HOROSCOPUL LUI MERCUR RETROGRAD IN BERBEC-2 APRILIE, ORA 1:15, ORA ROMANIEI-25 APRILIE 2024, ORA 15:55

Iisus Hristos a afirmat ca toate cuvintele noastre joaca un rol capital in Jocul Vietii:”Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna.”

Pe 2 aprilie 2024, ora 1:15, ora Romaniei, Mercur  incepe miscarea aparent retrograda in semnul Berbec gradul 27:13 si termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 25 aprilie, pe gradul 15:59. Desi influenta lui Mercur retrograd va fi simtita din plin in perioada 2-25 aprilie, multi au putut observa efectele lui inca din 19 martie cand Mercur a trecut pentru prima data peste gradul final ( perioada de umbra). Si, se poate ca unii sa simta efectele lui pana pe 13 mai cand Mercur paraseste zona de umbra, ajunge pe gradul 27:13 Berbec, gradul de inceput al miscarii retrograde.

2 aprilie 2024 poate fi o zi mai grea deoarece Mercur in Berbec schimba ritmul de deplasare, aprinde culoarea rosie a semaforului in tot ce tine de comunicare si transport. Prima si ultima zi a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimba traseul, ritmul. O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita pe 2 si 25 aprilie

Mercur este mesagerul tuturor zeilor si este cunoscut pentru transportul si transmiterea rapida a informatiilor. In mitologie, el apare adesea echipat cu pantofi inaripati si o casca care il ajuta sa se miste rapid, sa se faca nevazut si sa ajunga la destinatie cat ai clipi din ochi. Mercurul este vitezomanul sistemului nostru solar, parcurge orbita in jurul Soarelui in doar 88 de zile. Din moment ce este cea mai rapida planeta din sistemul nostru solar, Mercur devine retrograd ( isi incetineste viteza iar de aici pe pamant, pare a se misca inapoi) de trei sau patru ori pe an.

In timpul miscarii retrograde, Mercur se afla mult mai aproape de Pamant , de aceea, influenta acestei energii este mult mai intensa, fiind fortati sa ne  confruntam cu lucruri peste care am trecut rapid , pe care le-am uitat sau pe care le-am facut gresit. Mercur retrograd poate insemna si o exprimare dificila, probleme in toate felurile de comunicare, defectiuni ale masinilor, blocaje in trafic, in calatorii si in toate felurile de transporturi. Este un timp al surprizelor neasteptate si neplacute, este un timp al corectiei sau al amplificarii unei inselatorii.

Miscarea lui Mercur retrograd este o miscare mai inceata in dezacord cu semnul Berbec, un semn care se grabeste si care are opinii stabilite pentru o anumita situatie sau o activitate. Daca Mercur in Berbec este “ razboinicul cuvintelor “ care agita lucrurile, incinge situatia, Mercur retrograd in Berbec ne incetineste gandirea trebuind sa analizam intr-un ritm mai lent si din fiecare unghi posibil anumite probleme din viata noastra si asta in functie de casa astrologica pe care aceasta energie o va pune la treaba. Este un timp in care “pasii sariti, detaliile neobservate “ sunt aduse in lumina.

Mercur in Berbec este atras de enunturile scurte. Adesea, titlul este suficient neavand rabdare sa pacurga intreaga carte, intreg documentul, cursul, scrisoarea, povestea. Dar Mercur retrograd in Berbec va dezvolta cum stie el mai bine titlurile, documentele, vrem nu vrem, trebuie sa le citim, sa ne informam, nici nu stim ce gasim in ele si avem nevoie de acele informatii. Daca in mers direct, Mercur in Berbec ajunge brusc la concluzii, acuma, in mers aparent retrograd, concluziile sunt re-analizate, reconfirmate sau anulate.Mercur retrograd in Berbec filtreaza trecutul, documentele si informatiile din trecut.  Ar fi bine sa incetinim, sa fim mai atenti la viata voastra, la oamenii din jurul vostru. Berbecului ii plac masurile si solutiile imediate, nu are prea multa rabdare si din aceasta cauza, perioada de retrogradare poate fi deranjanta pentru multi, in special, pentru cei care nu vor sa incetineasca ritmul.

