GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI – ANUL 2012

GEMENI  / ASCENDENTUL IN GEMENI – ANUL  2012

TRANZITE MAJORE

Jupiter petrece de obicei cam 12 luni intr-un semn zodiacal,  rolul acestei energii este de a aduce sansa, noroc, entuziasm, extinde tot ce atinge , este o energie expansiva inducand prosperitate si belsug in legatura cu toate conceptele lui .Poate extinde binele iar daca aspectele sunt provocatoare, poate extinde raul.

Incepem anul 2012 cu Jupiter in semnul de pamant al Taurului pe gradul 0 Taur (  abia iesit din retrogradare ,  pe 25 decembrie 2011) iar pana la mijlocul lui iunie 2012 termina de parcurs toate gradele acestui semn intrand apoi in semnul Gemenilor . Jupiter intra in miscare aparent retrograda pe gradul 16 Gemeni in data de 4 octombrie iar anul 2012 se termina cu Jupiter tot in miscare retrograda pe gradul 7 Gemeni.
Jupiter in Taur pune un accent deosebit pe securitate financiara , valori materiale , confort , avere , salarii , bunuri , este o energie ce stie atat de bine sa ne invete sa conjugam din nou verbul “eu am” . Asa cum am spus , Jupiter extinde tot ceea ce atinge , in semnul Taurului, anunta o crestere a incapatanarii, prudentei, conservatorismului dar si a nevoii de a avea bani castigati prin cultivarea valorii personale . Asa cum Taurul iubeste lucrurile fine , mancarea buna , relaxarea , Jupiter poate stimula din plin si aceste nevoi.
Pentru Gemeni ,  Jupiter parcurge casa XII , o casa a incercarilor , secretelor , recompenselor trecutului . Este o energie ce poate lucra pentru voi  ca un prieten ce va scoate din necazuri , atenuand consecintele unor  dificultati si oferind in acelasi timp o implinire de prestigiu. Jupiter in aceasta casa va face puternici asupra dusmanilor. Veti fi inclinati de a da prea mult prietenilor, cunoscutilor, strainilor si apoi sa fiti raniti de ingratitudinea si egoismul  ce-l veti primi in schimb, acest lucru poate provoca o balansare in cealalta extrema refuzand sa ajutati pe altii, acceptand un anumit fel de izolare. Cu Jupiter in tranzit prin aceasta casa veti simti nevoia sa va retrageti, sa fiti tacuti, sa meditati, sa fiti atrasi de rugaciune, de Dumnezeu, veti descoperi ca sensul vietii, adevarul “ vietii”  nu este de gasit in evenimente externe sau realitati ci mai degraba in voi insiva. Energia lui Jupiter in casa XII lucreaza pentru voi ca o protectie puternica impotriva oricaror dificultati, este ca un talisman magic ce-l veti purta pana la mijlocul anului 2012, veti simti ca aveti un inger pazitor de partea voastra.

