LUNA NOUA IN SCORPION -29 OCTOMBRIE 2008-ORA 1:13- O FORTA IN REINNOIREA VIETII

 astro_2gw_76_luna_noua_in_scorpion6158321689.gif

 

Luna Noua este un moment  al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri, de a reinoi si revizui obiectivele noastre, dorintele noastre, este un moment in care energia masculina a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii , este un moment de echilibru a celor doua energii contrare in care predomina echilibrul dar si un moment in care energia necesara schimbarii este din nou la noi.

 

Luna Noua in semnul  Scorpion , un semn al vindecarii, regenerarii, al fortei interioare, , al profunzimii  are loc pe gradul 5:54 Scorpion,  este o Luna Noua guvernata de Pluto in Sagetator pe gradul anaretic 29:08.

 

Ascendentul momentului de Luna Noua  este in Fecioara, un ascendent mutabil, de pamant cu puternice influente asupra spiritului nostru de observatie, este atentia orientata catre orice fel detaliu ce poate starni destul de usor in urmatoarele zile diverse antipatii dar si certuri cu cei din jur. Guvernatorul ascendentului este Mercur in Balanta , asadar, Mercur va nuanta cum stie el mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur.

In casa II , Mercur bine aspectat de Neptun ne da energie intelectuala si puteri instinctuale in adaptarea la evenimentele legate de afaceri, tranzactii financiare. Este flerul folosit in alegerea cailor dar si a mijloacelor necesare pentru tot ce inseamna finante. Aspectarea negativa a lui Mercur de catre Jupiter in Capricor poate influenta aceste alegeri daca vom fi aroganti, suspiciosi, dezordonati, putem vorbi de un drum plin de obstacole  , drum greu accentuat de atitudinea lipsita de respect, de evenimente si situatii dezlantuite in orice clipa.

Ascendentul in Fecioara pe gradul:1:03 este benefic aspectat de Luna Noua in Scorpion pe gradul 5:54,  aratand ca urmeaza o perioada de 28 de zile in care aceste energii in armonie  ne pot ajuta sa ne exprimam destul de usor , natural.

Luna Noua in Scorpion , cu Luna in Scorpion si Soarele in Scorpion , o luna noua ce aduce iarasi la noi energiile necesare noilor inceputuri, este plasata in casa III.  Luna in Scorpion este in “ cadere” accentuand astfel lipsa de putere a acestui astru, este o Luna ce poate provoca destule retineri, rupturi dar si impulsivitate si putere, sexualitate si fecunditate. Cu Luna in Scorpion putem usor deveni violenti, nedrepti, cu un comportament ce nu tine cont de nici o lege sau , la un nivel superior , putem deveni mistici, capabili de a patrunde secretele naturii ,de a  stapani dorintele inimii, este vointa puternica, mistica , spirituala si in acelasi timp fermitate si decizie in viata materiala. . Luna in Scorpion stie atat de bine sa eticheteze ura, iubirea dar sa si creeze in interiorul nostru o lupta intre regenerare si degenerare.  

Semnatura Lunii in Scorpion este o combinatie dintre profunzimea si adancimea oceanului cu energia unui torente de munte, este forta in reinoirea vietii din tot ce este ascuns si reprimat. Este bine sa stim ca Luna in Scorpion ofera forta prin intuitii si presimtiri, atitudinea si gesturile agresive nefiind altceva decat o reactie a imensei emotivitati pe care vom incerca sa o ascundem .

Soarele in Scorpion aduce forta interioara, pasiune si dorinta, rezerva de energie pentru creatii dar si un ritm vital ce se manifesta prin transformari, cutremure emotionale, poate fi comparat destul de bine cu un Vulcan ce erupe, distruge, descompune , este o energie ce actioneaza prin impulsuri, agresivitate, poate distruge, descompune, favorizand transformarea. Soarele este astrul vietii, este creativitatea, fecunditatea, individualitatea, puterea , inflacararea, autoritatea, ambitia. In Scorpion , acest astru datator de viata aduce superlativul in pasiune corelat cu o revolta impotriva monotoniei, este o energie ce da putere de munca pentru a atinge succesul in cariera, este o energie ce poate distruge totul pentru a o lua de la zero. Soarele in Scorpion aduce pasiune in orice fel de activitate, fie ca vorbim de munca, de relatii, de placeri, de politica, putem spune ca este un timp in care se pune accentul pe fondul problemelor deoarece spiritul analtic si intuitia excelenta sunt armele noastre in aceasta perioada, si este cel mai bine sa va folositi aceste “arme ‘ in a aduce lumina si adevar in orice fel de problema din viata voastra.

 

Soarele in Scorpion este energia ce stie atat de bine sa aprinda si sa intretina focul nostru interior, un foc interior puternc in care ard intensiv agresivitatea si erotismului, realismul brutal si idealismul mistic, atasamentul si repulsia , iubirea si ura , dragostea si moartea.

Conjunctia dintre Luna in Scorpion si Soarele in Scorpion deci momentul de Luna Noua realizeaza o legatura intre masculinul constient si femininul instinctiv, este un aspect ce arata ca nici una dintre planete nu o poate domina in mod natural pe cealalta.

