MERCUR RETROGRAD IN GEMENI / TAUR -10 MAI, ora 14:48, ora Romaniei-3 IUNIE, ora 11:01, ora Romaniei- “O NOUA PERSPECTIVA “

“Inger, ingerasul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Si ma-nvata sa fac bine!”

Pe 10 mai 2022, ora 14:48, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 4:52 Gemeni si se opreste pe 3 iunie, pe gradul gradul 26:05 Taur. Daca Mercur incetineste, si si noi ar trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elementele esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd). Si numai pentru acest motiv ar trebui sa-l primim cu bratele deschise. Sa acordam o atentie deosebita comunicarii, in special in zilele de 10 mai, 3 iunie, cand Mercur stationeaza ( incepe miscarea retrograda, incepe miscarea directa) dar si zilei de 21 mai(ora 22:03) cand Mercur retrograd se intalneste cu Soarele pe gradul 0:43 Gemeni ( este jumatatea perioadei de retrogradare). O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. De cele mai multe ori,  influenta lui Mercur retrograd se poate simti chiar din momentul in care trece pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, in cazul nostru vorbim de gradul 26: 05 Taur, grad peste care Mercur a trecut in jurul datei de 26 mai.

Mercur este planeta comunicarii, transportului, ideilor, gandirii, cuvantului. In astrologia moderna, functia de mesager a lui Mercur este extinsa si prin internet, mail, facebook, instagram, servere, telefonie mobile, toate mijloacele moderne de comunicare. Comunicarea, dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare(carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme , autobuze , biciclete, motociclete,etc.), frari, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare.

Mercur retrograd este adesea enervant, tehnologiile gresesc, neintelegerile se amplifica, blocajele in trafic se amplifica, avem motive sa fim suparati dar si mai atenti la toate aceste obstacole strigatoare. Chiar nu este momentul sa scriem noi capitole. Este timpul sa consultam trecutul pentru raspunsuri. In timpul lui Mercur retrograd, lucrurile simple, mici, devin complexe, mari.  Calculatorul se blocheaza, masina se strica, conexiunea de internet merge in hopuri, nu gasesti hartia de care ai nevoie, traficul este dat peste cap, bagajele se pierd, …Acuma, un milion de mici detalii pot exploda si ne pot determina sa incetinim, sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare. Este timpul sa incetinim, sa fim flexibili…sa fim precauti, sa citim toate cuvintele unui contract inainte de a-l semna, sa amanam evenimentele, deciziile majore. Prin toate mijloacele lui, adeseori neplacute pentru noi, Mecur retrograd vrea sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare si nu ca niste roboti; nu suntem roboti iar mercur vrea sa ne readuca aminte asta…. Mersul inapoi este mai greu decat mersul inainte , deoarece modelul este contrar modului obisnuit de a merge. Nu poti sa dai inapoi cu masina cu o viteza foarte mare, asa si acuma, treebuie sa incetinim viteza si sa fim mai atenti la ceea ce facem si unde mergem.

Mercur retrograd in Gemeni va fi foarte intens, deoarece este conducatorul natural al semnului Gemeni. Va accentua problemele, erorile, gafele, neajunsurile din sistemul de  comunicare, servicii si echipamente de comunicare, telefoane si bursa, comunicarea cu rudele, calatoriile si toate discutiile referitoare la o calatorie, invatamant si educatie, mass-media, tineri. Se poate vorbi de un timp in care Mercur retrograd devine “profesorul “ care corecteaza o tema gresita, un rezultat gresit in aceste domenii de viata, ofera oportunitatea de a repara un proiect, o relatie cu vecinii, cu fratii, cu surorile, cu toti cei din  imediata noastra apropiere. Informatiile deosebite tinute secrete sunt scoase in lumina. Claritatea mentala se poate transforma in aceasta perioada mai mult intr-o ceata mentala, de aceea, putem intelege gresit anumite idei, anumite sfaturi, putem intelege gresit un mesaj, un prieten, putem pierde parti importante dintr-o lucrare, putem pierde informati pretioase din calculator, putem sari peste detalii care sunt de fapt esenta unei lucrari. De aceea, trebuie sa fim mai atenti, sa nu ne grabim, sa cultivam rabdarea, sa ne odihnim si relaxam mai mult. Trebuie sa fim mai atenti la toate detaliile scrise cu litere mici si care par fara importanta, sunt “ litere care ne pot salva “ de la unele probleme destul de grave. Tranzactiile in afaceri se pot deteriora, pot aparea in lumina dedesubturile unei tranzactii, unei negocieri care necesita o noua regandire, o noua reorganizare. Orice detaliu al unei negocieri trebuie foarte bine analizat deoarece se pot strecura inselaciuni. Aspectele legate de vanzari, mass-media, muzica, literatura, invatamant, educatie, tineri, elevi, sunt inclinate spre blocaje de tot felul.

