HOROSCOPUL LUI URANUS RETROGRAD IN TAUR -24 AUGUST 2022, ORA 5:27, ORA ROMANIEI–23 IANUARIE 2023

Pe 24 august 2022, ora 16:54, ora Romaniei, Uranus rebelul incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 18:55 Taur si termina aceasta inedita intoarcere in timp pe gradul 14:56 Taur in data de 23 ianuarie 2023, ora 0:59. Uranus este planeta excentricitatii, revolutiei, schimbarii, inovatiei si independentei. Reprezinta viitorul si dorinta de a renunta la traditie de dragul progresului. Cu Uranus retrograd, ar trebui sa ne asteptam la neasteptat. Nimic nu este garantat in aceasta perioada, deoarece pot aparea lucruri neasteptate si ar putea fi necesare multe schimbari pentru ca viata sa fie din nou lina. Uranus este in general preocupat de societate si colectiv. Creeaza viziuni pentru noi toti. Energia planetei retrograde ne indreapta atentia spre a analiza modul in care reactionam la schimbarile petrecute din ianuarie 2022 si pana acuma. In realitate, nu ne miscam niciodata inapoi ca societate; mergem doar inainte. Vechiul nostru mod de viata este schimbat pentru totdeauna si, in timp ce unele lucruri vor reveni la „normal”, alte lucruri vor fi remodelate permanent, iar acesta este in cele din urma un lucru bun. Uranus este Marele Eliberator, asa ca, oricat de mult am putea incerca sa  mentinem vechile cai si obiceiuri, trebuie sa renuntam la control si sa fim deschisi la schimbarile pe care universul doreste sa le facem.

Pe o scara mai larga, Uranus retrograd se manifesta ca o neliniste generala in societatea in care traim, in politica, in drepturi si libertati sociale si personale.  Conventiile si traditiile sunt contestate, sistemul politic se confrunta cu schimbari, tot ce a fost ascuns reapare acuma, scandalurile si coruptia sunt demascate intr-un mod incredibil. Toate planetele retrograde aduc in atentia noastra o problema, o situatie cheie iar Uranus retrograd in Taur vorbeste despre relatia pe care o avem cu noi insine si corpul nostru, cu valorile, nevoile si resursele noastre, precum si cu instinctul nostru de proprietar si de supravietuire. Uranus este oarecum in contradictie cu casa Taurului. Daca Taurul se misca lent, Uranus este ca un fulger; vine repede, isi pune amprenta si ne lasa sa ne ocupam de consecinte. Taurul, poate fi un semn incapatanat care se schimba cand vrea si dupa propria cronologie. Taurul o reprezinta si pe Mama Pamant, care ne aminteste ca totul se schimba in propriul ritm, nimic nu poate fi grabit si totul se desfasoara intr-un timp perfect. Acest semn ne reconecteaza cu Pamantul si cu toate resursele pe care ni le ofera. Cu aceasta combinatie Taur-Uranus, schimbarea nu este placuta, dar uranus vrea sa-si faca treaba chiar daca de multe ori foloseste metode inedite. Este greu sa misti ceva imobil, dar Uranus are ideile lui ….

Pana in ianuarie 2022 , Uranus retrograd ne aduce in atentie schimbarile imprevizibile din trecut, ele trebuie re-analizate, au fost eliberatoare asa cum am sperat, au nevoie de unele corecturi sau trebuie facuta o noua schimbare, tot ce nu este in acord cu sinele nostru autentic, va suferi din nou o modificare. Viata are limite si fel de fel de reguli – acest lucru este adevarat, dar Uranus stie ca exista un adevar mai inalt si, atunci cand putem regla si accesa acest adevar superior pentru noi insine, atunci ne putem conecta cu eliberarea pe care o aduce Uranus.

Uranus nu ne zdruncina viata fara nici un motiv, ci o face pentru a ne trezi. Vrea sa privim lucrurile intr-un mod nou, astfel incat sa  putem lasa usor o cale pentru tot ceea ce este menit sa ne gaseasca. Ca planeta a trezirii, ne putem simti mai conectati la ghizii nostri, la cosmos si la vietile noastre trecute. Uranus ne va ghida sa abordam lucrurile care se prabusesc in viata noastra, fie ajutandu-ne sa le lasam, fie ajutandu-ne sa dobandim o noua perspectiva, astfel incat sa traim intr-un mod nou cu ea.

