ECLIPSA DE LUNA IN LEU -11 FEBRUARIE 2017, ORA 2:32, ORA ROMANIEI- CARE PE CARE……INTERVENTIE DIVINA…..

leu

“Si-am murit de mii de ori
S-avem iarasi trei culori
Doamne, ocroteste-i pe romani
Si-am platit cat nu se poate
Sfanta noastra libertate
Doamne, ocroteste-i pe romani.” Adrian Paunescu

Eclipsa de Luna in Leu din 11 februarie 2017  are loc cu Luna in Leu pe  gradul 22: 28 in opozitie cu Soarele in Varsator gradul 22:28 iar Luna se afla in apropierea Nodului Nord Lunar pe gradul 3:20Fecioara.

O Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata, cu cei apropiati noua, cu societatea in care traim. Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina ( Luna este in opozitie cu Soarele) mai puternica cu efecte de durata, emotiile sunt sporite, ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine. Cu aceasta Eclipsa de Luna, bat clopotele astrale pentru momente de viata importante, sortite. Emotiile sunt mari iar starea de disconfort, dezorientare, ceata, manipulare, este pe masura. In timpul Eclipsei de Luna, Pamantul este intre Soare si Luna iar pentru o scurta perioada de timp, putem vedea cum umbra pamantului devine calea de transmitere a luminii catre Luna, o lumina rosiatica cu nuante de maro si gri. Suntem radiografiati astral iar ceea ce vedem poate fi greu de crezut, inghitit, poate fi socant, dar de fapt, rolul major al acestui aspect astral nu este sa ne sperie ci sa ne arate  ce trebuie sa imbunatatim la noi, in relatiile noastre.

“ Care pe care …” este un mesaj important al acestei eclipse de luna ce aduce fata in fata exact ca pe o table de sah, cele doua Luminarii insotite de cele doua Noduri Lunare. Soarele in Varsator merge de mana cu Nodul Sud Lunar in Pesti aducand in prim plan grupul, comunitatea din care facem parte, excentricitate, inventivitate, neobisnuit, schimbarea radicala, extremism, manipulari prin idei neobisnuite chiar socante. Nodul Sud in Pesti vorbeste despre obisnuinta, arata ceea ce cunoastem deja, obiceiurile ( obisnuinta este mai rea decat dragostea), aici suntem pe un teren cunoscut si dorim intr-un fel destul de accentuat sa ne scaldam in fel de fel de iluzii, sa credem ca tot ce zboara se mananca, sa credem in magii dar ar trebui sa intelegem ca o magie facuta de oameni este trecatoare, aburul ei ne poate pacali, ademeni devenind prazi mult prea usor de prins. Daca ramanem pe Nodul Sud in Pesti(iluzii, mila, evadarea din realitate, neatentia, lipsa unor planuri, secretomania, magia, exagerarea, fanatismul, vagabondajul, sectele, alcoolul, drogurile de orice fel ), vom regresa, caci imobilitatea, stagnarea, nu intretine viata in mod real. Ce trebuie sa lasam in urma?  Victimizarea, viata usoara si plina de iluzii, confuzia si dezorientarea, evitarea planificarii,  extremismul, hipersensibilitatea, secretele, manipularea celor multi.

Luna in Leu de mana cu Nodul Nord in Fecioara combina dramatismul, puterea, egoul cu blocajele in drumul schimbarii, in drumul acceptarii unui plan bine facut, sa abordam viata intr-un mod practic, realist, sa renuntam la comportamentul de victima, sa ne concentram asupra prezentului, sa facem planuri clare pe care sa le respectam, sa fim activi dar rationali, sa ne concentram pe aici si acum, sa facem ordine in haos, sa castigam increderea celorlalti nu prin minciuna ci prin experienta, sa ne asumam riscuri in ciuda unor temeri, sa fim moderati, sa fim foarte atenti la detalii deoarece “ intregul poate pacali daca nu stii detaliile ce il compun”.

La nivel de suflet, Luna vorbeste  atat de bine de obiceiurile, tendintele negative, care trebuiesc transformate, depasite, pe drumul avansarii spirituale. Putem vedea acuma o lupta intre dorintele egoiste, putere, dominatie, afirmarea vointei proprii, intoleranta fata de altii, nevoia extraordinara de atentie, dificultatea de a intelege autoritatea celuilalt deoarece leul da cu o mana dar ia imediat cu cealalta, atragerea adeptilor care sa cante in struna ( Leu)  si vointa rigida, cristalizarea intereselor, inflexibilitate, interesele unui grup, societate, tara, fraternitate, acceptarea celuilalt asa cum este el (Varsator).

