ECLIPSA TOTALA DE LUNA IN BALANTA – 15 APRILIE 2014, ORA ORA 10:43 –ORA ROMANIEI –“ LUMINA UMBREI”

astro_2gw_416_eclipsa_de_luna_in_balanta_2014.17216.20046

‘Ma-ntreb de ce imi tine umbra de urat, de ce nu pleaca, sa traga cu urechea la ce se spune despre mantuirea mea?” Ionut Caragea

Eclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscarea ei in jurul Pamantului intra in umbra acestuia, Pamantul se interpune intre Luna si Soare, astfel lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna pe Pamant este blocata. Razele Soarelui sunt astfel impiedicate sa ajunga pe Luna, in acest moment Luna se afla in faza ei de Luna Plina adica Soarele se afla in opozitie cu Luna, iar Luna se afle in apropierea unui Nod Lunar. 

imagine1

Eclipsa totala de Luna apare cand intreaga suprafata a Lunii intra in umbra pamantului. Luna nu dispare complet in timp ce trece prin umbra pamantului datorita refractiei luminii solare de catre atmosfera terestra in conul de umbra, daca pamantul nu ar avea atmosfera terestra, luna ar fi complet intunecata. Culoarea rosie a Lunii in momentul de eclipsa se explica prin faptul ca lumina venita de la soare trece prin mai multe straturi ale atmosferei si se pastreaza doar cea rosie. Acest efect este asemanator apusului, cand noi inca mai vedem Soarele desi acesta a apus. O Eclipsa totala de Luna mai este denumita popular si “ Luna sangerie” fiind privita cu teama si superstitie, este prevestitoarea unor vremuri grele sau a unor evenimente social majore. Durata acestei eclipse va fi de 1 ora, 17 minute si 48 secunde si va fi vizibila atat in America de Nord cat si America de Sud.

O  Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim lucrurile din viata noastra, in special, accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut( LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara. Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata, cu iubirea, cu cei apropiati noua. Este bina sa stim ca o eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu  efecte de durata ( o luna plina !), emotiile sunt sporite, ceva vine in  lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama  ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.