Pe masura ce Uranus isi continua miscarea retrograda, aceasta energie poate alimenta multe nelinisti in special legate de finante, hrana, bunuri, locuinte, resurse. Toate aceste nelinisti uraniene pot determina revolte masive impotriva guvernantilor.

Trebuie sa ne schimbam pentru a evolua. Nimic nu este permanent, iar schimbarea este necesara pentru ca societatea sa evolueze la urmatorul nivel de existenta. Schimbarea este in cele din urma un lucru bun, chiar daca la inceput se simte inconfortabil.

Ce s-a schimbat in viata ta in ultimele sase luni? Cum te simti in legatura cu schimbarea? Unde este energia ta blocata si unde esti gata sa faci ceva diferit? Este timpul sa renuntam la trecut si sa avem incredere ca divinitatea are intotdeauna ceva mai bun pentru noi.

Cei cu planete personale sau unghiuri importante in semnele fixe ( Taur, Leu, Scorpion, Varsator- cei nascuti intre 5-10 mai, august, noiembrie, februarie) vor simti destul de intens aceasta faza de retrogradare a lui Uranus. Casa astrologica energizata de Uranus retrograd in Taur arata un domeniu de viata supus schimbarii, este o oportunitate de a da deoparte tot ceea ce este inutil, invechit, este o sansa  unica de a fura focul de la zei fara a fi pedepsiti iarasi. In urmatoarele cinci luni, Uranus retrograd in Taur devine prietenul celor cu Uranus retrograd in harta natala.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Uranus retrograd in taur vine cu surprize, agitatie, inversari ciudate in tot ce tine de bunuri, finante si securitate finaciara, confort fizic, valoarea voastra. Finantele voastre ar putea  cunoaste fluctuatii pana in ianuarie 2022, asa ca fiti mai atenti atat la cheltuieli cat si la investitii. Deoarece acesta este un tranzit retrograd lent, veti avea suficient timp pentru a rupe legaturile cu credintele limitative despre bani si de ceea ce sunteti capabili sa faceti prin voi insiva. Intrucat o planeta retrograda inspecteaza trecutul, trebuie sa fiti deschisi la neasteptat in tot ce tine de venituri, bunuri materiale, proiecte de munca. Acesta este un moment minunat pentru a va regandi obiectivele financiare. Concentrati-va pe ceea ce va aduce un sentiment de calm si stabilitate.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Uranus retrograd in Taur va tranziteaza casa I, un domeniu ce vorbeste despre modul vostru de manifestare, cum va vede lumea, sanatatea corpului fizic, imaginea voastra, cum relationati cu ceilalti. Libertatea de exprimare este cerinta acestui tranzit, veti elimina restrictiile, veti fi dispusi sa va asumati riscuri personale, constiinta voastra este trezita de aceasta energie intr-un mod surprinzator. Comportamentul vostru devine mai impulsiv, deci va recomand atentie, nu iritati pe ceilalti doar pentru faptul ca Uranus va irita pe interior. Este timpul sa puneti stop unei atitudini de adolescenti rebeli si sa va puneti cateva intrebari serioase: Ce vreau de la viata? Ce fel de schimbari trebuie sa fac si care este cel mai bun mod de a le face? Incepeti cu voi insiva, cu atitudinea voastra, cu obiectivele personale si chiar cu aspectul vostru. Pana in ianuarie 2022, luati in considerare modul in care puteti sa va eliberati de tot ceea ce nu este aliniat cu adevarata voastra identitate, fie ca este vorba de servici, locuinta, viata sociala, prieteni. Aceste cateva luni va pot ajuta sa va uitati mai bine la voi insiva, la schimbarile rapide pe care le-ati facut fie identitatii voastre, fie in exterior. Renuntati la asteptarile celorlalti si gasiti curajul necesar pentru a fi voi insiva,  indiferent de ceea ce crede celalalt.