CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN – ANUL 2013

CAPRICORN  / ASCENDENTUL IN CAPRICORN    – ANUL  2013   

   TRANZITE MAJORE

 Anul 2013 incepe cu Jupiter ( ghidul, norocul, sansa ,  ) in tranzit prin semnul Gemenilor , un semn asociat in harta voastra solara cu munca ,  rutina zilnica , sanatatea . Pana pe 25 iunie 2013 , Jupiter favorizeaza activitatile la locul de munca, productivitatea personala, eficienta, rutina. Va puteti bucura de extinderea si diversitatea activitatilor legate de locul de munca, puteti imbunatati relatia cu cei de la locul de munca , chiar si cu sefii . Locul de munca poate solicita mai multe calatorii , poate aparea ocazia unui curs de perfectionare in strainatate,  fiti convinsi ca toate toate eforturile facute in directia locului de munca, a rutinelor  zilnice vor fi raspatite din plin.

Incepand cu 25 iunie , Jupiter intra in semnul Racului , un semn asociat in harta voastra solara cu partenerul de viata , asociatul, procesele , dusmanii.
Jupiter in Rac este in exaltare si aduce oportunitati pentru toata lumea , prin urmare , pana la sfarsitul anului 2013 , aveti de partea voastra o energie prietenoasa ce va aduce multe oportunitati prin asocieri , reusite in afacerile publice. Optimismul excesiv , exagerat in diverse asocieri poate conduce la o multime de colaborari inutile sau dispersie in afaceri, creste gustul relatiilor extraconjugale , puteti face cheltuieli nebunesti pentru impresionarea si atragerea unui partener . Casatoria poate fi privita in aceasta perioada ca o asociere care sa aduca profit , pot aparea tulburari in relatiile de dragoste , pot aparea tendinte catre fel de fel de excese . Aceasta energie a lui Jupiter folosita in mod pozitiv poate fi un indiciu al increderii , generozitatii si cresterii spirituale prin parteneriate . Jupiter fiind si o planeta a libertatii si expansiunii , chiar va  trebuie sa invatati  ca libertatea nu se refera numai la voi , trebuie sa intelegeti ca intr-o relatie ,  ambele persoane au nevoie de libertate. Datorita aspectului de opozitie dintre Jupiter in Rac cu Soarele natal (pentru cei nascuti intre 21 decembrie si 5 ianuarie ),  se poate vorbi de o perioada  in care exista o mare discordanta intre dorintele voastre si realitatea inconjuratoare ,  puteti foarte usor sa-i acuzati pe cei din jur de nedreptate si asta din cauza lipsei voastre de rigurozitate,  puteti da crezate unor propuneri sau promisiuni neintemeiate . Dificultatile materiale , sociale se  pot “strecura  “ in viata voastra,  puteti fi tradati, inselati sau puteti trada ,  erorile, neglijentele sunt destul de repede taxate in aceasta perioada , poate sa fie rupta o alianta, o casnicie , acest lucru se intampla doar daca v-ati abatut de la drumul drept  prin  propria vointa , orbire sau zapaceala . Cei  blocati in casatorii proaste pot avea sansa ruperii acestei legaturi , cei care si-au gasit persoana cu care sa petreaca restul vietii, aceasta perioada este ideala pentru a face un plan pentru casatorie . Aceasta parte a anului 2013 este excelenta pentru asocieri de succes , pentru semnarea unor contracte de afaceri  profitabile .

Pluto in Capricorn continua sa va transforme viata intr-un mod profund , va indeamna sa renuntati la sistemele si relatiile de care va agatati din obisnuinta desi nu va fac prea mult bine . Este o perioada de mari transformari pentru Capricorni ,  transformari necesare consolidarii puterii personale care sa va permita sa va traiti destinul cat mai complet. Pluto in casa personalitatii aduce un potential urias, agresivitate creatoare si inteligenta muscatoare , toate acestea pot genera  dinamism, aventura, dorinta de experiente profunde , viata va fi  traversata de experiente nete, transante necesare asigurarii unui echilibru. Este un timp in care simtul identitatii voastre este supus schimbarii in totalitate. Personalitatea voastra poate suferi schimbari profunde , veti fi mai nervosi  si mai impulsivi decat de obicei fiindu-va  destul de greu sa va  controlati reactiile .  Aveti la indemana o energie care va  da capacitatea sa va schimbati singuri , casa I  este casa voastra , a corpului si personalitatii voastre , in consecinta puteti  deveni mai autoritari , dominatori , puteti  face multe schimbari pozitive mai ales in sinele vostru interior . Veti vedea si veti aprecia lucrurile si oamenii din jurul vostru intr-un mod diferit ,daca nu veti permite ca aceasta energie sa curga usor si sa produca transformarea dorita in interiorul vostru ,  atunci acest an poate fi un an dificil  cu crize sau fel de fel de situatii tensionate .