In ziua de 15 aprilie 2014, in jurul orei 10:43, se formeaza o Eclipsa totala  de Luna in Balanta  gradul 25:16, vorbim de o  eclipsa ce se formeaza in faza de Luna Plina in apropierea nodurilor lunare adica, Luna in Balanta  gradul 25:16 este in opozitie cu Soarele in Berbec gradul 25:16  iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Balanta  gradul 28: 23 in opozitie cu Nodul Sud in Berbec gradul 28:23.  Este o Eclipsa totala de Luna asociata cu Nodul Nord Lunar in Balanta  ce semnififica destul de clar oportunitati pentru viitor. O Luna Plina ne poate umple sacul cu realizari sau esecuri, asta in functie de ce am sadit, ingrijit din octombrie  2013 incoace. Eclipsa de Luna aduce un ton karmic, sortit acestor realizari sau esecuri deoarece puterea de control este minima, suntem la “ mana astrelor “ si ele decid ce punem in sac. Cu Nodul Nord in Balanta  ce formeaza aceasta Eclipsa de Luna trebuie sa ne asumam bilantul karmic al lectiilor trecutului nostru, atat realizarile cat si esecurile luminate puternic de aceasta Luna eclipsata ne cer sa pasim catre o cale noua ce ofera armonie, pace, frumusete sufletului nostru divin. O Luna Plina este de fapt un aspect de opozitie intre Soare si Luna iar aspectul de opozitie este in acord cu semnul Balantei, aducand dezechilibru prin conflicte sau echilibru prin reconciliere. Reprezinta un obstacol de trecut in raport cu o intalnire, in relatiile noastre fie ca vorbim de relatia cu propria persoana, cu partenerul de viata, cu locul de munca, cu parintii, cu iubirea, cu copiii, etc. Acuma putem vedea acele fatete ale sinelui nostru, ale relatiilor noastre pe care  refuzam sa le vedem, sa le recunoastem pentru a face viata noastra mai linistita si armonioasa. Soarele sprijinit de Nodul Sud in Berbec este obisnuinta care se agata de fel de fel de  lupte egoiste, nevoi personale, comportament exploziv, uitand de cei din jur, de nevoile si sentimentele lor.
Aici, “ ego-ul foloseste tot alfabetul” pentru a se preamari pe el, pentru a actiona doar el, pentru a cuceri lumea. Nodul Sud in Berbec este obisnuinta de a actiona precipitat, aici “adrenalina”  incepe lupta cand vede balaurul, aici, actiunea este lipsita de tact, sfideaza, este obraznica, necooperanta, egoista, aroganta.
Acestea sunt problemele pe care cosmosul le va evidentia in urmatoarea perioada  rugandu-ne iar de multe ori, obligandu-ne, fortandu-ne sa ne uitam in directia opusa, sa urmam calea Nodului Nord lunar in Balanta –viitorul ce promoveaza pacea , diplomatia, echilibrul, relatiile echitabile, medierea, armonia.
Nodul Sud in Berbec in fuziune cu Soarele in casa XI poate fi o adevarata provocare deoarece obisnuinta poate oferi un asa zis confort oferit de anumite prietenii, grupuri de oameni, sperante, protectori, daruri de la sefi.
Dar trebuie sa reamintesc ca Nodul Sud reprezinta obiceiurile confortabile dar nu neaparat sanatoase pentru viitorul nostru. Acuma, divinitatea cantareste “ aceste obiceiuri nesanatoase” atentionandu-ne ca a venit timpul sa le recunoastem si sa renuntam la ele, sa dezvoltam potentialul oferit de Nodul Nord in Balanta in care sufletul nostru( Luna in Balanta) va cunoaste multumire, fericire. Este greu sa renunti la “ obisnuita” iar aceasta Eclipsa  ne forteaza sa dam deoparte tot ceea ce ne tine blocati in fel de fel de obiceiuri expirate, ele nu mai au termen de valabilitate in magazinul astral.
Luna eclipsata in Balanta in apropierea Nodului Nord in Balanta in casa V aduce oportunitati pentru o noua abordare a relatiilor, iubirii, creativitatii personale, puritatii sufletului. In casa V, Eclipsa de Luna in Balanta  combina verbul “ a echilibra “ cu “ a voi” dar intr-un ton sortit asfel incat sa fim multumiti de relatiile noastre, de creatiile noastre. Participam in urmatoarea perioada la un curs( casa V) in care vrem, nu vrem, invatam sa conjugam cele doua verbe la timpul prezent si viitor iar trecutul ( Nodul Sud in Berbec in fuziune cu Soarele in Berbec) trebuie educat in acord cu cerintele actuale.
Cum o Eclipsa de Luna  vorbeste despre finaluri, ceva se incheie intr-un mod semnificativ( nu poate fi uitat, datorita tonului karmic), cu Eclipsa de Luna in Balanta si in casa V sunt evidentiate relatiile  personale, de afaceri, iubirea, copiii, scoala, placerile de toate felurile, creativitatea personala, distractiile.
Guvernatorul Eclipsei de Luna in Balanta este Venus in Pesti in casa IX lipita si de casa X. In astrologia veche, se spune ca o Eclipsa condusa de Venus este precursoarea unui timp linistit pe pamant. Venus in Pesti este in exaltare  iar cea de-a treia decada a Balantei este condusa de Jupiter care este Rac in semnul lui de exaltare si care in acest moment fac un aspect de trigon, aspect benefic. Avem aici pe cei doi benefici astrali in armonie atat ca semne cat si ca aspect, asta arata ca putem culege roade frumoase in urmatoarea perioada in special prin creativitatea personala, prin copii,in cariera, in relatia cu strainatatea, prin credinta, prin ceea ce oferim celorlalti, chiar si iubirea este rasplatita cu un trandafir astral iar in multe cazuri, cerul pregateste inelul karmic.
Luna Eclipsata  este pe steaua fixa Spica, o stea benefica succesului, bogatii, onoare. Jupiter in Rac activeaza steaua fixa Sirius, o stea ce promite succesul in afaceri, calatorii, ajutor de la rude, avansare ecleziastica.