Toti avem semnul Berbec undeva in diagrama nasterii iar acea zona a vietii arata unde vrem ca lucrurile sa se intample rapid. Dar perioada de retrogradare a lui Mercur cere multa atentie si rabdare in acel domeniu de viata. Suntem invitati sa rescriem scenariul despre ceea ce inseamna sa fim clari si directi, sa ne onoram dorintele, nevoile si pasiunile si sa ne autodirijam propriul drum cu curaj si stapanire pe sine. Natura impulsiva a lui Mercur in Berbec ar putea duce la impulsivitate in vorbire si neintelegeri. Sa fim atenti la cuvintele noastre si sa intelegem ca vom suporta consecintele cuvintelor noastre. Cum Berbecul reprezinta obiectivele personale si identitatea individuala, in aceasta faza de retrogradare, suntem invitati sa ne reevaluam aspiratiile. In relatii, Mercur retrograd in Berbec ne incurajeaza sa reconsideram modul in care ne comunicam nevoile si dorintele. Diplomatia si empatia joaca un rol esential in mentinerea armoniei.

Pana pe 11 aprilie, inca ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd  in Berbec pe gradul 22:34,  parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim acel “ceva pierdut” deoarece este luminat drumul. Multe din informatiile si intelegerile de care avem nevoie vin spre noi intr-un mod spectaculos, lucrurile incep sa se lege, sa prinda contur.

Farsele si surprizele lui Mercur retrograd ne influenteaza cel mai mult daca nu suntem atenti si deschisi catre lectiile predate in aceasta perioada.  Nu toate efectele lui Mercur retrograde sunt rele, uneori, acest mesager cosmic poate aduce in viata noastra lucruri, oameni, informatii, de care inca mai avem nevoie. A merge inca o data peste anumite experiente din trecut poate fi acuma o modalitate foarte buna de a fi in acord cu Mercur retrograd.

Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita. Calatoriile sunt predispose la intarzieri, uneori chiar anulari. Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante, pentru schimbarea locului  de munca, orice schimbare nu ofera o garantie sigura. Este o perioada de timp in care totul se regandeste, se regandesc deciziile luate anterior, se schimba angajamente, se regandeste un plan de afaceri, se reorganizeaza planurile facute pentru lunile urmatoare.

Daca aveti Mercur retrograd in harta natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.

Mercur este o energie legata de minte si isi petrece aproximativ o treime din timpul anului in mers retrograd, acelasi procent il petrecem si noi dormind. Asa cum prin somn noi ne reparam, revitalizam, Mercur retrograd este un timp pentru a repara, revizui, restabili anumite lucruri, stuatii de viata din trecut si care lasate asa ne pot afecta viitorul. Eu spun ca este de bine, ca intotdeauna, universul ne poarta de grija si chiar trebuie  sa multumim Cerului pentru aceasta grija.

Nu uitati ca “ mersul inapoi este mai difici decat mersul inainte”.

Lectiile lui Mercur retrograd in Berbec vor fi mai intense pentru semnele cardinale: Berbec, Balanta, Rac, Capricorn dar si pentru semnele Gemeni si Fecioara deoarece Mercur este ghidul lor astral

Berbec/Ascendentul in Berbec

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2 -25 aprilie, tot ce tine de planurile personale, relatii, rude, calatorii, munca, proiecte de munca, sanatate, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari.Implicarea in activitati multiple se poate simti uneori coplesitoare si aducatoare de putin stres. Odihniti-va mai mult in aceasta perioada. Folositi acest timp pentru a reflecta asupra obiectivelor si ac?iunilor personale. Deciziile impulsive pot duce la neintelegeri. Incercati sa va asigurati ca va exprimati clar si ca ceilalti inteleg ce vreti sa le transmiteti. Aflati unde a esuat stilul vostru de comunicare in trecut si remediati-l. Evitati reactiile impulsive, nu incepeti o lupta acuma ca puteti pierde. Incetiniti si actionati cu precautie extrema, mai ales in relatiile voastre personale. Este cea mai buna perioada pentru o transformare mentala, pentru o cercetare atenta a unor experiente din trecut. Renuntati la razbunari.