Incepand de la mijocul lui iunie 2012, Jupiter intra in semnul Gemenilor , daca in Sagetator , Jupiter este in domiciliu, in Gemeni , aceasta energie este in exil, asta inseamna ca nu poate oferi prea multe din “ bunavointa ei “ punand accent mai mult pe calitatile jupiteriene negative chiar extinzandu-le . Este o energie ce indeamna la risc, extravaganta , superficialitate. Tot  ce tine de comunicare , naveta zilnica , nivel de cunostinte elementare , frati, veri , libertate in dragoste, flirt , minciuna , aventura sunt evidentiate de aceasta energie care va oferi sanse doar daca ne folosim inteligenta , de fapt , Jupiter in Gemeni ne va ajuta sa invatam sa conjugam foarte atent verbul “ eu gandesc” .
Pentru Gemeni , Jupiter in Gemeni activeaza casa I , o casa a individualitatii, personalitatii , imaginii personale , comportamentului, dispozitiei , sanatatii personale , asta inseamna ca aceasta energie va pune in centrul atentiei , este o perioada  in care puteti sa urcati destul de sus, sa va atingeti ambitiile. Este cea mai buna perioada de a fi avansati, sa beneficiati  de diverse premii, sanatatea si aspectul fizic se imbunatatesc foarte mult . Nu ezitati sa actionati in directia avansarii deoarece aveti multe sanse , sunteti protejati si veti fi sustinuti de prieteni puternici. Este o energie generoasa ce aduce oportunitati in toate domeniile vietii voastre, curaj in folosirea propriilor convingeri, veti deveni magnetici, veti fi plini de carisma, diplomatie, talent oratoric , deveniti  generosi si plini de incredere, important este sa abordati corectitudinea in tot ceea ce faceti. Puteti castiga in greutate,, asadar mare atentie la dieta. Fiti deschisi sa va largiti orizonturile , evenimentele ce apar  va vor ajuta sa depasiti problemele care anterior pareau insurmontabile, aveti o noua perspectiva de viata acuma, este cel mai bun moment ca orice vis sa prinda viata , suntetii norocosii acestei perioade . Fara o implicare personala , acesta perioada a anului 2012 poate fi privita  ca o perioada de relaxare cu vise frumoase fara a concretiza ceva . Favorurile vietii va cauta  dar trebuie sa actionati pentru a le primi si pastra , de aceea , evitati automultumirea .
Jupiter –Marele benefic “ de mana “ cu Soarele vostru este un aspect favorabil ce aduce optimism, generozitate , bunavointa, onoare.

Saturn este profesorul ,  petrece de obicei cam doi ani si jumatatre intr-un semn zodiacal, rolul acestei energii este de a crea experiente care sa ne ajute sa ne maturizam, adesea acestea sunt incomode dar cu siguranta semnificative . Saturn este stapanul timpului, karmei , ne invata despre datorie, rabdare , efort indelung, onoare . Odata lectiile invatata , Saturn stie sa dea si premii , stie sa lase un cadou semnificativ inainte de a parasi  un semn zodiacal, odata lectiile invatate , suntem recompensati. Daca nu trecem testele lui Saturn , atunci , aceasta energie poate capata un ton destul de dur , devine restrictiva , incomoda si dura . Nu este o energie prea distractiva dar cu siguranta aceasta energie ne invata sa crestem , sa actionam cu responsabilitate si maturitate , iar coronita o primeste doar cei care merita.
In anul 2012 , Saturn este in Balanta , in acest semn , energia saturniana este un pic imblanzita , chiar si in cele mai nefavorabile situatii, efectul nu este atat de dur ca in alte semne zodiacale. Saturn in acest semn este in exaltare , se simte foarte bine , lectiile lui privesc relatiile, diplomatia , colaborarea , corectitudinea, dreptatea , responsabilitatea unui parteneriat .

Saturn incepe anul 2012 pe gradul 28 Balanta , pe 7 februarie 2012 intra in miscare aparent retrograda pana pe gradul 22 Balanta in data de 26 iunie cand isi reia mersul direct , intra pe 7 octombrie in Scorpion si termina anul 2012 pe gradul 9 Scorpion.
Pentru  Gemeni, Saturn parcurge casa V –un domeniu ce vorbeste de iubire , creativitate , copii , risc, aventura, initiative artistice sau financiare , aceasta energie este pe capul vostru inca de la inceputul anului 2010 . Saturn in tranzit prin aceasta casa are un impact deosebit asupra activitatii creatoare, relatiei cu copii, povestilor romantice si sentimentale. Este un timp in care vi se da sansa sa intelegeti cum sa va folositi vitalitatea, energia emotionala si a iubirii, forta creatoare. Pot aparea diverse blocaje si temeri fata de tot ce va frustreaza din punct de vedere creator, al iubirii  sau cum daruiti iubirea. Lectia lui Saturn aici are legatura si cu consolidarea increderii in propria persoana , orice act de creatie are nevoie de un efort personal  pe masura. In aceasta perioada este posibil sa va intelegeti mai greu cu copii ,  Saturn vrea sa intelegi nevoile  reale ale acestora si  datoria personala fata de ei. Orice relatie de iubire care produce frustrare va fi rupta sau va cere o reanalizare a ei, este un timp destul de greu in relatiile de iubire. Semnificatia esentiala a energiei saturniene in viata voastra este aceea de a va ajuta sa intelegi cum sa va folositi vitalitatea voastra in fiecare domeniu de viata : de energia voastra fizica si sexuala ,de cea emotionala si a iubirii precum si alte forme ale puterii creatoare . In aceasta perioada puteti constientiza mult mai usor blocajele si temerile care intr-un anumit fel va devitalizeaza ,de aceea ar fi mult mai bine va confruntati cu acestea , sa le eliminati din viata voastra ,sa  descoperiti un sens mai profund in modul de exprimare al vostru ,sa deveniti responsabili si disciplinati .Saturn vine sa va aminteasca ca nu exista iubire fara un sentiment real al responsabilitatii ,nu exista creatii personale fara eforturi si fara programe de studiu si de lucru. Poate fi cel mai bun timp in care un hobby poate fi transformat intr-o afacere productiva. Deoarece Saturn in Balanta este o energie destul de prietenoasa cu semnul vostru, este o energie foarte buna pentru voi dragi Gemeni,cu alte cuvinte ,aveti de partea voastra un aliat puternic in aceasta perioada a anului 2012.