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Uranus retrograd va tranziteaza casa XII, un domeniu ce vorbeste despre anumite lucruri secrete, compasiune, abordari neobisnuite pentru a-i ajuta pe altii, sacrificii inutile, iluzii, dusmani, trecut, karma. Pana in ianuarie 2022, Uranus retrograd va poate ajuta sa clarificati lucrurile vechi sau mai bine zis afacerile neterminate ale trecutului. Va puteti supara mai usor,  sunt posibile surprize intr-un mod neasteptat, puteti descoperi pe cineva care lucreaza impotriva voastra. Uneori evenimentele ascunse sunt descoperite in momentele cele mai inoportune. Pregatiti-va pentru o revolutie interioara care ar putea implica o trezire spirituala, o renastere artistica sau un tsunami emotional. In urmatoarea perioada, relatia cu strainii, strainatatea, poate fi plina de fel de fel de surprize, neasteptat. Nu fortati lucrurile, fiti corecti. Trebuie sa aveti incredere in calitatile unice interioare care va elibereaza de orice limitare.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Uranus retrograd va tranziteaza casa XI, un domeniu ce vorbeste despre prieteni, grupuri de oameni, societatea in care traiti, compasiune, sperante, copii. Pana in ianuarie 2022, excentricul Uranus va pune intr-un mod unic sa va sortati  prietenii. Puteti experimenta schimbari neasteptate ale obiectivelor vietii voastre, precum si ale grupurilor si prietenilor. Cu Uranus retrograd, relatia cu noile voastre obiective de viata va fi evaluata, la fel ca orice prieten nou care a venit in viata voastra anul acesta. Nu va faceti griji, toate lucrurile bune raman. Sperantele voastre, prioritatile voastre, veniturile carierei, un grup de care apartineti, pot fi modificate in urmatoarea perioada.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Uranus retrograd va tranziteaza casa X, un domeniu ce vorbeste despre cariera, viata sociala, onoruri, faima. Pana in ianuarie  2022, aceasta energie poate aduce  schimbari neprevazute, rasturnari neasteptate in cariera, faima, proiecte profesionale, reputatie. Puteti fi pusi in situatii iesite din comun, va vede lumea in aceasta perioada. Prin urmare, fiti mai atenti la modificarile, corectiile pe care le faceti. Este timpul sa fiti deschisi la noile proiecte profesionale incitante care va vin in cale. In urmatoarea perioada, relatiile voastre pot fi pline de fel de fel de surprize, rasturnari de situatie. Nu va faceti griji, toate relatiile necesare raman.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Uranus retrograd va tranziteaza casa IX si aceasta energie lucreaza  in domeniul studiilor inalte, calatorii mari, strainatate, faima, noroc, credinta in Dumnezeu. Pana in ianuarie 2022, puteti intampina schimbari neprevazute in timpul unei calatorii, deci mare atentie. Se poate sa va dati seama ca este necesar sa reveniti la un plan si o schimbare din trecut. Este posibil ca planurile voastre de expansiune cu adevarat mari sa nu mearga pana la inceputul anului viitor. Sunteti ajutati sa va extindeti cunostintele despre viata. Veti fi stimulati sa invatati lucruri noi, puteti studia astrologia, puteti calatori mai mult, puteti vedea lumea dintr-un unghi diferit, imaginea mare a universului devine extrem de importanta pentru voi. Nu trebuie sa traiti  dupa filozofia altcuiva. Acum este momentul sa invatati sa traiti dupa o filozofie care functioneaza pentru voi.  In urmatoarea perioada, locul de munca, proiectele profesionale, relatia cu colegii si sefii, pot fi pline de fel de fel de surprize, neasteptat. Dar trebuie sa nu va faceti griji prea mari deoarece ce este bun pentru voi va ramane.