Aceasta Luna Noua este plasata in casa III, o casa ce are legatura cu fratii, surorile, cunostintele apropiate dar si cu dezvoltarea intelectului analitic, este o casa a cunoasterii imediate, a nevoii de a sti in termeni practici pentru a fi mai eficace. In aceasta casa , Luna Noua ne ofera creativitate intelectuala, calatorii scurte agreabile, experiente illuminate prin puterea mintii , o minte clara , o inteligenta ascutita dezvoltata si stimulata prin imaginatie. Este o Luna Noua puternica ce vitalizeaza si pune in miscare tot ce este in jurul nostru , este un moment bun de a incerca sa ne eliberam de emotiile negative, in special acele emotii care ne creaza suferinta, este momentul renasterii, transformarii dar si iluminarii, este forta interioara ce ne poate ajuta sa facem fata adevarului din toate domeniile vietii noastre.

Aceasta Luna Noua in Scorpion este guvernata de Marte in Scorpion si de Pluto ce se afla pe gradul 29 Sagetator.  Marte in Scorpion este o energie ce tinde sa se manifeste mai mult in profunzime sau pornind din profunzime, este curajul, extremismul, pasiunea, intensitatea emotionala. Aspectul de careu dintre Marte in Scorpion si Neptun in Varsator poate conduce destul de usor la comportamente evazive, auto-amagiri, teama de a ne recunoaste esecurile , greselile, este tentatia de a ne ocupa de  lucruri care nu ne privesc. Marte in Scorpion este si planeta mediatoare a aspectului de opozitie dintre Saturn in Fecioara si Uranus retrograd in Pesti , o opozitie ce ne creaza un sentiment de instabilitate si incertitudine in legatura cu viitorul nostru, vrem stabilitate dar vrem si schimbare, vrem certitudine pentru viitorul nostru dar in acelasi timp vrem un viitor diferit de prezent si trecut. Marte in Scorpion actioneaza ca un mediator al acestor doua energii opuse, ne spune ca acesta este un timp de reinoire, renovare , redescoperirea profunzimii din noi, dar, esential este sa fim activi, sa facem eforturile necesare acestor transformari , sa fim constienti de aceste lucruri; important este sa nu lasam frica, teama sa devina proprii nostri dusmani. Pluto pe grad anaretic -29 in Sagetator ne impulsioneaza sa recunoastem ca schimbarea este o sansa pentru renastere si regenerare, orice lucru invechit, terminat indica un nou inceput.. Dar cu Pluto pe acest grad pot exista destule probleme in luarea deciziilor, versatilitate, aici pe acest grad, Pluto poate sa ne induca destul de usor un sentiment de urgenta ce opereaza in domeniul caminului,  a profunzimilor emotionale. Este o lectie in care ni se preda destul de repede despre nevoia de securitate legata de viata de familie, o viata de familie cu tot felul de conflicte nascute din incapatanare, impunerea vointei personale cu orice pret. Aici trebuie sa invatam despre necesitatea unei schimbari majore , schimbare legata de tot ce ne ofera securitate emotionala, personala, pace interioara, stare de multumire; trebuie sa renuntam in mod constient la ceea ce nu ne poate oferi acest sentimrent de multumire sufleteasca, de pace interioara, de securitate personala, sa incercam sa fim deschisi influentelor noi, sa acceptam o regenerare completa care sa transforme incapatanarea , impulsivitatea si violenta in iertare,acceptare.

Luna Noua in Scorpion este in conjunctie cu Eros in Scorpion; Eros ne vorbeste despre capacitatea de a fi pasionali, are propriile metode care cauzeaza dragostea-Sageata lui Eros, este dragostea nu prin alegere sau dorinta , ci dragostea scrisa in soarta omului. Eros se bazeaza pe sageti , o data ce sageata dragostei strapunge , cu greu se mai repara acest loc, este experienta dragostei divine, o dragoste predestinata , este transformarea prin dragoste indiferent de cost.

In Scorpion , Eros aduce pasiuni totale, magnetism puternic, dorinta de a stapani partenerul dar nu oricum ci cu tot cu suflet, este dragostea la cotele ei cele mai inalte , este extazul dar care usor se poate transforma in deceptie si ura, este obsesia, abandanoul dar si tradarea. In semnul Scorpionului, Eros atrage dragostea, atrage parteneri, victimizeaza, innebuneste nu prin alegeri ci prin destin .In  aspect cu Luna Noua , aduce pasiune si erotism  prin care ne aprinde  constientizarea propriei  inividualitati , ne ofera un nou mod de apreciere a intimitatii si uniunii bazate pe riscuri si profunzime, aduce experiente intense , experiente sexuale tabu necesara transformarii, este ca un prag pe care daca il trecem nu exista cale de intoarcere.

 

Este o Luna Noua in Scorpion ce vrea sa intelegem ca schimbarile si sfarsiturile sunt necesare pentru evolutia noastra, sa incercam sa ne stapanim si sa abordam cu incredere tot ceea ce submineaza comportamentul nostru, actiunile noastre , dorintele noastre, sa

 ne eliberam de teama de a ne confrunta cu greutatile emotionale care odata recunoscute pot sa ne ajute in vindecare . .

Ca si pasarea Phoenix care renaste intodeauna din propria cenusa, aceasta Luna Noua in Scorpion aduce energii necesare transformarii, regenerarii, reconstructiei, renasterii.

 

Succes.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.