Fara asteroizi, mesajul acestui moment astral ar fi saracit dar cum in jocul astral abunda participarea asteroizilor feminini, putem vedea si o alta fateta a acestui moment important.
Luna Eclipsata in Balanta este colorata din plin de asteroizii Ceres, Hecate, Vesta  iar Soarele in Balanta este de mana cu asteroidul Juno.
Asteroidul Pallas Athena din Leu sprijina benefic ( face un aspect de sextil cu Luna in Balanta si un aspect de trigon cu Soarele in Berbec) aceasta Eclipsa de Luna in Balanta, de fapt, energia acestui asteroid devine mediatorul acestui moment astral. Deci Ceres –mama, Vesta –sora, Juno-sotia, Athena Pallas –fiica, pun un accent deosebit pe misterele principiului feminin asociat cu aceasta Eclipsa de Luna . Acesti patru asteroizi au fost primii descoperiti, Ceres in 1801, Pallas in 1802, Vesta in 1807, Juno in 1804 iar in metafizica, legea de corespondenta arata ca fiecare planeta, asteroid nou au fost descoperiti in momentul in care “ mintea omenirii “ era pregatita sa ii integreze in viata de zi cu zi. Astfel, descoperirea celor patru asteroizi a coincis cu istoricul drept la vot al femeilor iar la inceputul anilor  ’70,  miscarea feminista a luat amploare.

ceres

Ceres, ca mama a principalilor asteroizi, are in limbajul ei energetic modul in care ne hranim, ce ne hraneste cu adevarat si cum ii hranim pe ceilalti. Ea descrie foarte bine pe mama si relatia mama –copil, legatura cu pamantul( inclusiv legatura cu corpul nostru), cu ceea ce ofera pamantul ca alimente, cu anotimpurile. Ceres este de interes special in grafice asociate cu modificari sau evenimente de mediu. Ceres vorbeste prin grija pentru copii, ceilalti, pamant, este asociata cu fertilitatea, uterul, stomacul. Ceres in Balanta si in casa V aduce un mare accent pe relatii, uniuni, diplomatie, legalitatea unor relatii, relatia cu scoala, cu copiii, cu iubirea, cu ceea ce creeaza puritatea sufletului nostru. Aici, sufletul este hranit de relatii, frumos, bune maniere, iubire, copii, creativitate.
Dar in acest moment, Ceres este  retrograda, ‘se uita inapoi cu manie”  asteptand  o veste importanta despre o pierderea, despre un iubit pierdut, un copil plecat, o afacere stricata, un dezechilibru al modului de alimentare al corpului nostru. In povestea ei mitologica, Ceres s-a intalnit cu Hecate, zeita care vede in toate directiile, in trecut , in prezent si in viitor, si care a sfatuit-o sa vorbeasca  cu zeul soarelui-Helios care stie ca fata ei a fost rapita de Pluto cu sprijinul lui Zeus-Jupiter. Acuma, Ceres retrograda in Balanta se reintalneste cu Hecate retrograda in Balanta si ne ajuta sa vedem in profunzime alegerile, pierderile trecutului  dar luminandu-ne si calea cea buna . Ea are  “o torta in mana “ pentru cei care au nevoie de aceasta ghidare indiferent daca este cerut sau nu ajutorul ei, darul ei de lumina este neconditionat. Hekate este intotdeauna langa noi in vremuri grele, chiar nu putea lipsi in acest moment astral important ajutandu-ne sa ne departam de tot ceea ce ne constrange, ne ajuta sa ne eliberam de un trecut plin de sacrificii, de relatii necorespunsatoare.

