ECLIPSA TOTALA DE LUNA IN SAGETATOR-26 MAI 2021, ORA 14:15, ORA ROMANIEI –“DOMNUL ESTE PASTORUL MEU….”

 

“Domnul este pastorul meu; nu voi duce lipsa de nimic.” Psalmul 23 al lui David

Pe 26 mai 2021, ora 14:15, ora Romaniei, avem o Eclipsa totala de Luna in Sagetator(semn mutabil de foc) ce ofera abilitatea de a vedea situatiile de viata din perspective multiple. O eclipsa de luna are loc in timpul unei luni pline. Luna plina marcheaza un moment de finalizare sau revelatie si trimite lumina ei asupra lucrurilor si relatiilor de care trebuie sa ne ocupam.  Eclipsa de Luna este tot o luna plina dar acuma intervine axa destinului, totul poate fi brusc si fara nici o avertizare. Acuma nu vom vedea lucrurile in acelasi mod ca in cazul unei luni pline, lumina o poate vedea doar sufletul iar intutitia-vocea sfanta din noi ne ajuta sa discernem  adevarul de iluzie, sa ne deschidem catre noi posibilitati.

In timpul acestei Eclipse totale de Luna in Sagetator, Luna pe gradul 5:26 Sagetator este in opozitie cu Soarele pe gradul 5:26 Gemeni in apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Sud pe gradul 10:44 Sagetator in opozitie cu Nodul Nord pe gradul 10:44 Gemeni. Cu aceasta Eclipsa de Luna, bat clopotele astrale pentru momente de viata importante, sortite, nu poti sa nu auzi aceste tonuri astrale importante. In timpul Eclipsei de Luna, Pamantul este intre Soare si Luna iar pentru o scurta perioada de timp, putem vedea cum umbra pamantului devine calea de transmitere a luminii catre Luna, o lumina rosiatica cu nuante de maro si gri. Suntem radiografiati astral iar ceea ce vedem poate fi greu de crezut, inghitit, poate fi socant, transformator, inovator. Rolul major al acestui aspect astral nu este sa ne sperie ci sa ne arate ce trebuie sa imbunatatim la noi, in relatiile noastre.

“ Care pe care …” este un mesaj important al acestei eclipse de luna ce aduce fata in fata exact ca pe o tabla de sah, cele doua Luminarii insotite de cele doua Noduri Lunare

Este o Eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud lunar in Sagetator ce va forta eliberarea noastra de tot ceea ce ne tine pe loc, fie ca vorbim de o relatie, de un loc de munca, de o credinta, de o speranta, o dogma, un pastor, de o durere in suflet. Nodul Sud Lunar poate fi vazut ca un loc de confort, ceea ce simtim ca stim si ca facem bine si, prin urmare, avem tendinta de a dori sa ramanem in acel spatiu. Nodul Sud reprezinta, de asemenea, locul in care avem afaceri neterminate. Aceasta ar putea fi „karma” pe care nu am platit-o, lucruri pe care nu le-am finalizat niciodata sau sanse pe care nu am avut curajul sa le imbratisam. Aceasta eclipsa sustinuta de Nodul Sud in Sagetator ne face un semn sa terminam lucrurile pe care le-am lasat nefacute in trecut si de asemenea poate fi o sansa trecuta reinviata.

Toate eclipsele de luna sunt “ Luni Pline”  ce ne obliga sa gasim un echilibru intre energiile Sagetator –Gemeni, implicate.

Semnul Gemeni este totul despre dialog si conectarea punctelor. Cu semnul Gemeni ne confruntam cu nevoia de a colecta datele brute. Exista o curiozitate tinereasca si infricosatoare care conduce la o multime de intrebari  (cine, ce, cand, unde, de ce?).  Cand functionam eficient in taramul Gemenilor, perceptiile noastre pot fi izbitor de rapide si de intelepte. Cand fortam aceasta energie, devenim obsedati de versiunea micro a lucrurilor, colectam necontenit informatii aleatorii, fara focalizare sau directie clara, gestionam gresit informatiile. In umbra semnului Gemeni stau foarte bine barfa, fixarea pe detalii, dualitatea, denaturarea adevarului, risipirea energiei in prea multe directii.