In octombrie 2012, Saturn intra in Semnul Scorpionului , testandu-ne , invatandu-ne, provocandu-ne in domeniile intimitatii, increderii , fidelitatii , bunurilor comune , comisioane, credite , mosteniri , impozite,  afaceri, motivatii secrete. Egoismul, lacomia, iresponsabilitatea in investitii,  profitul dintr-o asa zisa afacere de iubire , secretele amoroase vor fi taxate de aceasta energie .
Pentru Gemeni , Saturn in Scorpion parcurge casa VI –  un domeniu care ne vorbeste despre locul de munca , rutina zilnica, colegi, sefi, sanatate .
Saturn in tranzit prin aceasta casa astrologica , va permite  o ajustare interioara , schimbarea modului de gandire , a muncii , a obiceiurilor legate de sanatate .Veti simti un impuls interior sau de multe ori o presiune din partea circumstantelor  exterioare care va determina sa deveniti mai organizati  si mai disciplinati in domeniile practice ale vietii,in special in domeniul muncii si al sanatatii. Schimbarile la locul munca sau chiar a locului de munca nu trebuie sa va mire , la fel nici unele probleme cronice de sanatate . Sub influenta acestei energii saturniene , dezordinea trebuie transformata in ordine iar pentru a face acest lucru , Saturn va  indeamna sa fiti  disciplinati cu timpul vostru, cu munca noastra ,cu sanatatea corpului vostru. Lucrurile neglijate sau ignorate in domeniul muncii si sanatatii sunt in plina inspectie saturniana , aceasta energie ce stie atat de bine sa puna acentul doar pe ceea ce este strict necesar , va  va ajuta sa faceti o adevarata curatenie de primavera in acest domeniu din viata voastra .  Poate fi o perioada din anul 2012 in  care responsabilitatile de la locul de munca cresc , puteti deveni someri sau puteti fi pusi in situatia de a face o munca care va displace . Daca  serviciul pe care il faceti va nemultumeste profund , acest tranzit va poate ajuta sa va schimbati locul de munca . Este un timp in  care atentia fata de orice detaliu de la locul de munca creste , veti simti nevoia sa va organizati alfel modul in care munciti, puteti deveni extrem de productivi sub influenta acestei energii . Atentie la unele probleme de sanatate , acestea pot avea o legatura directa cu dieta si cu nivelul inalt al toxinelor , de aceea , aceasta perioada poate fi ideala pentru modificarea dietei alimentare.

