LUNA NOUA IN CAPRICORN-24 DECEMBRIE 2011 ORA 20:06 ORA ROMANIEI- :” Un om cuprins de o tristete adanca . Neobservati , ingerii ii vin in ajutor “

Vorbeste-ne despre Iubire-Kahlil Gibran

“Cand iubirea va face semn, urmati-i indemnul,
Chiar daca drumurile-i sunt grele si prapastioase,
Si cand aripile-i va cuprind, supuneti-va ei,
Chiar daca sabia ascunsa-n penaju-i v-ar putea rani,
Iar cand va vorbeste dati-i crezare,
Chiar daca vocea-i ar putea sa va sfarme visurile,
asemenea vantului de miazanoapte care va pustieste gradinile.”

Luna Noua este un moment  al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri, de a reinoi si revizui obiectivele noastre, dorintele noastre, este un moment in care energia masculina a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii , este un moment de echilibru a celor doua energii contrare in care predomina echilibrul dar si un moment in care energia necesara schimbarii este din nou la noi.
Luna Noua in semnul  Capricornului , un semn  plin de rabdare , intelepciune, ambitie ,  autoritate  si nevoie de putere , are loc pe gradul 2:34 Capricorn ,  este o Luna Noua guvernata de Saturn in Balanta  gradul 27:48.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Leu gradul 14:49,  vorbim de o energie de foc fixa a carei influenta  dominanta va fi dezvoltarea increderii in propria persoana . Curajul, demnitatea , inclinatia spre dramatism , orgoliul , nevoia de “ovatii “ din partea celorlati ne vor indemna sa incercam sa dominam fiecare situatie , sa ne impunem opiniile celorlalti , sa atragem atentia dar sa si luptam pentru scopurile noastre . Exista in aceasta energie un interes puternic fata de putere iar in domeniul iubirii se va dori “ partea cea mai buna “.
Guvernatorul acestui ascendent este Soarele in Capricorn gradul 2:34 in conjunctie  cu Luna in Capricorn gradul 2:34 ce formeaza faza maxima a Lunii Noi in Capricorn , asadar , Luna Noua in Capricorn  va nuanta cum stie ea mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur. Soarele este “ dispensarul vietii “ iar in Capricorn , este o energie destul de slabita , este in exil,  inducandu-ne  destula prudenta , ambitie  si o nevoie acuta  de a calcula fiecare pas, totul se masoara si se calculeaza , orice schimbare se face in liniste din dorinta de a obtine  siguranta necsara.  Rezistam cu stoicism tuturor conditiilor , relatiile devin difice din cauza lipsei unei capacitati de comunicare , ne transformam in acei timizi care nu mai stiu sa fie sensibili decat la probleme serioase , importante . Este o energie ce induce un comportament taciturn dar plin de un umor sec, amuzant. Semnatura Soarelui in Capricorn include destul de multa rabdare , perseverenta , stapanirea sentimentelor , fermitate , raceala si disciplina. Luna in Capricorn umple sufletul de frica  nereusitei , pierderii pozitiei sociale ,  saraciei  dar aduce si abilitate de a   profita de imprejurari , rezistenta si concentrare , neincredere in ceilalti si in sfatul lor. Luna in Capricorn este o energie ce da prudenta si autocontrol, disciplina si hotarare , o tarie de caracter puternica ce ascunde un suflet sensibil , emotiv, plangacios,  aceste lucruri pot conduce la succese uluitoare dar ca un revers al medaliei, viata sentimentala nu este la aceeasi inaltime.
Luna Noua in Capricorn , deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari   legate de trecut, camin, traditie, aduce initiative , creativitate dar si dificultati in a ne simti bine cu noi insine , autoacceptarea se bazeaza pe cantitatea si calitatea muncii realizate , pe planificare si control iar sufletul este destul de sensibil si vulnerabil. O Luna Noua in Capricorn plasata in casa V este favorabila activitatilor de exprimare artistica , de crestere a potentialului creator, dar si de amplificare a vietii sentimentale , a importantei copiilor in viata noastra.
Este cel mai bun moment  in care ne putem percepe abilitatile mai clar , le putem defini mai bine,  putem realiza mai usor care este potentialul nostru creator pentru a obtine succesul, este un timp in care ne putem asuma anumite riscuri pentru a ne exprima pe noi insine si pentru a obtine recunoastere , sa ne apropiem mai mult de copiii nostri, de fapt,  de sufletul lor, sa intelegem ca iubirea , limbajul iubirii ne poate vindeca corpurile , sufletele .