Sagetatorul este preocupat de Adevar. Cu o abordare filosofica a vietii, acesta este studentul etern care vrea libertate, expansiune si multe experiente mai mari decat viata. Cautand intotdeauna noi orizonturi, acest semn este inzestrat cu intuitie, spontaneitate si credinta in sine. In umbra Sagetatorului stau foarte bine aroganta, neatentia, eu am dreptate tot timpul, lipsa de tact, Excesiv, energia Sagetatorului devine un exercitiu de auto-dreptate intelectuala. In timp ce predica si sustine toleranta, actiunile Sagetatorului sugereaza un „misionar” care cu “bunavointa” vrea sa te castige de partea lui, sa-i adopti modul de gandire. De asemenea, Sagetatorul este dedicat cautarii  Adevarului si nu se remarca  pentru tact si diplomatie atunci cand exprima ceea ce vede ca Adevar. Gemenii spun „Stiu”, Sagetatorul spune „Cred”. Gemenii se ocupa de concret, Sagetatorul se ocupa de abstract. Gemenii se concentreaza asupra mediului imediat, Sagetatorul se concentreaza asupra lumii in general. Gemenii sunt copacii (detalii), Sagetatorul este padurea (imagine de ansamblu). Gemenii au o abordare deschisa si curioasa a vietii, Sagetatorul prefera sa ia caile deja trasate(vrea un ghid, un pastor…).

Lectia importanta a acestui moment este gasirea unui echilibru intre cele doua energii care trag de noi in directii diferite, sa facem diferenta dintre ceea ce este util si informatiile care creeaza conflicte, care ne inseala. Eclipsa de Luna in Sagetator poate sa ne ajute sa vedem imaginea de ansamblu a unei experiente, taie iluziile, smecheriile, minciunile, si ne conecteaza cu adevarul gol, golut. Ne ajuta sa identificam conceptiile, ideile, stirile gresite, amintindu-ne ca lipsa unei comunicari clare, sincere si corecte conduce la conflicte. Totul este despre adevar si libertate. Putem culege roadele actiunilor naive, riscante iar aventura printre nori se sfarseste in mai mute feluri( mutabilitatea semnului sagetator).De asemenea, acest moment astral poate crea destula nesiguranta, indoieli, teama, sensibilitate extrema. Pot fi dezvaluite si  informatii pretioase legate de strainatate, calatorii in strainatate, negocieri in strainatate, invatamant superior, legislatie, functionarea sistemului judiciar, religie, comert cu tari straine. Constructiv, aceasta Eclipsa ne spune ca este timpul sa ne deschidem mintea catre o gama larga de posibilitati si sa intelegem ca adevarul poate fi transmis prin multe perspective si limbi, iar cei mai buni profesori sunt cei mai receptivi elevi. Exista multe adevaruri si multe cai la fel de „corecte” in viata pe care oamenii aleg sa le urmeze. Modul de a iesi din acest mod dogmatic de operare(Sagetator) este de a adopta o curiozitate copilareasca (Gemeni) fata de viata, explorand si punand la indoiala totul. Calea de urmat acuma este Nodul Nord in  Gemenilor luminat de Soarele in Gemeni ce ne incurajeaza sa punem la indoiala totul si sa cautam propriul adevar. Trebuie sa redevenim elevi si sa cautam curiosi in noi insine si in mediul/ realitatea noastra imediata pentru a gasi propriile noastre adevaruri personale. Singurele cunostinte si credinte care sunt utile pentru a trai si a le impartasi sunt cele care se pot manifesta in realitate. Trebuie sa iesim din taramul norilor(Sagetator) si sa coboram in viata reala de zi cu zi(Gemeni). Nu putem intelege cu adevarat conceptele superioare si lumea in general, daca nu ne intelegem mai intai pe noi insine, lumea din jurul nostru si oamenii din ea. Atat adevarul cat si falsitatea pot zbura la fel de repede dar de cele multe ori, o informatie falsa circula cu o viteza mult mai mare decat adevarul care vine schiopatand dupa ea. Asa ne lasam inselati de fel de fel de informatii.

Cu Luna in Sagetator in opozitie cu Soarele in Gemeni in apropierea axei nodale Sagetator-Gemeni, este timpul sa revizuim sistemele noastre de credinta, sa intelegem ca Credinta fara fapte bune este moarta. Adevarata credinta (Sagetator) are ca rezultat o creatie noua, nu o repetare a acelorasi tipare de comportament pacatoase, inselatoare. Asa cum a scris Pavel in 2 Corinteni 5.17: „Caci, daca este cineva in Cristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus, iata ca toate lucrurile s-au facut noi.” A avea credinta(Sagetator)  inseamna ceva mult mai mult decat un pricipiu pe care il aparam si la care tinem din obisnuinta. A  avea credinta, este ceva ce traim in realitate ( nu in teorie ) si impartasim cu altii.
Chiar daca puterea credintei noastre este incontestabila, marea provocare este sa invatam cum sa luam in considerare alte perspective si informatii care ar putea sa ne ajute sa vedem altfel lucrurile, viata, divinitatea. Curiozitatea  este o parte imensa a cresterii noastre ca fiinte umane si cu cat putem fi mai deschisi la minte, non dogmatici, cu atat vom gasi ca cerul vine in intampinarea noastra cu informatiile necesare evolutiei noastre.