Cel mai mare blocaj cantat de aceasta eclipsa de luna este legat de putere, functii inalte, iubirea aproapelui, planificarea atenta, atentia la detalii, critica excesiva, ordinea fireasca, nu trebuie uitat ca Leul este guvernat de Soarele nostru stralucitor iar puterea solara poate crea sau poate distruge, puterea poate lega oamenii sau poate dezbina oamenii. Acuma greselile sunt la fel de mari ca si virtutile oamenilor iar lipsa intelepciunii aduce un pret greu de platit.

Eclipsa de Luna in Leu pe gradul 22:28  activeaza axa III-IX, o axa in care stau fata in fata (dar la distanta) mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu. In casa IX, Eclipsa de Luna in Leu aduce informatii pretioase legate de strainatate, calatorii in strainatate, negocieri in strainatate, invatamant superior, legislatie, functionarea sistemului judiciar, religie, comert cu tari straine, vesti de la divinitate. Casa IX este o casa cadenta, o casa ce ne pregateste pentru schimbare  dar schimbarea vine prin ceilalti, prin strainatate, prin credinta, adevar, prin Dumnezeu. Fiind o casa universala, accentul este pus pe relatia noastra cu lumea, pe reguli, credinte, dreptate divina.
Adevarul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei Eclipse, secretele sunt devaluate.

Cine ne sustine acuma, cine este mediatorul acestei lupte astrale?

Se formeaza pe cer un dreptunghi mistic ( un plic, o cutie astrala cu multe oportunitati)  in care opozitia Luna in Leu –Soarele in Varsator  si opozitia Jupiter in Balanta –Uranus in Berbec sunt diagonalele acestei configuratii si fiecare planeta formeaza cu cealalta un aspect de trigon sau sextil: Luna in Leu in trigon cu Uranus in Berbec si in sextil cu Jupiter in Balanta; Soarele in Varsator in sextil cu Uranus in Berbec si in trigon cu Jupiter in Balanta. Un aspect astrologic este un dialog al stelelor, daca in aspectele de opozitie, dialogul este “ care pe care”, aspectele de trigon indica un acord, un ajutor iar sextilul pare a spune si “ maine va fi bine”.

Jupiter in Balanta in aspect de opozitie cu Uranus in Berbec amplifica lipsa masurii, a discernamantului, excesele, nervozitatea, ce pot cauza perturbatii majore in cariera, functii importante, familie, parinti, casa, neam, tara. Daca Jupiter in Balanta vrea expansiune prin relatii diplomatice, armonioase, Uranus in Berbec nu prea se are bine cu diplomatia si actioneaza in acord cu “ o fac in felul meu”, chiar nu-mi pasa de ceilalti, nu vreau sa fac pe plac nimanui.
Sunt rebel, nu respect nimic, pare a fi imnul acestui aspect astrologic ce distruge, socheaza. Acuma fortarea norocului in cariera, in detinerea unei functii importante, autoritati, statut social, ambitii profesionale( Jupiter in casa X ) este spulberat de Uranus in Berbec in casa IV caruia nu-i pasa de securitatea din camin, familie, neam, tara. Ceea ce pare acuma un castig venit prin fel de fel de actiuni precipitate, rebele,  aduce regrete mari mai tarziu iar proverbul vechi romanesc “Da-i Doamne romanului, mintea de pe urma “ nu ne ajuta prea mult.

Daca aspectele de opozitie din aceasta cutie astrala sunt purtatoare de tensiuni, provocari, obstacole, ele spun “ trezeste-te”, participa constient la experientele vietii, aspectele de trigon si sextil sunt ajutoare pretioase ce ne hranesc intuitia, intelegerea, perspicacitatea, cresterea personala, evolutia spirituala.

Soarele in Varsator in sextil, aspect benefic cu Uranus in Berbec permite sa vedem lucrurile dintr-o perspectiva diferita in tot ce tine de comunicare, mediul apropiat, rude, familie, tara, patriotism. Dar acest aspect este ca un balon care apare in calea noastra, il prindem, sau nu, si asta tine doar de atentia noastra.

Soarele in Varsator in trigon, aspect benefic cu Jupiter in Balanta este asociat cu protectia divina in situatiile dificile, in activitatile de grup, in  examinarea scopurilor si idealurilor noastre.

Eclipsa de  Luna in Leu in trigon cu Uranus in Berbec este sinonim cu surprize placute, evenimente interesante prin cultivarea calitatilor unice sau excentrice. Acest aspect poate aduce eliberarea de unele blocaje impuse de aplicarea unor legi, strainatate, straini, familie, parinti, camin, neam.