In conjunctie cu Luna Noua in Capricorn se afla Vertex pe gradul 4 Capricorn . In astrologie ,Vertex reprezinta un descendent secundar (  descendentul dintr-o harta reprezinta partenerul , tipul de partener pe care il vom atrage, complementul nostru) ce indica intalnirile sortite ,  karmice dar nu prin alegerile noastre ci prin ceea ce ofera soarta .  Activarea acestui punct intens Vertex de catre Luna Noua in Capricorn  anunta ca destinul vrea sa ne spuna despre o intalnire speciala sau o experienta necesara dezvoltarii sufletului. Energizarea Vertexului de catre aceasta Luna Noua in Capricorn poate avea un efect intens, karmic , poate insemna o intalnire cu cineva inscris in destinul nostru care sa ne ajute sa ne redescoperim menirea cosmica . Vertex este numit adesea “ un punct de cotitura “ ce poate induce un sentiment ca destinul lucreaza pentru noi printr-o alta persoana sau putem avea parte de un eveniment remarcabil . Cu Vertex in conjunctie cu Luna Noua in casa V exista tendinta de a experimenta intalniri romantice sau profetice prin intermediul contactelor cu  prietenii sau cu anumite grupuri  . Activarea Vertexului inseamna de cele mai  multe ori intalniri semnificative ce pot crea schimbari profunde , asta in functie  de ceea ce trebuie sa experimentam, sa invatam de la persoana intalnita sau de la experienta oferita de destin . Este un timp in care putem avea o  intalnire importanta cu o alta persoana , poate fi un iubit, o relatie , o uniune sortita ,un copil . Semnul Vertexului reprezinta o calitate pe care trebuie sa o aratam lumii , este rezultatul cresterii noastre personale , este ceea ce se asteapta de la noi  . Vertex in Capricorn  ne indeamna sa dezvoltam o viziune mai practica si realista asupra vietii noastre, sa devenim responsabili fata de obligatiile si drepturile noastre , sa respectam regulile , moralitatea . Capacitatea de conducere si organizare merg mana in mana si trebuie sa cultivam rabdarea pentru a dezvolta aceste calitati . Emotiile si temerile pot fi adevarate frane in abordarea unei atitudini realiste a vietii , este esential sa invatam sa nu lasam ca aceste sentimente de nesiguranta sa ne impiedice in indeplinirea destinului nostru.
Intr-un mod ciudat , Vertex actioneaza ca “ o mana de ajutor “ , o oferta sortita care ne duce pe un drum la care niciodata nu ne-am fi gandit.
Uranus in Berbec provoaca energia acestei Luni Noi in Capricorn ( aspect de careu de 90 grade ) ,  asta poate aduce crize relationale , mutari neasteptate , o mare tensiune emotionala care poate sa conduca la schimbari imprevizibile , hotarari pripite in viata personala , in relatiile de iubire . Uranus  este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea lui, deci pot spune ca urmeaza o perioada plina de “ neasteptat”, este un imbold interior puternic  pentru a descoperi cine suntem cu adevarat. Starea de tensiune indusa de acest aspect ne poate  face sa renuntam la modul obisnuit  de viata aruncandu-ne in necunoscut intr-o maniera mult mai dramatica, este un impuls de schimbare  greu de controlat tocmai din lipsa de tact fata de cei din jur , din lipsa sensibilitatii. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta , exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi inceputuri , unor noi experiente , energia unui nou inceput se afla din nou in  mainile noastre , in viata noastra dar nu fara provocari si durere.