Pentru Capricornii nascuti intre 29 decembrie si 4 ianuarie ,  Pluto face un aspect de conjunctie cu Soarele lor natal  , asta inseamna ca acest an este bogat in evenimente cu influente asupra pozitiei sociale , sanatatii, averii , chestiunile financiare si de viata capata o importanta exagerata .
Cu Pluto in Capricorn si Uranus in Berbec , viata voastra continua sa fie transformata profund si imprevizibil . Pluto aduce transformarea irevocabila , finaluri si inceputuri cu  un sentiment ca lucrurile nu mai pot fi niciodata asa cum erau inainte .

Uranus in Berbec nuanteaza intr-un stil destul de inedit un domeniu din harta voastra solara ce are legatura cu familia , caminul, parintii vostri, stabilitatea voastra emotionala . Aceasta energie aduce schimbari legate de caminul vostru , Uranus va invata ca “ acasa “ este locul unde este inima voastra .Poate fi un timp de ratacire in care va veti  cauta locul care sa va multumeasca  sufletul, puteti sa va mutati  dintr-o locuinta in alta si asta datorita unor circumstante neprevazute . Tot ce cauzeaza stres emotional se poate destrama , puteti  in mod brusc sa va schimbati  cariera , sa achizitionati  o casa , este bine sa va resemnati cu dictonul “ acasa este locul in care atarna palaria mea  “. Uranus in acest domeniu din viata voastra poate revolutiona relatiile cu familia , puteti fi ajutati sa aveti proprietati in mai multe locuri , sentimentul de confort interior va creste de fiecare data cand va veti  adapta la schimbarile neasteptate in stilul vostru de viata
Uranus este vazut ca un indicator al schimbarii, iar in acest domeniu  din viata voastra , va indeamna la revolta fata de orice constrangere din partea familiei, neprevazutul bantuie casa familiei, afacerilor, carierei .Influenta lui Uranus combinata cu energia lui Pluto are implicatii pe termen lung   iar modificarile indicate nu se pot produce peste noapte  , ele pot dura pana la doi ani  pentru a finaliza intreg procesul . Aceasta influenta combinata are o influenta deosebita asupra capricornilor nascuti la sfarsitul lui decembrie si inceputul lui ianuarie .

Perioada de timp in care Uranus face un aspect provocator cu Pluto ( intre 20 mai si 1 noiembrie 2013 ) va poate pune fata in fata cu alegeri dificile dar si cu situatii imprevizible legate de familie ,  parinti , personalitate , identitate , sanatate .  Schimbarea este o parte din ciclul natural al vietii , desi unele pot fi dramatice , totusi ele au un rol  de eliberare a vietii voastre .

Saturn si Nodul Nord al Lunii ( Capul Dragonului , destinul ) sunt in Scorpion de-a lungul intregului an 2013 in timp de Nodul Sud al Lunii ( Coada Dragonului , vieti trecute , fapte din trecut, pedeapsa in viata ) este in Taur . Asocierea dintre Saturn si Nodul Nord in Scorpion este destul de contradictorie , in timp ce Saturn restrictioneaza, limiteaza , aduce teste si lectii de invatat , Nodul Nord aduce expansiune , oportunitati pentru viitor . Saturn ca si ghid al semnului vostru , parcurge in anul 2013 o zona din diagrama voastra solara ce are legatura cu prietenii, sperantele , dorintele voastre . Este un an in care  accentul cade pe dezvoltarea voastra viitoare , pe functionarea voastra in societate. Saturn in tranzit prin acest domeniu de viata va poate  pune fata in fata cu ceea ce ati facut sau nu ati facut dar mai ales cu ceea ce trebuie sa faceti pentru viitorul vostru  in relatia cu alti oameni dar si cu locul in care traiti.  Este o perioada in care va veti  gandi mai mult la obiectivele voastre personale , ce anume va doriti, ce rol vreti sa jucati in comunitate , va  puteti  defini intr-un mod destul de realist sperantele  si dorintele cele mai intime , va puteti  asuma responsabilitati mai mari fata de cei din jurul tau  iar acest lucru va  va ajuta sa deveniti mai lucizi fata de prietenile voastre si relatiile individuale , puteti  renunta la anumite prietenii , la anumite grupuri sociale, puteti  cladi noi prietenii care sa va fie  de folos pentru viitorul vostru.