Taur/Ascendentul in Taur

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2 -25 aprilie, tot ce tine de etapele finale ale unui proiect, institu?ii, sanatate, finante, valorificarea talentelor voastre, iubire, relatia cu copiii vostri, vacante, proiecte creative, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Pentru unii dintre voi aceasta perioada poate amplifica nevoia de a fi singuri, retrasi, ceea ce poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru dar in schimb s-ar putea sa deveniti mai constienti de vibratiile subtile, de prezenta divina din voi. Evitati reactiile impulsive. Puteti primi informatii pretioase de la ghizii spirituali.Sunteti sustinuti sa eliminati conexiunile care nu va mai servesc sau care va tin blocati prin fel de fel de idei invechite. Cel mai bun curs este sa faceti cat  mai pu?ine presupuneri si sa nu pariati pe aceleasi cai vechi. In ceea ce priveste sanatatea, Mercur retrograd va spune sa fiti pozitivi, sa fiti buni cu voi, sa va iertati si sa va iubiti. Altfel, mintea se umple de ganduri negative cu o influenta deosebita asupra sanatatii. Reinnoirea spirituala este o posibilitate. Inspiratia divina va poate schimba viata. Concentrati-va energia pe ceea ce conteaza cu adevarat si evitati sa investiti in probleme inexistente.

Gemeni /Ascendentul in Gemeni

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2-25 aprilie, tot ce tine de prieteni, proiecte de grup, veniturile carierei, familie, planuri personale, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Nu acordati prea multa atentie barfei in aceasta perioada, deoarece este probabil sa fie neadevarata. Este important sa nu-i judecati pe ceilalti fara a avea toate faptele, asa ca fiti corecti cu prietenii, chiar daca va dezamagesc. Verificati de doua ori detaliile evenimentelor sociale, deoarece acestea pot fi modificate sau incurcate. Este un moment bun pentru a reduce angajamentele sociale pentru cateva saptamani. Evitati reactiile impulsive care ar putea duce la conflicte. S-ar putea sa descoperiti ca cel mai bine este sa spuneti nu anumitor invitatii sociale pentru a avea mai mult timp pentru voi pentru ingrijire personala si activitati personale. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

Rac/ Ascendentul in Rac

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2 -25 aprilie, tot ce tine de cariera, ambitii profesionale, educatie, calatorii, relatia cu rudele voastre, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Puteti primi informatii pretioase de la ghizii spirituali. Visele pot fi foarte importante in aceasta perioada retrograda a lui Mercur; notati-le  cu atentie deoarece va pot ajuta in rezolvarea unor problemele actuale. Evitati reactiile si deciziile impulsive. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social, pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma.

Leu/Ascendentul in Leu

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2 -25 aprilie, tot ce tine de studii inalte, credinta, straini, alte culture, calatorii mari, finante, proiecte de grup, prietenii, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Planurile de calatorie sunt deosebit de vulnerabile, asa ca verificati detaliile inainte de o calatorie lunga. Convingerile voastre sunt provocate, mai ales din punct de vedere spiritual. Este cea mai buna perioada sa renuntati la credintele rigide si sa va legati de Dumnezeu, de “ cred Doamne, ajuta necredintei mele”. Fie ca este vorba de conversatii filozofice sau de activitati academice, sunteti chemati sa va reconsiderati convingerile. Nu uitati ca intarzierile sunt adesea binecuvantari deghizate. Ar trebui sa fiti atenti si la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.

