LUNA PLINA IN CAPRICORN -18 IULIE 2008 –SINGURATATE IN DOI

astro_2gw_57_luna_plina_in_iulie_20086816922339.gif

Fiecare faza a lunii are o influenta atat pozitiva cat si negativa  asupra vietii noastre, important este sa gasim acel echilibru intre influenta lumii exterioare si lumea noastra interioara , fiind mult mai atenti fata de tot ce se intampla in jurul nostru dar si fata de noi.

Legea a sasea Kybalion, legea cauzei si efectului: “Orice cauza are efectul sau, orice efect are cauza sa, totul se intampla conform Legii.  Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute. Sunt numeroase planuri ale cauzalitatii, insa nimic nu scapa Legii.”

Luna Plina atrage viata, emotiile par mai aproape de suprafata, inhibitiile sociale dispar, toate gandurile acumulate pana acum ies la lumina , este un moment bun pentru intarirea relatiilor si reafirmarea legaturilor. Este bine  sa stim ca Luna Plina intensifica orice activitate.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Fecioara , un ascendent de pamant, mutabil , ce ne va induce un comportament précis, concret, competent, modest dar si vanitos, plini de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu  poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele , vecinii. Soarele in sextil cu ascendentul ne da incredere , ambitie, dorinta de cucerire, de fapt ne da forta necesara adaptarii la conditiile vietii.

Pluton retrograd in careu cu ascendentul conduce la un temperament schimbator, suntem plini de indoieli, ne cautam fara sa ne regasim.

Descendentul in Pesti subliniaza dificultatile din camin, scandaluri, legaturi multiple, rataciri pe cai neprielnice, orice fel de relatie este marcata de deceptii produse da fraude, dezonoare.Uranus retrograd in conjunctie cu descendentul accentueaza nevoia de neobisnuit in relatiile afective ceea ce poate provoca consecinte dezastruoase ;crize, divorturi, anturaj ce poate schimba drumul cuiva destul de usor, deci mare atentie .

Uranus retrograde in casa VI poate provoca inconstanta si vanitate nascute dintr-o atitudine usuratica si o multumire excesiva de sine; instabilitate in munca .

Guvernatorul casei VII este Neptun retrograd plasat in casa V in conjunctie cu Kiron retrograd si Nodul Nord in Varsator. Neptun retrograd in Varsator este o lectie dura pentru cei care si-au construit viata din minciuna in minciuna, din fraude, din inselaciuni; cu Neptun retrograd , adevarul este o promisiune pentru urmatoarele luni. Neptun retrograd ne va face destul de sensibili, receptivi, chiar o receptivitate dincolo de limite, cauzate de puternica intuitie care ne va oferi o viziune mai ampla asupra problemelor cu care ne-am intalnit cand Neptun a fost in mers direct. Este foarte important in aceasta perioada sa ne ascultam “ vocea inimii” care ne poate ajuta in a vedea mai mult din ceea ce se intampla in jurul nostru. Neascultarea de aceste simtiri intuitive va conduce la multe deziluzii, sentimente de insatisfactie. Neptun retrograd poate aduce un anumit tip de supraincarcare psihica , sensibilitate foarte mare , de aceea este bine sa ne protejam de anumite substante chimice, stimulente, sa ne protejam de oamenii care pot intr-un anumit fel sa ne controleze psihicul.Este cel mai bun moment de cultivare si utilizare a perceptiilor psihice. Neptun, aceasta planeta care guverneaza apa, atunci cand este intr-un semn de aer , fix, poate provoca retineri, rupturi, debusoleaza valorile pozitive si amplifica cu usurinta aspectele negative, dezvolta un larg interes fata de cauzele umanitare , originalitate, dar si o inclinatie catre metodele dubioase pentru atingerea scopurilor. “ Scopul scuza mijloacele “ este nota dominanta a lui Neptun in Varsator, comportamentele duplicitare fata de cei din jurul nostru , inselarea prietenilor .

