VENUS RETROGRAD IN CAPRICORN SI ZODIILE: 21 DECEMBRIE 2013- 31 IANUARIE 2014

ghicitul in ceai

“Dragostea este singura floare care creste si infloreste fara ajutorul vreunui anotimp.”Kahlil Gibran

Venus in mers aparent retrograd este o perioada in care sunt regandite toate valorile ( valoarea unei iubiri,valoarea unui partener,valoarea personala, bunuri materiale ,bani) pentru a vedea daca ele mai au sens sau daca nu cumva trebuiesc ajustate, este un timp in care pot fi regandite anumite contracte, asocieri, parteneriate, pot aparea iubiti sau prieteni din trecut,pot fi reconsiderate anumite relatii, achizitii, valori, dorinte, necesitati prezente. Energiile lui Venus au o legatura   directa cu toate lucrurile stralucitoare si frumoase, de la relatii sociale la relatii de dragoste, deci, putem vorbi de un timp in care vom regandi si reevalua totul , “de la  pe cine si ce iubim la cei pe care ne iubesc”. Cei care nu se mai incadreaza in “ proiectele noastre relationale “ vor fi eliminati din viata noastra, este cel mai bun timp in care putem renunta la  partenerii care nu se mai  incadreaza in cerintele noastre si care ne fac destul rau,,care ne tin pe loc, care nu ofera o perspectiva pozitiva vietii noastre. Energia lui Venus retrograd in Capricorn este o “semnatura karmica”  a blocajelor la nivel afectiv cauzate de manifestarea incorecta a sentimentelor. Aici, iubirea are un interes material, o dorinta de a obtine anumite privilegii (bani, statut social) de la un partener.
Venus retrograd amplifica sansa de a fi inselat, oamenii va pot dezamagi in aceasta perioada, este un timp al problemelor de depasit in relatii, al problemelor emotionale, pot aparea probleme  cu banii,  auto-valoarea devine o problema pentru fiecare dintre noi .

Semnele cardinale Capricorn, Berbec, Rac, Balanta sunt cele mai influentate de acest tranzit al lui Venus retrograd. Va recomand sa nu luati hotarari in aceasta perioada legate de parteneri, afaceri, bani, cariera, familie,  asteptati 1 februarie 2014. Taurii fac parte din  acest joc de lumini si umbre induse de aceasta energie retrograda, vorbim de guvernatorul acestui semn, de aceea va recomand multa prudenta.

In termeni karmici (plati ale sufletului), Venus retrograd va amplifica dialogul sufletului nostru cu trecutul, cu ceea ce am iubit, parasit, inselat, obtinut prin fel de fel de relatii.

Simbolul Sabian al gradului 29 Capricorn, gradul intoarceri in timp al lui Venus  de mana cu asteroidul 1566 Icarus este:” O tiganca citeste norocul in cestile de ceai ale doamnelor din inalta societate”