Fecioara / Ascendentul in Fecioara

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2-25 aprilie, tot ce tine de afaceri, investitii, bunuri si finante comune, planuri personale, cariera, ambitii profesionale, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Este cea mai buna perioada pentru a face ordine in mintea voastra. Iertarea este o modalitate mare de a face acest lucru. Iertati-i pe cei care v-au ranit ca sa nu va mai ocupe mintea. Faceti acest lucru de dragul vostru, nu de dragul lor. Pot aparea neintelegeri financiare. Reevaluati-va bugetul si investitiile. Evitati achizitiile impulsive. Fie ca este vorba despre un acord financiar sau despre o problema emotionala care nu a fost inca rezolvata, folositi acest timp pentru a descoperi solutia de care aveti nevoie. Pot aparea si neintelegeri legate de cariera, imagine publica, ambitii profesionale. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2 -25 aprilie, tot ce tine de relatii, partener de viata, asociat, contracte semnate, calatorii mari, strainatate, vacanta in strainatate, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Ar putea aparea o comunicare gresita in relatii. Evitati confruntarile pripite. Este o perioada buna pentru a intelege ca diferentele de opinie cu partenerul de viata pot fi constructive pentru amandoi. Daca trebuie sa semnati un contract, cititi literele mici! Daca este posibil, amanati pana pe 25 aprilie. Asteptarile excesive si deciziile luate cu nerabdare pot crea probleme acuma in relatiile voastre. Acesta este un moment pentru vindecare si intinerire in ceea ce priveste relatiile voastre. Reconsiderati modul in care va exprimati nevoile si emotiile.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2 -25 aprilie, tot ce tine de munca, proiecte de munca, afacerii, veniturile unei afaceri, prieteni, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari.Uneori, acest tranzit se poate manifesta prin confuzii in comunicare si munca voastra poate avea de suferit. Uneori, sub aceasta influenta, puteti simti ca programul vostru a fost aruncat pe fereastra. Aceasta perioada este perfecta pentru a curata dezordinea de la locul de munca si pentru a stabili un nou proces de gestionare a timpului. De asemenea, este important sa acordati  atentie sanatatii voastre. Aceasta perioada necesita rabdare si o abordare hotarata, disciplinata si practica pentru a obtine succesul si rezultatul asteptat. Reevaluati rutinele si echilibrul intre munca si viata personala. Evitati deciziile impulsive care v-ar putea afecta bunastarea. Cu rabdare, ingrijire de sine si atente la detalii, aceasta perioada ar putea contribui la schimbari pozitive in stilul vostru de viata.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2-25 aprilie, tot ce tine de relatii, partener de viata, asociat,  copii, creativitate personala, cariera, ambitii lumesti, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Poate aduce un sentiment de drama inutila, aducand inapoi iubitorii din trecut si cei cu care aveti treburi neterminate. In incercarile voastre de a impresiona si de a castiga recunoastere, este posibil sa treceti peste bord si vorbirea voastra poate parea egocentrica si agresiva. Proiectele creative se pot confrunta cu esecuri. Fiti atenti la deciziile impulsive. Creativitatea voastra poate fi testata temporar si va puteti confrunta cu o lipsa de inspiratie. Nu puneti prea multa presiune pe voi pentru a performa; in schimb, concentrati-va pe placerile voastre, indiferent ce inseamna asta pentru voi. Aducand lumina si voie buna in viata voastra in acest moment, veti gasi in mod natural o inspiratie reinnoita.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2 -25 aprilie, tot ce tine de familie, camin, proprietati, munca, proiecte de munca, sanatate, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari Acest tranzit face dificila crearea unui echilibru intre cap si inima si puteti recurge la o comunicare pasiv-agresiva care nu favorizeaza prea mult relatiile voastre, in special cele apropiate. Scapati de obiectele care nu va mai servesc si reimprospatati-va casa. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a va gandi profund la relatiile voastre de familie; daca aveti neintelegeri cu anumite rude, puteti incerca o abordare diferita data viitoare. Rabdarea este cheia in rezolvarea neintelegerilor.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2-25 aprilie, tot ce tine de rude, calatorii, studii, iubire, relatia cu copii vostri, creativitatea voastra,  pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Provocarea acestui tranzit este sa ramaneti concentrati pe ceea ce conteaza si sa eliminati informatiile false care va tulbura judecata. Fiti flexibili. Este posibil ca programul vostru sa fie  haotic in aceasta perioada, iar alte persoane va pot dezamagi. Adaptati-va, reprogramati, reganditi, faceti lucrurile intr-un mod diferit. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.  Modul de gandire, sistemul nervos, sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani, Atentie la masina daca conduceti, verificati-va masina ( acte, ulei, apa, cauciucuri). Nu instalati programe noi in calculator, de preferat, daca aveti documente importante, asigurati-va o copie de rezerva a acestora. Problemele nerezolvate in trecut legate de o relatie romantica, copii, finante comune, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare.

Pesti/Ascendentul in Pesti

Cu Mercur retrograd in Berbec in perioada 2 -25 aprilie, tot ce tine de finante, proprietati, valori in general, familie, relatii, partener de viata,  pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Folositi acest timp pentru a va eficientiza finantele si pentru a reduce cheltuielile inutile. Nu este un moment bun pentru investitii noi sau pentru cheltuieli mari, dar este un moment grozav pentru a elabora un buget, pentru a obtine o oferta mai buna cu un card de credit. Mercur retrograd va spune ca asteptarea este cheia succesului, deoarece lucrurile nu se misca atat de probabil in favoarea voastra. Acest lucru este valabil mai ales in ceea ce priveste lucrurile care va fac sa va simtiti in  siguranta. Evitati reactiile impulsive care ar putea duce la conflicte. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie, de partener, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare.

 

Adriana Tudosa

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.