ECLIPSA INELARA DE SOARE-26 IANUARIE 2009 ORA 9:55 –ORA ROMANIEI

astro_2gw_104_eclipsa_de_soare68481100111

Vezi imaginea marita.

In astrologie , eclipsele sunt configuratii puternice ce prevestesc anumite evenimente importante atat la nivel personal cat si la nivel de societate si intrega lume.Ultima eclipsa de Soare totala a avut loc pe 1 august 2009 la 9 grade Leu fiind un preludiu al importantelor evenimente din intreaga lume dar si la nivel de lideri .

Pe 26 ianuarie 2009 are loc la ora 9:55 o eclipsa inelara de Soare in Varsator gradul 6 :29 ,asta inseamna ca Soarele si Luna sunt aliniate perfect cu Pamantul, diametrul aparent al Lunii este mai mic decat al Soarelui, Luna fiind destul de departe de Pamant in aceasta zi ea  nu va putea obtura intreaga lumina a Soarelui trimisa spre pamant, din Soare se va vedea doar marginea in forma de inel stralucitar ce inconjoara Luna intunecata .

Eclipsele aduc schimbari foarte importante in vietile noastre, maturizeaza prin evenimente bune sau rele , prin inceputuri si sfarsituri, , invata , finalizeaza in bine sau in rau situatiile care treneaza, poate fi privita ca o mana a destinului ce te ia de mana si te aseza pe drumul cel bun lucrand astfel in bine pentru tine , chiar daca initial aceasta tragere de mana ti-aduce durere si rezistenta din partea ta, este o corectie a destinului atat la nivel personal cat si la nivel mondial. In trecut oamenii erau foarte atenti la ritmurile Lunii , naturii, se temeau de eclipse si le respectau, viata capata un ritm mai alert in preajma eclipselor ,toata lumea parca este altfel in preajma eclipselor. O eclipsa este un proces dinamic ce coincide de cele mai multe ori cu evolutii importante , influenta unei eclipse poate fi destul de subtila pentru unii in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa.

Eclipsele au loc fie pe Luna Noua fie pe Luna Plina la aproximativ 18 grade de Nodurile Lunare ale Lunii; aceste noduri lunare nu sunt planete ci sunt punctele de intersectie dintre eliptica –traseul aparent al Soarelui prin zodiac si orbita Lunii .

Eclipsa Solara are loc pe Luna Noua , adica Soarele si Luna sunt in conjunctie si in apropierea unui Nod Lunar; in cazul ECLIPSEI INELARE DIN 26 IANUARIE 2009 , Soarele si Luna sunt pe gradul 6:29 Varsator in apropierea Nodului Nord lunar in Varsator pe gradul 9:19. Fiind o eclipsa in semnul zodiacal Varsator , un semn fix, se poate spune ca efectele acestei eclipse se vor intinde pe o perioada mai mare de timp..

O eclipsa solara este o Luna Noua puternica ce este asociata cu noi inceputuri , poate aduce evenimente neasteptate uneori dramatice a caror importanta se intinde pe o perioada mai mare de timp.

Soarele si Luna sunt in conjunctie la Luna Noua, eclipsa de soare apare cand aceasta Luna Noua este in apropierea unui Nod Lunar, in cazul acestei eclipse inelare de Soare vorbim de Nodul Nord Lunar in Varsator ce ne cere ca eforturile noastre sa fie facute pentru realizarea destinului nostru.In Nodul Nord vedem destinul la lucru, ne arata scopul acestei vieti, este munca care trebuie facuta pentru evolutia noastra si daca vom face eforturi in directia scopului actual al vietii atunci este bine de stiut ca vom primi putere din abundenta . Fiecare efort facut in directia aratata de Nodul Nord lunar este rasplatit trecutul adica Nodul sud trebuie sa moara inainte ca viitorul , Nodul Nord sa poata trai. Aceasta eclipsa asociata cu Nodul Nord al Lunii in Varsator ne vorbeste de viitor, de ceea ce trebuie sa dezvoltam pentru a ne gasi implinirea, , este un Nod Ascendent , pozitiv, ofera oportunitati pentru directionarea eforturilor, este o “ usa “ deschisa spre viitor, fiind fortati dar si ajutati sa trecem pragul acestei “usi”.

