JUPITER IN SCORPION -10 OCTOMBRIE 2017, ORA 16:21-8 NOIEMBRIE 2018-“MORI SI DEVINO”, NASTE UN OM NOU DIN TINE….

“asa des se aude spunandu-se: Litera omoara, spiritul da viata – la care fiecare crede ca este vorba despre propriul sau spirit. Goethe spunea:
Si cat timp nu il ai pe acest
„Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest „mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic, ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei.” Rudolf Steiner

         Pe 10 octombrie 2017, Jupiter –Marele Benefic intra in semnul de apa, fix al Scorpionului si va ramane aici pana pe 8 noiembrie 2018. Jupiter este conducatorul natural al Sagetatorului, un semn de foc dar este si guvernatorul traditional al semnului Pesti, un semn de apa, deci iubeste apa si se poate simti bine si in apa Scorpionului. Cand Jupiter schimba semnul, casa in care sta 12 luni, aduce noi oportunitati care vor fi legate de semnul care il va tranzita, de casa unde va sta. Daca pana acuma, Jupiter a fost in Balanta si a pus un accent deosebit pe relatii, justitie, dreptate, sa ne cunoastem mai bine prin relatii, prin comparatie si contrast, Jupiter in Scorpion va aduce in lumina secrete, mistere, lupta pentru putere si dedesubturile ei, puterea secreta din noi. Daca Jupiter in Balanta “ a cantarit “ relatiile, justitia, Jupiter in Scorpion va intra in dormitorul relatiilor, in intimitatile noastre, tot ce este ascuns, tabu, trebuie aduse in lumina. Jupiter in Scopion ne aminteste ca avem resurse importante in noi dar si in lume care sunt neexploatate si care odata descoperite, ne pot imbogati viata. In semnul Scorpion, Jupiter a mai fost in perioada octombrie 2005-noiembrie 2006 si puteti sa va uitati in trecut pentru a vedea ce influente a avut aceasta energie in viata voastra, asa puteti avea o idee despre ceea ce puteti primi acuma dar pe un alt nivel. Istoria tot timpul se repeta dar nu identic, de fiecare data, se adauga ceva benefic dezvoltarii omului.

Limbajul astrologic al energiei planetei Jupiter este un limbaj al “ Cresterii si Norocului”, principalul obiectiv fiind de fapt sa ne ajute sa devenim mai mult decat suntem sau decat am fost. Jupiter face inconjorul Soarelui in aproximativ 12 ani, strabate un semn zodiacal in aproximativ 1 an. Norocul lui Jupiter reprezinta capacitatea fiecaruia dintre noi da a fi la locul potrivit in momentul potrivit, iar de multe ori suntem ajutati in aceasta directie. Jupiter este singura planeta care genereaza mai multa energie decat primeste de la Soare, putem asadar sa il consideram ca un al doilea Soare.

Ne asteptam de cele mai multe ori ca sub influenta acestei energii sa prosperam dar oportunitatile pe care le aduce se bazeaza totusi pe  o mai mare libertate a gandirii, pe constientizarea a ceea ce facem. Fara a face acest lucru, fara prudenta si moderatie, putem fi pacaliti in exploatarea oportunitatilor care conduc la esecuri, la nemultumire spirituala, la depresie care insoteste excesul si imbuibarea. Jupiter stie atat de bine sa ne faca arhitectii propriei distrugeri, de fapt, propriile actiuni pot actiona ca o lege divina pentru noi. Maretia nu inseamna lacomie iar acest lucru il invatam de la Jupiter, maretia merge mana in mana cu bunavointa, generozitatea in timp ce lacomia merge mana in mana cu excesul negativ, teama, insingurare, tristete. Cu Jupiter, tapul ispasitor  al durerilor noastre este propria persoana. Jupiter ne invata ca trebuie sa dezvoltam viata noastra pe baza unor principii mai mari, prin credinta, cunoastere inalta, creativitate, perseverenta.

               Deoarece Jupiter este o energie expansiva ce vede imaginea de ansamblu iar Scorpionul este un semn destul de emotional ce leaga notiunea de situatie favorabila de rezolvarea unor dorinte personale, urmeaza un an in care energia lui Jupiter aduce situatii favorabile prin naturalete, intelepciune innascuta, intuirea exacta a momentului cand trebuie sa actionam, un noroc aproape magic legat de bani, afaceri, banii celuilalt. Maretia lui Jupiter combinata cu puterea semnului Scorpion vor aduce in prim plan luptele pentru putere, suveranitate, spionaj, bani multi, sex si pasiuni obesesive.