Sentimentul difuz, lipsa simtului practic, modificarile mentale pot cu usurinta provoca confuzie intre bunurile personale si cele ale semenilor noostri. Neptun extinde expansivitatea , dar introduce elementul perfid, ofera participarea care strica toate calculele, acorda spiritul tiranic si confuz, provoaca aventura in idei, sentimente, acte, indica exaltarea imaginatiei, permeabilitate la mediu, spaime, agitatie misterioasa , legi obscure. Neptun retrograde aduce nelinisti, agitatie interioara , zbucium sufletesc, ideea care devine halucinanta, adeziune fara masura, confuzia perfecta, drogul ce aduce uitarea.Neptun retrograd rascoleste intr-o maniera tulburatoare marile speculatii, provoaca confuzie si incertitudini asupra pietelor bursiere, in domeniul financiar, amplifica bolile mentale, depresiile, bolile spiritului, scade imunitatea organismului. Fiecare planeta are o anumita energie, vibratie, fiecare semn zodiacal are deasemenea o anumita vibratie , energie ; plasarea lui Neptun in Varsator este ca o lungime de unda bruiata , iar noi sub influenta acestei energii bruiate ne vom comporta la fel. Cuvintele cheie ale lui Neptun retrograd: deceptii, deziluzii, senzatie de epuizare, oboseala, manipulari, probleme de sanatate –alergii, virusi, scaderea imunitatii, victimizari.

Cu Neptun retrograde in casa V este timpul sa invatam ce inseamna sa ne folosim capacitatile creatoare intr-un mod corect si nu pentru a face spectacol din ele, este timpul sa invatam sa readucem moralitatea in viata noastra , in relatiile cu copii.

Guvernatorul ascendentului este Mercur plasat in Rac in casa X. Mercur in Rac ne da o minte intuitiva , putem receptiona destul de usor semnalele celorlalti, devenim nu numai receptori dar si emitatori, Putem intui destul de usor ce gandesc ceilalti, relatiile vot fi dominate de curiozitate pentru femei , dorinta de intelegere pentru barbati. Mercur plasat intr-un semn de apa, preia destul de usor caracteriscicile semnului de apa facandu-ne sa dam o importanta deosebita amintirilor, obiceiurilor, impresiilor primite, vom da o importanta deosebita vietii interioare, fanteziilor, imaginatiei, visarii , vom readuce o parte din trecut in viata noastra analizandu-l , interpretandu-l  . Memoria , imaginatia noastra poate in aceasta perioada sa construiasca destule iluzii cetoase, dar poaste oferi si finetea ce maturizeaza si da viata ideilor, chiar daca vom incerca sa fim plini de tact tot nu vom putea uita decat cu mare greutate vorbele grele, jignirile. Inteligenta va fi bazata pe intuitie, abilitate, spontaneitate, atentia detaliului sau putem fi schimbatori  folosindu-ne mintea in fel de fel de justificari ceea ce ar fi o risipa .

Opozitia Mercur-Jupiter retrograde pe axa IV-X, axa familie-cariera , accentueaza situatiile instabile, dezordinea, obstacolele ce pur si simplu apar, promisiuni ce se bazeaza pe nimic, relatiile in familie sunt supuse la mari incercari, insulte, infidelitati, parasiri de domiciliu. Este o perioada nefericita pentru anumite asocieri dar si pentru calatoriile de afaceri in care posibilitatea unor greseli creste foarte mult, apar piedici multiple. Este un moment in care lipsa de respect, cuvintele si faptele nelegiuite pot declansa situatii  ce greu le mai poti opri, stapani.

Luna Plina, opozitia dintre Luna in Capricorn si Soarele in Rac activeaza tot axa IV-X, axa familie –cariera , amplificand conflictele interioare, zbuciumul sufletesc, dezechilibrul comportamental fata de cei din jurul nostru. Inconstanta , lipsa de claritate a gandurilor, nervozitatea va face dificila alegerea corecta a ceea ce trebuie sa facem, sansa lipseste cu desavarsire, relatiile in familie devin dificil de gestionat , totul se amplifica , as vorbi aici de scanteia care aprinde totul, o vorba aruncata poate strica totul, deci mare atentie. Luna in Capricorn nu ne este un aliat prea bun, in acest semn este in exil  ceea ce inseamna ca energiile ei sunt tulburate , calitatile sunt anulate fiind amplificate blocajele, deceptiile, pierderile, neconcordantele.

