LUNA PLINA IN FECIOARA -16 MARTIE 2014, ORA 19:09, ORA ROMANIEI – “ LAMPA LUI ALADIN”

astro_2gw_454_luna_plinain_fecioara_2014.65495.20553

“Orice om are o menire in viata… un har unic sau un talent special pe care il poate darui celorlalti. Atunci cand acest talent unic fuzioneaza cu serviciul adus celorlalti, noi experimentam o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice.” Kahlil Gibran

Luna Plina este un moment de apogeu si o promisiune astrala a implinirii  unor activitati incepute la Luna Noua in Fecioara din septembrie 2013. In cuvinte simple, Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat, suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior. Aceasta Luna Plina activeaza axa Fecioara –Pesti, deci Soarele este in Pesti gradul 26:02 iar Luna se afla in Fecioara gradul 26:02. Fecioara este simbolul recoltei iar prin Luna Plina in Fecioara este accentuat acest simbol al recoltei dar al unei recolte karmice, de soarta. Pesti, a douasprezecea zodie marcheaza finalul unui ciclu de viata( activitati), este un simbol al vindecarii, trezirii spirituale, compasiune, iertare dar  iluziile pot fi o haina perfecta pentru alegerile gresite.

luna in fecioara

Luna Plina pe axa Fecioara –Pesti activeaza casele XII-VI, casele naturale ale semnului  fecioarei ( casa VI ) si semnului Pesti ( casa XII), este o activare prin schimbarea “ actorilor “, Fecioara este in casa XII ( pamant in apa ) iar Pestii in casa VI ( apa pe  pamant ). Luna in Fecioara (pamant ) in semnul  natural de apa al casei XII nu poate face decat sa ne inunde emotiile greu de definit, propriile sentimente dar si emotiile devin “enigme “ greu de descifrat si de indrumat, prea multa apa strica si izoleaza. Luna in Fecioara ne indeamna sa invatam ca arta diagnosticarii si vindecarii  exista in fiecare dintre noi, bunastarea noastra dar si a celor din jurul nostru depinde de cat de bine ne punem in “ slujba “scopurilor noastre dar si a celorlalti. Fecioara vorbeste despre ordine, munca, serviciul nostru, activitati zilnice, rutine, sanatate, ce instrumente folosim pentru a face fata activitatilor de zi cu zi. A face lucrurile bine sau mai bine zis, perfect, este sloganul preferat al Fecioarei. Semnul Pesti vorbeste despre instrumentele pe care le folosim pentru a ne hrani spiritual, pentru a-i ajuta pe ceilalti, aici vorbim de perfectiunea divina. Aceasta Luna Plina ne indeamna sa gasim un echilibru intre munca, serviciul nostru si serviciile facute celor din jur, intre critica si acceptarea defectelor celuilalt.

Activarea axei VI-XII de catre acest moment de Luna Plina ne pune fata in fata cu tot felul de probleme cotidiene, la locul de munca, confruntari cu efectul dureros al unor experiente din trecut, un trecut in care am renuntat la ceva semnificativ si important –servici, dragoste, in favoarea unei vieti nu prea recompensatorii si plina de insatisfactii. Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem, chiar daca nu vrem acest lucru.

casa XII
Casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome care ne bantuie, ne chinuiesc pentru mult timp. Faima isi are radacinile in casa XII deoarece aici este locul in care renuntam la individualitatea noastra si servim pe cei din jur, aici, valoarea noastra vorbeste timpului  iar timpul devine trecut, prezent si viitor. In casa XII, Dumnezeu lucreaza prin noi pentru ceilalti si asta prin ceea ce sufletul nostru si-a ascuns profund in el trebuind ca mai devreme sau mai tarziu sa descoperim aceste daruri divine care ne aduc faima, renume. In povestea mitologica a lui Adam si a Evei, dupa ce au mancat fructul interzis din pomul cunoasterii ( au pacatuit)  au fost exilati din paradis iar casa XII  poate induce acest sentiment de izolare, respingere,  abandon in incercarile noastre de a ne reconecta cu sursa divina.
Cu Luna Plina in casa XII, putem simti ca avem in mana Lampa  lui  Aladin ce face lumina in tot ce este ascuns, secrete, limitari, dusmani, daruri divine, recompense sau pierderi. Aici ne asteapta “ geniul secret”  al fiecaruia dintre noi care trebuie pus in slujba celor multi (pesti).
In cele din urma, casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala , de dorinta de a inota in lumi necunoscute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Cu Luna Plina in  Fecioara ( emotii puternice legate de perfectiunea faptelor noastre, serviciile noastre catre ceilalti) in casa XII ne vom intalni cu rezultatele actiunilor noastre din trecut, acestea pot fi o sursa de bucurie sau de multe ori, o sursa de tristete, ingrijorare si tristete. La urma urmei, o Luna Plina in Fecioara in casa XII este ca o slujba de vindecare a sufletului nostru, a dorintei noatre de a fi perfecti uitand de cele mai multe ori ca nimeni nu este perfect aici pe pamant. Dorinta de perfectiune  a Fecioarei este de cele mai multe ori o piedica in abordarea ocaziilor ivite iar aceasta Luna Plina in Fecioara in casa XII ne reaminteste ca nu este nevoie sa fii perfect ca sa traiesti, sa muncesti, sa fii deschis oportunitatilor vietii. Doar traind viata cu tot ceea ce ofera ea in bine si rau ne apropiem de perfectiune. Aici vom invata ca fiecare greseala se plateste prin suferinta, acestea nu pot fi negociate, nu se poate da altceva la schimb. Acuma, ne confruntam cu o tranzitie, o stare critica, un prag intre doua optiuni, acuma fantomele trecutului ne pot tine legati de acest prag sau putem intelege ca o alegere gresita are  menirea de a ne invata sa nu o mai repetam, tot raul este spre bine. “Castigam sau pierdem” este limbajul  dublu al Lunii Pline in Fecioara dar “ cel mai mare pacat” ar fi sa ramanem blocati pe ceea ce nu functioneaza in viata noastra. Cum Luna guverneaza casa carierei iar Soarele guverneaza casa prietenilor, sperantele noastre, aliantele, grupurile de oameni, protectorii nostri, darurile de la sefi, aceasta Luna Plina poate scoate in lumina tot ce am construit in ultimile sase luni in aceste directii.

