ai un pic timp…cum ii afecteaza Saturn in Scorpion pe racii cu acesnd. in gemeni? (ca mine de exp: 15 iulie 1970 ora 3 dim. miercurea)??? Stiu ca….Saturn la mine e in Casa 11 si Casa Scorpionului e Casa 5 ( tot la mine)….
  Multumesc !!!
  Numai bine,
  IULIA ( Jully) din BRASOV

 4. Bunä seara, vä rog sä imi scrieti care va fi atitudinea lui
  Saturn in viata mea. Näscutä la 26 Octombrie 1949 Miercuri
  la ora 20,45 in Arad Romänia.
  Cu deosebite multumiri ! Sifo

 5. La ce sa ma astept de la Saturn in tranzit peste casa 10 si mai tarziu tot in casa 10 peste MC
  20.02.1960 ora5.30 dimineata Braila

 6. ganduri bune, Adriana! o rugaminte, in masura timpului: care este potentialul energetic pentru situatia unui nativ cu casa a VII-a in Scorpion, pe durata tranzitului lui Saturn si a Nodului Nord in Scorpion peste un Uranus natal la 6 grade Scorpion si peste un Venus natal? m-ar ajuta macar o idee in interpretare… eventual, daca exista o varianta privata, si simti ca te poti apleca si asupra hartii in acest caz, sa-ti trimit si datele si eventual cateva detalii… e vorba despre o relatie cu probleme… daca nu, raman recunoscatoare pentru interpretarea astrologica strict teoretica 🙂 multumesc! si multumim pentru ghidaje :))

 7. Buna seara. Puteti sa-mi descrieti, va rog, in linii mari, cam la ce sa ma astept in perioada asta a lui Saturn in Scorpion plus nodul Nord in Scorpion? Sanatate, relatii, serviciu? Data nasterii: 8 nov 1971, in jurul orei 8 dimineata. Va multumesc mult.

 8. Buna,
  Sunt nascuta la 02.11.1967 , Bucuresti , ora 21:30 .
  Ce ma asteapta in urmatorii ani, cu atatea “forte astrale” in scorpion ?
  Mentionez ca la nastere , Saturn a fost retrograd.
  Multumesc anticipat,
  Gecri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.