hecate

Hecate este de fapt umbra sinelui nostru.Trebuie sa ne uitam la umbra noastra  ca la ceva care  ne ajuta sa progresam, sa crestem, dar multi nu vor sa-si piarda timpul cu asa ceva. Viata neexaminata nu merita traita  iar Hecate  ne ajuta acuma sa vedem o parte din umbra noastra, sa recunoastem ca aceasta umbra exista chiar cu pericolul de a nu fi prea incantati de ce vedem acolo imprimat in timp. Acuma torta lui Hecate lumineaza aceasta umbra ca un ansamblu al actiunilor, impulsurilor din trecut ce ne-au facut sa renuntam la ceva important  sau neimportant  in relatiile noastre ( Hecate retrograd in Balanta) in favoarea unei imagini personale cu care sa stralucim in ochii altora. Aceasta Eclipsa de Luna de mana cu Hecate ne pune sa ne confruntam cu “ umbra noastra “, sa vedem daca merita sa continuam sa traim plini de vinovatie sau sa recunoastem ca  fiecare experienta a vietii ne-a ajutat sa crestem chiar daca a venit prin renuntare, suferinta, pierdere. Umbra reprezinta dublul nostru , este fiinta astrala incarnata intr-un corp de lut magnetizat dar care isi continua existenta de-a lungul veacurilor. Umbra memoreaza istoria noastra atat pe pamant cat si in astral iar acuma avem acces la aceasta bogatie a noastra vizibila doar datorita tortei lui Hecate. In multe povesti populare se vorbeste despre umbra  unei comori conturata cu ajutorul luminii lunii, acuma, Hecate ne arata drumul catre  “comoara sufletului nostru “  fiind ajutati sa rupem acele legaturi care ne otravesc, sa teminam cu reprosurile pentru ce putea sa fie o relatie in viata noastra. Doar asa, sufletul nostru curatat de aceste “ vinovatii imprastiate peste tot” , poate continua sa isi faca treaba cel mai bine aici pe pamant. Totusi, este bine sa stim ca Hecate nu este o Zeita plina de tandrete, compasiune, ea nu tolereaza nici nu menajeaza daca nu apelezi la intelepciunea interioara. Actiunile ei sunt rapide si de multe ori poate aduce ceva ce nici nu te-ai fi asteptat, asta este puterea acestei zeite, de trei ori zeita. Hecate este marea Preoteasa detinatoarea de taine, ea nu cauta cunoasterea interioara ci ea o detine si o da la altii. Ea ne aminteste de ‘adevar”, ea nu se lasa pacalita de pozitii sociale, educatie , titluri, bogatie, ea este impresionata de ceea ce “ este in inima  “, ea este patroana inimii.

vesta

Sora Vesta in Balanta este si ea in apropiere si este tot retrograda punand un accent deosebit pe sacrificiile noastre. Vesta este “ vatra -acel loc sacru “ ce ofera sentimentul ca sufletul a ajuns in sfarsit “ acasa” prin ceea ce face  iar acuma ne intreaba daca suntem multumiti de sacrificiile noastre. Vesta in Balanta este  ‘preoteasa “ diplomatiei, compromisului care tanjeste dupa pacea si echilibrul spiritului, aici ea se dedica cu tot cu suflet prietenilor, familiei, tuturor celor care o fac sa se simta iubita  si de ajutor. Arta si exprimarea creativa sunt sacre pentru Vesta in Balanta .
In acelasi timp, Vesta este un loc in harta astrologica care ne apartine noua , sufletului nostru divin, este scanteia interioara de care avem nevoie pentru a supravietui tuturor problemelor cotidiene si pentru a pastra intact spiritul nostru chiar si in cele mai grele conditii. Daca Vesta in Balanta tanjeste dupa pace si armonie, in mers aparent retrograd, Vesta  devine o scanteie din ce in ce mai mica, aproape stinsa de greselile comise in relatii, dragoste, de cum am cultivat pacea si armonia, de tendinta de a da prea mult din noi, de renuntarea la lucruri importante pentru noi in favoarea celuilalt, de prea mult efort si energie in relatii personale lasand locul de munca si viata de familie in suferinta, de prea mult efort in ingrijirea copiilor uitand de iubire, recreere, distractie.
Astrologic,  Vesta se refera la locul de munca, devotament, practici spirituale, singuratate,  angajament, sacrificiu, o serie de probleme sexuale, teama de intimidate, iar acuma ne arata o cale de iesire catre acele lucruri, relatii, oameni, crezuri  care ne pot ajuta sa reaprindem scanteia divina din noi, sa o intretinem, sa o folosim pentru a aduce mai multa lumina atat pentru noi cat si pentru ceilalti.
Ea reprezinta acele lucruri care ne ajuta sa ne dedicam cu inima si sufletul si pentru care suntem gata sa facem orice sacrificiu, iar in Balanta  si in fuziune cu Eclipsa de Luna, Nodul Nord in Balanta, viitorul  este  vatra in care scanteile celor implicati in fel de fel de relatii cultiva pacea, armonia, iubirea  din suflet, frumusetea sufletului.