Nodul Nord in Varsator arata eforturile ce trebuiesc facute pentru a ne pune in valoare ideile, libertatea, intelectualitatea, controlul sentimentelor, este o cale a destinului in care trebuie sa ne eliberam de subiectivitate, este saltul de la nevoile personale , stralucirea personalitatii , gustul luxului, nevoia de a fi in centrul atentiei, atitudine dicatoriala la un nivel al constiintei colective, a unui process de evolutie a umanitatii, tehnologii noi, capacitate de a lucra pentru binele societatii. In timp ce in Nodul Sud lunar in Leu sunt inglobate si cunoscute atat de bine : rezistenta la schimbare, dorinta de putere, stralucire personala, egoism,dorinta de a fi pe scena , in lumea reflectoarelor, in centrul atentiei, Nodul Nord in Varsator este imprevizibil si adora foarte mult schimbarile neasteptate . Este foarte important sa conservam calitatile Nodului Sud Lunar in Leu : natura vesela , creativitate, capacitate de a iubi, demnitate, sentimentul frumusetii, dragostea de copii, optimismul si sa dezvoltam destinul revolutionar al Varsatorului ce nu ofera roluri prea mari pe scene prea mari, ofera in schimb un salt urias in evolutia umanitatii , sa nu uitam ca Varsatorul este asociat cu viitorul.

Momentul producerii eclipsei are un asecendent in Berbec gradul 1, un ascendent cardinal de foc ce induce vietii noastre o energie ce se coreleaza cu actiuni in directii precise, vom fi preocupati de actiunile in “prezent “ pe baza consideratiilor viitoare, este o energie ce aduce probleme acute, crize. Un ascendent ne spune multe despre felul com ne vom exprima , cum vom fuziona cu viata pur si spontan, este fluxul energetic care ne vitalizeaza, asadar, cu un ascendent in Berbec trebuie sa invatam sa devenim puternici, independenti, spontani si eliberati de restrictii, sa invatam sa fim curajosi , sa avem incredere in noi si chiar uneori sa fim inocenti. Este o energie ce ne induce claritate si insistenta in decizii dar si impulsivitate . Acest ascendent este bine aspectat de Jupiter aflat in conjunctie cu eclipsa de soare( sextil), asadar , energia imensa a eclipsei sustinuta de Jupiter poate sa se manifeste destul de armonic dupa traversarea unei anumite perioade de asimilare , fiind nevoie de unele ajustari inainte ca mesajul eclipsei sa fie total integrat in viata noastra, aceasta perioada poate fi una rapida si incurajatoare. Guvernatorul ascendentului este Marte in Capricorn ce nuanteaza intreg ansamblul acestei eclipse dar si experientele aduse si modul nostru de abordare a acestor experiente. Marte in Capricorn devine extrem de important in acest moment de eclipsa simbolizand calitatile experientelor , fluxul energetic , orientarea noastra. Devenim ordonati, insistenti , disciplinati, cu nevoie de succes dar vom avea la dispozitie si energia necesara pentru a depune toate eforturile in obtinerea acestuia. Marte in Capricorn este o energie ce induce nevoia de a face planuri si de a le urma cu meticulozitate.

Descendentul in Balanta gradul 1 indica un vesnic balans in viata de cuplu, o plutire deasupra problemelor. Guvernatorul descendentului este Venus in Pesti, este o pozitie exaltata pentru acest mic benefic dar destul de dificil de exprimat , aduce dragoste in plan social , protectie.
Venus in Pesti imprima adancime sentimentelor, un impuls de a ne demonstra dragostea, devenim milosi , sensibili si intuitivi in privinta dragostei, vom face sacrificii pentru persoana iubita, in schimb va fi destul de greu sa ne exprimam ceea ce simtim. Este o energie ce ne imbogateste imaginatia , talentul creativ, exprimarea sentimentelor in scris, este o iubire generoasa, sensibila si miloasa atrasa de nedreptati , este o dragoste neconditionata. In casa XII , conjunctia Venus -Uranus aduce creativitate, compasiune , intuitie, nevoie de eliberare de conditionarile societatii , iubiri secrete , inclinatii pentru mistere si romantism , cercetare si lucru in singuratate.