Este fabulos acest simbol, nici ca putea Venus sa paseasca in trecut fara sa fie acompaniata de sfaturile (Icarus) propriei voci interioare. Aici, noi devenim asemeni unei tiganci ce isi citeste singura norocul prin ceea ce sufletul citeste in mesajele, indiciile din jurul nostru.Timp de 40 de zile si 40 de nopti, atmosfera relaxata si concentrarea pe ceea ce ne dorim ne vor ajuta sa intelegem ce se ascunde in spatele tuturor problemelor relationale, legate de bani, valori. In  China, ghicitul in ceai este o traditie de peste o mie de ani. Acuma, Venus retrograd in Capricorn ne  invata pe fiecare aceasta arta a ghicitului in ceai, ne pune la indemana intuitia, imaginatia si o capacitate corecta de interpretare a simbolurilor aparute. Asa cum cel care ghiceste in frunzele de ceai trebuie sa isi focalizeze toata puterea de concentrare asupra cestii intr-o stare de mare destindere fizica, morala, mentala si Venus retrograd in Capricorn ne spune ca pentru a ne rezolva problemele trebuie sa ne ascutam vocea sufletul care devine asemeni unei “ frunze de ceai “ plina de simboluri.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Venus in mers aparent retrograd prin casa X  poate energiza dorinta de schimbare in cariera, dar, nu este cel mai bun timp de a lua o asemenea hotarare chiar daca imboldul acesta va fi destul de mare, asteptati pana ce trece perioada aceasta dificila. Este destul de amplificat compromisul in iubire, sacrificarea familiei in favoarea profesiei, poate fi un timp in care din anumite motive trebuie sa stati mai mult la servici sau departe de casa  iar de aici se pot naste destule probleme. Nu va puteti lauda cu prea multa diplomatie in aceasta perioada  fiind posibile probleme in cariera, in viata sociala. O relatie de dragoste cu cineva de la locul de munca va fi testata in aceasta perioada, daca va trece testul ea va continua, daca nu, ea se va rupe, totul tine de calitatea sentimentelor implicate. Mesajul lui Venus in mers aparent retrograd are o legatura directa cu valoarea reala a unei cariere, cu descoperirea a ceea ce sunteti pentru a va putea manifesta in exterior fara “ masca”, daca ceea ce faceti corespunde cu adevarat esentei voastre  interioare sau pur si simplu jucati un rol. Asa cum Icarus a uitat de sfaturile primite, de scopul zborului lui, Venus retrograd in conjunctie cu Icarus in casa carierei face referirie la “zboruri periciloase “ in cariera voastra , in vocatia voastra. Daca sunteti  intr-o cariera pe care o simtiti ca o inchisoare, daca sunteti intr-o relatie sentimentala cu cineva de la locul de munca care nu va multumeste sufletul, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Venus in mers aparent retrograd prin casa IX  este o energie ce va poate amplifica gustul calatoriilor, gustul pentru lux, comoditate, dorinte pentru parteneri bogati. Puteti sa va treziti din “ iluziile unei dulci iubiri”  simtind nevoia unui partener cu care sa studiati, sa va spiritualizati fiinta prin intermediul iubirii  sau aspiratiilor spirituale. Mare atentie la calatorii care pot sa se dovedeasca a nu fi in acord cu ceea ce v-ati dorit de fapt, Venus in mers aparent retrograde prin aceasta casa anuleaza frontierele favorizand explorarea, legatura cu alte culturi, studiile superioare. Puteti deveni in aceasta perioada  extrem de pasionali, aroganti, chiar fanatici in necesitatea de a-i intrui pe altii si de a le impartasi punctele voastre de vedere, veti simti o nevoie acuta de a converti si pe altii la filosofiile voastre de viata, religie.Venus retrograd in aceasta casa IX bazata mai mult pe teorie va va induce destule provocari legate de modul cum va folositi diplomatia,  cum va exprimati punctele de vedere, doriti  provocari si stimulari din partea partenerului,atentie la spiritul aventuros. Asa cum Icarus a uitat de sfaturile primite, de scopul zborului lui, Venus retrograd in conjunctie cu Icarus in casa studiilor mari, face referire la “zboruri periculoase “ in modul de abordare a unor examene, a unor studii, a relatiei voastre cu credinta, cu strainii. Daca sunteti prinsi in relatii care va ingradesc universul, daca ati inceput anumite cursuri care va nemultumesc, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI 

Venus in mers aparent retrograd prin casa VIII  este o energie ce va poate face sa va manifestati intr-un mod egoist, dur, chiar violent , posesiv si radical, toate aceste manifestari ale voastre va pot aduce destule necazuri in toate relatiile care au la baza diferite acte, fie ca vorbim de o casatorie, o afacere, un imprumut bancar, o mostenire. Deveniti preocupati de spiritualizarea sentimentelor  de o evolutie spirituala obtinuta pe cale erotica . Este un timp in care veti simti nevoia terminarii unei relatii, a unei afaceri, va recomand sa asteptati sa treaca acest tranzit care de multe ori va poate pacali in privinta dorintelor voastre. Cu Venus in mers aparent retrograde prin casa VIII este amplificat si mai mult ceea ce se intampla intre voi si un partener si vrea sa se asigure ca banii si bunurile gestionate impreuna sunt necesare, benefice si  valoroase. Asa cum Icarus a uitat de sfaturile primite, de scopul zborului lui, Venus retrograd in conjunctie cu Icarus in casa banilor, valorilor obtinute de la ceilalti, face referirie la “zboruri periculoase “ in modul de abordare a unor acorduri semnate legate de banii partenerului de viata, a unui partener de afacere, a unor imprumuturi bancare, a vietii intime. Daca sunteti prinsi in relatii intime care va nemultumesc, daca depindeti de banii cuiva,Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC  