Jupiter in Scorpion poate fi un ghid, un profesor care ne instruieste sa vedem tot ce este ascuns, putem citi usor printre randuri intelegand realitatea unei situatii. Intr-un fel, acest lucru poate fi un avantaj ce ne ajuta sa reusim cand lucrurile par prea incurcate, spinoase. Jupiter in Scorpion are un puternic instinct pentru mistere, lucruri sacre, metafizica, shamanism, sexualitate, toate acestea pot fi transformate in forme de vindecare .” Mori si devino “al lui Ghoete este poezia lui Jupiter in Scorpion ce devine pentru noi “ asul din umbra”, sustinatorul nevazut in experientele urmatoare. Jupiter in Scorpion vrea sa faca cartile, sa taie cartile si in acelasi timp sa fie undeva in spatele scenei, nu renunta niciodata la control. Jupiter in Scorpion devine justitiarul cosmic ce arata neregulile din domeniul justitiei, arata unde este dreptatea, unde este vinovatul, aduce in lumina faradelegile si pe cei care le infaptuiesc. Adesea, multi vor lupta sa isi faca dreptate singuri daca vad ca legea tace. Nevoia de a descoperi adevarul devine extrem de puternica, poate dezvalui secrete si conspiratii, aceasta nevoie de adevar poate deschide si usa catre adevarul vietii si al mortii, un interes deosebit pentru subiecte oculte si mistice. Temerile pot fi exagerate in acest an dar se poate ca acestea sa ne conduca la natura noastra esentiala, la tot ce este ascuns, nevazut, tot ce este tinut in intuneric si tot ce lucreaza asupra noastra din zone nevazute.

Cu Jupiter in Scorpion vom investigheaza, controla, descoperi, partea intunecata a vietii umane. Perspectiva optimista a lui Jupiter este moderata, temperata de semnul scorpion ce stie atat de bine sa ia in calcul costul, posibilitatea unei pierderi si posibilitatea unor complicatii emotionale. Scorpionul are legatura cu viata si moartea, renasterea, transformarea majora, “mori si devino”, probleme de frica, control, putere, sex, cu acele lucruri care obliga obsesiv, dependente, tabuuri, resurse partajate, impozite, credite bancare, mosteniri. Temele de baza ale semnului Scorpion tin si de instinct, razbunare, perceptie adanca, intelegere, intelepciune strategica, magnetismul sexual si promisiunea triumfatoare a pasarii Phoenix. Unde merge Jupiter, merge si maretia, iar Jupiter in Scorpion arata ca fiecare dintre noi putem deveni constienti de puterea ascunsa din noi, de maretia care este ascunsa in noi. A venit timpul sa dam deoparte modelele, comportamentele bazate pe frica, vinovatie, rusine, tradare, gelozie, ura, si care ne tin pe loc, sa intelegem ca adevarata putere a omului este in subconstientului lui care odata armonizat cu puterea mentala rationala, ne apropie de divinitate, de glasul creatiei, de Dumnezeu.  Chiar daca apa Scorpionului este o apa rece, ea are puterea de a curata, vindeca tot ceea ce este intunecat si murdar. Scorpionul este guvernat in mod traditional de Marte reamintindu-ne ca acest semn poate face strategii bune in spatele scenei pentru a-si indeplini dorintele, are puterea si vointa pentru a obtine ceea ce doreste. Domnul modern al scorpionului este Pluto, zeul lumii de dincolo care ne spune sa ne folosim energia pentru a gasi lumina in intuneric, sa descoperim adevarata bogatie care este in noi insine. Instinctul poate deveni un bun ghid in urmatoarea perioada si chiar daca nu intelegem cu adevarat despre ce este vorba, vom fi condusi cate comoara noastra interioara. Pe parte negativa, Jupiter in Scorpion  amplifica orgoliul si lipsa de incredere, subjugarea anturajului, activitate mentala fara masura, un gust excesiv al placerilor grosiere, cearta, agresivitate, gelozie, relatiile ascunse, triunghiulare, obsesia puterii.