salacia

Luna Plina “ citeste in direct” mesajele trimise de Soarele in Fecioara care are un sufleor, pe Salacia in Pesti. In mitologie, Salacia  a respins avansurile lui Neptun fugind cat mai departe de el. Dar Neptun nu s-a multumit cu refuzul Salaciei si a trimis niste delfini sa o convinga pe Salacia sa se casatoreasca cu el. Salacia a fost de acord sa se marite cu Neptun iar zeul marii a fost atat de fericit incat el a plasat delfinii in cer ca o  constelatie Delfinus. Neptun si Salacia  au trait fericiti impreuna pana la …

Aceasta Luna Plina in Fecioara in opozitie cu Salacia poate semnifica faptul ca sufletul nostru se lupta cu o idée, cu  ceva de care vrem sa fugim cat mai departe pentru a evita o situatia de viata ( poae fi vorba de munca, colegi, proiecte, servicii pentru altii, sanatate, aliante). Dar exista un intermediar in toata aceasta poveste care ne poate convinge sa acceptam o noua situatie de viata ( asta in functie de harta fiecaruia, de domeniul de viata energizat de aceasta opozitie), poate fi privit si ca un ajutor menit sa vedem un motiv in toata povestea, sa cedam in favoarea schimbarii. Astrologic, Neptun  guverneaza inselaciunea, iluzia, smecheria, iar Salacia odata casatorita, devine prizionera lui Neptun, ea nu primeste nimic de la el. In acest moment,  “ mireasa lui Neptun”  este intr-o stare personala de criza( poate fi legata de munca, angajator, angajat, coleg, sanatate, suferinta, relatii, cariera, uniuni)  dar  prin lumina Soarelui, trimite mesajul Lunii Pline care pare a juca rolul de intermediar, de sfatuitor in aceste zile, este “Lampa lui Aladin”.  Fiti atenti la intuitie, vise, ghizi spirituali, pot fi ajutoare divine pentru a depasi aceasta stare de incertitudine.

Saturn retrograd in Scorpion este planeta mediatoare a  opozitiei Luna in Fecioara  –Soare in Pesti, este o energie care ne spune ca “in trecut avem ceva de care sa ne agatam”. O planeta mediatoare a unui aspect de opozitie  arata o iesire, o solutie a aspectului provocator, in cazul nostru, Saturn este retrograd in Scorpion in casa II si vorbeste despre “puterea valoriii personale”. Saturn este profesorul care ne smereste inainte de a ne ridica. Este important sa acceptam limitele noastre, sa recunoastem punctele noastre forte  dar ceea ce conteaza cel mai mult este angajarea sufletului in munca noastra, in dezvoltarea valorii personale care nu poate face decat sa ne dea mai multa incredere in noi, in misiunea noastra. Saturn ne spune ca “valoarea “ vorbeste de-a lungul timpului, vorbeste prin familie, prieteni, dusmani, comunitate, tara.

Caracterul de baza al Lunii Pline in Fecioara in casa XII, o casa cadenta, este a intelege sau a transforma.
Cand “studentul este pregatit , profesorul soseste “  este o lege de aur a ocultismului care ne spune ca niciodata nu vom fi aruncati in experiente pentru care nu suntem  pregatiti.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. Foarte frumos…”cand studentul este pregatit, profesorul soseste”. Te exprimi atat de frumos …si pui mult suflet in ceea ce faci, se simte, de aceea articolele tale ne ung la suflet.
    Ma impresionezi mult si pentru asta iti multumesc!

  2. Multumiri! doar prin prisma astrologiei, explicate atat de practic de Dumneavoastra, mi-am dat seama de importanta spiritualitatii si a credintei neconditionate in Dumnezeu si in vointa lui asupra noastra. Nicio clipa nu e pierduta, Dumnezeu ne da totul pentru dezvoltarea sufletului nostru si a potentialului, important e sa vedem dincolo de aparente.

  3. Mii de multumiri pentru tot ceea ce ne daruiti si va doresc din toata inima multa sanatate, impliniri si cu Voia Domnului feriicire. Tot ceea ce ne impartasiti este absolut minunat si va iubesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.