Venus in mers aparent retrograd prin casa VII  este o energie ce  poate amplifica tot felul de probleme  in viata de cuplu, totul poate pleca de la nemultumirea fata de partener, intr-o afacere puteti sa va suparati pe asociat, totul poate culmina cu o dorinta acuta de a va pedepsi intr-un anumit fel partenerul, asociatul. Casa VII este o casa anugulara in care Venus este guvernatorul natural al acestei case, deci putem vorbi de o energie destul de puternica ce va poate face sa va inselati in legatura cu un partener fiind decisi sa rupeti relatia, puteti gresi destul de mult fata de partener, de aceea va recomand sa nu luati hotarari in aceasta perioada deoarece se pot dovedi a nu fi in acord cu ceea ce va doriti de fapt. Este un timp in care va puteti lamuri de adevarata valoare a sotului, a partenerului. Asteptati sa treaca aceasta perioada destul de tulbure  pentru a lua hotarari legate de partener. Venus retrograd in aceasta casa poate fi ca un filtru prin care ii priviti pe ceilalti, dar acest filtru poate fi umbrit de proiectiile voastre subconstiente,de o  imaginatie distorsionata, acestea pot conduce la fel de fel de probleme si neintelegeri. Daca sunteti prinsi in casnicii care va nemultumesc, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Venus in mers aparent retrograd prin casa VI poate fi o energie ce va amplifica frica de a iubi, ascunderea sentimentelor, analizarea sentimentelor intr-un mod rational si exprimarea lor prea tarziu, de aceea  pot aparea deceptiile sentimentale. Este cel mai bun timp pentru a reconsidera tot ceea ce are o legaura directa cu dieta, serviciul, colegii, locul de munca, programul de munca. Relatiile la locul de munca pot deveni mai tensionate, mai impulsive, puteti sa va inselati in legatura cu un coleg, puteti sa faceti diverse greseli in modul de abordare a unei proceduri de lucru, de aceea va recomand mare atentie, nu este cel mai bun timp sa fiti duri la locul de munca. Atentie la problemele de sanatate ce pot aparea in aceasta perioada.
Daca aveti un loc de munca care va nemultumeste, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

Venus in mers aparent retrograd prin casa V este o energie ce va amplifica manifestarea patimasa a sentimentelor  dragostei, romantismului , deveniti aventurosi cu  o nevoie acuta de distractii si placeri de toate felurile. Nevoia de a iubi doar pentru a va satisface dorinta de distractie,  de experimentare, poate provoca destule necazuri in relatiile cu cei din jur. Imprevizibilul, iresponsabilitatea si riscul pot deveni armele cu care aceasta energie a lui Venus in mers retrograd va pregateste pentru razboiul cu cei din jur. Pozitiv, este o buna perioada de a va exprima sentimentele prin emotii artistice.
Pot aparea dificultati in relatiile cu copii, va puteti insela in legatura cu copii , poate aparea o sarcina nedorita in cazul femeilor.Viata voastra amoroasa devine  excentrica si riscanta putand crea destule scandaluri, deci va recomand destula prudenta, incercati sa veniti in intampinarea mesajului acestei energii care va poate ajuta sa descoperiti valoarea reala a unui iubit, a unui talent creativ, a adevaratei relatii ce trebuie sa existe cu copiii vostri.
Daca sunteti intr-o relatie amoroasa care va nemultumeste, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Venus in mers aparent retrograd prin casa IV este o energie ce se poate manifesta prin dorinte acute de detasare de familie, de casa, de parinti, poate amplifica neintelegerile cu acestia, poate aparea un sentiment de nesiguranta pe care il puteti alimenta chiar voi. Pozitiv, Venus in mers aparent prin  aceasta casa va poate ajuta in refacerea unor legaturi rupte cu familia, in descoperirea unor falsuri intr-o afacerea imobiliara, in  atentionari legate de cumpararea unei casa, de redecorarea unei case. Casa IV este o casa angulara, putem vorbi de o energie puternica a lui Venus in mers aparent retrograd ce va poate intensifica trairile interioare, la nivel emotional, va poate pune fata in fata cu provocari legate de familie, radacinile familiei , puterea individuala, mesajul energiei lui venus retrograde este “ valoarea reala a legaturilor familiale ce va pot aduce siguranta de care aveti nevoie”. Este un timp in care trebuie sa constientizati ca securitatea de care aveti nevoie trebuie sa o obtineti  prin propriile eforturi.Nu este cel mai bun timp pentru a va muta in alta casa, in alta localitate, aceasta energie va poate ajuta in redescoperirea legaturilor cu propria familie, in descoperirea sigurantei voastre interioare.
Daca sunteti intr-o relatie tensionata cu familia voastra, cu parintii vostri, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION

Venus in mers aparent retrograd prin casa III este o energie ce poate aduce provocari in relatia cu fratii, surorile, vecinii voastri.
Pozitiv, poate fi un timp benefic refacerii unor legaturi rupte din trecut cu fratii, surorile, alte rude, puteti sa va dati seama de adevarata valoare a unei idei, va puteti gandi sa va reluati studiile. Atentie mare la superficialitatea de care veti da dovada  in exprimarea sentimentelor, poate fi un timp al declaratilor impersonale, a unui limbaj elevat prin care veti dori de fapt sa va ascundeti incapacitatea si curajul de a iubi cu adevarat. Este un timp in care deveniti extrem de curiosi de detaliile din viata celorlalti ( barfa )iar acest lucru va poate aduce destule necazuri, pot aparea  frustrari in relatiile de dragoste si  nevoia de a fi singuri, nefericirea are o legatura directa cu greselile pe care le puteti face in aceasta perioada prin folosirea neadecvata a unui cuvant, a unui mesaj.
Daca sunteti intr-o relatie tensionata cu fratii, vecinii vostri, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Venus in mers aparent retrograd prin casa II este o energie ce amplifica provocarile legate de bani, cum obtineti banii, cum va folositi valorile personale in a face bani. Este un timp in care relatiile se pot baza mai mult pe finante decat pe sentimente, pot aparea pierderi de bani prin  cheltuielile pe care le puteti face cumparand lucruri care va iau ochii dar care de fapt se pot dovedi lipsite de valoare .Energia lui Venus prin aceasta casa poate scoate in evidenta si mai mult indulgenta, materialismul, posesivitatea , gelozia, risipa, manipularea si lipsa oricaror scupule de a face bani.  In aceasta casa , Venus in mers aparent retrograd este destul de puternica deoarece este guvernatorul natural al acestei case, poate aduce pierderi de bani, cresterea cheltuielilor sau in acelasi timp poate aduce sansa castigarii unor sume spectaculoase, in esenta  putem vorbi  de  provocari legate de valoare si potential, mesajul fiind destul de sugestiv “ se face lumina in modul in care va folositi resursele personale si financiare, cum va gestionati propriul patrimoniu “.
Daca sunteti intr-un blocaj financiar, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul si veti sti ce valori native le puteti dezvolta pentru a face bani.