MC-cariera , viata sociala in Capricorn accentueaza importanta carierei dar cu guvernatorul MC – Saturn in Fecioara in mers aparent retrograde in casa VI. putem spune ca urmeaza o perioada a regandirii locurilor de munca, a modului de a munci, a obiceiurilor legate de sanatate. Circumstantele exterioare ne determina sa devenim mai organizati si mai disciplinati in domeniile practice ale vietii dar mai ales in cel al muncii. Pierderile de slujbe, restructurarea locurilor de munca, vom simti o presiune asupra noastra ca sa stabilim ce anume dorim sa facem , sa discernem intre lucrurile cu adevarat importante si cele colaterale.

Cu casa IV in Rac , familia devine extrem de importanta in urmatoarea perioada . Guvernatorul acestei case este Luna in Varsator ce fomeaza cu Soarele in Varsator si Nodul Nod lunar in varsator , eclipsa inelara de Soare. Luna in Varsator este o energie ce induce destula detasare, idealism, originalitate, nevoie de comunicare , dorinta de a elimina falsul si idealurile false, ipocrizia si tot ce nu corespunde noilor conditii de viata. Semnatura Lunii in Varsator are o legatura directa cu instabilitatea dar originalitatea ecestei semnaturi capata un camp de actiune global , social, universal, este o energie ce ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra,.

Soarele in Varsator este o energie ce ne da excentricitate, inventivitate , orice iese din obisnuit este bine venit, predispune la schimbare si inovatii, progress.

Eclipsa de Soare in casa XI arata o necesitate urgenta de a imprima un ton mai idealist existentei noastre bazat pe cautarea adevarului, extinderea increderii in relatiile sociale, in noua comunitate, este un destin creator al oamenilor, societatii modelat de maini curajoase si minti vizionare , este o energie imensa , puternica, necesara evolutiei, libertatii spirituale si creative. Jupiter in conjunctie cu aceasta eclipsa indica pace , prosperitate, fertilitate, abundenta, vreme benefica agriculturii,

Eclipsa de Soare este o Luna Noua mai speciala , asociata cu Nodul Nord in Varsator al carui guvernator este Uranus , nu putem vorbi despre efecte bune sau rele, ci putem vorbi despre imprevizibil, schimbari bruste ale tiparelor de viata, modificari instantanee la nivel de constiinta, intuitie si idei noi, conceptii originale, revolta, neasteptat. O eclipsa de Soare in Varsator asociata cu un Nod Nord Lunar in Varsator guvernate de Uranus revolutioneaza vechiul mod de a fi, aduce transformari inovatoare, dinamizeaza viata interioara si exterioara , ganditi-va la Prometeu care a furat focul zeilor permitandu-ne noua oamenilor sa ne largim orizontul cunoasterii , asa putem vorbi si de aceasta eclipsa in Varsator, vorbim de “focul’ unei noi cunoasteri, revolutionare, umanitare, universale, aduce capacitatea de a asimila informatiile si cunostintele extrem de profunde, forta de patrundere intuitiva, extinderea proceselor rationale dincolo de barierele spatiului si timpului.

Daca in harta natala aveti planetele Mercur, Venus, Marte sau axele Ascendent, Descendent, MC, FC intre 4-9 grade Varsator , Leu, Taur , Scorpion , atunci , asteptati-va la provocari , nu putem vorbi de pierderi sau castiguri cu o Eclipsa in Varsator, dar sunt posibile mai multe schimbari.

Daca in harta natala aveti planetele Mercur, Venus, Marte sau axele Ascendent, Descendent, MC, FC intre 4-9 grade in Varsator , Gemeni, Balanta ( semne de aer) , atunci, aceasta eclipsa in Varsator poate aduce destule oportunitati de a face schimbari in viata voastra.

Eclipsa Inelara

Mult succes

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. Si noul an chinezesc…..si as vrea sa mai povestesc un pic si despre asta…..te salut Adriana….frumoase comentarii si extrem de explicite…Tomiris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.