annibale-carracci_-_jupiter_et_junon

Juno ( Hera ) este sotia divina care  si-a luat revansa de la sotul ei, ca parte dintr-o societate dominata de barbati. Dupa detronarea lui Cronos (Saturn), Zeus a cerut-o in casatorie pe Juno dar ea l-a refuzat initial. Indragostit nebuneste de sora lui, Jupiter nu renunta iar intr-una din zilele in care zeita se plimba prin padure, el se transforma intr-o  pasare cuc ce cade la picioarele  ei. Zeitei i s-a facut mila de pasarea jumatate inghetata, a luat-o in brate si a inceput sa o mangaie tandru pentru a o incalzi. Atunci, regele a revenit la forma lui reala. Magnific, maiestos , puternic si irezistibil a facut-o  pe Juno  sa accepte cererea in casatorie . Nunta lor a fost o splendoare divina iar luna lor de miere a durat trei sute de ani. Casatoria lor nu a fost doar miere, dragostea lor a fost furtunoasa , turbulenta. Cu toate ca Juno a fost una dintre cele mai frumoase zeite, Zeus i-a oferit o multime de motive pentru a fi suspiciosa si geloasa. Desele certuri in cuplul divin, exploziile de furie si gelozile ale zeitei au alimentat tot timpul imaginatia grecilor antici care au creat multe povesti populare. Zeus, sotul arogant, capricios si necredincios a zdrobit de multe ori demnitatea zeitei si a ranit iremediabil mandria ei feminina. Ea ramane credincioasa, loiala, afectuoasa, supusa sotului ei dar, de asemenea, dinamica, plina de resurse, agitata, morocanoasa, opresiva , geloasa, razbunatoare. Este femeia care vrea sa-si tina sotul aproape indiferent de metode, gelozia ei este o flacara de nestins de curaj, razbunarea ei rade totul in cale , ea lupta cu disperare pentru a pastra ceea ce ii apartine de drept. Juno se refera la o zona in care exista un angajament la nivel de suflet, este o zona in care suntem casatoriti cu ceva iar  Juno in Berbec  vorbeste despre relatii razboinice, aici partenerii pot fi adeversari, irascibili, certareti, ambitiosi, extrem de energici dar care isi plang intr-un fel pierderea libertatii.

Cum Eclipsa de Luna se formeaza cu Pamantul intre Soarele in Berbec ( vitalitate, energie, modul de a actiona zilnic  ), Juno in Berbec(relatii de suflet, relatii razboinice, bani, tradare, gelozii)  si Luna (sufletul, emotia , sensibilitatea), Ceres ( modul de ingrijire, hranire a sufletului, a celuilalt), Vesta ( devotament, sacrificiu) , Hecate (tranzitie , lumina sufletului) in Balanta , Nodul Nord in Balanta( un viitor prin relatii echilibrate, armonioase, corecte, frumoase)  blocajul energiei Soarelei de mana cu Juno in Berbec da timp imprimarii in subconstientul oamenilor  a cerintei astrale de echilibru, pace, armonie in relatii.

