OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV- “CARTEA MAGIEI DIVINE “

OM

UN FRAGMENT DIN ACEASTA CARTE :

Magia este toata existenta noastra

Pentru majoritatea oamenilor cuvântul “magie” este un cuvânt care îngrijoreaza. Am vazut oameni îngroziti când se pronunta acest cuvânt în fata lor. Si totusi, toti fac magie, nu fac decât aceasta, numai ca ei cred ca în magie este obligatoriu sa faci anumite ceremonii purtând vesminte bizare, bolborosind incantatii, pronuntând formule de conjuratie, de vraja, si manipulând, în mijlocul vaporilor mai mult sau mai putin rau-mirositori, tot felul de obiecte. Si tocmai aici se însala.

Magia este toata existenta noastra. Toate actele (adica gesturile, privirile, cuvintele), toate sentimentele si gândurile sunt magice. Tot ceea ce omul este susceptibil sa faca în cele trei planuri: fizic, astral, mental, este magie. Si dupa natura buna sau rea a ceea ce face, daca construieste sau distruge, daca creeaza armonie sau dezordine, el se manifesta ca un mag alb sau negru. Numai ignoranta oamenilor îi împiedica de a sti unde se afla si ce fabrica.

Desigur, pentru majoritatea oamenilor, se poate spune ca actele lor nu sunt nici perfect albe, nici perfect negre, ei nu sunt cu adevarat puternici într-o forma de magie sau în alta. Dar faptul ca fiecare barbat si fiecare femeie este un magician, o magiciana, este absolut adevarat.

Când aveti sentimente rele, gânduri rele, este vorba deja de magie neagra, pentru ca murdariti, dezagregati ceva, si dupa legile universale, tot ceea ce produce un astfel de efect intra în categoria magiei negre. Si tot ceea ce este armonizeaza, construieste, înfrumuseteaza, ilumineaza, intra în categoria magiei albe. Deci, în loc de a scoate strigate când aud vorbind de magia neagra, oamenii ar face mai bine sa constientizeze importanta a tot ceea ce fac. Da, pentru ca vedem destui oameni care n-au deschis niciodata o carte de magie neagra, care nici macar nu cred ca magia neagra este posibila, dar care, prin comportamentul lor, sunt în realitate adevarati magicieni negri.”

Curatenia din câmpurile energetice

“Un mag este un medium care furnizeaza spiritelor materia prima, gratie careia ele pot intra în contact cu planul fizic si pot actiona asupra lui. Natura preocuparilor sale, activitatile sale fac ca sa se degaje din el fluide determinate si aceste fluide permit spiritelor de a lua forma si de a actiona.

Astfel, multi devin candidati pentru Loja neagra, pentru ca nu pot obtine rapid toate aceste avantaje fara a manifesta egoism, duritate, necinste. Dar Loja alba, si ea, trimite o delegatie; si aici sunt creaturi magnifice care încearca sa lumineze oamenii despre toate binecuvântarile care-i asteapta, daca se angajeaza pe drumul luminii.
Spiritele raului si cele ale binelui lucreaza în acelasi fel, dar în directii opuse. Metodele sunt aceleasi, nu este nici o diferenta, în afara de scop, de directie. Spiritele binelui va spun: “Se poate sa nu obtineti nici gloria, nici bogatie, pentru ca ele sunt ale Printului acestei lumi, dar noi avem alte lucruri sa va dam: lumina, pacea, cunoasterea si, mai ales viata, viata abundenta. Vreti sa veniti cu noi?” Daca sunteti luminati, daca aveti discernamânt, ascultati vocea spiritelor celeste; daca nu, desigur, veti cadea în capcanele spiritelor tenebroase. Nu exista creaturi în fata carora spiritele luminoase sa nu se prezinte, dar daca aceste creaturi ramân surde la vocea lor, ce pot ele face? Sunt obligate sa le abandoneze si sa le lase în fata propunerilor Lojei negre, care se prezinta într-un mod mult mai încântator pentru ele, pentru ca se refera la nevoile si satisfactiile planului fizic. Cât despre nevoile planului spiritual, ne simtim mai putin stimulati sa le satisfacem – este atât de departe! – si astfel ne lasam în voia spiritelor tenebroase”.