Cum Sagetatorul stapaneste mintea si inelepciunea superioara, aceasta eclipsa ne permite sa ne concentram pe imaginea de ansamblu si sa vedem lucrurile dintr-un punct de vedere mai expansiv. Datorita naturii acestei eclipse de luna, putem descoperi, de asemenea, secrete sau informatii ascunse care pot inspira schimbari sau transformari importante. Cunoasterea aduce putere si s-ar putea foarte bine sa descoperim ca informatiile care vin spre noi acuma ne pot oferi indicii pentru urmatorii pasi.

Eclipsa de Luna de mana cu Nodul Sud in  Sagetator ne cere sa fim foarte atenti la dogmele care ne conduc si daca urmam pastorul care trebuie. Este timpul sa-l alegem pe Dumnezeu sa ne fie pastor. La fel ca si David, putem sa repetam :”Domnul este pastorul meu; nu voi duce lipsa de nimic(Psalmul 23 al lui David)
El  este si Dumnezeul meu… si Dumnezeul tau. El lucreaza in viata fiecaruia dintre noi chiar in acest moment.

Soarele in Gemeni in fuziune cu Nodul Nord in Gemeni in opozitie cu Luna in Sagetator si Nodul Sud in Sagetator sunt blocate intr-o configuratie dinamica( careu in T) cu Jupiter pe gradul  1:11 Pesti.

Un careu in T ridica tensiunea Eclipsei lunare la un nivel maxim. Exista un potential imens pentru calamitati naturale, confruntari explozive, separari brutale. Acest aspect mareste instabilitatea, tensiunea, se cauta o schimbare, apare dorinta de noi conditii de existenta. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata. Jupiter in Pesti este o influenta sensibila, empatica si vindecatoare – si aceasta este binevenita dupa o perioada cu perturbari majore(Jupiter in Capricorn si Varsator). Cu toate acestea, daca nu suntem atenti, confuzia si iluzia pot provoca si mai multa angoasa mentala. Este timpul sa ne reconsideram convingerile,  sa vorbim cu atentie, amintindu-ne de puterea cuvantului, sa exploram optiunile, sa discernem adevarul de iluzie, sa adunam toate informatiile inainte de a lua masuri, sa fim deschisi la minte si sa nu lasam credintele noastre sa ne limiteze. Fiecare are povestea lui de viata, mai buna, mai usoara, mai grea, dar trebuie sa invatam ca fiecare poveste ( Jupiter este marele povestitor) de fapt ne apropie de Dumnezeu, de Sursa tuturor posibilitatilor. Nu avem cum sa schimbam capitolele din povestea destinata fiecaruia dintre noi dar cu siguranta putem schimba finalul, putem sa ne apropiem si mai mult de  Dumnezeu. Punctul cheie al acestui aspect tine de situatiile abuzive create de propria noastra orbire sau propriile erori. Toti cedam in fata unor erori, toti devenim la un moment dat orbiti de oameni, credinte, relatii. Aceste greseli nu trebuie analizate cu rusine sau vinovatie ci doar trebuie sa le recunoastem si sa nu le mai repetam. Legea evolutiei ne spune tot timpul : ai gresit si mai mult in trecut, ai fost si mai putin pregatit in trecut….

Indiferent de provocari, aceasta Eclipsa de Luna ne cere sa fim indrazneti, sa credem in scopul divin al vietii noastre, sa credem in maretia fiintei noastre, sa urmam ceea ce bunul Isus ne spune: “..In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”Ioan 16:33

Si in indrazneala noastra, vom gasi ca Dumnezeu are credinta in noi.

Focul semnului Sagetator este legat de focul spiritual al sufletului, de intelepciunea eterna si divina a subcontientului de care trebuie sa invam sa ne folosim. Subconstientul nostru este asemeni unui soldat ascultator care executa ordinele pe care i le dam, si tocmai de aceea trebuie sa invatam sa fim foarte atenti la gandurile si cuvintele noastre. Putem modifica conditiile vietii noastre schimband CUVINTELE.

“Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna”.

Emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator in special pentru cei care au gradele 6 Sagetator, Gemeni, Fecioara, Pesti (semnele mutabile)  activate in harta natala.

“Nu ma lasa Doamne sa pribegesc pe drumuri straine ci fii calauza mea. Caci te simt langa mine in fiecare clipa si asta imi da curaj sa merg mai departe. Faca-Se voia Ta Doamne. Amin!”

 Sa fiti binecuvantati!

 

Adriana Tudosa

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.