SIMBOLUL SABIAN PENTRU GRADUL 11 GEMENI –LUNA PLINA IN GEMENI 2 DECEMBRIE 2009

mercur in sagetator

Gradul dintr-un zodiac nu este doar o simpla diviziune, el este un element astrologic , autonom , cu o semnificatie capitala. Gradul zodiacal este cel mai misterios element din astrologie reprezentand cheia tuturor interpretarilor astrologice mai profunde.
Simbolul Sabian pentru gradul 11 GEMENI  :

“ TERITORII RECENT DESCOPERITE OFERA DOMENII VIRGINE DE EXPERIENTA “

Acest simbol al gradului 11 Gemeni este  destul de sugestiv pentru perioada cuprinsa intre 2 decembrie si 16 decembrie, este un timp in care ni se cere sa abordam o noua directie , noi orientari  stau la temelia unei dezvoltari concrete , constiente .Energizarea acestui grad de catre Luna Plina in Gemeni ofera oportunitati pentru reinnoire, sunt puse in miscare activitati de pionerat,  sunt favorizate “ drumurile noi “ si realiste  prin cultivarea intelegerii extinse care ia nastere dintr-o participare personala si imediata dar si dintr-un alt mod de abordare a tuturor lucrurilor din viata noastra .

A vorbi, a spune si a numi inseamna de fapt a invoca , energia gemenilor pusa in miscare de acest grad zodiacal 11 poate fascina prin puterea creatoarea a limbajului , darul comunicarii poate fi folosit pentru a straluci prin inteligenta sau pentru a dobandi intelepciune  , puterea magica si creativa a cuvintelor poate deschide “ un nou drum”.

Simbolul Sabian pentru gradul 11 Sagetator :

“ O LAMPA CARE ARDE CONTINUU ARUNCA LUMINA ASUPRA UNUI IDOL ARHAIC “

Vedem in acest simbol influenta imensa a masei sociale asupra individului, vedem  intelegerea extinsa care vine din trairile interioare dar si din ajutorul oferit de spiritualitate , este un grad care pune in miscare activitati , fapte , oameni sustinute de soarta .

Nu trebuie uitat ca Sagetatorul este o energie ce cauta adevarul , dreptatea .
Luna este cea care ne poarta de grija  oferindu-ne un mediu stabil si hranitor  de care avem nevoie pentru a cultiva intimitatea cu intrega creatie, aceasta Luna Plina in Gemeni prin activarea gradului 11 Gemeni si a gradului 11 Sagetator poate fi asemanata cu o “ SCRISOARE SPIRITUALA “  in care mesajul Lunii este “ un nou drum”.

In mitologie , semnul gemenilor are legatura cu povestea gemenilor celesti Castor si Pollux, cand era pe patul de moarte , Castor il cheama pe fratele sau Pollux , acesta din urma ii cere lui Zeus sa imparta cu fratele lui nemurirea iar Zeus accepta si ii plaseaza pe cer constituind astfel  constelatia Gemenilor ( coincidenta cu starea noastra actuala ?)
Luna plina in Gemeni este guvernata de Mercur in Sagetator , care exprima puterea magica si invocatoare a vocii, a limbajului, a adevarului, a noului. In tarot , cartea lui Mercur este Magicianul  pe masa caruia se afla cele patru instrumente ale magiei rituale : bagheta  care reprezinta vointa focului  , cupa de argint care reprezinta fertilitatea  si creativitatea apei , sabia de otel care reprezinta actiunea aerului si pentagrama lui Saturn care reprezinta manifestarea pamantului . In semnul de foc al Sagetatorului, Mercur este inarmat cu “ bagheta care reprezinta vointa “ iar sarcina lui consta in a aprinde focurile inspiratiei.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.