Pe 22 mai, Mercur retrograd reintra in semnul Taur. Cum semnul Taur  conduce sectorul bancar, Mercur retrograd ar putea aduce haos pe pietele financiare. As putea spune ca Mercur retrograd in Taur ne verifica “ portofelul” si ceea ce avem in el. Esti multumit de cum faci bani, esti multumit de cum esti rasplatit pentru munca ta, ce vrei cu adevarat?
Achizitiile majore ar trebui evitate. Este timpul sa fim mai atenti  la facturi, la transferurile bancare, sa incepem sa facem o lista cu veniturile si cheltuielile noastre, sa incepem sa economisim bani daca putem.  Acuma, pot fi  recuperate anumite bunuri (bani)crezute pierdute. Este o perioada propice gasirii unor idei noi si inovatoare pentru a face bani. Problemele ascunse, ilegale, legate de o proprietate, o casa, bani, sunt aduse in lumina. Asadar, aceasta energie a lui Mercur retrograd in semnul Taurului ofera oportunitati legate de descoperirea si repararea unor greseli in chestiunile financiare. Ne obliga sa incetinim si sa evitam sa investim banii oriunde. Ar trebui sa fim mai atenti  la obiceiurile noastre legate de cheltuieli, sa fim mai rabdatori si grijulii atunci cand vine vorba de noi initiative financiare. S-ar putea sa fie nevoie sa revizuim problemele vechi, sacaitoare, referitoare la finantele personale. Deciziile majore legate de bani ar trebui amanate. De fapt, unele idei sau proiecte care fac bani pot fi puse in asteptare din cauza unor circumstante care nu pot fi controlate. Totusi, aceasta este o perioada excelenta pentru revizuire.

“Nu schimba nimic acuma, nu tine, nu este de durata” si pot crea multe situatii incomode. Angajamentele facute in timpul unui ciclu Mercur retrograd sunt cel mai adesea angajamente care se vor modifica. Semnarea oricarui document important, ar trebui sa fie pus fie in asteptare sau daca se semneaza, probabil va fi schimbat in vreun fel.

Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “re-revizuire, reevaluare, reflectare, reeditare, refinantare, recede, reflectare….

Cum Mercur guverneaza calatoriile de orice fel, mare atentie.
O modalitate de a gestiona energia lui mercur in mers retrograd este de a ne pastra simtul umorului, daca incepem sa ne enervam, atunci Mercur retrograd poate amplifica problemele si ne putem trezi intr-un joc din care greu putem iesi.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor mutabile Gemeni, Sagetatori, Pesti, Fecioare dar si asupra semnelor fixe Taur, Leu, Scorpion, Varsator.

Daca aveti Mercur retrograd in harta  natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.
Mercur Retrograd poate fi uneori privit ca o suparare care poate aduce intarzieri, comunicari gresite, defectiuni tehnologice si chiar o crestere a energiei anxioase, dar acest lucru se intampla de obicei doar atunci cand apasam prea tare si actionam prea repede.
Trebuie sa ne amintim ca suntem un suflet nelimitat, infinit, abundent, care traieste inchis intr-un corp si, uneori, avem nevoie de amintiri blande pentru a incetini, avem nevoie de o pauza pentru a ne elibera de robotismele zilnice si sa invatam sa fim mai atenti.
Cum Mercur guverneaza comunicarea,  Mercur retrograd, poate imbunatati de fapt metodele noastre de comunicare mai subtile si mai intuitive si ne permite sa accesam aceste daruri cu o mai mare usurinta. In timp ce caile obisnuite de comunicare pot cunoaste fel de fel de blocaje, comunicarea inuitiva, comunicarea cu Ingerul pazitor, comunicarea suflet la suflet, pot fi de fapt extrem de vindecatoare.
Este cel mai bun timp pentru a deveni constienti de puterea miraculoasa a subconstientului nostru: Afirmati mereu: “Imi sta in puteri sa fac orice datorita subconstientului meu; pot rezolva orice problema prin gigantica forta a subconstientului meu;  Intelepciunea infinita ma ghideaza, orice as face in aceast? lume

Sau :Subconstientul cunoaste raspunsul de care am nevoie. El imi va raspunde chiar acum. Ii multumesc pentru ca stiu ca, in infinita sa intelepciune, el cunoaste totul si imi va revela raspunsul perfect la intrebarea mea.”

Este cel mai bun timp pentru a reface legatura cu Ingerul nostru pazitor si pentru a cere indrumare. Ceea ce ar trebui sa constientizam in urmatoarea perioada este ca niciodata nu suntem prea mari sau prea tari, incat sa nu mai avem nevoie de ajutorul Ingerului nostru pazitor:
“Inger, ingerasul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Si ma-nvata sa fac bine!
Eu sunt mic – tu fa-ma mare;
Eu sunt slab – tu fa-ma tare;
In tot locul ma-nsoteste
Si de rele ma fereste!

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.