Uranus este excentricul, noul, revolutionarul, socul, geniul. Sta intr-un semn zodiacal cam 7 ani guvernand lucrul in echipa , prietenia, electricitatea , internetul, tot ce este in afara normelor, conventionalului, traditionalului. Aduce in acelasi timp incapatanare , revolta , surprize placute sau haos neasteptat .Uranus incepe anul 2012 pe gradul 0 Berbec, intra in miscare aparent retrograda pe 14 iulie pe gradul 8 Berbec si termina anul 2012 pe gradul 4 Berbec .
Pentru Gemeni , Uranus in Berbec tranziteaza casa XI, un domeniu ce vorbeste despre prieteni , sperante , dorinte, protectori .
Cu Uranus in acest  domeniu de viata , sperantele si visele voastre  devin prioritare , veti sti peste noapte care obiective pot fi realizate , libertatea voastra este esentiala si veti da deoparte oamenii care va pun restrictii , care nu va inteleg ideile noi si neobisnuite . Urmeaza o  perioada in care Uranus va pune intr-un mod unic sa va sortati prietenii , este un timp incitant , va veti  largi intr-un mod semnificativ cunostintele , puteti fi atrasi de oameni pe care inainte nu ii luati in seama. Cu cat veti avea mai mare incredere in voi  cu atat mai mult Uranus va fi o energie ce va va ajuta sa va intelegeti  interesele voastre dar si pe ale celor din jur  . In aceasta CASA XI , Uranus este destul de puternic cu o influenta semnificatica , este casa lui naturala , in consecinta poate fi un tranzit aducator de prietenii puternice, puteti  cunoaste pe cineva care va fi  un adevarat protector dar intr-un mod diferit de ce stiati voi pana acuma . Puteti cunoaste  intr-un mod neasteptat prieteni originali , amici necunoscuti care va favorizeza fara sa va spuna , pot aparea ajutoare intr-un moment neasteptat .Energia lui Uranus in Berbec  in aspect benefic cu soarele vostru ( in special pentru cei nascuti in prima decada a semnului  ) poate sa va ajute sa indepartati constrangerile exterioare care va impiedicau sa fiti fericiti , va puteti ameliora situatia finaciara , posibilitate de castiguri financiare neasteptate .

Neptun  sta aproximativ 14 ani in fiecare semn zodiacal ( lectiile aduse de aceasta energie necesita mai mult timp pentru a fi invatate ) , iar la inceputul anului 2012, il gasim pe Neptun pe gradul 28 Varsator ca pe 4 februarie sa intre in semnul Pestilor unde va sta destul de mult . Pe 4 iunie , intra in miscare aparent retrograda pe gradul 3 Pesti  iar pe 10 noiembrie revine in mers direct si termina anul 2012 pe gradul 1 Pesti . Neptun este emotia, iubirea, spiritualitatea si magia in tot ceea ce atinge , aduce in acelasi timp iluzia, ceata , pacaleala , auto-amagirea , auto-distrugerea. Neptun ne vorbeste despre intuitie, secrete, mistere spirituale , paranormal , caritate , fortele ascunse din spatele scenei , in sens pozitiv, aceasta energie aduce compasiune, intelegere , intuitie , iubire , in sens negativ , Neptun stie atat de bine sa te ajute  sa  faci dintr-o “ cocioaba , un palat sau dintr-un broscoi un fat-frumos “ , are aceasta putere , iluziile, ceata , fac parte din aceasta energie .
Neptun in Pesti este la el acasa si oare unde este mai bine decat acasa , din acest punct de vedere , se pare ca in urmatoarea perioada vom fi aproape toti iubiti de aceasta energie care va face tot posibilul sa scoata in evidenta iubirea, compasiunea, credinta , magia din noi . Totusi , vor exista si destule momente de inselaciune, iluzie , pacaleala .