   Momentului intrarii lui Jupiter in Scorpion aduce un Ascendent in Varsator, vorbim de o energie fixa, de aer ce ne face receptivi la ideile noi, progresiste. Un ascendent in Varsator induce schimbari bruste, socante, chiar riscante dar cu sigurante ne vom asuma orice risc. Urmeaza un an plin de neasteptat, surprize placute. Este un an foarte “fierbinte”, cu multe idei ingenioase si incitante, putem aplica o gandire noua la problemele vechi, putem intalni oameni care ne ajuta sa vedem altfel lucrurile, viata, rolul nostru aici pe pamant. Uranus, guvernatorul ascendentului in Varsator este in casa II si vobeste despre revolutie in sistemele financiare, pietele monetare, comert, bancile si institutiile financiare, investitii, bogatia si valorile nationale. Pot fi urcusuri si coborasuri  in veniturile proprii, vom accepta cu greu sistemele de valori impuse de altii. Nesiguranta este cuvantul cheie aici, orice plan financiar poate fi dat peste cap intr-un mod inedit. “Un om prevenit face cat doi “ spune un proverb francez iar “ daca ai fost prevenit esti ca si inarmat “ spune alt proverb latin. Daca Uranus in Berbec in casa II se concentreaza pe “ banii mei, afacerea mea, bogatia mea” , Jupiter in Scorpion si in casa VIII, o casa naturala a semnului Scorpion va pune un accent deosebit pe castigurile financiare prin fel de fel de asocieri, parteneriate, avantaje prin diverse credite, posibilitatea unor mosteniri; de fapt, avantajele vin prin banii altora. De multe ori aceasta energie prevesteste o noua poveste de dragoste dar una in care predomina legatura suflet, minte, corp. Jupiter  in Scorpion si in casa VIII poate fi un talisman magic ce ne protejeaza de accidente, situatii grele de viata, este un fel de protectie miraculoasa.

Dar Jupiter este generos prin definitie si fiecare va primi ceva de la acest tranzit, este ca un as in maneca dar pe care trebuie sa stim cand sa-l folosim.

Jupiter vrea maretie pentru fiecare iar de multe ori norocul adus de el poate fi in contradictie cu norocul definit de noi. Vulturul este pasarea lui Jupiter, o pasare nobila, maiestuoasa dar care poate fi mortala. El a folosit vulturul pentru a-l smulge pe Ganymedes din casa lui, facandu-l nemuritor pe muntele Olimp. Deci, daca suntem cu adevarat norocosi, Jupiter in Scorpion “ ne va smulge” din temerile si obsesiile noastre pamantesti si ne va conduce catre tot ceea ce poate deveni un mic pas catre nemurire. Daca Jupiter ne da afara dintr-un cuib aparent caldut este pentru ca el stie ca trebuie sa invatam sa zburam, sa ne depasim vulnerabilitatile, temerile, placerile grosiere, sa exploram noi teritorii care sunt ascunse in noi. Adevarata putere este in noi, in subcontientul nostru care este conectat in permanenta la intelepciunea eterna si divina, trebuie doar sa-i cerem ajutorul.

“ Pot face orice prin forta gigantica a subcontientului meu, ascult orice sfat, orice sugestie de la subcontientul meu”, ne ajuta sa ne facem viata mai buna.

Cei mai favorizati de aceasta energie a lui Jupiter in Scorpion sunt cei nascuti in semnul Scorpion dar si cei nascuti in semnul Pesti si semnul Rac.

Taurii ( Jupiter in tranzit in Scorpion in opozitie cu Soarele natal), Leii si Varsatorii ( Jupiter in tranzit in careu cu Soarele natal) vor avea parte de multe provocari in acest an. Indiferent de aspectele pe care le face Jupiter cu planetele personale, inclusiv cuadraturile considerate cele mai problematice, vom fi impulsionati sa actionam cu mai multa incredere in noi, nevoia de expansiune a planurilor si a activitatilor personale pot genera actiuni care sa imbunatateasca situatia de viata curenta. Energia lui Jupiter in tranzit este un impuls jupiterian catre expansiune si creativitate, cuadraturile lui Jupiter cu planetele personale sunt mai dinamice si impulsioneaza catre o stare de expansiune sau catre o noua faza de dezvoltare intr-un mod care poate fi imediat transformat. Opozitiile lui Jupiter cu planetele personale pot fi experimentate uneori drept perioade pozitive, norocoase, altele se pot manifesta ca blocaje.

Fie ca Jupiter in Scorpion sa va aduca norocul mult dorit !

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

  1. O intrebare. In programele pe care eu le am, ascendentul acestui moment are loc la 17″ 18′. Sunteti sigura ca este vorba de gradul 16? Multumesc anticipat.

  2. Am lasat doar ascendentul in Varsator fara grad, este bun gradul 17:18, am ridicat harta intrarii lui Jupiter in Scorpion cu un oras in apropierea Bucurestiului. Multumesc

  3. este harta momentului intrarii lui Jupiter in Scorpion la sfasitul articolului, Ascendentul este in Varsator, Uranus in Berbec in casa II iar Jupiter in Scorpion pe gradul 0 in casa VIII.
    Adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.