Luna , regina noptii, cea care patroneaza visele, viziunile, lumineaza presentimentele , instinctele, devine nefericita in semnul de domiciliu al lui Saturn . Seriozitatea, rabdarea, vointa puternica vor accentua raceala din relatiile cu cei din jurul nostrum, banii , onorurile , ascensiunea sociala vor conta cel mai mult, teama de saracie  dar si nesiguranta din partea altora sunt amplificate in aceasta perioada.

Acest moment de Luna Plina accentueaza frica de nereusita, de pierderea pozitiei si onorurilor, chiar putem vorbi de pierderea puterii, a familiei  constatand ca suntem foarte singuri. Opozitia dintre Luna si Soare ne arunca intr-o extrema sau alta, acest lucru se intampla deoarece avem nevoie sa traim la extreme cu scopul de a gasi o cale de mijloc, extremele in cazul acestui moment de Luna Plina fiind familia si cariera. Este o Luna Plina ce accentueaza singuratatea, pierderile in plan emotional, devenim rigizi, inchistati in propriile dorinte de putere, esecul devenind frustrant, chinuitor.

Pluto retrograde din casa IV, casa familiei , vrea sa ne invete aceeasi lectie a responsabilitatii in familie, securitatea personala, pacea interioara , starea de multumire pot fi obtinute daca reusim sa ne depasim incapatanarea si impunerea vointei proprii cu orice pret. Careul Lilith in Sagetator in casa III cu Marte in Fecioara in casa XII reuseste destul de usor sa ne creasca agresivitatea , violenta, figurile autoritare pot cu usurinta sa induca teama, este un aspect ce afecteaza foarte mult femeile  prin frica pe care o vor simti fata de barbati.

Lilith in casa III accentueaza nevoia de a vorbi foarte mult , de a face observatii oricui, chiar stresandu-i pe cei din jurul nostru, nu mai putem vorbi de “ vorba dulce mult aduce “ , ci putem vorbi de nevoia de a vorbi pentru a ne demonstra ca existam; sau Lilith in casa III poate aduce acel strigat fara sunet  aratand neputinta si spaima prin care vrem sa ajungem la celalalt , strigat ce nu poate fi auzit dar trebuie simtit. Secretele , tabuurile au o legatura directa cu fratii, este perioada in care usor se pot intrerupe anumite studii, chiar se pot abandona  definitiv, apar semne de intrebare legate de anumite lucrari de diploma dar ne putem intalni si cu talentul , acel talent al unor autori care se ocupa de subiecte tabu, scrisul poate deveni vindecator .

Conjuntia Marte –Saturn in casa XII nu face dacat sa accentueze si mai mult sentimentul profund de nesiguranta psihica, puterea martiana amplificata de Saturn poate fi utilizata pentru a patrunde prin vechile iluzii pentru a le depasi. Afacerile neterminate ale trecutului prind iarasi viata necesitand compensare, transformare. Jupiter se vrea un aliat al acestor energii combinate ale lui Marte si Saturn , dar fiind retrograd si in cadere nu poate decat sa amplifice si mai mult trairile noastre interioare , trairi ce au o legatura directa cu viata de familie care nu poate oferi prea multe mijloace de afirmare , cu risipirea averii cu munca grea pe care trebuie sa o facem pentru a reface ceea ce am pierdut. Jupiter retrograde in casa IV vrea sa ne invete despre construirea unui sistem propriu de valori , siguranta ce trebuie cautata in noi si niciodata in exterior, este timpul sa ne dam seama ca intr-o relatie afectiva nu trebuie sa se ceara garantii eterne, promisiuni care linistesc iluzoriu propriile nelinisti. Lipsa de distingere intre trecut si prezent poate compromite orice fel de relatie , in special pe cele affective in care se cere o siguranta palpabila , solida, concreta , dragostea si pasiunea neconditionata fiind total ignorate. Din acest motiv, acolo unde s-a mers doar pe interes , este posibil sa apara stari de nemultumire , singuratate in doi, lipsa afectivitatii din cauza asocierii cu persoane total incompatibile. Venus neaspectata in Leu vine si ea sa accentueze incapatanarea , impulsivitatea , dramatismul in relatii si alegerea unui mod de viata in care nu avem nevoie de sentimente ci doar de cariera.

Este un moment de Luna Plina in care trebuie sa ne invingem teama de a iubi si sa ne folosim controlul in a construi un echilibru intre viata de familie si cariera , echilibru care are nevoie de iubire, de daruire neconditionata , de compatibilitate.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.