IMPRIETENITI-VA CU SATURN

Este sambata o zi guvernata de Saturn care continua sa aiba mers retrograd.

Mitologia ni-l prezinta pe Saturn, fiul lui Uranus( cerul) si al Geei(pamantul) ca avid de putere si cu o vesnica teama de a nu-si pierde aceasta putere. Dupa ce si-a detronat tatal ( l-a castrat) , s-a apucat sa devoreze toti copiii pe care sotia sa Rhea ii aducea pe lume. De ce facea asta?

Aici putem vorbi de frica lui Saturn, (frica pe care adesea o simtim si noi atunci cand Saturn in tranzit face aspecte cu planetele natale), frica legata de profetia conform careia va fi si el detronat de unul din fii sai . Dar profetia s-a adeverit, povestea continua cu Rhea care satula sa-si vada progeniturile ingurcitate de Saturn , ii va da in locul lui Jupiter un pietroi infasurat in scutece pe care il va inghiti fara sa clipeasca. Astfel Jupiter creste, devine adult si-l va detrona pe Saturn exilandu-l in Latium.. Saturn in singuratatea lui va deveni intelept si plin de rabdare vorbindu-ne de maturitate , obligatii, cum sa crestem sa devenim mai maturi si mai obiectivi in toate privintele. .

Atunci cand Jupiter l-a alungat pe Saturn din cer , Ianus zeul cu doua fete ce semnifica luna ianuarie , l-a primit cu bratele deschise. Ianus este zeul portilor si al pragurilor, , deci Saturn poate fi numit “ Cel care sta in Prag”, pragul semnificand granita dintre realitatea interioara si cea exterioara. .

Primul punct al lui Saturn are o legatura directa cu societatea in care traim, modul cum ne comportam , baza pe care ne construim viata si ne indeplinim scopul acestei vieti, de fapt as putea vorbi in cazul acestui prim punct de tot ce este concret in viata noastra, adica felul cum ne integram in societate , cum ne asiguram o stabilitate materiala , serviciul nostru, cum ne asumam faptele noastre. Al doilea punct al lui Saturn are o legatura directa cu ceea ce invatam, lectia cea mai importanta aici fiind sa invatam sa ne asumam raspunderea pentru ceea ce spunem, ce gandim.

Saturn ne contabilizeaza progresele sau regresele , impune circumstantele si limitele in care suntem tinuti pana invatam ceea ce trebuie invatat.

Saturn nu este impresionat de reactiile noastre emotionale , nu tine cont de lamentarile , linguselile , invinuirile la adresa altora atunci cand ne preseaza sa evaluam corect o situatie si sa invatam din ea. Actiune lui poate fi asemanata de multe ori ca o “ presa”, daca ne incapatinam sa ramanem acei copii plangaciosi care cauta solutii ieftine sau pur si simplu ne lasam condusi de altii care sa ne rezolve problemele. Saturn impune limitari , aduce experiente in viata noastra in care totul se misca incet, mult prea incet, trebuie sa muncim mult pentru a infaptui ceva , sa obtinem ceva. Cu siguranta nimic nu ni se da prea usor in timpul in care Saturn devine predominant in tranzit facand aspecte cu planetele din harta natala.

In momentul in care Saturn a intrat in Fecioara( septembrie 2007), a inceput pentru mine opozitia lui Saturn in tranzit cu Saturn natal, dar in acelasi timp facea destule aspecte positive si cu alte planete din harta mea natala( trigon cu Mercur, Marte; sextil ci Venus, Nodul Nord ) , de fapt este o repetare a unor aspecte din harta mea natala ceea ce-l face pe Saturn predominant in aceasta perioada pentru mine.

Ce pot spune despre aceasta perioada? Multa, multa munca, dar care o fac cu un simt de raspundere mult mai mare ; fiind inginer la Centrala Nucleara de la Cernavoda in cadrul unitatii 1 , odata cu punerea in functiune a unitatii 2 s-a trecut in cadrul serviciului tehnic la o reorganizare a schemei cu doua unitati in functie , reorganizare facuta prin examene pentru posturi diferite de inginer.

Am dat examenul pe post de inginer principal , post cu resonsabilitati pe sisteme atat ale unitatii 1, cat si 2, deci un volum foarte mare de munca , trebuind destul de bine sa stii sa gestionezi munca pe care o ai . Initial am luat examenul si mi-am zis atunci ca am “ pacalit” astrele, ca mi s-a dat prea usor aceasta functie.

Dar mana lui Saturn am simtit-o din plin in momentul cand a intrat in mers retrograd, de fapt pe 28 decembrie am aflat ca sunt tot inginer simplu chiar daca volumil de munca se dublase, chiar daca dadusem un examen pe care il luasem………..

Nimic nu ni se da prea usor cu Saturn , este o lectie simtita chiar de mine, nu poti pacali astrele , crezi la un moment dat ca poti pacali , ca te poti strecura , dar momentul cand te trezesti din aceasta credinta este destul de greu. Am fost revoltata, am fost bolnava, dar in final m-am “ imprietenit “ cu Saturn si nu ma mai impotrivesc la ceea ce trebuie sa invat , sa fac, chiar daca muncesc din greu , chiar cu oboseala pe care o simt uneori ca ma doboara , oboseala care totusi mie imi face bine si simpt uneori ca pot rasturna si munti.

Imprieteniti-va cu Saturn , acceptati usor experientele saturniene, chiar daca totul se misca incet , daca rabdarea ne este pusa la incercare la tot pasul , perseverenta ne va conduce in final sa trecem testul.

Sa consideram presiunea lui Saturn un impuls ajutator in directia muncii pe care o facem pentru a obtine un anumit nivel in evolutia noastra si nu ceva de care sa ne temem sau sa incercam sa scapam. Caldura si presiunea lui Saturn ne va conduce sa ne redescoperim natura noastra fundamentala , profunda .

Saturn ne invata ca nu poti avea totul si nici nu poti fi tot ceea ce iti imaginezi.

Saturn in aceasta perioada fiind in Fecioara , deci intr-un semn mutabil ne invata sa ne restructuram modul cum gandim , cum ne folosim mintea . Este perioada in care putem aluneca usor spre o gandire negativa , ingrijorari. Reorganizarea modului de gandire dar si felul cum ne folosim energia mintii ne va ajuta la intelegerea si ordonarea vietii de zi cu zi.

You may also like

1 Comment

  1. Si eu am impresia ca inaintez cu greu spre ceea ce mi-am propus sa realizez in 2007-2008 si ca, pe masura ce ,,scadentele” mi se apropie,se inmultesc piedicile si incercarile din viata mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.