CAPRICORN / ASCNDENTUL IN CAPRICORN

Venus in mers aparent retrograd prin casa I ,o  casa a personalitatii , va induce o energie ce va poate accentua egocentrismul dar in acelasi timp va poate “ ingheta” si inima. Marea greseala in aceasta perioada poate avea o legatura directa cu modul eronat in care concepeti iubirea , veti fi atrasi mai mult spre a cuceri decat de a convetui alaturi de un partener. Inconstanta in sentimente si superficialitatea de care veti da dovada poate aduce necazuri in viata de zi cu zi, desconsiderarea partenerului poate conduce la experiente nefericite in aceasta perioada. Pozitiv, aceasta perioada poate fi un timp in care puteti evalua corect ce nevoi are eul vostru pentru a se putea implini, ce doriti cu adevarat pentru voi, ce valoare aveti si ce valoare vreti sa aiba partenerul vostru. Este cel mai bun timp de redescoperire a propriei valori , Venus retrograd are  pentru voi un mesaj destul de sugestiv “ gaseste-te pe tine insuti, gaseste-ti adevarata valoare”.Cu Venus retrograd de mana cu asteroidul 1566 Icarus, puteti fi asemeni acestui baiat care nu a tinut cont de “sfatul parintesc”  si a uitat de scopul lui principal, eliberarea, si s-a lasat dus de valul placerilor fara limita . Modul in care va prezentati in societate, imaginea voastra, aspectul fizic pot cunoaste situatii extreme in urmatoarea perioada, de aceea va recomand prudenta. Daca personalitatea voastra este blocata de anumiti factori externi, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Venus in mers aparent retrograd prin casa XII este o energie ce accentueaza foarte mult trairile interioare, o nevoie acuta de izolare, de retragerea din lumea reala si cautarea intelesurilor mai adanci ale vietii, este un timp al apropierii de Dumnezeu, apropierea de un nou ideal, amplificarea vietii spirituale.
Sunt destul de accentuate complexele emotionale care cer investigare, sunt amplificate iubirile secrete, iubirile trecute dar care in aceasta perioada prind viata, este amplificata destul de mult sensibilitatea dar si  sentimentul de mila dorind sa veniti in ajutorul celor oropsiti, dar, aveti nevoie  de atentie in legatura cu acesti oameni deoarece puteti foarte usor sa fiti pacaliti.Venus in mers aparent  are un mesaj destul de sugestiv pentru voi” este momentul intalnirii , confruntarii si transformarii unui trecut in care ati comasat tot ceea ce nu ati vrut sau nu ati putut rezolva la vremea respectiva, este momentul in care nu mai puteti sa va escchivati de la responsabilitatile fata de voi insiva, este momentul in care culegeti roadele a ceea ce a fost in trecut”.
Daca trecutul va blocheaza zi de zi, Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul, el stie sa trezeasca prezentul si viitorul.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Venus in mers aparent retrograd prin casa XI este o energie ce poate accentua dorintele voastre legate de revederea unor vechi prieteni, repararea unor greseli pe care le-ati facut in trecut fata de anumiti oameni ce v-au fost destul de apropiati, fata de un grup de persoane cu care ati impartasit un ideal comun. Este un timp in care va puteti lamuri de adevarata valoare a unui prieten, asadar,putem vorbi de rupturi in prieteniile voastre sau de un nou mod de abordare a unei prietenii. Putem vorbi de valori si dorinte, de alegerile pe care le-ati facut si de responsabilitatile care au rezultat din ele, de detasarea de un anumit grup de prieteni, de intalnirea unei persoane care va pot ajuta si proteja .
Venus in mers aparent retrograd are un mesaj destul de sugestiv” valoarea reala a unei prietenii, valoarea reala a unei dorinte”.
Daca sunteti blocati de anumite relatii de prietenie, de anumite grupuri pe care le frecventati,Venus retrograd de mana cu Icarus va aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul.

 

Daca acest articol  va este util, puteti DONA orice suma in ” DONATE ” aflat in partea din dreapta sus a blogului meu.Multumesc.

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

 1. legat de intrebarea ta, trebuie sa vezi ce casa iti tranziteaza venus in capricorn, ce aspecte face si ce case iti guverneaza in harta natala.
  adriana

 2. As dori sa aflu ce semnifica Orcus in casa I-a, Cancer.
  Luna plina din 15 Ianuarie 2014 face conjunctie cu Orcus natal si este in opozitie cu Vesta natala in casa a VII-a Capricorn.

  Multumesc anticipat. Sarbatori fericite!

 3. Si ce vrei sa credem in toate prostiile astea? Dragoste nu! Frumusete nu! Bani nu! Decoratiuni interioare nu! Dar ce? Sa asteptam februarie? Sa ne pice din cer iubirea, sa lasam totul balta? Nu…

 4. Multumesc mult Adriana pentru toate postarile. Le urmaresc de ceva vreme si pot spune ca astept cu nerabdare fiecare postare in parte. Mult succes pe mai departe! La multi ani plini de bucurii!

 5. sunt peste ….si inainte de a intra venus retrograd am cunoscut o fata la care i-am oferit sansa de a fi impreuna …….pe tot parcursul retrogradarii am avut impresia de “iubire” care in cele din urma sa aratat a fi o iluzie acceptandui toate tampeniile , nu a durat si concluzia este ca venus mia oferit o lectie karmica 🙁 destul de dura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.