Acest loc “intre “ este un loc de tranzitie dar cum Luna ramane in intuneric  deoarece lumina Soarelui nu poate ajunge la ea, Hecate foloseste lanterna ei pentru a ne da lumina si pentru a ne arata calea cea buna.Trebuie sa facem apel la aceasta zeita, ea devine o busola luminoasa in cer, pe pamant dar si in lumea de apoi, ea lumineaza umbra a ceea ce trebuie sa fie.

pallas

Pallas a fost venerata ca zeita intelepciunii ( doar s-a nascut din capul lui Zeus –Jupiter ) si justitiei, patroana a artelor  si protectoare a orasului Atena. Ea castiga orice lupta prin metode non violente, prin sfaturi bune.
Ea are capacitatea de a utiliza energia masculina, Yang in toate eforturile feminine, yin si este capabila de a utiliza energia ei feminina  pentru a calma preocuparile masculine, de razboi, agresiune si dominatie. Ea a combinat curajul de razboinic cu o abordare strategica si intelectuala. Ea este asociata adesea cu o bufnita amintindu-ne de capacitatea si claritatea ei de a vedea atat partea luminoasa dar si intunecata a unei situatii . Pallas Atena poseda toate trasaturile pozitive feminine dar nici una dintre caracteristicile negative –toane ,  razbunare, seductie . In unele privinte ea a fost femeia perfecta, inteligenta , lipsita de viclenia tipic feminina, de dorinta de a fermeca barbatii prin frumusetea ei, nu a incercat sa impresioneze pe nimeni cu sexualitatea ei. Ea a fost partenerul ideal de sex feminin care nu a impus nici o pretentie asupra barbatilor, ea a fost suficient de inteligenta, luptatoare, inteleapta si talentata pentru a-si purta singura de grija fara a avea nevoie de protectia cuiva. Acuma, Pallas Athena devine mediatoarea acestui moment astral, ea ne ajuta printr-un sfat bun sa gasim acea strategie care sa ne echilibreze viata relationala, relatia cu iubirea, cu copii, cu “umbra noastra”.

Lectia adusa de aceasta Eclipsa de Luna in Balanta nu poate fi ignorata mai ales de  semnele cardinale Balanta, Berbec, Rac, Capricorn ( cei nascuti in jurul datei de 15 aprilie, iulie, ocrombrie, ianuarie). O Eclipsa actioneaza ca un punct astral pentru crestere personala, evolutie. Uneori, schimbarea brusca provocata de o Eclipsa  elibereaza de modele invechite , comportamente si relatii  intretinute de lene, de frica, un loc de munca inadecvat menirii noastre. Eclipsele sunt imprevizibile, au ceva uranian in ele, nu te intreaba daca vrei schimbarea ci esti fortat sa o faci, cu cat ne opunem schimbarii cu atat viata noastra devine mai grea. Este o lupta intre obisnuinta si ceva nou care sperie adesea dar care are un potential imens de crestere. Sa fim sinceri cu noi, cu ceea ce vrea sufletul nostru iar “ torta lui Hecate  “ va lumina umbra noastra , un ghid catre adevarata noastra maretie.

Orice donatie rasplateste intr-un fel munca mea.

Va multumesc

 

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. Buna ziua,asdori sa donez si eu ceva dar varog sa-mi comunicati un cont pt, ca eu nu am card.Multumesc

 2. Sunt minunate articolele,le astept cu drag.De cand le citesc vad altfel viata.Multumesc frumos.

 3. Fiecare cuvant este spus din inima, iar eu nu ma mai satur sa citesc, sa savurez!
  Va multumesc pentru minunatele articole scrise, care-mi umplu sufletul si mintea!
  Cu stima,

 4. Excelent comentariu, ca intotdeauna. Nu stiu nici un astrolog roman atat de familiarizat cu asteroizii cum esti tu. Felicitari!

 5. Multumesc frumos.
  Un gand frumos din partea mea pentru toti cei care cu rabdare citesc postarile mele.
  adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.