Din 18 februarie si pana in 7 iulie , Saturn intra in mers aparent retrograd in semnul Scorpionului . Influenta majora a acestui tranzit este asupra capricornilor nascuti intre 23 decembrie si 30 decembrie . Este necesar sa invatati prin lectiile saturniene despre valoarea unui prieten, despre exprimarea recunostintei pentru ceea ce primiti de la protectorii vostri. Energia lui Saturn in mers retrograd  va pune sa dati o forma realista  sperantelor voastre. 

 
Saturn  este pe gradul 20 Scorpion la sfarsitul anului 2013 . Soarele  Capricornilor nascuti intre 24 decembrie si 12 ianuarie face un aspect benefic cu Saturn in Scorpion ,  asta inseamna un fel de protectie care va ajuta sa judecati inteligent si sa nu depasiti limitele rezonabile , luciditatea voastra va ajuta sa aveti realizari durabile , angajamente intelepte , va puteti debarasa de orice situatie care poate dauna lucrurilor pe care le puteti construi cu multa rabdare . Acest tranzit va da multa vointa, perseverenta , evenimentele vor permite reconsiderarea din punct de vedere intelectual a  anturajului , este necesar sa aveti un scop spre care sa va indreptati , cariera poate cunoaste o evolutie pozitiva  anuntand promovari pe scare sociala sau aprecieri onorifice care ofera stabilitate existentei voastre . Saturn va ajuta mai ales in munca voastra , in finantele voastre , puteti face mai multi bani , inteligenta in combinatie cu efortul va ajuta sa urcati pe scara sociala . Sanatatea se poate imbunatati , orice afectiune anterioara poate disparea  , puteti simti o adevarata primavara in sanatatea voastra . Progresul poate fi lent dar cu rabdare puteti sa va vedeti visele implinite, in special acele vise practice , echitabile si realizabile .

Nodul Nord in Scorpion in tranzut prin casa XI  va cere sa  invatati sa aveti incredere in valoarea unei prietenii,  in visurile mai mari . Trebuie lasate la o parte  mandria  si egocentrismul si sa deveniti parte a unui grup , scopurile in urmatoarea perioada trebuie sa fie mai mari. Sarcina voastra este de a face alegeri profunde  , in special  in domeniul grupurilor, prietenilor , sa deveniti constienti de obiectivele voastre adevarate . Problemele umanitare , caritabile trebuie tratate cu tot sufletul, sa deveniti dispusi sa impartasiti creativitatea voastra cu ceilalti , sa gasiti metode noi de a reinnoi si revitaliza eforturile voastre de a face parte dintr-un grup , un cerc de prieteni,o cauza umanitara . Nodul Sud in Taur in casa iubirii va poate tine legati de iubiri care aduc anumite profituri dar trebuie sa stiti ca directia acestui an este data de Nodul Nord in Scorpion care va cere sa va transformati , sa va deschideti catre persoane care va impartasesc interesele , sa va asumati anumite riscuri in exprimarea creativitatii voastre , sa va implicati in organizatii , grupuri care va pot revitalize viata .

Neptun in Pesti face aspecte armonioase atat cu Saturn in Scorpion cat si cu Jupiter in Rac in partea a doua a anului 2013 . Acest triunghi favorabil si armonios poate induce beneficii in aceasta parte a anului pentru toata lumea iar pentru voi , beneficiile vor fi simtite mai mult in domeniul relatiilor , prietenilor , rudeloe . Puteti deveni mai intelegatori fata de ceilalti , puteti deveni mai constienti de dimensiunea mistica a vietii voastre.

Anul 2013 aduce in viata voastra oameni care pot fi surse de sprijin si ajutor in viitor . In relatii , exista sanse mari sa intalniti acea persoana cu care sa aveti multe in comun. Prin urmare , acest an promite planuri pentru viitor si eliminarea tuturor lucrurilor care va tin pe loc.

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. La multi ani ! Sunt o capricoarna care va multumeste pentru aceasta predictie si va pot spune, ca tot ce a-ti spus, se potriveste ca o manusa. Bunul Dumnezeu sa va ajute, sa fie bun si blind cu d-voastra si familia d-voastra.

    Cu stima si respect,

    Pia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.