Jupiter in Taur se pregateste pentru intratea in mers direct , este intr-o conjunctie stransa cu Luna Neagra –Lilith in Taur iar aceasta energie combinata sprijina intr-un mod benefic Luna Noua in Capricorn .
Locul lui Lilith in harta reprezinta acel domeniu din viata noastra unde vom simti cel mai des conflictele , lipsa respectului, sabotajul , amenintarea , toate acestea produc in noi o furie intensa , important este sa tinem aceasta furie sub control , doar asa putem arde karma lui Lilith .  In Taur , pata oarba a lui Lilith  are legatura cu banii , posesiunile , securitatea financiara , valorile materiale si spirituale. Cu Lilith in Taur , intotdeauna vom avea in  vedere doua lucruri: valoarea si pierderea . Teama de pierdere caracterizeaza destul de bine urmatoarea perioada , iar scopul vietii prin prisma lui Lilith este sa ne trasam  anumite granite pentru bani, siguranta, casa , tot ce tine de valorile noastre .
Teama de saracie este o alta caracteristica pentru aceasta pozitie a lui Lilith, iar consecinta acestui lucru va fi sa ne terorizam  prin fel de fel de economii exagerate si uneori tendinte de sacrificiu. Alt punct negru al acestei pozitii al lui Lilith este tendinta de a urmari cu atentie ceea ce au altii , ce isi permit altii putand sa ne faca destul rau aceste lucruri , aici trebuie sa invatam  sa avem grija de “capra din gradina noastra si nu de cea din gradina vecinului” .
Conjunctia lui Jupiter cu Lilith in Taur poate aduce dificultati in a ne adapta la orice fel de constrangeri ce apar in viata noastra , mai bine spus apare  o respingere a tot ceea ce vrea sa se cheme lege, uneori acest aspect indica lipsa de protectie . Daca Jupiter in casa IX este  puternic prin casa deoarece casa IX este casa lui naturala si ofera reusita prin calitati morale, succes prin studii superioare, expansiune sociala , calatorii , Lilth in casa IX este foarte bine caracterizata de focul de umbre intre ateism si credinta, este dualitatea intre pagan si crestin,  aduce razvratire si impotrivire legate de religie, legi , studii superioare ,calatorii ,straini .

Lilith in conjunctie cu Jupiter in Taur in casa IX va contesta sistemele individuale de credinta , spiritualitate , studii superioare , optimismul exagerat ,calatoriile , valorile noastre materiale si spirituale .  Atat Lilith cat si Jupiter guverneaza in principiu justitia , daca Jupiter este zeul legilor , este instanta superioara care nu aproba situatiile ilegale , Lilith este regina intunericului , ea vrea egalitate si se  razvrateste impotriva nedreptatii (in mit ea apare ca  prima femeie a lui Adam, dar , foarte repede au inceput certurile si neintelegerile in acest cuplu mitologic din cauza refuzului lui Lilith de a se lasa dominata de Adam, de fapt, Lilith nu a vrut sa domine asa cum a vrut Adam,  ea a vrut egalitate , a vrut sa traiasca intr-o relatie in care “ si eu , si tu , suntem la egalitate”). Jupiter in conjunctie cu Lilith poate aduce incercari karmice , pedeapsa sau recompense pentru faptele anterioare , tot ce tine de bani, valori, senzualitate, lux sunt analizate de acesti judecatori astrali . Luna Noua in Capricorn in aspect benefic cu Jupiter si Lilith in Taur poate fi un moment al adevarului in relatiile noastre ,in valorile noastre,in banii nostri .