Pentru Gemeni   , Neptun in Pesti energizeaza casa X , o casa a carierei ,vietii sociale ,asta inseamna ca puteti fi atrasi in urmatoarea perioada de neobisnuit ,mister in acest domeniu . Este posibil sa aveti nevoie de schimbari in cariera voastra sau in directia generala a vietii  ca o solutie de adaptare la contextul social actual, pot fi cai inedite  dar adesea pline de ceata . Nu trebuie sa va grabiti sa faceti o schinbare in acest domeniu din viata voastra doar de dragul schimbarii deoarece acest lucru poate conduce mai mult la pierderi decat la realizari , situatiile pot fi confuze ,complicate ,deci mare atentie ,aceasta energie poate face apele destuli de tulburi in cariera si viata voastra sociala iar “pescuitul” in ape tulburi nu prea este recomandat . Pentru Gemenii nascuti in primele cinci zile din  semn , Neptun in Pesti face un aspect de careu cu Soarele natal, provocarile definesc aceasta energie . Este un tranzit propice erorilor de”manevrare a macazului “, voi puteti provoca aceste erori si nu altii, voi sunteti repsonsabili de alegerile voastre neputand sa dat vina pe nimeni . Aceasta energie va poate conduce sa faceti erori grave  cu privire la cariera voastra , pot aparea dificultati domestice , dispute in planul social , puteti ocoli problemele de viata pe care le veti considera inaccesibile , puteti utiliza metode incorecte pentru rezolvarea problemelor incercand sa parveniti prin orice mijloace .Tensiunea permanenta si labilitatea sufletului conduc la  probleme in cariera ,familie , spiritualitatea poate fi “ un adevarat drog “ ce va realiza un scut de protectie impotriva problemelor vietii .

Pluto transforma si vindeca tot ceea ce atinge , are un mod inegal de a strabate semnele zodiacale , poate sta 13 ani intr-un semn zodiacal iar in alt semn poate sta si 32 de ani . Pluto este o energie indispensabila si utila, ea distruge aspectele  problematice o data pentru totdeauna, asta nu pentru ca este o energie negativa. Aceasta energie  permite reconstructia, regenerarea unor parti ale personalitatii noastre sau a unui domeniu din viata noastra cu conditia sa reusim sa canalizam aceasta energie salbatica , profunda . Incepem anul 2012 cu Pluto pe gradul 7 Capricorn , intra pe 10 aprilie in miscare aparent retrograda pe gradul 9 capricorn  , revine in miscare directa pe 19 septembrie pe gradul 6 si termina anul 2012 pe gradul 9 Capricorn . Energia lui Pluto in Capricorn se va concentra pe obiectivele si aspiratiile ce pot fi facute cu profesionalism , cu simtul datoriei, cu rabdare .

Pentru Gemeni , Pluto energizeaza casa VIII , un domeniu al bunurilor in comun sau primite din alta parte , intimitatii, fidelitatii , finante comune cu sotul, veniturile partenerului , comisioane , credite , increderea in partener. Energia plutpoiana aduce de obicei o transaformare majora in domeniul de viata pe care il energizeaza , in cazul vostru , Pluto in casa VIII devine extrem de puternic , este la el in casa naturala ( casa VIII este casa naturala a scorpionului ). Aceasta energie poate sa va ajute sa obtineti profituri importante ca rezultat al casatoriei, unei asocieri importante . Finantele care vin din alta parte trebuiesc manipulate cu grija  iar finantelor personale trebuiesc cotrolate personal deoarece tot ce tine de bani , valori pot cunoaste transformari drastice .Nu este cea mai buna perioada de a face credite ,datorii deoarece pot aparea lucruri asupra carora nu veti putea avea nici un control, deci mare atentie .

21 mai  2012 vine cu o Luna Noua in Gemeni pe gradul 0:21 ( ora 02:48, ora Romaniei) favorabila unor noi inceputuri , in special pentru cei nascuti in jurul acestei date . De fapt , aceasta Luna Noua este  o  Eclipsa partiala de Soare in Gemeni asociata cu Nodul Sud Lunar in Gemeni , cu puternice influente asupra celor nascuti in jurul datei de 21 mai . O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar , poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in  scopul de a elimina lucrurile , oamenii care nu ne mai sunt de folos pentru viitor , restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei . Eclipsa  de Soare in Gemeni in casa I aduce destule experiente in viata voastra ce va vor ajuta la descoperirea a ceea ce sunteti dar si la afirmarea personalitatii. Sunt posibile schimbari in aspectul personal, schimbari temporare sau permanente de personalitate.  Energia acestei eclipse pune un accent deosebit pe dezvoltarea personala , increderea in sine, dezvoltarea orizonturilor personale. Folosita negativ, energia eclipsei poate accentua aroganta, multumirea de sine. Pentru cei nascuti in jurl datei de 28 mai , conjunctia dintre Eclipsa de Soare si  Soarele natal  poate amplifica neintelegerile, nefericirea conjugala, despartirile, probleme cu sanatatea, pericole in calatorii , stare generala febrile.