Gândurile si sentimentele creeaza

“Da, si mai departe vedem consecintele: tot ceea ce emana dintr-o fiinta care refuza sa ia drumul ascensional al luminii, al dragostei, al dezinteresului, este prozaic, tern, distructiv. Peste tot pe unde trece aceasta fiinta, fara a o sti, fara a vrea, produce stricaciuni. Cum? Imaginati-va ca detestati pe cineva: spuneti des ca v-ar aranja mai bine sa fie mort. Desigur, nu ati merge pâna la a-l omorî, nu se decide chiar asa de usor o crima, pentru ca va expuneti la riscuri. Dar va gânditi la aceasta moarte, o doriti… Ei bine, sa stiti ca veti fi responsabili de moartea altcuiva din oameni. Pentru ca dorintele voastre, gândurile voastre circula si influenteaza undeva, mai departe, persoane care sunt în aceeasi dispozitie ca si voi si care doresc, la rândul lor, sa scape de un dusman. Daca dorinta lor de razbunare este mai puternica, sau daca au o vointa mai mica de a rezista instinctului lor criminal, într-o zi, sub influenta a ceva pe care ele nu-l înteleg – un impuls, un curent care-i poarta – ele comit o crima. Nu veti sti niciodata nimic, dar în realitate, si voi veti fi indirect vinovati. Si într-o zi, vi se vor prezenta consecintele gândurilor, sentimentelor si dorintelor voastre negative, veti fi înspaimântati sa vedeti ca ati fost cauza atâtor nenorociri.

Din contra, daca toata viata voastra v-ati straduit sa nu aveti decât gânduri si sentimente de lumina si dragoste, ele vor circula si vor influenta favorabil multe persoane de pe pamânt. Si aici, atunci când veti merge în cealalta lume, vi se vor arata toate realizarile bune a caror cauza ati fost.

Dumnezeu nu l-a pedepsit niciodata pe Diavol pentru ca tenteaza oamenii; oamenii sunt cei care trebuie sa fie mai tari si mai luminati, ei trebuie sa înteleaga unde înfloresc cu adevarat, trebuie sa înteleaga de ce este preferabil de a lua o anumita directie decât de a lua alta. Trebuie sa fie convinsi cu adevarat. Nu ar fi un veritabil avantaj pentru o fiinta umana sa fie împinsa împotriva vointei ei pe drumul binelui si al luminii. Creatorul si spiritele celeste o lasa libera pentru a-si dezvolta constiinta si a învata sa devina responsabila de orientarile ei. Deci de noi depinde sa ne întrebam în fiecare zi: “Sa vedem, astazi, ce am spus, ce am facut? Care au fost gândurile, sentimentele mele?”.

Si daca ati actionat rau, daca ati avut sentimente rele, gânduri rele trebuie sa reveniti pentru a o lua pe un alt drum. Cel ce intra în viata spirituala este obligat sa ia în considerare lucrurile cu o constiinta largita; el trebuie sa-si dea seama ca exista legi pe care el nu le cunoaste si trebuie sa înteleaga acum necesitatea de a le cunoaste si de a le respecta. Magia nu este numai un act al vointei, ea îmbratiseaza totalitatea activitatilor umane.”

You may also like

1 Comment

  1. intelept si adevarat.chiar azi am avut o revelatie.dar m-am rugat iubitului nostru bunului Dumnezeu sa nu ma lase sa fac prostii.cind crezi in tatal Ceresc chiar de e ocupat cu altii m-a luat in brate.diavolul pindeste orice pas importanta este credinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.