Marte in Fecioara in casa banilor , valorilor in aspect provocator cu axa Nodurilor lunare , Nodul Nord in Sagetator si Nodul Sud in Gemeni poate aduce pierderi de bani , lipsa unei organizari financiare , reactii financiare impulsive ,exagerate , egoism, obligatii grele . In conjunctie cu Marte in Fecioara  se afla  astroidul 16 Psyche . Cuvantul “Psyche’ este echivalentul sufletului si spiritului , semnifica modul in care ne gasim “ sufletul pereche “ dar si capacitatea de a trece peste obstacole pentru a atinge telul sufletului nostru. Neincrederea si transformarea fac parte din acesta energie , in mitologie Psyche nu a avut incredere in vorbele lui  Eros de a astepta o perioada pana va putea sa-l vada , acest gest necugetat din partea ei a fost inceputul unui sir intreg de provocari in redobandirea iubirii ( pe Eros) si in transformarea ei de la “ muritoare “ la nemuritoare , cu alte cuvinte iubirea este rasplatita prin nemurire . Marte in conjunctie cu Psyche in casa valorilor
poate aduce multe provocari in viata noastra legate de bani,valori, senzualitate , unde apare Psyche , apare si stresul , dar un stress care te pune la treaba , un stres care te ajuta sa treci peste provocari. Este un moment in care ne putem confrunta cu valorile noastre personale , cu ceea ce putem face prin valorile noastre , avem o capacitate imensa de a face fata provocarilor care ne vor obliga sa ne schimbam , sa ne transformam in raport cu ceea ce credem noi ca este valoros pentru noi .

Guvernatorul Lunii Noi in Capricorn este Saturn in Balanta pe gradul 27:48 ,aceasta energie continua sa ne invete despre echilibru , integritate , diplomatie , corectitudine , pune un accent deosebit pe orice fel de defect din orice fel de angajament relational , ne invata sa definim corect o relatie , o casatorie , o alianta . Simbolul Sabian pentru Saturn in Balanta pe gradul 28 este destul de sugestiv :” Un om cuprins de o tristete adanca . Neobservati ,ingerii ii vin in ajutor “ .

Este un ajutor nesolicitat dat de univers celor care se deschid destinului  lor ,este o sustinere spirituala acest moment de Luna noua in Capricorn . Esecurile noastre sunt de fapt “ dureri pentru cresterea si evolutia noastra “, trebuie sa invatam ca facem parte dintr-un intreg mai mare care in momente dificile ne ajuta neconditionat .

Ideograma Capricornului 

ce sugereaza capul si coarnele Caprei  este cea mai complexa dintre toate, incluzand  toate elementele : cercul, semiluna si linia, de aceea , aceasta Luna Noua in Capricorn este propice analizarii obiectivele realiste ale  vietii noastre cu mintea, corpul si spiritul nostru , este un moment propice descoperirii misiunii vietii dar si actiunilor pe care destinul le asteapta de la noi. Una dintre lectiile oferite de aceasta Luna in Capricorn este de acceptare a realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem sansa sa facem schimbari importante in viata noastra. Sa fim asemeni “ Caprei” ce se catara pe munte dar nu se grabeste, pasii sunt rari si siguri dorind sa fie sigura ca isi atinge obiectivul , iar acolo sus cu siguranda se va hrani din “ Cornul abundentei”.

Adriana Tudosa

 

You may also like

18 Comments

 1. “”Un om cuprins de o tristete”….minunat articol Adriana…!cineva acolo sus te iubeste….SARBATORI FERICITE…!!!!!!

 2. Multe multumiri pentru articol Adriana! sa te aiba Domnul in paza si sa i-ti dea multa sanatate. Cu tot respectul, Antonia

 3. Sunt un om cuprins de o tristete adanca. De mai bine de un an caut un loc de munca. Sunt foarte singura. Nu voi avea masa de Craciun si nici nu am cu cine sa ciocnesc un pahar de sampanie la trecerea dintre ani, dar ma bucur ca de Sarbatori voi avea lumina, gaz si internet. Astept ingerii lui Dumnezeu sa ma colinde. Sunt ultima mea speranta.
  SARBATORI FERICITE tuturor, multa caldura si pace in suflet sa aveti. Va imbratisez cu drag.

