LUNA PLINA IN GEMENI -12 DECEMBRIE 2008 ORA 18:38 –ENERGII VULCANICE……..

In acest moment , Luna se afla in opozitie cu Soarele , este o Luna stralucitoare , puternica , magica, toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului , este momentul sa culegem roadele.

In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense accumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii , este un fruct ce il putem culege sau este un fruct deja intrat in stare de putrefactie, importanta in acest moment este lumina Lunii ce lumineaza atat realizarile cat si esecurile.

La nivel energetic, aceasta faza a lunii actioneaza ca o oglinda, forta selenara foarte puternica atrage totul si reflecta intreaga energie asupra noastra. Luna Plina intensifica orice activitate, de aceea , oamenii bolnavi se simt cel mai rau in aceasta perioada. Toate gandurile care s-au acumulat pana acum ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si redefinirii legaturilor. Este bine sa stim ca Luna Plina atrage viata , chiar si scoarta terestra se apropie de Luna cu cativa centimetri in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Rac gradul 19:11 , este un ascendent cardinal de apa ce ne induce o energie radianta centrifugal, ce cu siguranta ne va orienta catre traditii, familie, chibzuinta dar si multa visare.Este un timp al compasiunii, al sentimentelor intense, vom da o atentie deosebita familiei, casei, relatiilor de familie, calatoriilor. Nevoia de a iubi dar si de a fi iubit capata in aceasta perioada accente excesive, vom fi atenti, secretosi, visatori , ne vom apara proprietatile , posesiunile evitand riscurile, vom risca doar daca siguranta noastra cere acest lucru.Acest ascendent reprezinta puterea stabilizatoare a familiei, a caminului, ne da deseori daruri psihice, clarvedere, dorinta de a construi “un intreg “ in acest domeniu din viata noastra , fiind increzatori in folosirea puterii personale si a iubirii. Vom sti instinctiv sa ne rupem de anumite medii ostile si nefavorabile cautandu-le pe acelea care aduc pace, liniste, prietenie si ajutor. Sensibilitatea noastra va fi la cote maxime dar vom sti atat de bine sa ascundem acest lucru, orice atac din exterior ne va face sa ne retragem , vom fi asemeni racului, vom fugi ca el, dar vom lovi pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar. Urmeaza o perioada de zile schimbatoare, cu suisuri, coborasuri, putem rezista la aceste oscilatii folosindu-ne de imensa intuitie de care vom dispune , deci va indemn sa aveti incredere in intuitia ce poate lucra pentru fiecare dintre noi ca un ghid.Devenim deosebit de sensibili dar acest lucru nu trebuie considerat drept slabiciune deoarece aceasta sensibilitate contine o forta si o putere de patrundere canalizata intr-un mod concentrat, ganditi-va la apa care este flexibila, invinge totul, cand constata ca e posibil sa fie invinsa , ea evadeaza sub forma de abur si se transforma , apa isi face loc singura printre obstacole deoarece nici o forta nu o poate impiedica sa-si urmeze cursul. Vom castiga prin supunere si vom sti instinctiv sa ne protejam de influentele exterioare.

Guvernatorul ascendentului este Luna in Gemeni in opozitie cu Soarele in Sagetator ce reprezinta momentul de LUNA PLINA IN GEMENI DE SAGETATOR. GRADUL 21:02

Luna in Gemeni , intr-un semn de aer mutabil devine si mai instabila , facandu-ne destul de agitati , nervosi si vom suferi de insomnie. Miscare, schimbare, inventivitate, experiente diferite si opuse, dorinta de a cunoaste lucruri noi, este un moment ce ofera ocazii de a ajunge la cunostinte spirituale inalte , un plan spiritual superior. Luna in Gemeni aduce nehotarare, nemultumire, orice obstacol intalnit in cale nu-l vom ocoli ci vom incerca sa vedem ce este acolo, castiguri din doua sau mai multe surse, calatoriile pot fi fericite si pot aduce unele castiguri , bucuria sigur va veni din mintea fiecaruia. Nervozitatea si nelinistea , lipsa discernamantului in alegerea mediului , instinctul si gandul lucreaza sfidator, sensibilitate spontana, cutezanta ce va sti sa urmeze fantezia sau capriciul , totul in functie de “ aici si acum”. Soarele in Sagetator nu ofera prea multa maturitate , in schimb , aceasta energie vitala este propice schimbarii, actiunii, reeducarii sufletului, este o energie ce ne induce “ neastamparul ” necesar abordarii si explorarii domeniilor noi, cunostintelor noi, este un “ neastampar “ permanent ce nu va sti sa dea suficienta atentie detaliilor, fiind asadar mai preocupati si interesati de dificultatile unor solutii decat de problema propriu zisa Este o energie ce amplifica dorinta de dreptate , adevar , legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Optimisti, neastamparati, ne vom opune dominatiei tuturor, vom dori sa fim independenti pentru a ne putea folosi cat mai bine de spiritul aventurier care in aceasta perioada este la cote maxime.