28 noiembrie 2012  vine cu o Luna Plina in Gemeni  gradul 6:47 ( ora 16:46, ora Romaniei ) , este o perioada buna in care puteti culege roadele muncii voastre cu puternice accente asupra celor nascuti in jurul datei de 28 mai .  Aceasta Luna Plina activeaza axa relationala eu-tu , poate fi o perioada de  puternice conflicte interioare , zbucium sufletesc , dezechilibru comportamental  fata de celalalt sex , inconstanta , lipsa de claritate , este necesar sa incercati sa gasiti un echilibru in raport cu celalalt, cu ceilalti , cel ce va sti sa faca acest lucru prin exprimarea clara si concisa a gandurilor, prin respectarea partenerului, prin intelegerea ca un partener nu este un simplu “ obiect “ ce poate fi manipulat cum doreste celalalt nu va simti prea mult influenta acestei luni pline , cine va continua sa creada ca un parteneriat este format doar dintr-un singur partener in timp ce celalat este doar o simpla prezenta ce poate fi modelata cum vrea celalalt va fi pus in situatia unei alegeri , ori isi modifica comportamentul ori pleaca , este un timp al intrebarilor, raspunsurilor  si deciziilor in orice fel de parteneriat fie ca vorbim de casnicie, de afaceri.

Eclipsele sunt procese dinamice care de multe ori coincid cu  schimbari importante  in viata voastra . Eclipsele maturizeaza prin bine sau rau, prin inceputuri sau sfarsituri,   stiu  atat de bine sa corecteze traiectoria destinului vostru , pot face sa intelegeti anumite lucruri, va  pot rasplati dar si pedepsi.

La nivel personal,  o Eclipsa de Soare poate avea un impact imens asupra vietii voastre cand face un aspect strans cu una din planetele voastre natale ,sugereaza ca destinul lucreaza in favoarea voastra , creaza o noua directie , este timpul pentru ceva nou ,cu cat va opuneti  mai mult acestei noi directii cu atat puteti sa va faceti viata mai grea ,pot aparea inclusive probleme de sanatate .

Prima Eclipsa de Soare este foarte importanta pentru voi deoarece este chiar in semnul Gemenilor cu influente asupra celor nascuti in jurul datei de 21 mai .

Urmatoarea Eclipsa de Soare de Soare din 2012 este pe data de 14 noiembrie , este o Eclipsa totala de Soare in Scorpion gradul  21:56 asociata cu Nodul  Nord Lunar in Scorpion , este o eclipsa ce poate aduce oportunitati imense pentru viitor deoarece ni se pune la dispozitie un imens rezervor de energii. Nodul Nord este viitorul, are  un “ ton pozitiv”  fiind asemanator lui Jupiter , reprezinta o cale in care lectiile de viata intalnite dar si metodele puse la dispozitie ne pot ajuta sa crestem, sa evoluam, sa traim in armonie .Pentru Gemeni ,  aceasta Eclipsa  de Soare energizeaza casa  VI , deci energizeaza fluctuatiile la locul de munca, schimbari ale locului de munca, modificari ale programului de munca, schimbari de sefi , un mai mare interes fata de sanatate si intretinerea sanatatii. Schimbarile promise de aceasta energie imensa pot insemna pasi inainte sau pasi inapoi, putem vorbi de crestere personala, o crestere ce inseamna de fapt transformarea sau schimbarea conditiilor de la locul de munca. Pot aparea si anumite crize in stransa legatura cu modificarile de la locul de munca ce pot afecta si sanatatea. Mesajul eclipsei in casa VI are o legatura directa cu “transformarea voastra”, transformare ce se face adesea prin schimbare, suferinta, rabdare si rezistenta.

In mare , cam asa este organizata orchestra astrala in anul 2012  pentru voi dragi Gemeni  , pe parcursul anului voi continua sa scriu despre evenimentele astrale  majore  si despre influenta acestora in viata voastra .

Adriana Tudosa

 

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.