SATURN IN MERS DIRECT IN SCORPION -20 IULIE 2014, ORA 23:36, ORA ROMANIEI:”INELUL KARMIC”

“Am inchis usile camerei ca sa nu intre greseala. Atunci adevarul m-a întrebat: Eu pe unde voi intra?” R. Tagore

saturn (1)

Ultima planeta pe care o putem vedea cu ochiul liber este Saturn. In astrologie, cuvantul cheie al lui Saturn este “limita”: limita viziunii noastre, limita corpului nostru (piele), limita actiunilor personale (legea).Planeta Saturn este inconjurata de un singur inel ce accentueaza notiunea de limita, de forma concreta, structura clara, granite, autoritate. De multe ori, Saturn este privit cu teama deoarece multi il descriu ca un zeu al greutatilor, frica, singuratate. Dar de fapt, aceste definitii negative nu sunt decat o incercare de a respinge rolul lui esential in viata noastra, acela de a accepta responsabilitatea propriei vieti. Saturn ne spune adesea pe un ton destul de grav si intr-o forma care nu ne convine, ca vom intalni in afara noastra problemele interioare pe care le neglijam sau calitatile pe care refuzam sa le avem. Cat a fost in miscare aparent retrograda, Saturn in Scorpion ne-a pus fata in fata cu problemele sufletului, bani, viata intima, afaceri, banii si puterea partenerului de viata, a unei asocieri nocive, tradari, secrete, mistere, lupte pentru putere.
Saturn retrograd vrea sa ne invete sa devenim mai constienti de propria noastra autoritate, putere si locul in aceasta lume. Daca limitele impuse de noi nu sunt cele in acord cu destinul nostru, un Saturn retrograd ne va arata acest lucru, ne va spulbera granitele aratandu-ne calea.
Saturn in Scorpion  aduce in prim plan lucrurile ascunse iar in miscare retrograda poate fi asemeni unui plug tras inapoi prin aceeasi brazda. Daca nu am vazut anumite lucruri, acuma le putem vedea destul de clar.
El este “ locuitorul din prag” sau inelul peste care nu se poate trece iar acuma Saturn revine in miscarea directa in semnul Scorpion aducand de cele mai multe ori puncte de cotitura in proiectele pe termen lung, in planurile initiate in ultimile cinci luni, gasirea unor modalitati de a debloca unele domenii din viata noastra, dar putem vorbi si de frustrari majore legate de necesitatea  luarii unor decizii. Stresul, limitarile adunate de-a lungul a celor cinci luni de retrogradare a lui Saturn pot disparea in urmatoarea perioada, de fapt intreaga energie acumulata sub forma de stres poate fi folosita in urmatoarea perioada in deblocarea unor experiente de viata, in schimbarea directiei de viata, in intelegerea ca acolo unde viata noastra si-a incetinit ritmul avem nevoie sa muncim mai mult, sa devenim mai responsabili. Acuma, Saturn in mers direct energizeaza casa VII, o casa a relatiilor aratand ca este cel mai bun moment de a rezolva in mod realist problemele relationale. In general, Saturn in casa VII este dificil pentru majoritatea cuplurilor, casniciilor  deoarece aduce un stres puternic, piedici de tot felul, nimic nu se poate rezova usor, totul are nevoie de timp, intelegere unde s-a gresit, cine a gresit. Dar de fapt, acuma, Saturn este cel care “rupe inelul unei casnicii, a unei relatii de lunga durata” sau poate oferi un inel ce leaga doi oameni intr-o relatie importanta pentru evolutia lor.

Asteroidul 1170 Siva pe gradul 16:25 Scorpion face un aspect de conjunctie stransa cu Saturn in Scorpion pe gradul 16:39.
1170 Siva este un asteroid ce a primit numele dupa  Divinitatea hindusa Shiva  care se ocupa de moarte, distrugere, modificare, renastere, utilizarea fortei pentru depasirea raului. In unele traditii este cunoscut ca un Lord al Dansului care dizolva pentru a crea din nou. Siva descompune tot ce este fals, expune demonii nostri pentru a ne permite sa ne transformam, reconstruim fiecare celula, fiecare gand. Este un proces ce aduce in lumina intunericul din noi care trebuie eliberat. Shiva este marele distrugator care ne ajuta sa ne transformam si sa ajungem la adevarata noastra natura.
Saturn este  Shiva iar in casa VII distruge relatiile false, fara un fundament solid, fara respect pentru partener. Este un limbaj karmic puternic ce se propaga in sufletele noastru atingandu-ne temerile, fricile, vulnerabilitatile.

Simbolul Sabian al gradului 17 Scorpion, gradul intoarcerii lui Saturn in mers direct este: O femeie fecundata de propriul spirit, este cea “mareata cu prunc”. Saturn ne spune ca trebuie sa avem incredere in noi, in potentialul nostru, in destinul individual, in divinitate. Pragul lui Saturn nu poate fi trecut prin lucruri materiale ci doar prin dezvoltarea fortelor noastre spirituale. Acest simbol arata in acelasi timp si pierderea unui sot, a unui barbat. Adesea, acest grad accentueaza si singuratatea, idea de a fi parinte unic fara sprijin din partea familiei. Singuratatea poate fi fecunda pentru cei care stiu sa profite de ea.

Fara Saturn, am fi fara limite din toate punctele de vedere. Putem visa o afacere dar viziunea nu inseamna nimic fara planificarea atenta a lui Saturn, putem visa o casa dar fara munca nu o putem avea, putem sa ne dorim o casnicie dar fara lipiciul puternic al lui Saturn, relatia devine ceva destinat esecului.
Da-i timp timpului ne spune Saturn.

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

  1. F.interesant Adriana!Sunt curioasa ce va aduce cu adevarat jupiter in leu in viata mea avand in vedere ca-l am ca si ascendent si acest inel karmic.Eu sper sa fie de bine!Acum norocul,destinul si cineva acolo sus poate stii..in rest numai de bine tuturor.Multumim!Esti incredibila ca de fiecare data si nu incetezi niciodata sa ne uimesti in sensul cel mai bun al cuvantului.Week-end placut:*:*:)

  2. Multumesc draga si minunata Adriana! Ca de obicei foarte plastic si la obiect. Sa ai o duminica binecuvantata!

  3. Va multumesc si eu ca sunteti aici.
    Un gand bun din partea mea si multa lumina.
    Adriana astro

  4. Cat de frumos si profund, plin de sensuri si revelatii este acest articol, ca de altfel tot ce ne postezi, Adriana! Iti multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.