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Uranus retrograd va tranziteaza casa VIII, un domeniu al bunurilor in comun sau primite din alta parte, intimitate, fidelitate, finante comune cu sotul, veniturile partenerului, jocuri ascunse ale puterii, comisioane, credite , mosteniri. Finantele, in special asocierile in comun si bunurile imobiliare ar putea deveni o sursa de stres si imprevizibilitate. Daca ati trecut cu vederea detalii importante, Uranus retrograd ar putea aduce totul la dispozitia voastra pentru a fi corectat. Chiar daca acest lucru se intampla brusc si fara avertismente, trebuie sa multumiti pentru aceasta binecuvantare cereasca. Totul, de la modul in care (si de ce) va legati de oameni pana la felul in care va investiti banii, este examinat. Si nu trebuie sa va grabiti cu nici o decizie ci sa pregatiti  o abordare cu totul noua a conexiunilor voastre cele mai importante.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Uranus retrograd va tranziteaza casa VII, aceasta energie lucreaza in domeniu parteneriatelor, casatorie, asocieri, contracte, dusmani stiuti, hotarari judecatoresti. Cu cat cautati mai mult control asupra oamenilor, cu atat relatiile devin mai complicate. Este cea mai buna perioada in care Uranus va ajuta sa invatati ca libertatea este un drept pentru fiecare, nu numai pentru voi. Orice problema din relatiile voastre importante va fi solutionata in bine pentru voi de Uranus, ajutandu-va sa va reamintiti cum sa fiti propriul partener in primul rand. In urmatoarea perioada, familia, relatia cu parintii, caminul vostru, pot fi pline de fel de fel de surprize, rasturnari de situatie. Nu va faceti griji, tot ce este bun pentru voi, va ramane.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Uranus retrograd va tranziteaza casa VI, aceasta energie lucreaza in domeniu muncii, rutinei, colegi de munca, sefi, loc de munca, sanatate, obstacole, adversitati, ingrijorari zilnice. Ganditi-va  mai profund la rutinele voastre zilnice si la felul in care va tratati prioritatile. In timp ce aceasta inversare ar putea initial sa va provoace stres, este de fapt o sansa binecuvantata de a reface unele lucruri care necesita atentie, cum ar fi echilibrul dintre viata profesionala si cea privata. Aceasta energie poate sa va aduca schimbarea locului de munca sau un loc de munca in care sa va puneti in evidenta individualitatea voastra. De asemenea, aceasta perioada necesita o revizuire a atitudinii voastre fata de sanatate, fata de critica excesiva la adresa celorlalti. Nu judecati cu asprime pe ceilalti. Fie ca lucrati prea mult, criticati prea aspru, va deplasati prea mult sau prea putin, veti obtine perspective mai profunde asupra obiceiurilor voastre nesanatoase care trebuie purificate. Si arta comunicarii este o tema importanta pentru voi si ar trebui sa intelegeti ca sunteti rodul gandurilor noastre.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Uranus retrograd va tranziteaza casa V, aceasta energie lucreaza in domeniul iubirii, copii, speculatii, creativitate, dragoste in afara casatoriei, educatie, moralitate, placerile mintii si corpului. Pana in ianuarie 2022, aceasta energie poate aduce schimbari peste noapte in relatiile amoroase, relatia cu un copil. O relatie ar putea merge putin lateral sau s-ar putea sa va simtiti in afara jocului in aceasta perioada. In acelasi timp, o veche relatie ar putea reaparea, dar ar putea sa creeze si un pic de haos, asa ca aveti grija inainte de a deschide acea usa. Se poate sa va intoarceti la un proiect creativ aruncat sau sa va distantati de o situatie care creeaza furie. In urmatoarea perioada, si finantele, activitatile bancare, pot fi pline de fel de fel de surprize, neasteptat. Deci atentie, nu cheltuiti chiar totul.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Uranus retrograd va tranziteaza casa IV si  aceasta energie lucreaza in domeniu familiei, camin, parinti, afacerilor imobiliare, siguranta emotionala, cariera, tara, neam. Pana in ianuarie 2022, viata de familie, relatia cu cei din familia voastra, poate fi instabila. Neprevazutul bantuie casa familiei, afacerile, cariera, deci, fiti atenti, nu luati hotarari decisive acuma. Trebuie sa va reevaluati atitudinea fata de membrii familiei si actiunile care implica casa voastra. In urmatoarea perioada, si planurile voastre personale, modul vostru de manifestare, actiunile voastre,  pot fi pline de fel de fel de surprize, neasteptat. Deci mare atentie, nu va credeti invincibili.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Uranus retrograd va tranziteaza casa III-rude, frati,surori,  tineri, cunostinte practice, comert, calatorii, idei novatoare. Pana in ianuarie 2022,  conversatiile imprevizibile ar putea declansa fel de fel de blocaje. In acelasi timp, puteti intelege ca puterea mintii este imensa, sunteti ceea ce ganditi. Orice relatie cu rudele voastre, cu vecinii vostri, cu oamenii apropiati voua, poate aduce surprize si neasteptat. Dar nu va ingrijorati, tot ceea ce este necesar voua, va ramane. Ar trebui sa fiti mai atenti in calatoriile scurte, in trafic. Cum Uranus va guverneaza casa XII, sunteti sustinuti sa va eliberati de tot ceea ce va constrange sau va afecteaza sufletul, de tot ceea ce va blocheaza cresterea spirituala.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.