Momentul de LUNA PLINA cu Luna in Gemeni in opozitie cu Soarele in Sagetator gradul 21: 03 activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii si limitarilor, este un aspect ce induce un puternic conflict interior, facandu-ne nervosi, este accentuata lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc, ne plange sufletul. Raporturile sociale in aceasta perioada nu ofera sanse prea multe , este un timp al conflictelor de tot felul, neintelegeri …….

Activarea axei VI-XII de catre acest moment de Luna Plina ne pune fata in fata cu tot felul de probleme cotidiene, la locul de munca, confruntari cu efectul dureros al unor experiente din trecut , un trecut in care am renuntat la ceva semnificativ si important –servici, dragoste in favoarea unei vieti nu prea recompensatorii si plina de insatisfactii. Acum, acest moment de Luna Plina aduce sentimente tulburi , confuzie, tulburari de stabilitate emotiva, reactii isterice, o energie perturbatoare ce poate destabiliza totul, important este sa nu ne pripim ci, sa incercam pe cat putem sa facem fata impulsurilor nebunesti ce ne pot face sa actionam in defavoarea noastra.

Luna Plina , opozitia dintre Luna in Gemeni si Soarele in Sagetator face parte dintr-o Cruce Cosmica mutabila : Luna in Gemeni in careu cu Saturn in Fecioara in careu cu Soarele in Sagetator in careu cu Uranus in Pesti si in careu iarasi cu Luna in Gemeni si doua opozitii Saturn in Fecioara in opozitie cu Uranus in Pesti si Luna in Gemeni in opozitie cu Soarele in Sagetator. Crucea Cosmica formata din cele doua opozitii in cruce si de cele patru cuadraturi induce un stres permanent, dificultati , angoasa, disiparea energiilor dar si o imensa putere interioara , vointa de a atinge un scop, productivitate. Foarte important in acest moment este gasirea echilibrului interior si ridicarea la un nivel de constiinta mai creativ si spiritual. Crucea cosmica in semne mutabile arata imposibilitatea concentrarii pe o singura directie , mai degraba putem vorbi de o dispersie a energiilor noastre creative, relatiile noastre ne vor influenta foarte mult, depindem de altii si de circumstantele exterioare , ceea ce aduce instabilitate, confuzie. Una din solutiile de iesire din situatiile confuze din aceasta perioada este Jupiter in Capricorn in casa VII in trigon cu Saturn in Fecioara si in sextil cu Uranus in Pesti , ce este planeta mediatoare a conflictului dintre cele doua energii in opozitie. Jupiter in casa VII aduce binefaceri prin asocieri din interes , reusite in afacerile publice si putere asupra dusmanilor, beneficii prin colaborari, profit in urma unor rivalitati.. Aspectul de trigon dintre Jupiter si Saturn aduce un strop de indulgenta si de relaxare, eforturile depuse pentru depasirea unor probleme sunt suportate mai usor si este bine sa stim ca aceste eforturi chiar vor fi rasplatite.Jupiter in aspect de sextil cu Uranus favorizeaza noi drumuri in viata, obtinerea autonomiei profesionale , este un timp benefic afirmarii independentei si punerii in valoare a talentelor creative.