 4. …ce frumos! Sarbatori fericite draga noastra Adriana, cu multa liniste sufleteasca!
  iar tu Carsim nu uita ca speranta si puterea Domnului, NU SE VOR STINGE NICIODATA! CONTINUA SA TE ROGI SI TOTUL O SA FIE BINE!

  Sarbatori linistite tuturor! La multi ani!

 5. pentru Carism: Draga mea,sincer imi pare rau ca esti trista, dar nu te lasa prada gandurilor triste. Ai incredere in Dumnezeu, el nu lasa pe nimeni la greu.I-ti spun din propria experienta. I-ti doresc ca Nasterea Domnului sa i-ti lumineze gandurile si drumul in viata.Dumnezeu sa te Binecuvanteze cu Dragostea Sa. >:D<

 6. Carsim, sa fii convinsa ca sunt multe persoane dezamagite de viata, dar asa cum ai citit deja, nu-ti pierde credinta!!! Va fi mai bine, mult mai bine!!!
  Fii pozitiva si atrage binele in viata ta!!!

  Adriana, superb articolul…

 7. carsim
  de ani de zile fac revelionul singura si mi-am acceptat karma , cred ca a venit timpul sa incepi sa gandesti pozitiv ,asa cum spune Swami Sivananda:

  “Gandul este doar un servitor, un instrument. Trebuie sa
  invatati sa va serviti de el corect si cu tact. Prima conditie a
  fericirii este controlul gandurilor. Gandul este puntea ce uneste
  omul cu Divinul. Corpul vostru, afacerea, caminul vostru – toate
  nu sunt decat idei aflate în mintea voastra. Gandul este o forta
  dinamica, iar gandul bun este primul pas catre perfectiune. Aici
  rezida adevarata bogatie.”
  Sarbatori fericite,
  cu drag , adriana

 8. caprioara
  iti doresc sa ai cele mai frumoase sarbatori alaturi de ” ingerasul tau ” , nimic din viata noastra nu este ” o intamplare “, fiecare experienta de viata ne pregateste pentru a face fata la urmatoarea experienta , viata este un sir intreg de “trepte ” pe care trebuie sa invatam sa le urcam . daca din greseala am sarit o treapta ,la un momend dat , “viata ” ne va cobora pe acea treapta pe care am sarit-o .
  Sarbatori fericite,
  cu drag , adriana

 9. Draga mea draga,

  Superb articolul, mai ales ca ma vizeaza direct, se pare, Luna Noua din Capricorn din anul asta… Am ascendentul la 16 grade si ceva Leu, deci astrograma redata de tine la inceput seamana cu o harta a tranzitelor pentru mine (o diferenta mica de 2-3 grade intre case). In consecinta, as vrea sa te rog, daca se poate, sa-mi spui cateva cuvinte despre cum m-ar putea influenta Luna Noua de pe 24 decembrie, nimic din prezent nu anunta evenimentele prevazute din articolul tau… Sau oi fi eu “in afara” aspectelor in perioada asta? Sper ca nu :)))… In fine, daca ai cateva minute, datele mele sunt urmatoarele: 18.09.1984, ora 03:40, Bucuresti.
  Multumesc pentru fiecare cuvintel pe care il scrii si care imi bucura setea de informatii astrologice!
  Sa ai un Craciun Fericit alaturi de cei dragi tie!

 10. Foarte sugestiv citatul scris pentru carsim.
  Are puterea unei mantre.
  Sarbatori fericite, si fie ca pentru cat mai multi dintre noi Anul Nou sa inceapa cu un “gand bun”.
  Cu drag si respect pentru activitatea ta
  Marinela

 11. Craciun Fericit ! Articolele tale au o amprenta unica, foarte precisa, pasionale, aprofundate, se simte studiul “ingineresc” al detaliilor, o sursa erudita de cunoastere si invatatura ! Multumesc pentru efortul tau !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.