Eclipsa de Luna in Leu in sextil cu Jupiter in Balanta amplifica realizarile in familie, in cariera, ambitii profesionale. Punctul vulnerabil al acestui aspect vine prin delasare, lene sau prin credinta ca totul este castigat.

   Tot Eclipsa de Luna in Leu participa la crearea configuratiei “degetul lui Dumnezeu” –Yod cu focarul Chiron in Pesti pe gradul 22:50 in conjunctie stransa cu casa IV in Pesti-radacini, camin, parinti, trecut, patriotism, tara.
Un Yod este o semnatura cereasca care implica trei planete asezate intr-un  triunghi isoscel;  planetele aflate in sextil ( Luna eclipsata in Leu in sextil cu Jupiter in Balanta) reprezinta o baza puternica pentru crestere iar varful triunghiului este planeta focar( Chiron in Pesti)  care prin cele doua inconjunctii arata un punct de ajustare majora, expansiunea se face prin sacrificii. Configuratia astrala Yod poate fi asemanata cu un arc ce cere eliberarea unei sageti ( planeta focar) prin presiunea indusa de aspectele de inconjunctie, prin adaptare si descoperirea unor noi cai. Focarul Yodului prin semn si casa releva misiunea, calea de urmat, este degetul sau mana destinului. Este un punct de transformare ce aduce puncte de cotitura, bifurcatii, crize ce schimba calea, directia, prin transformarea constiintei noastre.

Chiron vorbeste despre rani sufletesti si vindecarea lor prin experiente personale iar acest aspect deschide cutia Pandorei cu ranile noastre de baza, de lunga durata si nerezolvate. Suntem chemati sa ne vindecam aceste dureri sufletesti, sa facem pace cu trecutul ( Saturn) si sa privim  spre viitor(Uranus). Chiron in Pesti este sinonim cu vindecarea problemelor, ranilor sufletesti vechi. “ Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, ii iubesc si ii accept pe ceilalti asa cum sunt” lasa in urma rani vechi legate de sensibilitate extrema, credinte false, credulitate extrema, pierderea increderii in divinitate, frici de tot felul, comunicare, rude, familie, neam.
A venit timpul sa eliberam ranchiuna, mandria, judecarea celorlalti, critica excesiva, sa ne recunoastem greselile si sa cultivam empatia, dragostea neconditionata.

Darul unei Eclipse este imens, toate lucrurile care au fost ascunse sau neglijate in viata noastra ies la lumina, sunt dezvaluite iar aceasta Eclipsa aduce energia, puterea dar si inspiratia pentru a face schimbarile de care avem nevoie. Cand nodurile lunare fac aspecte semnificative, liberul arbitru este minim, o persoana afectata de o asemenea energie are cea mai mica putere in a lua de una singura deciziile, in aceste momente, destinul, soarta lucreaza pentru persoana respectiva  in functie de ceea ce este cel mai bine pentru ea pe termen lung.
Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra ,” este intunericul care face lumina in viata noastra, in secretele noastre ”, emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator  in special pentru cei nascuti  in preajma zilei de 11 februarie, mai, august, noiembrie.

Avem nevoie de incredere deplina in Dumnezeu care stie cel mai bine ce nevoi avem.
Doamne, ocoteste-i pe romani!

astro_2gw_424_luna_plina_leu_2017.59460.24194

Adriana Tudosa

You may also like

12 Comments

  1. Hmm… Luna Plina si Eclipsa de luna se petrec exact pe axa Asc-Dsc, aflat la gradul 20, iar pe DSC, in casa VII e Luna la gr 22. In natal, Luna e in sextil Uranus si Mercur din Balanta, si in trigon cu Chiron din Berbec… Pe scurt, ce crezi, Adriana despre suprapunerea asta? Multumesc si aprecieri pentru tot efortul depus!

  2. Doamne bun cu putrea ta nemarginita OCROTESTE ACEST NEAM ,, revarsa harurile divine peste toti ,,imprastie in Tara noastra pacea si linistea de care acum avem nevoie ,,MULTUMIM DI INIMA NOASTAR PENTRU AJUTORUL PRIMIT ,,,

  3. Multumesc pentru tot ceea ce ne impartasiti cu ocazia fiecarui eveniment astral, totul este bine documentat si foarte frumos expus. Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa ne ajute in tot ceea ce este Voia Sa cea Sfanta si asa cum este Voia Sa ! Amin!

  4. Am vazut pe alte site-uri ideea ca aceasta eclipsa lunara activeaza Steaua sau Scutul lui David cu asteroidul Chaos la 20 grade in gemeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.