Alta solutie a acestor situatii confuze este indicata de Neptun in Varsator in casa VIII in sextil cu Soarele in Sagetator si in trigon cu Luna in Gemeni. Neptun in casa VIII ofera intuitie , imaginatie fertila , posibile mosteniri , favorizeaza contractele parteneriale. Aspectul de sextil cu Soarele favorizeaza evolutia de natura psihologica si spirituala , aduce intuitie si descoperiri legate de propria persoana sau de mediul inconjurator. Aspectul de trigon cu Luna favorizeaza imaginatia , sensibilitatea , fantezia , vise multe , este o energie ce ne face mai sensibili la apropiatii nostri, la oameni in general, devenim plini de compasiune iar acest lucru ne poate vulnerabiliza fiind destul de usor de pacalit in aceasta perioada, deci , este necesar sa fim mai atenti..

Uranus in casa IX in opozitie cu Saturn in casa III aduce riscuri majore de accidente, mai ales cu masina, cu avionul, dificultati majore in calatorii , necazuri in calatorii, probleme serioase in scoli, educatie, calatorii intarziate, impiedicate. Saturn in casa III este si guvernatorul casei VII in Capricorn o casa ce ne vorbeste de parteneriate facute din interes, raceala in parteneriate , trairi afective ascunse cu grija. Este perioada casatoriilor cu persoane in care exista o mare diferenta de varsta, un mariaj realizat la maturitate, un parteneriat din interes care sa asigure un anumit statut social. De multe ori se poate vorbi de parteneri reci, banuitori, cu grija zilei de maine, adesea avari si incapabili de a comunica si cu o tendinta inascuta de timiditate. Saturn in casa III ne da posibilitatea sa ne concentram asupra unor lucruri noi, deschiderea orizonturilor intelectuale, dezvoltarea unor talente noi

Intalnirea dintre Soarele in Sagetator si Marte in Sagetator in casa VI , o intalnire intr-un semn de foc nu este prea favorabila , putem vorbi mai degraba de o combinatie malefica ce poate aduce nesanse legate de locul de munca,este o energie teribila ce poate lucra intr-un mod nefast. Acest lucru este accentuat si de prezenta lui Lilith tot in casa VI , o casa muncii, a colegilor, a bolilor scurte. Lilith actioneza intr-un mod dual, plasarea ei in casa VI ne va face fie sa muncim prea mult pana la istovire cauzand astfel o boala care ne poate scoate temporar de la locul de munca, fie trebuie sa muncim si pentru un coleg care si-a dat demisia, sau este bolnav, fie ne vom revolta impotriva ordinii, rutinei de la locul de munca. Lilith in casa VI ne va face fie prea dornici de munca , fie prea lenesi dorindu-ne o stare de relaxare totala, dar de cele mai multe ori , aceste stari de inactivitate sunt coordonate de anumite dureri, boli . Lilith aduce destul de multe lupte la locul de munca, critica , dependenta de perfectionism, pentru a evita aceste lucruri , de cele mai multe ori ne vom izola intr-o boala imaginara. Marele test al lui Lilith in casa VI este contradictia, nesupunerea, fuga de munca sau munci suplimentare pana la epuizare., imbolnavire.

Este un vulcan in eruptie acest moment de Luna Plina iar cu Luna plina in Gemeni in casa XII multe lucruri tinute ascunse in intuneric vor iesi la lumina, este un moment in care adevarurile ies in forta la suprafata, secretele nu mai pot fi secrete, ele vor fi dezvaluite . Comunicarea reprezinta cuvantul cheie al acestui moment de Luna Plina, comunicare ce opereaza atat la nivel social cat si intelectual, este necesar sa incercam sa gasim un echilibru intre speculatiile nesfarsite induse de semnul Gemenilor si tendintele profetice , comunicarea cu intelegere, compasiune si nevoia de adevar induse de semnul Sagetatorului,

Nu este cel mai bun moment pentru reuniuni , pentru semnarea unor acorduri, contracte, aliante, initiative , pasi noi in dragoste. Datorita faptului ca Luna in Gemeni este atat de tensionata , atat mintea cat si sufletul pot suferi din cauza preocuparilor extreme putand astfel avea parte de schimbari si mutari nepotrivite , putem judeca gresit oamenii, putem gresi in alegerea unor calatoruii, putem vorbi dar si scrie lucruri inutile care ne vor dauna.

Este o LUNA PLINA IN GEMENI ce accentueaza instabilitatea , nervozitatea , agitatia , dar care are avantajul ca poate descoperi ce se ascunde in spatele unei masti, in spatele unei idei, unui gand, ne putem descoperi anumite talente , putem avea idei indraznete si  novatoare.

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.