MERCUR IN MERS DIRECT IN BALANTA -25 OCTOMBRIE 2014, ORA 22:17- “ VORBA DULCE MULT ADUCE , VORBA BUNA MULT ADUNA….. ”

balanta

Iisus Hristos a afirmat ca:”’Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna.” Multi oameni au fost cauza dezastrului din viata lor, pronutand cuvinte nesabuite.

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 16: 46 Balanta, dar pana pe 9 noiembrie, cand ajunge pe gradul 2:46 Scorpion, inca mai suntem sub influenta lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 16 Balanta -3 Scorpion  pentru a treia oara. Dupa o perioada tulbure, grea, in care nu prea am stiut “pe ce talere sa ne asezam problemele “ astfel incat sa simtim un echilibru in viata noastra, acuma , ceata incepe sa dispara incet, incet, si putem lua hotarari importante. Inca mai suntem in laboratorul cosmic al entitatilor mercuriene ce ne indeamna sa dam deoparte tot ceea ce aduce frustrari vietii noastre. Mercur ca si mesager al Zeilor, are un picior in lumea fizica si altul in lumea nevazuta. Abilitatea lui de a calatori intre lumi arata ca poate trece barierele fizice, mentale si spirituale, de aceea, perioada de retrogradare poate fi de un real ajutor daca suntem atenti la mesaje, oameni, trecut.

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Balanta  este in fuziune cu Nodul Nord in Balanta si in opozitie cu Uranus in conjunctie cu Nodul Sud in Berbec ceea ce arata ca trecutul poate oferi destule surprize prezentului. Cu Nodul Nord in Balanta, calea sortita de crestere, evolutie este prin parteneriatele care pot cultiva pacea, seninatatea, diplomatia, frumusetea si blandetea sufletului. Balanta  se opune semnului Berbec, deci pacea se opune razboiului, acordul se opune dezacordului, armonia se opune tensiunii. Acuma, Mercur in conjunctie cu Nodul Nord in Balanta ne cere sa facem un acord scris, verbal ca putem sa ne vindecam de lupte, razboi, ca putem sa ne calmam, ca putem comunica in pace, ca putem face prin cuvinte adevarate magii albe pentru sufletul celor din jur. Este foarte important sa avem incredere in abilitatile noastre mentale, in intuitia noastra, in ideile si relatiile noi. Dar nu trebuie sa uitam ca Nodurile lunare formeaza de fapt o opozitie, adica Nodul Nord in Balanta este in opozitie cu Nodul Sud in Berbec, si ca in orice aspect de opozitie, cresterea se datoreaza abilitatii noastre de a negocia cu dusmanul, de a transforma dusmanii in aliati. Acuma, “ dusmanul –Nodul Sud in Berbec “ este in casa X si ofera o mare presiune karmica legata de functii inalte, sefie, presedinte, viata sociala, probleme profesionale, tendinte dictatoriale. Mercur in conjunctie cu Nodul Nord in casa IV arata ca securitatea emotionala, securitatea tarii, familiei, o putem realiza prin diplomatie, minte sanatoasa, cuvinte magice, discutii echilibrate, conversatii pasnice. A venit timpul sa invatam ca evolutia se face in echipa si ca trebuie sa fim responsabili fata de familie, parinti, tara.

Mercur in conjunctie cu Nodul Nord in Balanta si in opozitie cu Uranus in Berbec in conjunctie cu Nodul Sud in Berbec este un aspect al urgentei, totul freamata, cuvintele mangaie dar si lovesc, cuvintele vindeca dar si otravesc. Mercur este o planeta rapida dar acuma totusi se misca incet, nu s-a trezit inca la realitatea prezenta iar Uranus ne grabeste mintea, nu are rabdare, nu are bariere, de aceea va recomand totusi prudenta, cumpatare. In aceasta perioada pot aparea rupturi intelectuale datorita afirmarii ideilor cu o virulenta destul de mare si neacceptarea opiniilor altora, poate fi un timp care socheaza totul in jur prin impunerea cu forta a unor idei absurde, mesajele pot fi destul de incurcate. In domeniul relatiilor,  extravaganta poate domina uluind chiar si Zeii. In domeniul afectiv, acest aspect poate provoca destule necazuri, pot aparea suferintele morale, mila, chinul dragostei, in domeniul financiar pot aparea judecari pripite, decizii incontrolabile. Aroganta, prostia si fortarea lucrurilor in aceasta perioada vor fi destul de bine “ taxate “ de aceasta conjunctura astrala, de aceea, va recomand sa evitati solicitarile, initiativele bruste deoarece pot conduce la destule greseli.

Simbolul Sabian pentru gradul 17 Balanta  , gradul intoarcerii in mers direct a lui Mercur :

“ Un capitan de marina la pensie, in uniforma, contempla vasele care navigheaza.

Acest simbol arata ca trecutul poate participa indirect sau intr-un mod ascuns in evolutia noastra . Este important totusi sa lasam trecutul deoparte sa nu uitam ca nevasta lui Lot s-a prefacut intr-un stalp de sare fiindca s-a uitat in trecut.

Fabula lui Esop -Lebada si gasca, are multe de spus in urmatoarele zile.

Un om bogat a cumparat odata de la piata o gasca si o lebada. Pe cea dintai o hranea pentru carnea ei, iar pe a doua pentru cantecul ei maiastru. Atunci cand si-a zis ca gasca s-a facut destul de grasa, omul si-a trimis bucatarul la cotetul de pasari pentru a taia delicioasa pasare. Pentru ca seara se lasase deja, si nu a putut vedea bine, bucatarul a inhatat din cotet lebada, si nu gasca. Aflata in pericol de moarte, lebada a slobozit una din cele mai frumoase cantari, si, in acest fel, glasul ei i-a salvat viata.

Deci, urmatoarea perioada ne salveza prin:

Cuvintele bine alese ne scapa de necazuri, in vreme ce acelea prea aspre ne duc catre pieire. Nu-ti fie niciodata teama sa afirmi cu voce tare ceea ce ai de spus. Vorba buna mult aduna, vorba dulce mult aduce.

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.